Aynen kaç kere sağnak yağmurda kaldım çamurdan eksozun kromunun görünmediği oldu ama benimkide ilk günkü gibi bende devirli kullanıyorum.Boluda ustaya sordugumda cevabı ''Devirsiz kullanmış o '' dedi dediğide doğru adam 50 metrede 5 nci vitese takıyor hiç devirli kullanmıyor ama motora zararı var bu forumda okumuştum hiç devirli kullanmamak motoru yiyormuş.
HONDA
dediklerini ben de yaptım. malum kışın da kullanınca illaki oluyor. ancak bir de kasti yapmak var. mesela dereden geçmek gibi. ya da motor soğumadan hortumla su tutmak gibi. yağmur altında çok fazla kalınca araba da motor da çürüyor çünkü artık hava kirliliği çok fazla olduğu için yağmur suyunun içinde ağır metaller, zehirli bileşikler ve asit var.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
işin doğrusu 0 aldıgım zamanlar bir seneye yakın ben de devirsiz kullanmıştım hadi çık işin içinden.
ama dediğiniz doğru, motosikleti kirli ve çamurlu vaziyette 15 günden fazla bırakınca egzozda orda burda paslanmalar baş gösteriyor. ilerlemeden temizleyince geçiyorlar fakat biraz geç kalınsa harap olacak alet. kirli bırakmamak lazım.
alın size başka soru: bizim egzozların deliğinin çevresinde kremit tozuna benzeyen bir tabaka var. zamanla yıkarken falan siliniyor fakat fabrika neden boyle bir tabaka sürmüş olabilir sizce oraya?
O zamanlar vitesleri kaç devirde değiştirdin ?
HONDA
net hatırlamıyorum fakat motorun kaldırabileceği değerin asgarisinde kullandığımı söyleyebilirim.
alın size başka soru: bizim egzozların deliğinin çevresinde kremit tozuna benzeyen bir tabaka var. zamanla yıkarken falan siliniyor fakat fabrika neden boyle bir tabaka sürmüş olabilir sizce oraya?
Benim bir iki çizik var ama bende anlamadım neden olduğunu merak ediyorum
HONDA
orijinal ybr mi yapıyor bu hızı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:31 ----------
zaten topu topu 10.7 beygir motor nasıl 4-5 fark olur
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:33 ----------
ybr yi tokatlayan cfb bende görmedim.cbf beygir olarak ybr de biraz büyük ama çok hantal bir motor ve ağır olduğu için kaybediyo
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:37 ----------
güzelmiş kardeşim motorun hayırlı olsun kazasız sürüşler.bende de 2009 u var ama foto ekleyemediğim için paylaşamıyorum
Onur_Fethiye
ybr değil motoran etna diye bi motor
HONDA
teşekkürler. seninkinin fotoğraflarını da görmek isterim evet cbf hantal bir alet.
depo hakkında fikri olan?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:14 ----------
BU DEPOYA NASIL BİR TAMİR UYGULARIM??
kedinin depoma yaptığı hainlik:
[IMG]http://img.*********.com/img/00000/3aa5c619c2a5b021c08ae7c73d7f3c02.jpg[/IMG]
teşekkürler. seninkinin fotoğraflarını da görmek isterim
depo hakkında fikri olan?
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Kedi nasıl yapmış onu ya boya hakkında bi fikrim yok ama sen sanayide bi boyacıya git.
HONDA
bence komple boyatma..rütüş yap oralara
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Mavi 2008 yuvarlak kafa ybr ' m var rüzgarlık takmayı düşünüyorum sizce nasıl olur.Rüzgarlığın uzunu kısası var mı ?
30 lira bu sizce rüzgara faydası olur mu?
Evet şimdi gelelim bizim ybr ye rakip gördükleri motora.Motoran etna topiğindeki bir yazı.
