bizim ybrler 5 vites teğilde altı vites olsun diyenler varmı aranızda pazar günü uzun yol geldim 6. vitesi istedi motor yüksek devir yaptı keşke koysalarmış.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Merhabalar arkadaşlar,
Geçen hafta sonu bir viraja hızlı girip de, aniden yavaşlayayım derken, frenlere asıldım ve motoru yatırdım. Allahtan bende de motorda da ciddi bir şey yok, yalnızca koruma demiri eğildi, değiştireceğim. Bu vesile ile deneyimli ybr sürücülerinden fren tekniği konusunda bir iki nasihat almak isterim. Frenlemede tekerlerin kaymasını, kilitlenmeyi önlemek ve dengeyi korumak için neler önerirsiniz ? Ön arka fren uyumunu nasıl yapmalıyım ? Mesela ben ön frenlerden çekiniyorum genelde, arkaya çok alıştım ama o da sanki ani yavaşlamada yetersiz gibi ? Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler ... Yolunuz açık olsun ...
Alttaki konuda istediğin bilgiler var ybr lastiği ince olmasından dolayı kayma yapar (özellikle orjinal lastikleri ile) Dikkatli bir şekilde tekeri kitlemeden frenleme yapman lazım. Ön frene alışman gerekiyor. Düz duruşlarda ön frene güvene bilirsin kayma yapmaz. Fakat gidon hafifte olsa dönük pozisyonda ise fazla güvenme sadece yavaşlama amaçlı ön freni kullan. Fazla sıkarsan kayma riski çok fazla. 6.000 kmde bir arka kampana sökülerek temizlenmesi gerekiyor. İçine biriken balata tozları frenleme sırasında arka tekerin kilitlenmesine neden oluyor.
Kullanım sırasında iki parmağın daima ön fren üstünde olsun.
Tıkla ==>Motor Fren tekniği
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Valla benim benzin hala bitmedi.Motor yedeğe düştü 5 tl lik benzin aldım 57 km oldu daha e nin 1 2 mm üstünde
HONDA
lastikler cillop gibi ama dediğin gibi 4 yıllık lastikler,sıcak havalarda bu sezonu çıkarır ama kışa girerken değişmesi gerekli ..bugün motor ön çamurluk 25 tl + koruma demiri 30 tl + top case 60 tl + motor yağı aldım ne demişler bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur..zaten bu motoru sırf şehiriçi binmek için aldım. iyiki ybr almışım..
ben her zaman ilk önce ön frene basarım,arkayı nadir kullanırım.viraj için de fren yapacaksanda ilk önce ön frene bas sonra arka fren yap.arka çok kaymaya başlıyorsa kaymayacak şekilde ön frenle dengeleme yap.
bunları anlatsamda sen kendi öğrendiğin tekniği uygulayacaksın
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK
Her yerde 2 frenide kullanırım.Tek çim hariç.Ybr nın frenlerı çok iyi bana göre.
HONDA
virajda fren çok tehlikeli. onun yerine virajdan önce frenleme yapıp yavaşladıktan sonra viraja girmek gerekir. viraj içinde illa ki fren yapacaksan asla ön freni sıkma. arkayı kullan.
Viraja girebileceğiniz hızı artık tahmin edebiliyor olmanız gerekir. Tahmin ettiğiniz hızla girdikten sonra da frenlemeye ihtiyaç duymayacak hale gelmelisiniz. Çok gerekliyse acil durumlar hariç, arka fren ihtiyatlı biçimde kullanılmalıdır.
Lastiklerinizi çok iyi tanıyor olmalısınız bu konuda bilginiz yoksa zaten o motora sadece bakkala gitmek için bininiz.
Yeni motor alanları takip edemedim, kimler aldıysa hayırlı olsun, güle güle kullanın.
███████ 4
Merhaba YBR dostları.
Benim ybr ye yuvarlak kafa takmak istiyorum.
Ama şu motorun rengine uygun uygun bi renkte yuvarlak kafa bulamadım.
Nereden bulabilirim.
hayvanoğluhayvan tarzı sürüşte 300 gibi anca gidiyor.
vah benim motoruma.
bu arada fren tekniği konusunda yanılan arkadaşlar var. her iki fren normal sürüş şartlarında her zaman birlikte ve belirli oranlarda kullanılır. bahsettiğim belirli oranın tayinini ise düşük hızdan yüksek hızlara doğru kademe kademe yapılacak deneme yanılma türü alıştırmalarla sağlamak mümkün. "arkayı az sık, önü çok sık" gibi tariflerle tarif etmeye kalksak bir halta yaramayacak.
Abi böyle gezersin ortalıkda Siteden bi abimiz
[/QUOTE]
HONDA
hacı abi için geçmiş ya kaskın içindearada aç vizörü hava gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Şu an bu konu içerisinde 108 kullanıcı var. (0 üye ve 108 misafir)