Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
13 Şubat 2010, 03:21
20-12-2009, 00:53
tarihinde yazmıştım ...
çamurluklar plastik zaten onlar çatlak, kırık olmasın.
kafa grenajı kırık olmasın. ön arka ayak peglerine dikkat edin çizik, yamukluk var mı?
arka sinyallere bakın diplerinde yapıştırma izleri var mı?
zincire bakın baklalarda sertleşme var mı, bakımı zamanında yapılmış mı?
lastiklerdeki yıpranma izlerinden de nasıl kullanıldığı anlaşılabilir biraz dikkatli bakarsanız. ani fren yapıp yapmadığı falan belli olur çok kötü kullanıyorsa eğer. bu da serserice kullandığını falan söyleyebilir, büyük ihtimal.
sonra...
gidonun bağlantı yerlerine ya da bu tür somunlu yerlere bakın paslanma falan var mı, yağmur altında çok kalmış mı?
sonra...
akü bölümüne bakın... temiz mi kirli mi yağ var mı? bunlar size motorun kullanımı hakkında kesi olmasa da bilgiler verir.
hava filtresi bölümüne bakın filtre kapağı sık açılıp kapandıysa temizliğe önem vermiştir. (yani)
depoya dikkatle yandan yukarıdan aşağıdan bakın... düzeltme çizik falan var mı?
aman bu kadar yeter heralde aklıma gelenleri yazdım diğer arkadaşlar da yazarlar daha.
Reklamlar
-
13 Şubat 2010, 03:35
alisemerci adlı üyeden alıntı
20-12-2009, 00:53
tarihinde yazmıştım ...
çamurluklar plastik zaten onlar çatlak, kırık olmasın.
kafa grenajı kırık olmasın. ön arka ayak peglerine dikkat edin çizik, yamukluk var mı?
arka sinyallere bakın diplerinde yapıştırma izleri var mı?
zincire bakın baklalarda sertleşme var mı, bakımı zamanında yapılmış mı?
lastiklerdeki yıpranma izlerinden de nasıl kullanıldığı anlaşılabilir biraz dikkatli bakarsanız. ani fren yapıp yapmadığı falan belli olur çok kötü kullanıyorsa eğer. bu da serserice kullandığını falan söyleyebilir, büyük ihtimal.
sonra...
gidonun bağlantı yerlerine ya da bu tür somunlu yerlere bakın paslanma falan var mı, yağmur altında çok kalmış mı?
sonra...
akü bölümüne bakın... temiz mi kirli mi yağ var mı? bunlar size motorun kullanımı hakkında kesi olmasa da bilgiler verir.
hava filtresi bölümüne bakın filtre kapağı sık açılıp kapandıysa temizliğe önem vermiştir. (yani)
depoya dikkatle yandan yukarıdan aşağıdan bakın... düzeltme çizik falan var mı?
aman bu kadar yeter heralde aklıma gelenleri yazdım diğer arkadaşlar da yazarlar daha.
Çok Çok teşekkür ederim ustam birer birer not alıyorum bu hafta içi motoru görmeye gidiceğim arkadaşla konuştum resimlerine baktım. Hoşuma gitti
Kazası yokmuş. Sadece düşmüş sinyaller kırılmış onlarıda yaptırdığını söyledi ön sinyaller. aynaları mevcutmuş. 2006 Model bir Ybr allah nasip ederse bir sorunu yoksa almayı düşünüyorum motorumu sattım 2 gündür yayan kalmak zor geliyor benim skyjetimdeki yapıştırmalar sökülmüyordu izi kalır dediler sökemedim Bu motordaki yapıştırmalarda iz kalırmı acaba ?
Yorumları beklıyorum ybr alırken nelere dikkat etmeliyim arkadaşlar birer birer not alıyorum tekrardan teşekkürler
-
13 Şubat 2010, 09:54
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
13 Şubat 2010, 15:07
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
13 Şubat 2010, 15:15
bak ya skyjetten kurtuldum yazılır mı ybr yi al da sen de uyandırdığı artıları eksileri yaz buraya. sky jetten amacımız zaten 1000 lira ayağımızı yerden kesip biraz hız yapıp geri satmak alıp sattığında 100 -200 lira zararın olmadıysa iyi işte.
bir de iyi yönden bak tecrübe edindin. iyi motorun değerini anladın. hem f5 in bazı yönlerini arayacağını umuyorum hala
şöyle düşün MT ye üye olup f5 i 3500 alıp 1500 e satan var adam 2000 lira zarar da sen de o zarar yok yani
-
13 Şubat 2010, 17:20
bencede markalara çok takmamak lazım hepsinin kendi çapında bi artısı oluyor
benim eskiden mz 251 seyhanım vardı hala arıyotum desem yeridir ybrye göre oturum şekli ve serilik daha iyiydi kalıplı bi motordu ama çok yakıyordu tabi
Ok yaydan çıkmadan yapacağını yap...
-
13 Şubat 2010, 18:36
Vay eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı..
