Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    yok serdar abi aynen yazdıgım gibi 15-40 yazlık..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    söztürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa devre mi oldu yoksa durup dururken mi yanmamaya başladı..?
    kısa farım bir yanıp bir söünüyor dedi arkadaşım akşamda söktüm bakayım diye hepsi gitti

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok serdar abi aynen yazdıgım gibi 15-40 yazlık..
    Ben bugün 10w-40 4t koydum..
    Neden öyle tersini biliyorum ki? Bir problem olur mu?
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bugün 10w-40 4t koydum..
    Neden öyle tersini biliyorum ki? Bir problem olur mu?
    10-40 ince yag zaten abi yazın sıcagında hepten inceliyor..20-40 hiç degiştirmeyecektin o tam yazlık bir yag..bende kullandım aynı yagı cokta güzel br yag..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10-40 ince yag zaten abi yazın sıcagında hepten inceliyor..20-40 hiç degiştirmeyecektin o tam yazlık bir yag..bende kullandım aynı yagı cokta güzel br yag..
    Benim motorda çok iyi olmadı..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

söztürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fardan anlayan yokmu !!

X-Fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    2010 ların kitapcığında böle bir tablo var yağ konusunda...

KRAL1146 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    X-Fİ kardeş yeni motor izlenimlerin nasıl. bir arkadaş yeni aldığı2010 ybr de sibap ayarlarının çok gevşek olduğunu şakırtıdan süremediğini servise gittiğini ve servisin motorun alışması için gevşek olduğunu sibapların demiş 1000km bakımında sibap ayarı yapacaklarını söylemiş senin ybr de durum nasıl ayrıca hiç zorlanmadan 120km rahat çıktığını söylüyor.
    103 hp

Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    benim motorum 200km de ve 100km/h in üstüne çıkmıyor çıkan arkadaşlar varsa ya çok ustadır yada onlarda başka ybrler var rodaj zamanı dolup yağı değiştirdiğimde ne olur bilemiyorum sibap ayarlarına dikkat etmedim motorun sesi bana sağlıklı geldi oldukça seri gidiyor ve çabuk hızlanıyor daha önce hiç ybr ye binmedim karşılaştıramıyorum o yüzden.

evet arkadaş 2006ybr ile 140bin km yapmış bu yeni kade ybr125ED ile 1100km ye gelmiş ve sübap şakırtılarının kendisini bayağı rahatsız ettiğini belirtiyor birazda titreme olduğundan bahsediyordu. arkadaş motorda tecrübeli yani
    103 hp

Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    sübap sesini ben farketmemiş olabilirim benim ybr hiç titremiyor apachiyle karşılaştırdım yanında devede kulak kaldı rahatsız eden hiçbişey yok. yenilerin 120 yaptığını söyleyen aynı arkadaşınmı ben ihtimal vermiyorum o kadar gidebileceğine eğimli yola denk gelmesi lazım 100 e çok zor çıkıyor benim motorum.

evet başka bir forumda yazıştık kendisiyle hiç zorlanmadan düz yolda 120km çıktığını yazmış.
    103 hp

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı X-Fi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sübap sesini ben farketmemiş olabilirim benim ybr hiç titremiyor apachiyle karşılaştırdım yanında devede kulak kaldı rahatsız eden hiçbişey yok. yenilerin 120 yaptığını söyleyen aynı arkadaşınmı ben ihtimal vermiyorum o kadar gidebileceğine eğimli yola denk gelmesi lazım 100 e çok zor çıkıyor benim motorum.
    Motorun daha çok yeni motor 5000 km lerde ve 10000 den sonra tam açılır.Ben 400 km de 120 basmıştım ama bayır aşşaydı.Abi ben 10 40 scooter yağı koyduydum bu motara Bişey olmadı ama Mecburiyetten bolu küçük yer bulamadım burda scooterdan başka onuda bp de buldum.
    HONDA

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı motoseyyah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar yağ ile süratin ilişkisini çözemedim ....
    Bir de km yi 120 hatta 130 gören var okuduğum kadarıyla. Doğrusunu isterseniz ben 110 nu 1 kere görebildim o da rampa aşağı ve motorun canını çıkararakKilom 90 pek fazla sayılmaz.Bu işin iksiri-sihiri nedir bir de biz görelim şu 120-130 ları

Buyrun 130 u 1-2 km geçen apaçiler var...ben...

canı çıksa bile gidiyor namussuz...arac aralarındayım ve sol elimde dijital fotoğraf makinası...tek elle bu riski 1 kez alırım onuda sizlerle paylaşırım...

http://www.motosiklet.net/forum/moto...yle-130-a.html

ybr modifiyesiz göremez...ha ben 130 kilo ağırlığımla 120 ye raahat vururum...

Alıntı jason55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet müdür katılıyorum sana castrol fiyat/perf açısından en iyisi...

15w 40 castrol gayet güzel iş yapıyor fiyatı da uygun 19-20tl civarıydı.

benim ostimdeki usta motul getiriyor siparişi vermiş bu ay içerisinde gelir muhtemelen bundan sonra serviste onu kullanacam dedi.motul en iyi yağlardandır ama türkiyede bulmak zordu hala da zor pek kullanan yok.bakalım ben takipçisi olacam muhtemelen yağ değişim zamanı gelmiş olur denerim inşallah.Beni izlemeye devam edin
    Kankam Motul hakkında cbfci bir kardeşim düşüncelerini yazdı...motomarketim.com.tr de 27 lira...

