Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
01 Temmuz 2010, 14:56
newceri adlı üyeden alıntı
Debriajı sıkıp ayakla arka tekeri durdurmaya çalışın eğer hemen duruyorsa motor yağındandır. Fazla proplem yaratmaz. Eğer ayakla durduramıyorsan proplem büyük biran evvel sorun halledilmeli.
1- kullandığınız motor yağı debriajın tam ayırmasına engel olabilir. (dizel motor yağları) uygun yağ kullanılmalı.
2 - debriaj teli tam çekilemediği için ayırmayabilir. Debriaj teli ayarı kontrol edilerek tam sıkıp sıkmadığına bakmak lazım.
3 - Yukarıdaki iki sebepten değilse Debriaj balataları açılıp bakılmalı.
Teşekkürler yorumlar için..Bende debriyajdan şüpheleniyorum....
Şu testi yapayımda size yazayım sonucu...
Yok hocam yağım 10w-40 4T castrol....
Debriyajı sıkıp arkad tekeri ayakla durdurmak gerek hımmm...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Reklamlar
-
01 Temmuz 2010, 17:17
NEWCERİ;
Motoru çalıştırdım..
1 vitese aldım..Debriyaj kolu sıkılı olarak arka tekeri ayağımla durdurdum..
Yağdan mı şimdi..yağda 10w-40 4t castrol..1200 km de....
-
01 Temmuz 2010, 17:20
Şu dakikadan itibaren artık ybr kullanıcısı değilim.
-
01 Temmuz 2010, 17:40
kanucan adlı üyeden alıntı
Şu dakikadan itibaren artık
ybr kullanıcısı değilim.
kaça sattın?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:34 ----------
benimki daha çok genç bakıma gittikten sonra çekmiştim ayrıca boş lambası ayarları düzeldi subap ayarıyla alakalıymış heralde.
-
01 Temmuz 2010, 17:42
X-Fi adlı üyeden alıntı
kaça sattın?[COLOR="Silver"]
2.350 ye mont+kask+motor
-
01 Temmuz 2010, 18:01
2.350 ye mont+kask+motor
ucuz gitmiş..alan arkadaş sevinmiştir.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
01 Temmuz 2010, 18:05
serdarmert adlı üyeden alıntı
NEWCERİ;
Motoru çalıştırdım..
1 vitese aldım..Debriyaj kolu sıkılı olarak arka tekeri ayağımla durdurdum..
Yağdan mı şimdi..yağda 10w-40 4t castrol..1200 km de....
Ayakla rahatca durdurabiliyorsan debriaj teli tam sıkıyorsa sorun değil. Bu durum motor-yağ soğukken olur normal bi durum ybr nin balatanın kilitleme sistemi ile çalışmasından kaynaklanıyor. Sıcak motorda bu durum olmaması lazım. Kafaya takacak önemli birşey değil.
Debriaj manetine bastıktan 2-3 mm sonra alttan motor üstündeki debriaj kolu hareket ediyorsa debriaj teli ayarlı demektir.
Bu durum eskiden kullanmış olduğun yağlardanda kaynaklanabilir Birdahaki yağ değişiminde düzelir diye düşünüyorum. Düzelmezsede sorun değil.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:03 ----------
Şu dakikadan itibaren artık
ybr kullanıcısı değilim.
Hayırlı olsun.
Ybr yi aratmayacak kalitede bir motor almanı tavsiye ederim. Sonra mumla ararsın eski günlerini.
Motorunda masraf yoktu ise çok ucuza gitmiş. Üste birde kaliteli mont ve kask var.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
01 Temmuz 2010, 20:15
Ayakla rahatca durdurabiliyorsan debriaj teli tam sıkıyorsa sorun değil. Bu durum motor-yağ soğukken olur normal bi durum
ybr nin balatanın kilitleme sistemi ile çalışmasından kaynaklanıyor. Sıcak motorda bu durum olmaması lazım. Kafaya takacak önemli birşey değil.
