Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı motordelisi_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir depo kaç litre alıyor ve ne kadar km gidebiliyorsunuz?
    12 litre alıyor 500 küsür kilometrede gidiyor
    HONDA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    X-Fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    bizim ybrler 5 vites teğilde altı vites olsun diyenler varmı aranızda pazar günü uzun yol geldim 6. vitesi istedi motor yüksek devir yaptı keşke koysalarmış.

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı motordelisi_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir depo kaç litre alıyor ve ne kadar km gidebiliyorsunuz?
    şehir içi dur kalklı kullanımda 300-400 km kullanıma göre değişir. Şehirdışı 400-550 km arası kullanıma göre gider. Sınıfının en az yakanıdır.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

enderkaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco like 125
    Merhabalar arkadaşlar,
    Geçen hafta sonu bir viraja hızlı girip de, aniden yavaşlayayım derken, frenlere asıldım ve motoru yatırdım. Allahtan bende de motorda da ciddi bir şey yok, yalnızca koruma demiri eğildi, değiştireceğim. Bu vesile ile deneyimli ybr sürücülerinden fren tekniği konusunda bir iki nasihat almak isterim. Frenlemede tekerlerin kaymasını, kilitlenmeyi önlemek ve dengeyi korumak için neler önerirsiniz ? Ön arka fren uyumunu nasıl yapmalıyım ? Mesela ben ön frenlerden çekiniyorum genelde, arkaya çok alıştım ama o da sanki ani yavaşlamada yetersiz gibi ? Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler ... Yolunuz açık olsun ...

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı enderkaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arkadaşlar,
    Geçen hafta sonu bir viraja hızlı girip de, aniden yavaşlayayım derken, frenlere asıldım ve motoru yatırdım. Allahtan bende de motorda da ciddi bir şey yok, yalnızca koruma demiri eğildi, değiştireceğim. Bu vesile ile deneyimli ybr sürücülerinden fren tekniği konusunda bir iki nasihat almak isterim. Frenlemede tekerlerin kaymasını, kilitlenmeyi önlemek ve dengeyi korumak için neler önerirsiniz ? Ön arka fren uyumunu nasıl yapmalıyım ? Mesela ben ön frenlerden çekiniyorum genelde, arkaya çok alıştım ama o da sanki ani yavaşlamada yetersiz gibi ? Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler ... Yolunuz açık olsun ...
    Alttaki konuda istediğin bilgiler var ybr lastiği ince olmasından dolayı kayma yapar (özellikle orjinal lastikleri ile) Dikkatli bir şekilde tekeri kitlemeden frenleme yapman lazım. Ön frene alışman gerekiyor. Düz duruşlarda ön frene güvene bilirsin kayma yapmaz. Fakat gidon hafifte olsa dönük pozisyonda ise fazla güvenme sadece yavaşlama amaçlı ön freni kullan. Fazla sıkarsan kayma riski çok fazla. 6.000 kmde bir arka kampana sökülerek temizlenmesi gerekiyor. İçine biriken balata tozları frenleme sırasında arka tekerin kilitlenmesine neden oluyor.
    Kullanım sırasında iki parmağın daima ön fren üstünde olsun.

Tıkla ==>Motor Fren tekniği
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Valla benim benzin hala bitmedi.Motor yedeğe düştü 5 tl lik benzin aldım 57 km oldu daha e nin 1 2 mm üstünde
    HONDA

Motosikleti
    DL650 XT L5 - yamaha delight 115
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o motorunda masrafı vardır merak etme lastikleri hala orjinaldir büyük bir ihtimalle 4 senedede dura dura sertleşmiştir
    lastikler cillop gibi ama dediğin gibi 4 yıllık lastikler,sıcak havalarda bu sezonu çıkarır ama kışa girerken değişmesi gerekli ..bugün motor ön çamurluk 25 tl + koruma demiri 30 tl + top case 60 tl + motor yağı aldım ne demişler bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur..zaten bu motoru sırf şehiriçi binmek için aldım. iyiki ybr almışım..