Biri ybr kötü dese sizi görecem gençler..Hah şöle objektif olun...
-
13 Şubat 2010, 18:42
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
bak ya skyjetten kurtuldum yazılır mı
ybr yi al da sen de uyandırdığı artıları eksileri yaz buraya. sky jetten amacımız zaten 1000 lira ayağımızı yerden kesip biraz hız yapıp geri satmak alıp sattığında 100 -200 lira zararın olmadıysa iyi işte.
bir de iyi yönden bak tecrübe edindin. iyi motorun değerini anladın. hem f5 in bazı yönlerini arayacağını umuyorum hala
şöyle düşün MT ye üye olup f5 i 3500 alıp 1500 e satan var adam 2000 lira zarar da sen de o zarar yok yani
Abi bugun arkadaşın 2008 ybr yle dolaştım 11 bin kmde benim skyjette 11 bindeydi Skyjetten indim Kamyon dan inmiş gibi oldum o derece yani ybr nin gözünü seviyim ya 1000 liram olursa bida motor almıcam dursun bi yerde allahtan zarar etmedim öyle dediğin gibi Sana kolay gelsin abi işin zor bu skyjetle
ozgurakman adlı üyeden alıntı
depodakiler iz bırakır. ayrıca jant şeritleri bence çok kötü, onları da sökmelisin... bir de aynaların yanında orjinal elciklerini ve orjinal kornasını da iste
Teşekkürler
-
13 Şubat 2010, 18:47
Nitekim ben forumun bir yerinde ybr yi eleştirmiştim..Millet demediğini bırakmamıştı.
Motorsiklet yaşam tarzı yaşama biçimidir.. Ama bilinçli olalım..GEnçlerin daha objektif olması lazım.
-
13 Şubat 2010, 18:50
ozgurakman adlı üyeden alıntı
depodakiler iz bırakır. ayrıca jant şeritleri bence çok kötü, onları da sökmelisin... bir de aynaların yanında orjinal elciklerini ve orjinal kornasını da iste
bu deponun ordaki nedir anlıyamadım bilgin varmı acaba
serdarmert adlı üyeden alıntı
Nitekim ben forumun bir yerinde ybr yi eleştirmiştim..Millet demediğini bırakmamıştı.
Motorsiklet yaşam tarzı yaşama biçimidir.. Ama bilinçli olalım..GEnçlerin daha objektif olması lazım.
Katılıyorum abi.
-
13 Şubat 2010, 20:00
unutmusum sigorta yenilemeyi 1 ay gecmiş, bugun farkettim 2006 model 31,76 tl ödedim bilginiz olsun ;)
-
13 Şubat 2010, 20:03
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
unutmusum sigorta yenilemeyi 1 ay gecmiş, bugun farkettim 2006 model 31,76 tl ödedim bilginiz olsun ;)
hangi sigortaya yaptırdın..?
-
13 Şubat 2010, 21:22
Recaİ adlı üyeden alıntı
Tabi fark ediyor mondial motoru olan birisi benim ybr ye binmişti çok rahat demişti.
-
13 Şubat 2010, 22:08
serdarmert adlı üyeden alıntı
hangi sigortaya yaptırdın..?
aksigorta
-
14 Şubat 2010, 00:33
Selam dostlar Bir yardım daha almak istiyorum bu motordaki yapılmış olan değişiklikler nelerdir ? Deposu yamahanın hangi modelinin deposu acaba ? Ve bu sakallar nerede satılır teşekkürler.
-
14 Şubat 2010, 01:10
Recaİ adlı üyeden alıntı
Selam dostlar Bir yardım daha almak istiyorum bu motordaki yapılmış olan değişiklikler nelerdir ? Deposu yamahanın hangi modelinin deposu acaba ? Ve bu sakallar nerede satılır teşekkürler.
ybr 250 deposu. sakal heryerde var.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:09 ----------
Recaİ adlı üyeden alıntı
bu deponun ordaki nedir anlıyamadım bilgin varmı acaba
deponun üstündeki stickerlar.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
14 Şubat 2010, 01:14
-
14 Şubat 2010, 01:39
-
14 Şubat 2010, 01:48
ferotr adlı üyeden alıntı
Depo bildiğimiz ybr 125 deposu
Fotoğrafla oynamış gibi.
Kalp kırmadan arkadaşlar
Teşekkürler ustad ybr 250 fiyatlarına baktım 400 tl ile 600 700 tl arasında güzel gözüküyor eğer ybr 250 ninkiyse uyuyorsa Neden olmasın..
-
14 Şubat 2010, 17:14
recai kardeş daha orjinali bozulmamış bir motor baksan sonrada kendince dizayn etsen daha iyi olur sanki ben araç veya motor alırken orjinal duranlar fabrika çıkışı gibi olanlar yani daha çok hoşuma gidiyor nedense
Ok yaydan çıkmadan yapacağını yap...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 227 kullanıcı var. (0 üye ve 227 misafir)
Bu Konudaki Etiketler