Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
06 Temmuz 2010, 14:53
uniqe adlı üyeden alıntı
Karbüratör memesini büyültmek istiyorum.25 mm ybr ye uygun karbüratör memesi nerden bulabilirim ?
uniq kardeşim yakıt çoğalmazmı o zaman
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:34 ----------
By malkocoglu48 at 2010-07-06
By malkocoglu48 at 2010-07-06
bu nasıl yapmış böyle motoru ya dehşet olmuş
Ok yaydan çıkmadan yapacağını yap...
Reklamlar
-
06 Temmuz 2010, 15:12
-
06 Temmuz 2010, 15:35
aslında koltuk acaip bi hava katmış bide ön lamba
koltuk yapılabilir aslında
-
06 Temmuz 2010, 15:49
malkocoglu48 adlı üyeden alıntı
bu adam ne yapmış böyle işte olay bu
[COLOR="Blue"][B][I]Bize motorsiklet tamirini öğreten ayda 5 dolara çalışıp günde 3 öğün prinç yiyen çinlilere kucak dolu teşekürler...:bounce:[/I][/B][/COLOR]
-
06 Temmuz 2010, 15:55
Riallide ybr motor grubunda bunu gördüm bunun ne farkı var rx 115 yazıyor ?
http://www.rialli.com/urunler/yamaha...00-100-rx-115/
-
06 Temmuz 2010, 16:02
aslında aynı parçanın ybr için olanı var 150 lik oluyo diyo ama sağlıklı bulmuyorum ben
ybr 125 modifiye silindir gibi yazarsan çıkıyodu internette
buldum işte ama stoklarda yok yazıyo
http://www.motogiyim.com/main/produc...ID=0&cat_ID=70
-
06 Temmuz 2010, 16:28
Orjinalini bozma taraftarı değilim.Ama brezilya modellerini görünce şaşırıyorum.Youtube de bakın brezılyadakı factorler 160 vuruyor onundede honda titan 150 var.Nasıl gidiyorlar böyle ya bunlardada katalizör yok.
-
06 Temmuz 2010, 17:39
bencede hiç gerek yok ben yolda giderken yanıma yönüme geliyolar ama aksine ben gayet sakin aldırmadan ve yavaş yavaş gidiyorum kendi tarzımda aldırmayınca sorun olmuyor yani
-
07 Temmuz 2010, 00:52
Merhaba arkadaşlar.
Motorumun zincirinden aşırı derecede ses geliyor. Zinciri sıklaştırdım falan sorun çözülmedi. Yokuşlarda çok zorlayınca zincir atıyor. Ben arka zincir dişlisinin yamuk veya arka jantımın eğik olduğunu düşünüyorum. Ama motorda yalpalama yok sadece düz giderken zincir boşluğa geliyomuş gibi tekleme oluyor belirli periyotlarda. Acaba neden olabilir?
Birde motorum şehirdışında malum yazlık bakımını ben yapmak zorundayım.
1-Arka lastiği değiştireceğim. Ne önerirsiniz?
2-Akü bitik değiştireceğim. Ne önerirsiniz?
3-Bujiyi değiştireceğim. Ne önerirsiniz?
Hava filtresi ve yağınıda değiştircem tabiki.
Bunun dışında ağır ve hafif bakımları nelerdir neler yapmam gerekir?
Şimdiden çok teşekkürler
-
07 Temmuz 2010, 03:45
Evet ilk videom geldi.Fotoğraf makinesiyle bide bantladığım için biraz bulanık ama anlasılır gibi.
-
07 Temmuz 2010, 13:03
uniqe motorun devir saatinide çekseydin yırtınıyormu napıyor kaç devirde gidiyor karşılaştırırdık
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
-
07 Temmuz 2010, 13:51
Video iyi olmuş, böylece şunu gördüm, motoru küçük viteslerde yüksek devirlere zorlamanın bir anlamı yok.Öylede yapsan 110 yapıyor yumuşak yumuşak hızlanıp gazlayınca da 110 yapıyor."Yok 120 ye dayandı, şöyle olsa böyle olurdu" diye yorumlar gelecektir belki, video yukarıda.Birşey demeye gerek yok.
Uniqe uğraşıp çekmişsin, yayınlamışsın, emeğin için teşekkür ederim.
-
07 Temmuz 2010, 14:07
Motor full orjinal artık ne katalizor ne dişli hiçbirşey yok.Bir anlık 120 e geldi kamyonlar vardı ondan sonra basmadım.Birde video rüzgardan ve bantladığım için biraz bozuk cıkmıs.Orda kolay 115 yapıyorum ama.Tam devir kesiciyle gitsen daha iyi bir sonuç olur vites değiştirdiğinde motor daha yuksek devirde geçer.Mesela 4 ncü vites 100 ü biraz geçiyor 103 oluyor sanırım 105 de kesiciye girdi devirde 11,500 diyelim 5 e atınca direk devir saati 10000 e falan geliyor o devirde seni 120 lere taşıyor ama burda kesiciye sokmadım hiçbirinde.Vitesleride sayabilirsiniz.Birde motorum daha 6600 lerde
-
07 Temmuz 2010, 14:37
KonyaLi adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Motorumun zincirinden aşırı derecede ses geliyor. Zinciri sıklaştırdım falan sorun çözülmedi. Yokuşlarda çok zorlayınca zincir atıyor. Ben arka zincir dişlisinin yamuk veya arka jantımın eğik olduğunu düşünüyorum. Ama motorda yalpalama yok sadece düz giderken zincir boşluğa geliyomuş gibi tekleme oluyor belirli periyotlarda. Acaba neden olabilir?
