merhaba arkadaşlar,
benim sorunum 2008 model 17500 km'de olan makinamın ilk anda değil de sonra ki 10-15 marş sonunda çalışması veya vurdurarark çalışması...
sorun1:bujiyi değiştirdim.
sorun2:aküyü şarj ettim.ki kaldı ki marş motorunu gayet güzel döndürüyor ve çalıştığı zamanda gaza yüklendiğimde far yanma şiddeti artmıyor yani aküden de değil.
kontak birleşim yerleri vardı ükünün oralarda onlarıda teker teker söküp inceledim ve kontak spreyi sıktım.
yine de yok
bazan bir defada alıyor bazen 4-5 defada bazen de hiç almıyor vurdurarak.
şimdi aküyü değiştirecem ama ondan olmadığını biliyorum ve boşu boşuna masfaf etmek istemiyorum ve de düzelmiyecek biliyorum düzelse de alsam.sizin önereceğiniz veya başına bu takım bir sorun ile karşılaşan var mı
ayak marşıyla bile almıyor.
Ateşleme bobini olabilir ama ondan önce kontağı kontrol et.Kontak anahtarını açtıktan sonra biraz sağa sola oynat açık vaziyetteyken ve o oynatmalar sırasında bas marşa.Kontak sağlamsa ateşleme bobinini değiştir.Sorun kablosunda olabilir ama bobin komple kablosuyla birlikte satılıyor ve çok ucuz, uğraşmaya deymez.Ve neticeyi lütfen burada bildir ki bizde bilelim.
ateşleme bobininin ateşlemesinde bir sorun olacapını sanmıyoeum ateşliyor çünkü boşta iken şaseye değdirdiğimde kıvılcım çaktırıyor.bakacağım ama sonucu mutlaka paylaşacağım.belki de karbüratör temizliği veya hava benzin dengesinde bişeyşer vardır.bulup size iletecem merak etmeyin.
Jigleni çek gaz vermeden kontağın üstüne bastırarak aç kapa yaparak el marşı ile çalıştır. çalışmadı biraz bekledikten sonra ayak marşi ile çalıştır. Ayak marşı ile çalışırsa kontakta oksitlenme olabilir söküp komple temizlemek lazım.
Akü veya buji ile ilgili bir sorun değil.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Peki sıcakken stop etme sorunuda var mı? Örneğini motor ısındıktan sonra ışıklara geldiğinde yavaşladığında motor stop ediyor mu..?
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
[COLOR="Blue"]BİR MOTORUMU SEVDİM, GÜZELİM SENİ ES GEÇTİM[/COLOR] :cherry: :wiinkk:
Ateşleme olduğuna göre ne aküde, ne bujide, ne bobinde ve kablosunda, ne de kontakta sorun yok demektir.Benzin ve hava karışımının (ki buna karbürasyon diyoruz) ateşlememesinin tek nedeni vardır karışımdan birinin eksik olması.Hava filtresi iyice kirlenmiş/ tıkanmış olabilir.Aynı şekilde benzin filtresi de tıkanmış, yada kirli/kalitesiz benzin olabilir.Zaten kendin de tahmin etmişsin, muhtemelen doğru tahmin:
Karbüratör ile depo arasındaki hortumu söküp benzin gelip gelmediğine bakabilirsin.Karbüratörün altındaki tahliye vidasını gevşeterek buradaki birikmiş olası su ve pislikleri tahliye edebilirsin.Yağmurda uzun süreli kullanımlarda hava filtresi su alıyor ve şişiyor, belki budur.Karbüratörün sağ tarafında bir havalandırma hortumu var, bunun tıkalı olup olmadığını da kontrol etmek lazım.belki de karbüratör temizliği veya hava benzin dengesinde bişeyşer vardır.
Ybr lerin karbüratörlerini pek kurcalamaya gerek yok.Zira kurcalanacak birşey yok zaten.Benzinde pislik varsa benzin musluğunun oradaki filtreyi geçemez zaten.Oradan sadece su geçer, o da karbüratörün altındaki vida ile tahliye edilir.
Güzel Bir modifiye Nette gördüm paylaşmak istedim.
ÖN ÇİFT DİSK FREN UYGULAMASI
ARKA DİSK FREN
ÇELİK FREN HORTUMLARI
SARI ÇİFT PİSTONLU FREN KAPLİNLERİ
FARKLI KAFA GRENAJI
FARKLI GİDON
FARKLI ÖN ÇAMURLUK
SARI FREN VE DEBRİYAJ KOLU
ÖZEL YAPIM ÜST ÜÇKEN
TUBELLES ÖN ARKA DAR YANAK LASTİKLER
FARKLI ÖN ARKA 17’’ JANTLAR
SARI TERS ÖN TAKIM
FARKLI KADRAN DİZAYNI
SARI GİDON TOPUZLARI
GAZLI ARKA AMORTİSÖRLER
ÖZEL YAPIM TEK KİŞİLİK SELE
ARKA SELE İPTALİ KAPAK
ÖZEL KUYRUK VE YAN KAPAK DİZAYNI
FARKLI ARKA MAFSAL
ÖZEL YAPIM SÜRÜCÜ BASAMAKLARI
ÖZEL YAPIM KİCK START KOLU
FARKLI ÖN ARKA DİŞLİLER
SARI ÖZEL ZİNCİR
ÖZEL DİZAYN EDİLMİŞ ÖN DİŞLİ KAPAĞI
ÖZEL YAPIM EGSOZ
ÖZEL RENK
ÖZEL GRAFİKLİ STICKERLAR
ÖZEL KROM CİVATALAR
VE
MOTOR MODİFİYESİ (165 km/s hıza ulaşmaktadır.)
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
ybr lerin zincir fiyatı ne kadar.
bana 200 tl fiyat biçtiler (oha dedim)
fiyat doğrumu ?
Doğru olabilir bu ne ya altı üstü zincir
http://2teker.sahibinden.com/525-v_1...XQQdisplayitem
HONDA
olsun ya 200 tl olsun parçası var heryerde nereye baksam ybr parçası Skyjet varken Bi parça bulamadım türkiyede bile Şükür Yamaha Ybr çok mutluyum..Motordan.
SEn aldın mı motoru Recai...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Bizim ybr lere beyin modifiyesi var mı bilgilendirirseniz sevinirim.
HONDA
Şu an bu konu içerisinde 151 kullanıcı var. (0 üye ve 151 misafir)