Duruuuuuuuuuuuuuuuuuuuun!!! Ben bu motoru ezbere biliyorum çünkü ben bir ptt çalışanıyım ve bütün gün bu lanet motoru kullanıyorum bu motordan indikten sonra bi yarım saat kadar tirtir titriyorsunuz o kadar berbat bir titreşim var ve motor titreşimden dolayı yolda giderken dökülüyo bütün civataları gevşiyo ve birşey daha motorda garantiye giren herhangi bir arıza oluştuğu zaman fabrika daha önce arızalanıpta tamir olmuş olan parçalardan yolluyo örneğin benim egzos un içi dağılmıştı fabrika bana daha önce işlem görmğş tamir edilmiş paslı bir egzos yolladı ve egzosun üstündeki aksesuarı yollamadı çünkü o üretilmiyormuş çok ciddi konuşuyorum bu motoru almaktansa bitane hurda ybr alıp motor yapıp binin 100 kat daha iyidir motorun bütün göstergeleri yanlış çalışıyo ve bozuluyo yoltutuşu berbat ötesi ve bir enteresan bilgi daha motorun parçaları örneğin çamurluk kendiliğinden çatlıyo düşünün artık nekadar kalitesiz bazı arkadaşlarım ayna değiştirmekten usandı titreşimden dolayı düşüp duruyo yan kapaklar düşüyo elektrik tesisatı sorunlu motor durduk yere bazen stop ediyo ve 10-15 dakka beklemek zorunda kalıyosunuz nasıl bi çamurluk sistemi varsa azıcık sudan bile geçseniz mübarek o suyu alıyo heryerinize yediriyo hepsini geçtim de o titreşim yok mu allahım yarabbim bole birşey olamaz zangır zangır aman diyim kardeşim bulaşma bu motora zaten adam gibi gitmiyo bile kesinlikle 2. El bir ybr AL alternatif düşünme bile HEE BİDE VİTESLER VARKİ HİÇ SORMA 1 DEN 2 YE ATMAK İÇİN EFELER GİBİ O DİZİNİ YUKARI KALDIRMAN LAZIM VİTES ARALIĞI BUKADAR GENİŞ MOTOR OLURMU DİYE SORARSAN BUNLAR YAPMIŞ:d HELAL OLSUN ŞUANA KADAR 25 000 KİLOMETRE YAPTIM VE MOTOR HERAN ELİMDE KALABİLİR İŞİN KÖTÜSÜ BEN KADROLU ÇALILŞAN DEĞİLİM YANİ TAŞERON FİRMANI ELEMANI OLARAK PTT DE GÖREV YAPIYORUM VE NEREDESE HER ARIZA CEBİMİZDEN GİDİYO USANDIM ARTIK... AMA HAKKINIDA VERMEK LAZIM MOTOR BİRÇOK PROFESYONEL ORKESTRA LARA TAŞ ÇIKARIR HER YERİNDEN BİR SES GELİYO KONSER VERİYO MAŞALLAH))
bu motorla 130 gördüğünü soleyen arkadaşlar var bende ibreye baktığımda şaşırmıştım çünkü 140 ın altına indi baya da rüzgar yiyince hakkatten gidiyo sandım dedim şimdi havalancam :D abime soledim arabayla yanımdan gelde bakalım şuna kaç yapıyo die ben kaptırdım ibre indi 140 a abime işaret ettim kaç die 90 dedi çok gülmüştüm:D
HONDA
böyle bir rüzgarlık bulunurmu
URL=http://img29.imageshack.us/i/872253408kddbfyr800pa08.jpg/][/URL]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:25 ----------
URL=http://img29.imageshack.us/i/87225341fs9uvumn800pa08.jpg/][/URL]
Sıdkın hakikatı seni yalandan başka bir şeyin kurtaramayacağı bir yerde gerçeği söylemendir"Cüneyd i Bağdadi"
Burdan birini beğen bence
http://www.rialli.com/urunler/motors..._cam-siperlik/
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Herkese Selamlar artık bende aranızdayım perşembe günü siyah bir ybr city sahibi oldum 2009 model 2700 kmde kazasız sürüşler
Şu an bu konu içerisinde 86 kullanıcı var. (0 üye ve 86 misafir)