Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence ıslaklık olmasını bir kenara bırak bence kokması bile sorun. Vidanın kaçırdığı çok acık. Depoyu kapatıp tahliye vidasına muslukcuların beyaz bandından sarıp sıkmayı deneyebilirsin.
    Tamirciler nedense, ağızbirliği ederek kaçırması normal motor kompresyona girdiğinde burdan benzin atar diyorlar, banada mantıklı gelmemişti, dediğiniz bant iyi bir fikir son kez başka bir tamirciye daha gideceğim olmazsa yeni vida ile falan uğraşmadan bantlarım o bantla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:26 ----------

Önceki soruma yanıt veren newceri isimli arkadaşa teşekkür ediyorum, forumdaki arkadaşlara birkaç sorum daha olacak;

1 - Arka lastiği taktığımda, lastiğin düz olup olmadığını "hizalama vidalarının" üstündeki çizgilerin iki tarafta aynı olup olmadığına bakıp kontrol etme şekli doğru mudur? Yoksa tamircinin yaptığı gibi demirleri göz kararıyla ortalamak mıdır yöntem?

2 - Hafif frenlediğimde veya devir düşürdüğümde ön amortiör tahminen 3 -4 cm gibi çöküyor, bezen alt seviyelerde takılı kalıyor yani tam bir esneme göstermiyor bunun sebebi ne olabilir. not: amortisör keçesini 2 ay önce falan değiştirttim o zamandan beri motoru fazla kullanmadım, sorun kullanılan yağın kalitesinden olabilir mi sizin düşünceleriniz neler?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok hoş abi. yarı sentetik yağda yaşanan bütün şanzıman problemleri ortadan kalkıyor. debriyajın kavraması bile değişti yahu. üst devirlere daha kolay çıkıyor. alt devirlerde çekiş eskiye göre daha iyi.
    Çok iyi bende o yağı kullanacam..
    Kaç km oldu..?
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Allah belasını versin bu servislerin.Götürdüm motoru ara ara kesik kesik çalışıyordu.Biraz inkar etti sonra kabullendi.Ondan sonra ustası geldi 2 vidikledi hava vidasını açdı sanırım güzel çalışıyor ama hava vidası sanırsam 3,5 turun üstünde deviride 1,5 ayarladı Bende bırakdım öyle bişi olursa motora sorumlusu usta.
    HONDA

Motosikleti
    Yamaha Ybr 2011'Siyah
    Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sedat sadece Subab ayarlanması için 15 tl demiş. Senin Subabların sökülüp kesinlikle orjinali ile değiştirilmesi gerekiyor sanırım. Orjinal subaplar olmasına dikkat et. Muadil parça kullanan biri olarak ben; motorun en zorlu şartlarında çalışan subapların en iyisi olmasını tercih ederim. İlerde muadil subaplar çok çeşitli büyük sorunlar çıkarabilir. Orjinal Yamaha Ybr 125 Egzost Subap 35 TL, Yamaha Ybr 125 Emme Subap 22 TL civarında. + İşcilik var. bu arada senin motosiklet kaç kmde? Yalnız kullanıyorsan ön dişliyi 15 dişli ile değiştirmeni tavsiye ederim.
    2005 Model 29 binde orjinal alt motoru falan hiç açılmadı 35 + 22 + İşçilik vericeğim Değilmi ? Birde dişlileri 15 e büyütürsem iyi olur diyorsun Çok teşekkür ederim eklemek istediğiniz bişi varsa bu hafta sonu goturucegım motorcuya söliyim bunları yaptırdıkdan sonra eskisi gibi olur yani

mrsago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 (12)
    arkadaşlar yarın motorun yağını değiştiricem ama motoru alalı 1 hafta oldu önceki motorum avatarımdaki düldüldü ybr ye bu mevsimde hangi yağı önerirsiniz bana şimdiden teşekkürler
    ya sev ya terket...

victorist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı mrsago adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yarın motorun yağını değiştiricem ama motoru alalı 1 hafta oldu önceki motorum avatarımdaki düldüldü ybr ye bu mevsimde hangi yağı önerirsiniz bana şimdiden teşekkürler
    mobıl 1 racıng 4t 15w-50

Motosikleti
    Hyosung Gt250 Comet

Yağ olarak 20 50 castrol koydum ben vites geçişlerine kadar çok değişti motorun tepkisi :D her şey sessiz

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah belasını versin bu servislerin.Götürdüm motoru ara ara kesik kesik çalışıyordu.Biraz inkar etti sonra kabullendi.Ondan sonra ustası geldi 2 vidikledi hava vidasını açdı sanırım güzel çalışıyor ama hava vidası sanırsam 3,5 turun üstünde deviride 1,5 ayarladı Bende bırakdım öyle bişi olursa motora sorumlusu usta.
    1.5 rölentimi olurmuşsen onu 1.3 yaparsın hava ayarınıda alleme öyle kalsın bence..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    arkadaşlar şakuranın dandik lastiği ile(komple kabak) 8900 km yaptım patlamadı duronun sıfır lastiği taktığımdan bir gün sonra patlkadı... hemide taksim meydanında...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar şakuranın dandik lastiği ile(komple kabak) 8900 km yaptım patlamadı duronun sıfır lastiği taktığımdan bir gün sonra patlkadı... hemide taksim meydanında...
    resimleri isteriz

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    resimleri isteriz
    taksim meydanında lastikcide yok...sedat ta yanımda... sonra 5 km çapında bir araştırma sonunda bir adet lastikci bulduk..oda ben yama ile uğraşamam fitil atarım oda 10 lira dedi... bir fitil 10 lira.. allahtan sedat hafifde motoru o kullandı...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Ramço abi gt 250 r aldınmı ?
    HONDA

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    taksim meydanında lastikcide yok...sedat ta yanımda... sonra 5 km çapında bir araştırma sonunda bir adet lastikci bulduk..oda ben yama ile uğraşamam fitil atarım oda 10 lira dedi... bir fitil 10 lira.. allahtan sedat hafifde motoru o kullandı...
    sen yürüdün mü hacı

Motosikleti
    Hyosung Gt250 Comet

Ybryle süper teker yapılırmış

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Dikkat et alma eline balataları Çok çabuk tekere kalkıyor alet
    HONDA

Motosikleti
    Hyosung Gt250 Comet
    Bronz balatamı öyle bişi aldım geçen manisadan arkadaş getirdi 57 liraya erimiyomuymuş öyle bişeymiş sorun yok yani

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Altın alamadın yani Bronz da iyidir
    HONDA

Motosikleti
    Hyosung Gt250 Comet
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altın alamadın yani Bronz da iyidir
    Bu espriden sonra kendimi balkonda atıyorum

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı eRy_1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu espriden sonra kendimi balkonda atıyorum
    İnş Ne fark varmış normal balatayla arasında ?
    HONDA

Motosikleti
    Hyosung Gt250 Comet
    Erimiyomuymuş öle bişi dedi valla ben bi farkda göremedim aralarında aynıydı daha eritemedim bütün işkenceleri yapıyorum 1 ay içinde fark edilir

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 39 kullanıcı var. (0 üye ve 39 misafir)

Bu Konudaki Etiketler