Debriaj manetine bastıktan 2-3 mm sonra alttan motor üstündeki debriaj kolu hareket ediyorsa debriaj teli ayarlı demektir.
Bu durum eskiden kullanmış olduğun yağlardanda kaynaklanabilir Birdahaki yağ değişiminde düzelir diye düşünüyorum. Düzelmezsede sorun değil.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:03 ----------
Ybr yi aratmayacak kalitede bir motor almanı tavsiye ederim. Sonra mumla ararsın eski günlerini.
Motorunda masraf yoktu ise çok ucuza gitmiş. Üste birde kaliteli mont ve kask var.
Teşekkürler NEWCERİ...
Debriyaj teline bakamadım..Ancak ayarı iyi idi..Ayar bozulur mu hiç oynamadım..
Debriyaj manetini 2-3 mm sıkınca debriyaj kolunun oynaması lazım..Bakayım..2-3 mm az değil mi..? 2-3 mm sıkınca debriyaj kolu hareket edecek şekilde ayarlayayım bakalım..
Ybe güzel motor kendi sınıfında sağlam motor bu çok önemli bir özellik...
-
01 Temmuz 2010, 23:21
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
02 Temmuz 2010, 00:45
arkadaşlar ben bu gün yeni bir ybr 125 almak için hesaplı satan bir satıcıyı aradım. model 2010 yeni kasa motor kırmızı olanından 900km ye geldiğini faturasını daha çıkartmadığını faturasız bana 3100tl ye faturasını kendi çıkartırsa benim adıma 3700tl ye vereceğini söyledi. bende bunun üzerine 350km ilerimizde bulunan bir yamaha bayisini aradım ve bana sıfır kilometre ybr yi 2010 model o bayide sadece kırmızı olanından var dedi. biz spot satıyoruz motorları peşin para faturayla beraber 3800tl ye verebileceğini gelip sıfır yeni motor al. eskiye ikinci el alma dedi. banada mantıklı geldi... zaten 600tl ye yakını ötv vergisi ister kendin yatır ister biz yatıralım gel faturanı al aynı gün dedi. sizler ne dersiniz ......... kardeşime alacağım motoru....
-
02 Temmuz 2010, 09:17
sıfır al avantajlı oluyor kart kullanabilirsin ayrıca sıfır motorun hali başka
-
02 Temmuz 2010, 10:19
sedat_57 adlı üyeden alıntı
kanka bekliyoruz seni dikkatli gel.. virajlarda altında 600rr yok bunuda sakın unutma.... senki uzun yol fatihi ..............
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
02 Temmuz 2010, 11:02
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
02 Temmuz 2010, 11:11
Helal sana..
Heyecanla bekliyoruz hatıralarını ve resimlerini paylaşmanı...
-
02 Temmuz 2010, 11:33
Dikkatli gel, fotoğrafların 10 kadarını koyup bırakma hepsini koy foruma yeni bir başlık aç hepsini görelim. Gönüllü turizm elçisi gibi olursun bakarsın memleketten dikkat çeker ödül falan
-
02 Temmuz 2010, 21:49
Arkadaşlar ben motosikletimi eve gidip gelirken(3,5km) kullandığımdan dolayı lastiklerini önemsemedim ve 14.000 km dir orjinal Sakura lastiklerini kullandım. 2 gün evvel lastiklerimi yumuşak hamur lastiklerle değiştirdiğimde çok büyük iyi değişiklikler olduğunu gördüm.
Benden arkadaşlarıma tavsiye Sakura lastikleriniz 1 kış görmüş ve üzerinde küçük küçük çatlaklar oluşmussa hemen değiştirin. Yol tutuşu ve konforunun değişimini hissedeceksiniz.
