Ben önceden söylemiştim.
Çiğ gaza bugün dikkat etmedim.Motor devrini 1.5 yapmıştım 1.3 e düştü kendi kendine neden olabilir.
Birde devirde şunu gözlemledim.
5nci vitesde 7000 devirde 90 km/h 8000 devirde 100 km/h 9000 km/h de 110 10000 de 120 km/h görüyor.Motorda sadece dişli değişikliği var.Bide modifiyeden sayılırsa hava filtresindeki süngeri çıkarttım.
HONDA
Hayır rolantiden dolayı söylemedim. unige nin rolantisi harika.
Rolantiye bir hatırlatma :bizim ybrler eğer rolantide gaz verince ışık canlanıyor veya hemen gaza tepki vermiyorsa rolantiyi yükseltmek gerekiyor demektir. Tabi bu işlemi motor sıcakken yapmak gerekiyor. Ben bu işlemi voltmeter ile yaptım rolantide iken aküye voltmeteri taktım düşük rolanti olunca voltaj 13,6 oluyor ve gaza geç tepki veriyor rolantiyi voltaj 14,6 olana kadar yükselttim motorun hem gaza tepki anında oldu hemde ışıklar canlandı. Tabi bu işlem sonrasında rolantide çalışma düzenide rayına girdi. Düzenli rolanti devride 1300 devir civarında. Bunu arkadaşlar göz önünde bulundurarak rolanti ayarını yapmalarında fayda var. Benim motor 2008 diğer modellerde farklı olabilir. Far canlanmasından gerekli rolanti ayarı yapılması gerekiyor.
unigenin ön 15 dişli 117 civarı görmüş şuan. Bu hızı 9.500 devir civarında görmesi lazım. 4. viteste hızını alırsa 5. viteste bayılmaz. motoru açmak için devirli kullanmak şart. Ama arka lastiğin havasınında önemi çok. son hız için az olmasıda kötü çok olmasıda iyi değil. Arka lastik basıncı 29 civarı olması şart tabi lastik yeni ise. arka amartisörleride 1. seviyede kullanmak gerekiyor. Ama benim tavsiyem ybr ile yüksek devirde kullanarak hem motoru yıpratıp hemde fazla yakıt tüketmeninde bir anlamı yok. Hevesini alıp 70-80 maksimum seyredicen daha bir keyifli oluyor öylesi.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
bu videoyu ben neden izleyemiyorum ya bilgisayarda mı bi problem var acaba
[COLOR="Red"][B]__Beşkazalı__[/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][U]Fethiye Grup48[/U][/B][/COLOR]
Eee ybr ler böyle cbf leri bilmem Teşekkürler.
HONDA
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
uniqe daha video eklersen zevkle izlerim kardeş bu topici sürekli takip edicem sık kullanılanlara ekledim bile
Newceri,
YBR'lerin 10 lt depo ve 2 lt yedek depo olmak toplam üzere 12 lt benzin alma kapasitesi vardır. Hiç sıkıştırmadan düşük devirlerde 100 km'de 2.4 lt benzin tüketimi kabul edersek(buda en ideal koşullarda rüzgarsız ve düz yolda anca olur) Bir depo benzinle 12/2.4 x 100km=500 km yol maximum yapar.
Yok tam gaz 500 km yaptım, yok 650 km yaparım diye düzgün hesap yapmadan arkadaşların kafalarını karıştırmayın. Bu sefer insanlar benim motor niye bu km yapmıyor diye motorlarında hata aramaya başlıyacaklar.
Daha gerçekçi düzgün ve faydalı bilgilerle insanları yönledirirseniz forum daha bir güzellik kazanacaktır.
Benim bahsettiğim uzun yolda yapılan şehiriçi yolda bu km leri yapmak imkansız. Ben depoyu fazlada zorlamadan 12,67 lt benzin aldım Ve eminimki tamamen boş bir dopo 13 lt den fazla benzin alacaktır. km ye 2,4 lt yerine 2,1 yakarsan uzun mesafede 13/2,1*100=619 km yol yapacaktır. Bunu tartışmanın bir anlamı yok 3 ay sonra ben bunu fotoğraflayarak yayınlayacağım. Eğer ybr kullanıyorsan uygun bir kullanımla bunun mümkün olduğunu bilmelisin.
bende dün performans ayarı yaptırdım ustaya.benzini çok yakıyordu (100km/3lt) sesinde sanki bir zorlama var gibiydi 80km/h de bağırmaya başlıyordu.
subap ayarı vakti geldiğini düşündüm ustaya derdimi anlattım sağolsun iyi iş çıkarmış karbüratör temizliği + subap ayarı + buji değişimi işçilik dahil 40tl verdim motor adama benzedi
şimdi sesi daha bi iyi bir de bakalım benzini doldurdum yakıt durumunu kontrol edeceğim.
bujiyi champion veya ngk kullanma piyasadakilerin hepsi çakma çin malı champion veya ngk dedi denso(capon) marka buji taktı bakalım hayırlısı...
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
Bilindik marka taksaydın daha iyi olurdu.Ama bi dene bakalım.Senin motorun kaç km de.
HONDA
Evet güzel onur.Bu arada şimdi bayiye şöyle bakmaya gittim 2 tane yeni ybr gelmiş.Biri kırmızı biri mavi karbüratör çok büyük.Bu karbüratör daha performanslıysa takdırmayı düşünebilirim.Benim yeni ybr hoşuma gitti.
@Seyyare
Yeni ybr de performans farkı var mı ?
HONDA
teşekkür ederim arkadaşlar.ama resmi açık olarak yayınlayamadım adres olarak çıkıyo bunu nasıl çözeceğim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:23 ----------
dün bende ybr bayiisine gittim yenileri gelmiş. performans farkı olduğunu söylediler. karbüratör büyük ve karbüratörden ekzosa bir hortum gidio. yeni fiyatlar ise fethiye şubesinde 4.450 plaka hariç. fiyatlar oralarda nasıl
İskenderun-Dörtyol -Antakya Çevresinden YBR arıyorum.2500 tl (Belki biraz daha üstü motora göre) i.cankaya67@hotmail.com
Şu an bu konu içerisinde 36 kullanıcı var. (0 üye ve 36 misafir)