Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
30 Temmuz 2010, 20:01
Reklamlar
-
30 Temmuz 2010, 22:03
sedat_57 adlı üyeden alıntı
dün 20 km kadar
yeni ybr yi kullandım devir olayına özellikle cok dikkat ettim..rodajda olduğumuz içinde fazla basamadık
motorumuz 5.viteste 5 bin devirde giderken 60 km hızla gidiyor..6500 devirde ise tam 78 km hıza ulaşıyor ben bu değerleri kendi
ybr m de önde 15 dişli varken yakalıyordum..acaba
yeni ybrnin ön dişlisi 15 mi yada bg gücü mü artırılmış..
eğerki bg gücü arttıysa ben dün 20 kmlik sürüşte bunu göremedim..irfan ustam sagolsun al sedat motor senin köpeen olsun dedi gız gibi makinasını bana teslim etti..kendisini selamlarım burdan
görüntü cok güzel bi enduroı havası var tek kişi cok daha güzel olacaktır eminim..koruma demiri ayrı bi hava katmış..gösterge paneli çok tatmin edici..buram buram kalite akıyor abi daha ne diyebilirm keşke imkan olsada sizler için 2 bin kmlik bi gezi yapsam ne var ne yok sayfalarca yazsam buraya
20km de hemen yaptın yorumu ben daha doğru yorum için kışı bile bekliyorum ama şimdiden şunu söyleyebilirimki Yamaha Ybr 125 Esd ile mükemmel sonuç çıkarmış
-
30 Temmuz 2010, 22:28
Bozkurt74 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim sevgili dostum.Cevap verme ve bilgilerinizi,tecrübelerinizi paylaşma nezaketinde bulundunuz.
Yüzlerce
YBR'ci arkadaş,forumdaş arasından sadece ''motoseyyah'' arkadaşımızın ilgisini çekmiş demekki
?
Acaba sorduğum sorular çok mu banal diye merak ediyorum
.
Sevgili motoseyyah,uzun zamandır sizi
YBR ile tanıyordum hatta birkaç gün öncesine kadar.250 liği
yeni mi aldınız?Hayırlı olsun,tekerin yere hep düz bassın.
Saygılar.
Bu topikteki arkdaşların pek çoğunu mt.net den tanırım. Paylaşımları ve yardımları esirgemezler.Ama bazen öyle zaman oluyor ki bazı konuların arasına sıkışıp göz ardı edilebiliyor;yada biz öyle düşünelim....
Evet ybr 125 i 2 hafta kadar önce satıp yine bir ybr olan 250 cc aldım. Eski motorumdan çok memnundum ama uzun metrajlı yolculuklarda biraz zayıf kalıyordu.Yine de beklentilere maksimum cevap verebilecek kapasitede bir motosiklet olduğuna inanıyorum.Geçen sene Marmara Sahilleri gezisinde çok kısa molalar vererek 630 km yol aldık en ufak bir yorgunluk belirtisi vermedi.. Bu sene ise Yalova'dan Denizli'ye yine çok kısa molalarla tamı tamına 1200 km yol aldım(giderken ybr 125,gelirken ybr 250 ile). Güven ve keyif veren bir motosıklet. Tabii düşük cc motosıkletin sınırlarını ve beklentilerinizi doğru tespit ederseniz....Saygılarımla...
'' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''
-
30 Temmuz 2010, 22:59
dün 20 km kadar
yeni ybr yi kullandım devir olayına özellikle cok dikkat ettim..rodajda olduğumuz içinde fazla basamadık
motorumuz 5.viteste 5 bin devirde giderken 60 km hızla gidiyor..6500 devirde ise tam 78 km hıza ulaşıyor ben bu değerleri kendi
ybr m de önde 15 dişli varken yakalıyordum..acaba
yeni ybrnin ön dişlisi 15 mi yada bg gücü mü artırılmış..