Değişim sırasında lastiklerin balans ayarını mutlaka yaptırın.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
02 Temmuz 2010, 21:52
Arkadaşlar ben motosikletimi eve gidip gelirken(3,5km) kullandığımdan dolayı lastiklerini önemsemedim ve 14.000 km dir orjinal Sakura lastiklerini kullandım. 2 gün evvel lastiklerimi yumuşak hamur lastiklerle değiştirdiğimde çok büyük iyi değişiklikler olduğunu gördüm.
Benden arkadaşlarıma tavsiye Sakura lastikleriniz 1 kış görmüş ve üzerinde küçük küçük çatlaklar oluşmussa hemen değiştirin. Yol tutuşu ve konforunun değişimini hissedeceksiniz.
Değişim sırasında lastiklerin balans ayarını mutlaka yaptırın.
@newceri
Hayırlı olsun lastiklerin. Hangi marka ve kaça aldın acaba?
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
02 Temmuz 2010, 22:04
AydoganX adlı üyeden alıntı
@newceri
Hayırlı olsun lastiklerin. Hangi marka ve kaça aldın acaba?
Ön Lastik - Michelin Pilot Sporty 2,75-18 42P 90,00 TL
Arka Lastik - Michelin Pilot Sporty 90/90-18 57P 100,00 TL
Takma ve balans ile birlikte Çifti 190 TL
Fakat diğer yumuşak hamurlu irc duro pirelli gibi lastiklerde,i bir kış geçirmiş sertleşmiş, çatlaklar oluşmuş sakuralardan 10 kat daha iyidir. Yüksek hızlarda motosikletin beni üzerinden atacağını düşünürdüm. Şimdi ise 160 yapsa banamısın demiyor hiç titreme yok virajlarda zamp gibi yapışıyor kayma ihtimalini hiç hissetmedim. Fakat sakuralarla virajlarda resmen arka tekerin kaydığını hissediyordum.
Sakuralardan kurtulunda marka pek önemli değil. Lastiğe tırnağınız 1-2 mm geçmeli.
Ben bugüne kadar vakit darlığından ihmal etmekle büyük hata etmişim. Siz hata etmeyin.
-
02 Temmuz 2010, 22:09
Ön Lastik - Michelin Pilot Sporty 2,75-18 42P 90,00 TL
Arka Lastik - Michelin Pilot Sporty 90/90-18 57P 100,00 TL
Takma ve balans ile birlikte Çifti 190 TL
Fakat diğer yumuşak hamurlu irc duro pirelli gibi lastiklerde,i bir kış geçirmiş sertleşmiş, çatlaklar oluşmuş sakuralardan 10 kat daha iyidir. Yüksek hızlarda motosikletin beni üzerinden atacağını düşünürdüm. Şimdi ise 160 yapsa banamısın demiyor hiç titreme yok virajlarda zamp gibi yapışıyor kayma ihtimalini hiç hissetmedim. Fakat sakuralarla virajlarda resmen arka tekerin kaydığını hissediyordum.
Sakuralardan kurtulunda marka pek önemli değil. Lastiğe tırnağınız 1-2 mm geçmeli.
Ben bugüne kadar vakit darlığından ihmal etmekle büyük hata etmişim. Siz hata etmeyin.
hamdi kardeşim lastiklerin hayırlı olsun.ben hyo ile bu kadar güvenli viraja giremezken cbf ile acayip yatıyom tabi micheln lastiklere olan güvenim tam.
3 kere az geziye gidin ama lastikleriniz yumuşak lastk olsun
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
02 Temmuz 2010, 22:13
babaçi adlı üyeden alıntı
hamdi kardeşim lastiklerin hayırlı olsun.ben hyo ile bu kadar güvenli viraja giremezken cbf ile acayip yatıyom
tabi micheln lastiklere olan güvenim tam.
3 kere az geziye gidin ama lastikleriniz yumuşak lastk olsun
Teşekkürler Çoşkun kardeş. Lastiklerin asıl performansını pazar günü uludağ tırmanışında göreceğiz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 87 kullanıcı var. (0 üye ve 87 misafir)
Bu Konudaki Etiketler