Mototal Hondada 30 liraymış bu yağ aklınızda olsun...vites değişikliklerinde sorun varsa sert geçişler oluyorsa vs bir deneyin ne kaybedeceksiniz...

http://www.mototal.com.tr/MotoTAL/Iletisim.html

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle ''muratcan7'' kardeşim,motorun hayırlı,uğurlu olsun.Kazasız,belasız sürüşler dilerim...

Mete abi,motorun yağını dediğim gibi MOTUL-5100-15/50 yağ ile değiştirdim...

Sonuç ve değerlendirme:

1-Yağ kalın olduğu için,motoru ısıtma işine özen göstermek gerekiyor.

2-Motorun sesi ''kedi mırıltısı'' gibi oldu.

3-Sesi daha toklaştı.

4-Viteslerim sanki ''abartmıyorum'' kendisi geçiyor.

5-Aralarda kaybolan ''boş'' yani 1 ve 2. vitesin arasındaki ne hikmetse,ortaya çıktı.

6-Gazı verdikçe ivmelenmesi çok daha seri oldu.

7-Vites geçişlerindeki ses ''ŞIK,ŞIK,ŞIK'' türünde değişti.

Test yapılırken: 36Km/s mesafede,yokuş yukarı,yokuş aşağı,dip gaz,devirli,devirsiz,kalkış,en yavaş halde sürüş,olduğu yerde vites geçişleri...olarak testi sonlandırdım...

Sonuç: Benden ''geçer''not aldı.

Tavsiye edermiyim: Tabiki tavsiye ederim (yaşadığı il de yazları hava sıcaklığı ''30'' ''40''dereceyi buluyorsa kesinlikle MOTUL 5100-15/50 diyiyorum )

Daha önce kullandığım yağlar: Castrol - Mobil

bende 1000 km sonra yağ değişim zamanı bende deniycem...

Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

YENİ MOTORUMDAN KARELER... YBR EM DURUYOR SATMAYADA NİYETİM YOK...

maşallah maşallah nazar değmesin canım kardeşim..sana daha iyileri yakışır layıktır...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı X-Fi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motorum 200km de ve 100km/h in üstüne çıkmıyor çıkan arkadaşlar varsa ya çok ustadır yada onlarda başka ybrler var rodaj zamanı dolup yağı değiştirdiğimde ne olur bilemiyorum sibap ayarlarına dikkat etmedim motorun sesi bana sağlıklı geldi oldukça seri gidiyor ve çabuk hızlanıyor daha önce hiç ybr ye binmedim karşılaştıramıyorum o yüzden.
    Arkadaşım motorun 200 km de daha rodajdan çıkmamış. Rodaj nedir nasıl yapılmalıdırla ilgili konulara bir göz atman gerekir. Rodajdan cıkmamış bir ybr nin 100 yapmaması çok doğal 1.000 km sonrası 110-120 arası yaparsın.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım motorun 200 km de daha rodajdan çıkmamış. Rodaj nedir nasıl yapılmalıdırla ilgili konulara bir göz atman gerekir. Rodajdan cıkmamış bir ybr nin 100 yapmaması çok doğal 1.000 km sonrası 110-120 arası yaparsın.
    rodaj konusunda sayfalarca yazı var çoğunu okudum kimi devir yapma diyor kimisi anlık devir yükseltin red line a ara sıra girin ama ısıtmayın diyor kimisi hiçbirini yapmayın 50km yi geçmeyin o kendi açılır diyor kafam karıştı ben kendimce motoru açıyorum bunu yaparkende 20 yıldır motor kullanan akrabalarımdan tavsiyeler alıyorum

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Benimki 5000 küsüre geldi yavaş yavaş açılmaya başladı seninki çok erken.Ama ben rodaj felan yapmadım paso bastım.Bakalım ılerde ne olucak 10 40 yağ koyup 125 e vurmayı planlıyorum
    HONDA

Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi düşün; yeni bebe yürümeyi bilmezken önce sürünür apalar sonra yürümeye sonrada koşmaya başlar bü süre zarfında sürekli olarak koşmaya kadar gerekli olan kasları gelişir. Veya askerden örnek vermek gerekirse acemi askere önce 1.000 m koşar sonra 2.000 sonra 5.000. ilk başta 1.000 m yi koşamayan asker sonraları 5.000 km sonrası hadi devam edelim demeye başlar. Rodajdaki motorun yeni ham bir asker veya çocuktan farkı yok. Alıştıra alıştıra ilerleyen zamanlarda sıkıştırarak açmalısın motorunu kimsenin sözüne kulak asma mantığına hangisi yatıyorsa onu uygula.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Bizim sitenin üyesi eralp abinin ybr yi nasıl yatırabildiğine bakın.

http://www.youtube.com/watch?v=VzpZ3...eature=related
    HONDA

Motosikleti
    Ybr 125
    Bizim standart aynada fazla kör nokta var. Oturuş pozisyonu ve aynanın kısa olmasından dolayı sürekli arkayı kontrol çoğu zaman can sıkıcı oluyor. Aşağıdaki gibi çözümler üretirsek nasıl olur acaba. Fikirlerinizi almak istedim.

Alıştıktan sonra hiç kör nokta kalmaz başımızı eğmek veya acıyı tutturabilmek için gözümüzü yoldan ayırmak durumunda kalmayız. En çok hoşuma giden çözüm bu oldu. Oto aynacılarda bunu kaskıma uygulamayı düşünüyorum.

By eseyyah at 2010-05-19

Bu soldan trafik için sanırım.

By eseyyah at 2010-05-19

Bundada gözümüzü yoldan ayırmak durumunda kalmıyoruz ama çok çirkin

By eseyyah at 2010-05-19

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler