Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı hasan yılmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben jawa 350 den sonra 2005 model ybr yi sıfır aldım[2.750}tl. şimdi 2000 tl nasıl olur.olmaz.4000 tl peşin dıye bıliyorum.2. el 2009 model 2.5 ,3 bın tl arası.125 lık olmasına rağmen cok yakıyor.1 lıtre ile 50 km demişlerdi alırken.kandırdılar.15,18 arası gidiyor.benim 600 lükten hemen hemen aynı.bence çok.o paraya 2.el yamaha xt 600,tenere,klr 600,650 alınabilir.ybr den sağlam.torunun bınsın.ama zevk sizin.para sızın
    şu mesajda ne demek istendiğini bi anlayabilsem
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Off bide dalga geçmeyin

Hava filtresini taktın mı..? Hava ayarı yaparken...

senin yağın actevo idi değil mi..? Nasıl performans ..?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:01 ----------

Alıntı McRpRsT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Testlerim sonucu 100 km'de 2,7 litre benzin tükettim 6000,7000 devir arası.7000 devirin üzerine çıktığımda ise 3,2 yaktı...

Senin anlattığına bakılırsa 100 'km'de 5 litre yakmış gözüküyor bu ybr için imkansız ! sorun vardır o motorda diye düşünüyorum.

Gerçi mert abi artık usta oldu o varken bize laf düşmez Buyur mert usta söz sende
    Hocam ne demek..
    Biz amatörüz..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:24 ----------

jason55 de sanırım shell 15-50 koymuştu...
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Kaç gündür yazmıyordum, yazayım bari.
    Geçen Kütahya Frig Vadisi yolunda neredeyse 15 km boyunca 120 km hızla gittik Ybr ile. Rüzgar arkadan esiyordu. Ybr ile bu hız beni korkuttu aslında. Ben dağ yollarında 70-80 gezmeyi daha çok seviyorum demekki.
    4

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hava filtresini taktın mı..? Hava ayarı yaparken...

senin yağın actevo idi değil mi..? Nasıl performans ..?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:01 ----------

Hocam ne demek..
    Biz amatörüz..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:24 ----------

jason55 de sanırım shell 15-50 koymuştu...

Evet takılı zaten hava filtresi.Actevo iyi önceden çok ısınınca şıkırtı gibi ses çıkıyodu o azaldı.
    HONDA

söztürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı eRy_1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ha burdayım Hayırdır ?
    izmirli ybrciler toplanıp tozlayım diyorum bir sen bir benmi varız şimdi ??

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Alıntı söztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmirli ybrciler toplanıp tozlayım diyorum bir sen bir benmi varız şimdi ??
    şarkı gibi olmuş

bir de ybr
    4

söztürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı alisemerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şarkı gibi olmuş

bir de ybr
    müzüğü de sen yaparsın artık

Alıntı hasan yılmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...125 lık olmasına rağmen cok yakıyor.1 lıtre ile 50 km demişlerdi alırken.kandırdılar.15,18 arası gidiyor.
    İşte bu imkansız.

Bu rakam 5,5 ile 6,6 arası bir sarfiyata denk geliyor.250'lik bir motordan bahsediyor olsak olabilir diyecemde ybr 125 de motoru sürekli redline da kullansan bile olmaz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:13 ----------

Yaw rolantide motor devir ibresi niye oynar
    Oynama ne miktarda? 100 devirden fazla bir oynama varsa üzerine düşülebilir.

Rölanti ayarın kaçta? Normali 1400-1600 arası.1400 den düşükse sürekli yanan far nedeniyle rölantide düzensilik yaşayabilirsin.

Rölanti ayarın normal ve oynama 100 devir üzerinde ise, buji ve kablosu kontrol edilebilir.Hava filtresi temiz demişsin herhalde.Bir de karbüratörün sağ tarafındaki siyah hortumun tıkalı olmadığından emin ol.

Karbüratörün hava ayarıyla ilgili burada arada yazışmalar okuyorum.Benim motor 32,000 km de, o ayar nerede onu bile bilmem.Nedeni de, eğer öyle bir ayar varsa bile kurcalamaya gerek olmamasından.Kurcalanacak, ayarlanacak birşey olsa dışarıda göz önünde olurdu.Karbüratörde müdahele edilen benim bildiğim 2 tane vida var:Birisi sağ tarafta rölanti ayar vidası, diğeride karbüratör haznesinin altındaki benzin tahliye vidası.Aslında motorların karbüratörleri benzin filtresi varsa ve zaman zaman temizlenip yenileniyorsa kolay kolay bakıma ihtiyaç duymaz."Karbüratör temizliği" tamircilerin para çarpmak için standart uygulamasıdır.Çoğunlukla hiç gerek olmasa da sökerler. Eğer başında durmazsan hiç sökmeden de söktüm diye parasını alır.