eğerki bg gücü arttıysa ben dün 20 kmlik sürüşte bunu göremedim..irfan ustam sagolsun al sedat motor senin köpeen olsun dedi gız gibi makinasını bana teslim etti..kendisini selamlarım burdan
görüntü cok güzel bi enduroı havası var tek kişi cok daha güzel olacaktır eminim..koruma demiri ayrı bi hava katmış..gösterge paneli çok tatmin edici..buram buram kalite akıyor abi daha ne diyebilirm keşke imkan olsada sizler için 2 bin kmlik bi gezi yapsam ne var ne yok sayfalarca yazsam buraya
sedat aynı motora birde rodajdan sonra bin kalkışda ve hızlanmada açık ara fark oluyor subap ayarı yapılı olmadığında kasılıyor motor herkez subap seslerinden şikayetçi zaten yeni ybrlerde doğrudur çünkü yeni çıktı şimdi kimse o sesden bahsetmiyor ayarlanıp yağı değişince kesiliyor o ses 2600km deyim gerçekten keyif alınarak sürülen bi motor model tasarımıyla eskilerde artçı için ayak basamakları yüksek kalıyor 2 kişi rahatsız gibi motor bizimkilerde artçi biraz daha yukarda ve 2 kişi binişlerde daha sağlıklı duruşa sahip bunu farkettim ben önemli bi artı bence.
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
-
31 Temmuz 2010, 14:26
Selam beyler.Bir sorunum var Benim motorun jiklesi çalışmıyor.Sabah 8 de yani soğukken basıyorum marşa tın tın çalışıyor sonra çekiyorum jikleyi motor stop ediyor.Sabah basıyorum marşa jiklesiz çalışıyor.Hemen gaza bassam gidiyor motor boğulma yok.Sizce bu bir sorun mudur ?
-
31 Temmuz 2010, 14:39
uniqe adlı üyeden alıntı
Selam beyler.Bir sorunum var
Benim motorun jiklesi çalışmıyor.Sabah 8 de yani soğukken basıyorum marşa tın tın çalışıyor sonra çekiyorum jikleyi motor stop ediyor.Sabah basıyorum marşa jiklesiz çalışıyor.Hemen gaza bassam gidiyor motor boğulma yok.Sizce bu bir sorun mudur ?
Karbüratör hava ayarın bozuk...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:35 ----------
ozgurakman adlı üyeden alıntı
ben de 86 kiloyum. 2009 city'mi istediğimde 110'a dayayabiliyorum...
ybr'de hız ve çekiş motosikletin bakımı ve rodajıyla alakalı.
@serdarmert
abi uzun zamandır foruma bakamıyorum. ben castrol p1 10w-50 kullanmaya devam ediyorum çok memnunum. bu yağı deneme fırsatın oldu mu? özelden mesaj atarsan sevinirim dediğim gibi yoğunluğum nedeniyle foruma yetişemiyorum.
KAZASIZ SÜRÜŞLER
Özgür deneyemedim senin önerdiğin yağı...Maalesef birşey diyemeyeceğim...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
31 Temmuz 2010, 14:46
Serdarmert abi dediğin gibi hava ayarını yapdım böyle oluyor.
-
31 Temmuz 2010, 14:53
uniqe adlı üyeden alıntı
Serdarmert abi dediğin gibi hava ayarını yapdım böyle oluyor.
iyi yapamamışsın...boğuluyor motor...Rölanti ve hava ayarını birlikte yaptırt...
-
31 Temmuz 2010, 14:57
arkadaşlar 4. viteste 5ooo devirde kaç km hıza ulaşıyorsunuz ?
:bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::
-
31 Temmuz 2010, 15:08
uniqe adlı üyeden alıntı
Selam beyler.Bir sorunum var
Benim motorun jiklesi çalışmıyor.Sabah 8 de yani soğukken basıyorum marşa tın tın çalışıyor sonra çekiyorum jikleyi motor stop ediyor.Sabah basıyorum marşa jiklesiz çalışıyor.Hemen gaza bassam gidiyor motor boğulma yok.Sizce bu bir sorun mudur ?
o şekilde rölenti halindeyken direk jikleyi kaldırırsan stop eder stop etmemsi için ya rölentinin yüksek olması lazım yada elle gaz vererek jikleyi kaldırmalısın yoksa stop kaçinilmaz...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:06 ----------
grossefox adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 4. Viteste 5ooo devirde kaç km hıza ulaşıyorsunuz ?
