Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
02 Nisan 2010, 11:46
bende dün akşam yağı değiştirdim.markette castrol un 10w 40 ını bulamadım gelirken yolüstü benzinciden shell advance 10w 40 aldım hemde 17 tl gayet uygun. karterden çıkan ipone yağın rengi mükemmeldi anlatılmaz yaşanır yani o derece
neyse 2200km ipone yağı denemiş olduk ve o kadar km riske girmenin doğru olduğunu gördüm sonuçta renge bakılırsa yağın biraz özelliğini yitirmiş olduğu aşikardı.
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
Reklamlar
-
02 Nisan 2010, 11:57
travelmate14 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bende yamaha 125ybr kullanıcısıyım ama tiksindim bu motordan hergün bi arıza çıkarıyo şimdide motor rolantide durmuyo elımı gazdan çeker cekmez stop ediyo karbüratörde sorun yok temizledim ngk buji taktım bugun ama ne bujiden nede karbüratörden degil tahmınımce trafikte sürekli elim gazda çeker çekmez stop ediyo ondan sonra bas bas zor çalışıyo yolun ortasında duruyo arkamdan kornamı çalmıyolar el kol harketleri 1 haftadan beri boyle benzin filtresi temiz hava filtresi daha 1 haftalık bunun karın agrısı sizce ne olabilir arkadaşların diline düştüm bune böyle hergün tamır tamır
diyolar acemıde degilim
Bir yıldır bu motoru kullanıyorum daha bir kere stop etmedi ,bir gün üzmedi beni bu motor.Hiç arıza çıkarmadı ,kolay kolay çıkarmazda ybr.İşi iyi bilen bir servis yada ustaya göstersen. Belki de çözümü çok basittir. Rölantinin çok düşük olması ,benzinin yada benzin deponun kirliliği,elektrik aktarma problemleri,göze çarpmayan herhangi bir mekanik problem vs.vs. gibi...
-
02 Nisan 2010, 11:58
jason55 adlı üyeden alıntı
bende dün akşam yağı değiştirdim.markette castrol un 10w 40 ını bulamadım gelirken yolüstü benzinciden shell advance 10w 40 aldım hemde 17 tl gayet uygun. karterden çıkan ipone yağın rengi mükemmeldi anlatılmaz yaşanır yani o derece
neyse 2200km ipone yağı denemiş olduk ve o kadar km riske girmenin doğru olduğunu gördüm sonuçta renge bakılırsa yağın biraz özelliğini yitirmiş olduğu aşikardı.
Hocam,
10W-40 Castrol Koçtaşta var..23 Tl ye..Akköprü deki..
Senin aldığın pahalı yağ sahtede olabilir...
Shell de güzel diyorlar..Yarı sentetik mi..?
Shell nasıl şu anda vites geçişler .?
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
02 Nisan 2010, 12:57
kanka ayıp ediyon valla pazar günü aradık ya fuardayız diye dedin anca kalktık yataktan ohoo seni beklicez hacı bütün gün
)
dedik cbr alacaz yok ben anlamam ondan cbf ise her türlü dedin
paso kıvırıyon kanka
neyse dediğin gibi ankarada görüşürüz her türlü bi alo demen yeter cevoooo
aldığımız cbr çok iyi maaşallah eleman hiç kullanmamış abi 2006 çıkışlı alet 2850kmde aldık düşün o derece.honda mototal servise ekspertize götürdük sıkıntı yok sadece lastiklerin değişmesi gerek ömrü bitmiş dediler haliyle 4 yıl olmuş...
senin cubufa allah daha çok yollar nasip etsin kanka bir gün işallah beraber çıkarız yola benim
ybr yi satmadan
nice kilometrelere...
iyi tamam aradın... ama geldiğin gün arayacaktın ki o gün tam gün fuardaydım nasılda karşılaşmadık...Hadi nasipse görüşürüz...Ben geldiğimde bu Aşağı Ayrancı Dikmen Vadi taraflarında polis evi var orada kalıcam kasma yani...ok...
sedat_57 adlı üyeden alıntı
geldim metehandro beg... Maaşallah kız gibi motorun benim
ybr yi satarsam senin motör bozuntusuna 2000 veririm ha
Ankaraya biz gdiyoruz 23 nisan cuma sabahı yola çıkıcaz..pazar günü 11-12 gibi geri dönüş yolu... kalacak yerimiz var bekleriz
sağol sedatcım senide özlüyorum...senle geziyi özlemişim kerata...bi Çınarcık patlatırmıyız lan yaza... Ankaraya yolcu var aslında cbf 150 topiğinde erdi arıkanda gidecek bu aralar...motorda yeni...onada arkadaşlık edersiniz ilerde...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Nisan 2010, 15:22
serdarmert adlı üyeden alıntı
Hocam,
10W-40 Castrol Koçtaşta var..23 Tl ye..Akköprü deki..