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Eee hani resimler ?
    HONDA

Alıntı EGELİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikler cillop gibi ama dediğin gibi 4 yıllık lastikler,sıcak havalarda bu sezonu çıkarır ama kışa girerken değişmesi gerekli ..bugün motor ön çamurluk 25 tl + koruma demiri 30 tl + top case 60 tl + motor yağı aldım ne demişler bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur..zaten bu motoru sırf şehiriçi binmek için aldım. iyiki ybr almışım..
    Ankara'lı hemşehrim. Hayırlı olsun.
    Allah, kazasız belasız sürüşler nasip etsin
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

motodrift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı enderkaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arkadaşlar,
    ben her zaman ilk önce ön frene basarım,arkayı nadir kullanırım.viraj için de fren yapacaksanda ilk önce ön frene bas sonra arka fren yap.arka çok kaymaya başlıyorsa kaymayacak şekilde ön frenle dengeleme yap.

bunları anlatsamda sen kendi öğrendiğin tekniği uygulayacaksın
    Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Her yerde 2 frenide kullanırım.Tek çim hariç.Ybr nın frenlerı çok iyi bana göre.
    HONDA

speedygogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    virajda fren çok tehlikeli. onun yerine virajdan önce frenleme yapıp yavaşladıktan sonra viraja girmek gerekir. viraj içinde illa ki fren yapacaksan asla ön freni sıkma. arkayı kullan.

Motosikleti
    DL650 XT L5 - yamaha delight 115
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankara'lı hemşehrim. Hayırlı olsun.
    Allah, kazasız belasız sürüşler nasip etsin
    Sağol kardeşim,daha iyileri sizlerin olsun,Honda inova mı,ybr125 mi derken ybr de karar kıldım.

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Viraja girebileceğiniz hızı artık tahmin edebiliyor olmanız gerekir. Tahmin ettiğiniz hızla girdikten sonra da frenlemeye ihtiyaç duymayacak hale gelmelisiniz. Çok gerekliyse acil durumlar hariç, arka fren ihtiyatlı biçimde kullanılmalıdır.
    Lastiklerinizi çok iyi tanıyor olmalısınız bu konuda bilginiz yoksa zaten o motora sadece bakkala gitmek için bininiz.

Yeni motor alanları takip edemedim, kimler aldıysa hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    4

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba YBR dostları.
    Benim ybr ye yuvarlak kafa takmak istiyorum.
    Ama şu motorun rengine uygun uygun bi renkte yuvarlak kafa bulamadım.
    Nereden bulabilirim.

avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    12 litre alıyor 500 küsür kilometrede gidiyor
    hayvanoğluhayvan tarzı sürüşte 300 gibi anca gidiyor.

vah benim motoruma.

bu arada fren tekniği konusunda yanılan arkadaşlar var. her iki fren normal sürüş şartlarında her zaman birlikte ve belirli oranlarda kullanılır. bahsettiğim belirli oranın tayinini ise düşük hızdan yüksek hızlara doğru kademe kademe yapılacak deneme yanılma türü alıştırmalarla sağlamak mümkün. "arkayı az sık, önü çok sık" gibi tariflerle tarif etmeye kalksak bir halta yaramayacak.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı avare rulman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayvanoğluhayvan tarzı sürüşte 300 gibi anca gidiyor.

vah benim motoruma.
    yedeksiz 400-430 rası giderim
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yedeksiz 400-430 rası giderim
    uyursun oğlum, kaza yaparsın allah göstermesin

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Abi böyle gezersin ortalıkda Siteden bi abimiz

[/QUOTE]
    HONDA

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    hacı abi için geçmiş ya kaskın içindearada aç vizörü hava gelsin
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 108 kullanıcı var. (0 üye ve 108 misafir)

Bu Konudaki Etiketler