ramço hayırlı olsun, güzel motor. Allah kaza bela vermesin tadını çıkar.
███████ 4
Ramço yakmışsın ortalığı hayırlı olsun...Kazasız belasız...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
ybr m gitmiyor diye morelim bozuluyordu ama bakımını yaptırdan sonra 120 yapmaya başladı eskiden 100 yapıyordu.
20 50 kullanıyordum şimdi 10 40 koydum acaba bunu hıza etkisi olmuşmudur?
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK
olmuştur tabi hacı bu sıcak havada o kadar ince yag bana koysan ben 130 yaparım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------
sinanin motorunun jantları orjinal hali grii ismail boya degil yarın sende kapatıp gelsene yuvacıga ankara ekibi olarak İ
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Bende 10w-40 veya 10w-50 koyacağım.. Bu sefer..Bir kere ip ince yağ koymuştum 140 km yapmıştım..
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Ben su koydum motor yağı olarak Bizim ybr 165 yaptı. Ybrnin km sayacı 140 da bitince yanda beni takip eden araç ölçmüştü hızımı.
Şaka bir yana hava koşullarına göre uygun yağ kullanmak performansada yakıtada olumlu etkisi olur.
Bir sorun çıkmazsa yuvacık gezisine bende katılacağım. Ybrci arkadaşlarla bir kulis yaparız orda.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
maaşallah abi sendede ne göz varmış nerde gördün hemen ben bildigim halde burdan göremiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Arkadaslar yağ ile süratin ilişkisini çözemedim ....
Bir de km yi 120 hatta 130 gören var okuduğum kadarıyla. Doğrusunu isterseniz ben 110 nu 1 kere görebildim o da rampa aşağı ve motorun canını çıkararakKilom 90 pek fazla sayılmaz.Bu işin iksiri-sihiri nedir bir de biz görelim şu 120-130 ları
10w-40 4T castrol valla en iyisi bence yaz-kış..Hamdi 15w-40 kullanıyor halen...Gerçekten ybr nin hakkı o yağ diye düşünüyorum..Öyle değil mi hacu..?
Onlar sorun değil aslında ama sorunu yaşayanlar ybr nin istediklerini vermiyor ybr nin öyle bir sorunu yok. Rolanti 1.300 olursa stop sorunu olmuyor(katalizör var), hava koşullarına uygun Api SG tip yağ kullanmış ve jiglenide çekmişsen çalışmama problemi olmuyor.(çünkü karbürötür ısıtmalı sistem ve katalizör var)
Bol bol sohbet ederiz boş ver demir parçası ybr şunu bunu.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
ben de 0-30 kullanıyorum abi sudan daha ince ısınınca ne hale geliyor bilmiyorum
motorun kalın yağda yavaşlamasının bir kaç nedeni var sonuçta hepsi dirence çıkıyor. bir tanesi yağ pompasının kalın yağı zorlarken motoru yorması, diğeri krankın yağa çarparak hızdan düşmesi, diğeri de kalın yağın ilk çalıştırmada vb motor içinde sürtünmeyi az azaltması ince yağa göre
Şu an bu konu içerisinde 72 kullanıcı var. (0 üye ve 72 misafir)