Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
15 Temmuz 2010, 17:09
arkadaşlar bende yamaha crypton var 2 kişi yaklaşık 200kg ile bu motorlarla uzun yola çıksak ne olur veya nasıl gitmemiz lazım yardımcı olursanız çok sevinirim acil uzun yola çıkıcam ancak nasıl gitsem daha bilmiyorum yaklaşık 250 km civarı bi yol
Reklamlar
-
15 Temmuz 2010, 22:10
ibrahim3535 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bende yamaha crypton var 2 kişi yaklaşık 200kg ile bu motorlarla uzun yola çıksak ne olur veya nasıl gitmemiz lazım yardımcı olursanız çok sevinirim acil uzun yola çıkıcam ancak nasıl gitsem daha bilmiyorum yaklaşık 250 km civarı bi yol
Nasıl gideleceğini kendin dahi bilmiyorsan hiç gitme...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
16 Temmuz 2010, 11:53
serdarmert adlı üyeden alıntı
Orijinal YBR deb. balatası serviste 40 TL
Yağ 20 TL Yamalube 10w-40 4T
İşcilik....> 20 TL Toplam: 80 TL Ankara Yamaha Baydar 15.7.2010 fiyatıdır...
Arkadaşlar bu ASK marka balatalar nasıl kullanan var mıdır..?
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar ne der acaba??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:59 ----------
Kendin yaparsan 20 TL kar edersin veya çok zarar edersin...
abi ASK balata kullanmadım ama bildiğim kadarıyla yan sanayi.ben 2 kere değiştirdim deb balatasını birinde netten kendim almıştım kardeşler motosiklet yamaha bayi/küçükköy diğerini de metin ustayı biliyosun o takmıştı...
35-40tl civarı değişiyor fiyatları...
bu arada geçen gün bi uzun yol bakımı yaptırdım buji-hava filtresi değiştirdim, subap ayarı falan...haliyle yağda değişti.ustada elf varmış 15w-50 onu koydu bakalım görecez performansını ama 1500civarı değiştireyim diyorum sıcakta uzun yol yapıcam sıkıntı yaratmasın...
yarın sabah çıkıyorum allahın izniyle tatile toplamda 2200km civarı...bakalım ybr nin 4.uzun yol hikayesi yine mutlu sonla mı bitecek
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
-
16 Temmuz 2010, 13:12
jason55 adlı üyeden alıntı
abi ASK balata kullanmadım ama bildiğim kadarıyla yan sanayi.ben 2 kere değiştirdim deb balatasını birinde netten kendim almıştım kardeşler motosiklet yamaha bayi/küçükköy diğerini de metin ustayı biliyosun o takmıştı...
35-40tl civarı değişiyor fiyatları...
bu arada geçen gün bi uzun yol bakımı yaptırdım buji-hava filtresi değiştirdim, subap ayarı falan...haliyle yağda değişti.ustada elf varmış 15w-50 onu koydu bakalım görecez performansını ama 1500civarı değiştireyim diyorum sıcakta uzun yol yapıcam sıkıntı yaratmasın...
yarın sabah çıkıyorum allahın izniyle tatile
toplamda 2200km civarı...bakalım ybr nin 4.uzun yol hikayesi yine mutlu sonla mı bitecek
Selamlar...
Bende PO 4T 10w-40 sentetik aldım..Bahouse dan fiyatı 8.95 TL..
Ama henüz değiştirmedim..
Bu arada tornacıda HEIL COIL yaptıran var mı..??
Hocam nerelere gideceksin..?Sana hayırlı yolculuklar..Allah kazadan beladan korusun..Yolun açık olsun....
-
16 Temmuz 2010, 13:22
Bu arada tornacıda HEIL COIL yaptıran var mı..??
One abi ilk kez duyuyorum.
-
16 Temmuz 2010, 14:33
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
16 Temmuz 2010, 16:20
Selamlar...
Bende PO 4T 10w-40 sentetik aldım..Bahouse dan fiyatı 8.95 TL..
Ama henüz değiştirmedim..
Bu arada tornacıda
HEIL COIL yaptıran var mı..??
Hocam nerelere gideceksin..?Sana hayırlı yolculuklar..Allah kazadan beladan korusun..Yolun açık olsun....
sağolasın eskişehirde 1 cbr cı arkadaş ile buluşup İzmire akıcaz kısmetse...
oradan da aşağılara doğru devam edecez...
saygılar...
-
16 Temmuz 2010, 19:07
sağolasın eskişehirde 1 cbr cı arkadaş ile buluşup İzmire akıcaz kısmetse...
oradan da aşağılara doğru devam edecez...
saygılar...
izmire geldiğinizde tanışıp görüşebilirdik ama bende yarın balıkesire yola çıkacağım motor festivali var kaz dağlarında denk gelemiyeceğiz hayırlı yolculuk size.
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
-
16 Temmuz 2010, 22:52
sağolasın inşallah başka sefere...zaten izmir geçiş ve yemek molası noktası olacak gibi...
fazla kalacak vaktimiz yok konaklama yerimiz çeşme...
sizede iyi eğlenceler...
-
16 Temmuz 2010, 23:17
yarın sabah çıkıyorum allahın izniyle tatile
toplamda 2200km civarı...bakalım ybr nin 4.uzun yol hikayesi yine mutlu sonla mı bitecek
Jason55 dostum, nasıl imrendim varya Ah şu işleri yoluna koyabilseydim, benimde aklımda böyle bir tur.
Güle güle git ve güle güle gel kardeş, dikkati hiçbir zaman elden bırakmadan sağa salim keyifli olarak gezinizi tamamlarsınız inşallah
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
17 Temmuz 2010, 00:54
sağolasın inşallah başka sefere...zaten izmir geçiş ve yemek molası noktası olacak gibi...
fazla kalacak vaktimiz yok konaklama yerimiz çeşme...
sizede iyi eğlenceler...
Ooo tam yerine gidiyorsun...DEniz kum kızlar motor disco....
-
17 Temmuz 2010, 01:58
arkşlar yamalube yağı kullanıyorum sizce nasıl yamaha bayiye gittiğimde yamalube koyuyorlar motora daha iyisi varmıdır yanlışmı yapıyorum daha 3000 km motor 3. yağı değiştircem birkaç güne
-
17 Temmuz 2010, 08:52
Yamalube berbat mineralli yağ üstelik 10-40 Advance VSX full sentetik koyacağım bir sonraki değişimde castroll de olabilir sentetik olması önemli performansı etkiliyor onun için ucuzuna kaçmayın.
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
-
17 Temmuz 2010, 09:54
merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldm ben de ybr ciyim...Adanadan yazıyorum,, herkese selamlar..
-
17 Temmuz 2010, 10:33
hsyn01 adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldm ben de ybr ciyim...Adanadan yazıyorum,, herkese selamlar..
hoşgeldiniz.............
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
17 Temmuz 2010, 10:45
X-Fi adlı üyeden alıntı
Yamalube berbat mineralli yağ üstelik 10-40 Advance VSX full sentetik koyacağım bir sonraki değişimde castroll de olabilir sentetik olması önemli performansı etkiliyor onun için ucuzuna kaçmayın.
Aynen öyle..Yamalube 10w-40 mineral yağıdır...Mineral yağ motorsiklette olmuyor.. Kesinlikle yazın tam sentetik koymakta yarar var...
-
17 Temmuz 2010, 11:02
Yeni ybr'lerden alan bir tanıdıgım var kuryelik yapıyor 5.000 km'de degiştirdi yagı geçende ama ne koydu bilmiyorum 5 bin'de degiştirdim deyince bişi sormak gelmedi aklıma fazlamı abartmış yoksa 5.000 ...
-
17 Temmuz 2010, 11:25
SarkoleMMa adlı üyeden alıntı
Yeni ybr'lerden alan bir tanıdıgım var kuryelik yapıyor 5.000 km'de degiştirdi yagı geçende ama ne koydu bilmiyorum 5 bin'de degiştirdim deyince bişi sormak gelmedi aklıma fazlamı abartmış yoksa 5.000 ...
Bendeki yağı şuan 5.034 Km dir kullanıyorum. Asıl 1500-2000 de değiştirenler olayı abartıyorlar. Yamaha Kullanım klavuzunda 6.000 de bir yada yılda bir değiştirin diyor. Fakat bizim mühendisler(!) 1.500-2000de iddaalı. Neden biliyormusunuz. Bizim servisler ve ustalar aç gözlüde o yüzden. Kimse kimseyi 3 kuruşluk menfaati için kandırmasın. Ülkemiz maddi olarak ve çevre kirliliği olarak kaybediyor.
Sık sık kontrol ederek eksiltmişse ilave etceksin hepsi bu motor yağı bozulmaz öyle kolay kolay.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
17 Temmuz 2010, 13:21
newceri adlı üyeden alıntı
Bendeki yağı şuan 5.034 Km dir kullanıyorum. Asıl 1500-2000 de değiştirenler olayı abartıyorlar. Yamaha Kullanım klavuzunda 6.000 de bir yada yılda bir değiştirin diyor. Fakat bizim mühendisler(!) 1.500-2000de iddaalı. Neden biliyormusunuz. Bizim servisler ve ustalar aç gözlüde o yüzden. Kimse kimseyi 3 kuruşluk menfaati için kandırmasın. Ülkemiz maddi olarak ve çevre kirliliği olarak kaybediyor.
Sık sık kontrol ederek eksiltmişse ilave etceksin hepsi bu motor yağı bozulmaz öyle kolay kolay.
Doğru söylüyorsunda..Dediğin kaliteli 4t sentetik-yarı sentetik motorsiklet yağı kullanılmak şartıyla doğrudur..
Sana katılıyorum..Motorlarına dizel araba yağı koyupta yağ yağdır diyen çok arkadaş var..
-
17 Temmuz 2010, 13:59
Doğru söylüyorsunda..Dediğin kaliteli 4t sentetik-yarı sentetik motorsiklet yağı kullanılmak şartıyla doğrudur..
Sana katılıyorum..Motorlarına dizel araba yağı koyupta yağ yağdır diyen çok arkadaş var..
Ybr 125de tavsiye edilen ve kullanılması gereken yağ tipi Yarı sentetik veya tam sentetik Motosiklet yağlarıdırki Api SG ve üstü yağlardır. Eğerki farketmiyorsa onu diyen arkadaşlar Ayçicek yağı kullansınlar. Onunlada 500 km yolu rahat yaparlar. Ondan sonrada başlarlar motosiklet yağı 500 km de bir değişir diye. Aslında işin özü tavsiye edilen yağı kullanacak km si gelince değiştireceksin. Uygun olmayan yağı kullanırsan Motor sıkışıkta çalışır yağıda yakar yağıda bozar şanzımanıda bozar.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 116 kullanıcı var. (0 üye ve 116 misafir)
Bu Konudaki Etiketler