Senin aldığın pahalı yağ sahtede olabilir...
Shell de güzel diyorlar..Yarı sentetik mi..?
Shell nasıl şu anda vites geçişler .?
doğru diyosun abi koçtaş aklıma gelmedi ben hep batıkent carrefour ve cepa bauhaus a bakıyorum onlarda da hep castrol 15w 40 oluyor.ben yazın 10w 40 koyarım.
ipone sahte dersen orasını bilemem yetkili bayiden açılmamış kutuda aldım artık sahteyse de yapacak bişey yok.ulusan dan aldım çankayadaki.
shell dediğin gibi yarı sentetik aslında bi tane full sentetik yağ vardı yine shell in ama sanki daha çok arabalar için uygunmuş gibi geldi bende daha önce denediğim advance i aldım. şu an için vites geçişlerinde bi problem gözükmüyo...
-
02 Nisan 2010, 19:27
Yav rolantide devir saati neden oynar.Az az oynuyo.
Bide burdan arroralı kurye arkadaşa sesleniyorum.Geçmiş olsun.Sen nereye ybr yi geçiyon.
-
02 Nisan 2010, 22:15
doğru diyosun abi koçtaş aklıma gelmedi ben hep batıkent carrefour ve cepa bauhaus a bakıyorum onlarda da hep castrol 15w 40 oluyor.ben yazın 10w 40 koyarım.
ipone sahte dersen orasını bilemem yetkili bayiden açılmamış kutuda aldım artık sahteyse de yapacak bişey yok.ulusan dan aldım çankayadaki.
shell dediğin gibi yarı sentetik aslında bi tane full sentetik yağ vardı yine shell in ama sanki daha çok arabalar için uygunmuş gibi geldi bende daha önce denediğim advance i aldım. şu an için vites geçişlerinde bi problem gözükmüyo...
dün tesadüfen gördüm kipa da castrol 10w/40 yağ 17.90 tl idi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------
Arkadaslar grenaj koruma demirlerini genelde CBF lerde görüyorum(mete_han'ın motosıkletinde olduğu gibi).YBR lere uygun grenaj koruma demirleride varmı,bir bilen ,gören?
-
03 Nisan 2010, 00:56
uniqe adlı üyeden alıntı
Yav rolantide devir saati neden oynar.Az az oynuyo.
Bide burdan arroralı kurye arkadaşa sesleniyorum.Geçmiş olsun.Sen nereye
ybr yi geçiyon.
Gitmiş motor...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:53 ----------
Tam sentetik yağlar debriyaj balatasını bozuyormuş diyorlar doğru mu..?
Shell ile bize bilgi verirsin değil mi..*
-
03 Nisan 2010, 01:20
serdarmert adlı üyeden alıntı
Gitmiş motor...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:53 ----------
Tam sentetik yağlar debriyaj balatasını bozuyormuş diyorlar doğru mu..?
Shell ile bize bilgi verirsin değil mi..*
yok abi hurafe onlar aslında tam sentetik yağ en iyisi ama güvenilir firma olacak mobil castrol shell gibi...
ama benim gördüğüm kadarıyla 10w 40 ların tam sentetiği yok yarı sentetik onlar, 15w 40 ve 20w 40ların tam sentetik olduklarını biliyorum.yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin
-
03 Nisan 2010, 11:38
Motorun neresi gitmiş 4600 de motor Neden oynar bilen varmı rolantide aşşa yukarı oynuyor devir saati.
-
03 Nisan 2010, 15:31
uniqe adlı üyeden alıntı
Motorun neresi gitmiş 4600 de motor
Neden oynar bilen varmı rolantide aşşa yukarı oynuyor devir saati.
Oynak motor demek ki abicim..