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte bu imkansız.

Bu rakam 5,5 ile 6,6 arası bir sarfiyata denk geliyor.250'lik bir motordan bahsediyor olsak olabilir diyecemde ybr 125 de motoru sürekli redline da kullansan bile olmaz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:13 ----------

Oynama ne miktarda? 100 devirden fazla bir oynama varsa üzerine düşülebilir.

Rölanti ayarın kaçta? Normali 1400-1600 arası.1400 den düşükse sürekli yanan far nedeniyle rölantide düzensilik yaşayabilirsin.

Rölanti ayarın normal ve oynama 100 devir üzerinde ise, buji ve kablosu kontrol edilebilir.Hava filtresi temiz demişsin herhalde.Bir de karbüratörün sağ tarafındaki siyah hortumun tıkalı olmadığından emin ol.

Karbüratörün hava ayarıyla ilgili burada arada yazışmalar okuyorum.Benim motor 32,000 km de, o ayar nerede onu bile bilmem.Nedeni de, eğer öyle bir ayar varsa bile kurcalamaya gerek olmamasından.Kurcalanacak, ayarlanacak birşey olsa dışarıda göz önünde olurdu.Karbüratörde müdahele edilen benim bildiğim 2 tane vida var:Birisi sağ tarafta rölanti ayar vidası, diğeride karbüratör haznesinin altındaki benzin tahliye vidası.Aslında motorların karbüratörleri benzin filtresi varsa ve zaman zaman temizlenip yenileniyorsa kolay kolay bakıma ihtiyaç duymaz."Karbüratör temizliği" tamircilerin para çarpmak için standart uygulamasıdır.Çoğunlukla hiç gerek olmasa da sökerler. Eğer başında durmazsan hiç sökmeden de söktüm diye parasını alır.

Şimdi bir video atcam ben çekdim ordan gösteririm ne kadar oynadığını.

Biraz resim atayımda topac şenlensin
    HONDA

Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    At iyi olur görelim bakalım...

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Arkaplan yapabilirsiniz

Birde orjinal alttaki deliği biraz büyülttüm.Biraz daha güzel ses çıkıyor.

HONDA

selçuk sezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym hd2
    motordan başka bir şeyle uğraşmıyorsun herhalde
    Sıdkın hakikatı seni yalandan başka bir şeyin kurtaramayacağı bir yerde gerçeği söylemendir"Cüneyd i Bağdadi"

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    HONDA

Motosikleti
    HYO GT250R SATILDI---UFALTACAZ GİBİ GÖRÜNÜYOR..
    düşünenler özelden msj atabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/sahibinden...XQQdisplayitem

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Tamam şimdi gördüm ihtiyaçtan tamam.
    HONDA

Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Bu kadar oynama normal..
    Ancak bir yerde hava alma problemi var gibi..
    Hava filtresi bağlantılarını iyice kontrol et...
    Karbüratör boğazını,
    manifoldu kontrol et...
    Stop etme problemi yok demi sadece oynama var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:42 ----------

O Newceri, nabersin..?

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    iidir abicim iş güç uğraşıyorum. Sen nasılsın demiyorum, stop sorununu hallettiğin için çok keyifli olduğun herhalinden belli.

Uniqe; karbiratörlü bir sistemde böyle bir rolanti harika bence. hiç bir sorun yok.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    elalem 150 basıyor bakın..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:16 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=fBNrQpzTnaQ&NR=1

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------

Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iidir abicim iş güç uğraşıyorum. Sen nasılsın demiyorum, stop sorununu hallettiğin için çok keyifli olduğun herhalinden belli.

Uniqe; karbiratörlü bir sistemde böyle bir rolanti harika bence. hiç bir sorun yok.
    Hallettim evet..
    Ancak karbüratör temizliğinden sonra tekrar iyibir hava ve rölanti istedi...
    Bu arada gaz teli taklılıyor gibi..kütğü söktüm yağladım bakalım fydası olacak mı..Olmaz ise teli değiştrirecem..

2008 model ve üstü siyah 2 tane ybr arıyoruz.Antalya olacak. En fazla 12.000 km'de olması gerekir.

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elalem 150 basıyor bakın..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:16 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=fBNrQpzTnaQ&NR=1

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------

Hallettim evet..
    Ancak karbüratör temizliğinden sonra tekrar iyibir hava ve rölanti istedi...
    Bu arada gaz teli taklılıyor gibi..kütğü söktüm yağladım bakalım fydası olacak mı..Olmaz ise teli değiştrirecem..

Abi o brezilya modeli.Ybr 125 k tel jantlı.Türkiyeye ilk giren ybr lerden.

HONDA

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 246 kullanıcı var. (0 üye ve 246 misafir)

Bu Konudaki Etiketler