Şimdiden çok teşekkürler
Teşekkürler cevaplarınız için
-
07 Temmuz 2010, 15:29
Merhaba arkadaşlar.
Şimdiden çok teşekkürler
-baklalar sıkışınca zincir bozulur ve ses yapar, o olabilir. diğer ihtimalleri de göz ardı etme.
-pirelli en iyisidir. hem çok pahalı değil ehm çok kalite. bulamazsan -ki bulursun- IRC olabilir. çok param var dersen metzeler de olur.
-akü konusunda bilgim yok.
- ngk iyi bujidir, sorun çıkarmaz.
-bunların dışında oynar yerler yağlansa iyi olur. jikle yeri, kontak ve temizleme spreyi ile temizlense fena olmaz. koltuk kaldırılıp altındaki tozlar alınsa daha bir çok yer var aklıma gelen ama sizin de aklınıza gelir bunlar.
özellikle debriyaj teline sağlam bakın. sağlam mı hala en azından yağlayın. yumuşacık olacaktır.
kolay gelsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:22 ----------
Teşekkürler cevaplarınız için
bir şey değil
hemen surat asmayın ama yav arkadaşlar cevaplarlar daha.
-
07 Temmuz 2010, 15:42
Ali abi arkadaşı buraya ben yönlendirdim ybr ile ilgili sorunu var açmış başlık bende ybr topiğine açarsan yardımcı oluruz dedim...allahtan sen cvp yazmışsın da ben rezil olmamışım
şaka bir yana 1-2 gün içinde ele atarlar meseleye dediğin gibi surat asmaya gerek yok
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
-
07 Temmuz 2010, 16:01
uniqe adlı üyeden alıntı
Evet ilk videom geldi.Fotoğraf makinesiyle bide bantladığım için biraz bulanık ama anlasılır gibi.
you tube ye bir girebilsem
-
07 Temmuz 2010, 17:10
malkocoglu48 adlı üyeden alıntı
you tube ye bir girebilsem
http://www.cografyam.net/index.php?showtopic=14543
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:52 ----------
alisemerci adlı üyeden alıntı
-baklalar sıkışınca zincir bozulur ve ses yapar, o olabilir. diğer ihtimalleri de göz ardı etme.
-pirelli en iyisidir. hem çok pahalı değil ehm çok kalite. bulamazsan -ki bulursun- IRC olabilir. çok param var dersen metzeler de olur.
-akü konusunda bilgim yok.
- ngk iyi bujidir, sorun çıkarmaz.
-bunların dışında oynar yerler yağlansa iyi olur. jikle yeri, kontak ve temizleme spreyi ile temizlense fena olmaz. koltuk kaldırılıp altındaki tozlar alınsa daha bir çok yer var aklıma gelen ama sizin de aklınıza gelir bunlar.
özellikle debriyaj teline sağlam bakın. sağlam mı hala en azından yağlayın. yumuşacık olacaktır.
kolay gelsin.
Eline sağlık. bu özverili yardımseverliğin taktire şayan. Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar.
Şimdiden çok teşekkürler
Zincirini gerdirme kelebekleri ile sona kadar gerdirmiş ve halen bolsa ya zincirden bakla cıkaracaksın yada zincir ve dişlileri takım olarak komple değiştireceksin.
Lastik olarak Pirelli İrc metzeller ve Michelin lastiklerini öneririm. Sağa doğru fiyatı ve kalitesi artar. Şuda varki hangi lastik olursa olsun kışın don gördükten sonra serleşip çatlıyor orjinal özelliklerini yitiriyor. Kesene uygun olanı alıp kullanıma göre 10.000 -15.000 arasında değiştirmek en sağlıklısı.
Akülerin kaliteleri hakkında bilgim yok ama Yaptığı iş ve içeriği ile birbirleri arasında fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Al bitane tak gitsin.
Yamaha Ybr 125 için NGK CR6HSA yada CR7HSA kullanmalısın 5-10 arası tl fiyatı
Ağır bakımları için Bu konudaki kitapcıkları indirip göz atmalısın http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ingilizce.html
Ybr 125 bakım ve kullanım kılavuzundan istediğin bircok bilgiye ulaşabilirsin. Takıldığın konularıda burdan sorabilirsin.
Ybr 125 City http://www.4shared.com/file/11703014..._kilavuzu.html
Ybr 125 ED (2005-2008) http://www.4shared.com/file/11702641...YBR125_ED.html
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
07 Temmuz 2010, 18:06
uniqe adlı üyeden alıntı
Yokmu yorum ?
-
07 Temmuz 2010, 18:21
on numarasın uniqe bastır mavi boncuk
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 150 kullanıcı var. (0 üye ve 150 misafir)
Bu Konudaki Etiketler