-
03 Nisan 2010, 16:06
Arkadaşlar benim 25000 km ye geldi. yüksek devirde(8 civarı) motordan zırıltılı ses geliyor. pendikteki yamaha servisine götürdüm. adam rölantide dinledi kranktan ses geliyor dedi.
açıp bakma lazım, ya krank bilyaları değişecek ya da krank değişecek dedi. krank bilyalarını anladım da(zaten ybrlerde olan bir sorun) krank a şaşırdım. açıkçası yamaha servislerine çok güvenmiyorum. siz hiç krank ı değişen ybr duydunuz mu? yani 2 binlik motora bin liraya yakın masraf mantıksız geliyor bana. bu konudaki fikirleriniz nelerdir. birde tavsiye edeceğiniz usta veya yamaha servisi var mı?
-
03 Nisan 2010, 16:49
-
03 Nisan 2010, 17:01
berkman adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar benim 25000 km ye geldi. yüksek devirde(8 civarı) motordan zırıltılı ses geliyor. pendikteki yamaha servisine götürdüm. adam rölantide dinledi kranktan ses geliyor dedi.
açıp bakma lazım, ya krank bilyaları değişecek ya da krank değişecek dedi. krank bilyalarını anladım da(zaten ybrlerde olan bir sorun) krank a şaşırdım. açıkçası yamaha servislerine çok güvenmiyorum. siz hiç krank ı değişen ybr duydunuz mu? yani 2 binlik motora bin liraya yakın masraf mantıksız geliyor bana. bu konudaki fikirleriniz nelerdir. birde tavsiye edeceğiniz usta veya yamaha servisi var mı?
dostum bence güvendiğin inandığın yada arkadaşlarının tavsiye ettiği iyi bir ustaya git illa yamaha servisi şart değil.bende bilmediğim servise ustaya hiç bir zaman güvenmiyorum yetkili serviste olsa.
dediğin gibi 25000km de krank değişmesi çok mantıklı gelmedi banada sonuçta aramızda yaklaşık 40000km dir kullanan var ybr lerini ben onlardan duymadım böyle birşey varsa zaten çıkıp söylerler ama dediğin gibi bilyalar değişecek gibi duruyor ki 25.000km de normal olsa gerek çok da bir masraf tutacağını zannetmiyorum.
bu arada pendik civarlarında oturuyosan eğer yalı mahallesinde recep usta var trabzonlu benim istda otururken motorumu götürdüğüm usta.yetkili servis değildir ama iyi bi ustadır tavsiye ederim eğer düşünürsen.benim çinli scooter ı adam etmişti baya bi sorunsuz kullandım onun sayesinde
-
03 Nisan 2010, 19:13
uniqe adlı üyeden alıntı
Motorun neresi gitmiş 4600 de motor
Neden oynar bilen varmı rolantide aşşa yukarı oynuyor devir saati.
hava ayarına bak istersen bi
[COLOR="Red"][B]__Beşkazalı__[/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][U]Fethiye Grup48[/U][/B][/COLOR]
-
03 Nisan 2010, 21:08
motoseyyah adlı üyeden alıntı
dün tesadüfen gördüm kipa da castrol 10w/40 yağ 17.90 tl idi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------
Arkadaslar grenaj koruma demirlerini genelde CBF lerde görüyorum(mete_han'ın motosıkletinde olduğu gibi).YBR lere uygun grenaj koruma demirleride varmı,bir bilen ,gören?
teşekkürler hocam orası aklıma gelmemişti bir daha ki sefere bakarım koçtaşa da.
-
03 Nisan 2010, 22:48
-
03 Nisan 2010, 22:55
berkman adlı üyeden alıntı
krank kolay kolay degişecek bir parca degildir...senin sorunun rulmanlardan kaynaklaniyordur %90 pendik yamaga servisi öyle degişmeyecek parcaya degişcek demez ama niye öyle bişey dediler anlayamadım...avrupa yakasında kardeşler motor var motoliz yada ümraniyede yıldız ticaret burdaki servislerde iyidir..krank rulman degişiminide 150 lira işçilikten aşagı yapacaklarını sanmam yalnız...30-40 ta kaliteli bi çift rulman tutsa düz hsap 200 liraya sıfır gibi olur motorun...
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
03 Nisan 2010, 23:40
uniqe adlı üyeden alıntı
Kaça çıktın 130 görüyorum..
Dikkat et yapma bu kadar..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------
jason55, yazın hiç 15w-50 kullandın mı..?
-
03 Nisan 2010, 23:58
Ben basmadım nette buldum.Nasıl çıkdıki o hıza
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 208 kullanıcı var. (0 üye ve 208 misafir)
Bu Konudaki Etiketler