arkadaşım bence büyük sanayiler civarında civatacılar vardır. Ybrci arkadaşından rica et orda onun tahliye civatasını sökün civatacıya aynısından isteyin veya aynı diş yapısında olanını. civata uzun gelirse kaynakcı veya tornacıda boyunu ayarlatırsın. Sağdan soldan orjinal civatasını bulman zor gibi geliyor bana.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
tekteker_ramço bugün jant şeridi çekeyim diye uğraştm gene beceremedim işden erken çıktım 2 saat onla uğraştım yabana gitti.. baktım şimdi atmış gene kenarlardan yok bu reklamcı yapışkanları sakat..
yazmıştı ramço bunu.
önce selilozik tinerle siliyorum sonra yapıştırıyorum.sonrada saç kurutma makinasıyla tekrar üstünden geçip tekrar yapıştırıyorum demişti..
bide öyle dene istersen..
neler denemedim ki tinerlede sildim bugün bandıda ısıttım jantıda ısıttım ellerim saksak oldu o derece yapışkanı ısıttım tekrar tekrar bastırdım üstünden yok yok olmuyor yuvarlak zemin olduğu için katlanmasın diye hafif gerdirerek yaptığımdan 1 saat sonra yapışkanı salıyo daralıyo içe doğru şerit attı kenarlarıda sökcem şimdi hepsini.
selam arkadaslar mrak ettıgım bır konu var.dün yeni bir ybr aldım hava yagmurluydu ve araları sagı solu camur oldu ne kadar silsemde baz yrlerde kaldı. acaba motorun her tarafına su tutulurmu yoksa tutulmaması gereken yerler varmı?
bazen yagmurda kalsak yagmurdan sonra neler yapabiilriz ?uzmanlardan yardım bekliyorum tesekkurler
ben bol sabunlu suyla yıkadıktan sonra hortumla ulaşabildiğim her yere su tutuyorum.sorun da yaşamıyorum.zaten çok hassas olsa yağmurda binilemezdi diye düşünüyorum...
Arkadaşlar bana yardımcı olucak yokmu birkaç güne kadar motorum gelicek ve bende bu yag olayından korkuyorum vites geçişleri çok sertleşiyor filan deniyor zaten ilk kez vitesli motor kullanıcam açıkçası korkuyorum hangi yag kullanılmalı bu yagı alır almaz ben hemen degiştirmelimiyim üstündeki yag sorunlu olabilir belki .
yok öyle bişey...kullanma klavuzunda tavsiye edilen yağı kullan.motoru aşırı sıkıştırma hor kullanma hiçbirşey olmaz.
boşuna endişeleniyorsun....
nerede oturuyorsun??
Bursa'da oturuyorum birkaç yıllık scooter tecrübem var ama bu vitesliler bambaşka geliyorlar bana açıkcası cüssesindende korkuyorum scooterlar bana bisiklet gibi geliyordu umarım scooter'daki gibi rahat hareket edebilirim alıştıkça hatta hiç istemesemde innova almayı kafaya koymuştum debriyaj olayı olmadıgı için.
korkmana gerek yok.ama madem vitesli tecrüben yok keşke 2. el alıp alışsaydın sonra sıfıra yönelseydin.
ama çok ta zorlanacağını sanmıyorum.motor vites debriyaj mantığını çözdünmü iş biter..herşey gönlünce olsun...
öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın.
rahatça yıkayabilirsiniz.ben kirlendikçe tazyikli suyla ve köpükle yıkıyorum yıkamacıda herhangi bir sıkıntı olmuyor.sadece dikkat etmeniz gereken şey sanırım egzozun içine doğru direkt su tutmamak...bir de yıkadıktan sonra güzelce kurulayıp paslanmasına engel olun ve zinciri kurulayıp güzelce yağlayın.
kolay gelsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:51 ----------
hayırlı olsun ybr hiç bir şekilde problem çıkartmayacak bir motordur.yağ olayını niye bu kadar büyüttün anlamadım topicde yazılanlara çok takılma...sadece yağını en geç 2000-2500km de bir değiştirmeyi unutma yeter...standart 10w-40 yağ işini her zaman görür çok fazla fantazi deneme yapmanın anlamı yok ama birçok yağ değiştirmiş biri olarak tecrübelerimi aktarırsam; yazın biraz daha kalın yağ 15w-50 gibi(mümkünse full sentetik) kışın ise yarı sentetik 10w-40(nispeten daha ince yağ) kullanman yeterli..
kolay gelsin.
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
kırmızı elektrik bandı aldım jantın ölçüsünde düz bir zemine yapıştırdım ortadan ikiye böldüm bandı sonra 4 tarafa da şeridi döşedim orjinal gibi oldu yarım gündür duruyor atma esneme yok hatta motoruda yıkadım tek korkum güneşden yoldan jantlar ısınırda o zaman atarmı bakıcaz..
bu jant şeridi işini yedim bitirdim ben bide başarırsam ticaretini yapıcam
1 depoyla şehiriçi 436 km.gitti. yedek hariç normalmidir arkadaşlar..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Şu an bu konu içerisinde 207 kullanıcı var. (0 üye ve 207 misafir)