50........................................
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
31 Temmuz 2010, 15:11
Katalizöt iptal ettim.Motor sabahları jikleyle çalışmıyor.Sabah çalıştır bas gaza git :D
-
31 Temmuz 2010, 15:16
Ben en fazla 40 km dir..Senin kaç?
-
31 Temmuz 2010, 15:31
benimde 40 45 km filan olmasi lazim deneyince yazicam
O kadar kolay degil VATANI bolmek ve o kadar zor degil ugruna olmek.
-
31 Temmuz 2010, 15:35
Haha katalizöt yazmışım işe bak Benim motorda giderken farlar bi cansızlaşıyo düzeliyor.Dururken sorun yok neden yapabilir
-
31 Temmuz 2010, 15:39
serdarmert adlı üyeden alıntı
ustalar normalde 45 km olması lazım benim önde 15 dişli oldugundan 50 ile gidiyordum...
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
31 Temmuz 2010, 16:21
Şimdi dediğin gibi yapdım sedat ama sonuc gene aynı açıyorum cikleyi gaz verıyorum 2 bınde kalıyor düşüyor stop ediyor.
-
31 Temmuz 2010, 21:54
ustalar normalde 45 km olması lazım benim önde 15 dişli oldugundan 50 ile gidiyordum...
Fren hidroliği nasıl değiştirilir..Bilen var mı??
-
31 Temmuz 2010, 22:48
Adana'lı arkadaşlar ybr'in yedek parçasını bulabilecegim sağlam bi yer var mı. ismini vermiyim yetkili bi bayi orjinal diye yan sanayi satmaya çalıştı.
Korkarak yaşıyorsan;yanlızca hayatı seyredersin
-
01 Ağustos 2010, 11:59
50........................................
serdarmert adlı üyeden alıntı
71Hakan71 adlı üyeden alıntı
benimde 40 45 km filan olmasi lazim deneyince yazicam
benimde herbişiysi orjinal 5o km hızla gidiyorum....
ayrıca arkadaşlar bugün direksiyon sınavıma motorla gideyim elim alışır demiştim ama km sayacının ve hız göstergesinin çalışmadığını fark ettim. acaba bunu nasıl halledebilirim resim ile bilen bir arkadaşımız anlatabilirse çok memnun olcam devir göstergesi sorunsuz çalışıyor..
:bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::
-
01 Ağustos 2010, 12:46
benimde herbişiysi orjinal 5o km hızla gidiyorum....
ayrıca arkadaşlar bugün direksiyon sınavıma motorla gideyim elim alışır demiştim ama km sayacının ve hız göstergesinin çalışmadığını fark ettim. acaba bunu nasıl halledebilirim resim ile bilen bir arkadaşımız anlatabilirse çok memnun olcam devir göstergesi sorunsuz çalışıyor..
Ön tekerdeki hız redüktörünü kontrol et..
Yenisini tak 10 TL civarında yenisi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:43 ----------
bkatlav adlı üyeden alıntı
Adana'lı arkadaşlar ybr'in yedek parçasını bulabilecegim sağlam bi yer var mı. ismini vermiyim yetkili bi bayi orjinal diye yan sanayi satmaya çalıştı.
Satarlar artık malesef öyle oldu..
İnsanlık kalmadı erdemlerimizi kaybettik..
Eskiden aynı işi yapan esnaflar " ben siftah ettim yan komşu etmedi ondan al derlermiş...."
Daha bunlar iyi günler...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 128 kullanıcı var. (0 üye ve 128 misafir)
Bu Konudaki Etiketler