Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
24 Ocak 2010, 16:26
serdarmert adlı üyeden alıntı
Hocam sende ybr 125 yok mu?
Durum benim anlattığım gibi mi?
ybr 125 var ve düzde 110 ile 115 görüyor....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
-
24 Ocak 2010, 17:05
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
24 Ocak 2010, 18:05
ozgurakman adlı üyeden alıntı
senin scooter'ın ibresinin fazla gösterdiğini göz önüne alarak (ki bütün çinliler fazla gösteriyor) bence 85 falan dı 10 sn. de yaptığınız hız
bir de scooter nispeten daha sessizdir, ybryi bağırtıyormuş gibi gelebilir size ve yüksek devir yapmadığınız için tamamlayamamıştır hızını. lastikler, yağ, filtre ve bujinin durumu 95+ km/s için önemlidir.
kazasız sürüşler, ben bir defa 129 km/s görmüştüm 2 kişi ama normalde 110u öldürmüyor.
not: 135 km/s gören (bir defaya mahsus) newçeri arkadaşımız var, bi servise uğrayın bence
İşte güzel açıklama bu..Bencede yeni vitesli tarzına geçiş şu ihtiyarı şaşırttı..
Birde ayak freni sizde hemen basınca duruyor mu? Biraz boşluk var gibi bende ne bilim 5 cm aşağıya indirince tutması normal mı??
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
24 Ocak 2010, 18:32
İşte güzel açıklama bu..Bencede yeni vitesli tarzına geçiş şu ihtiyarı şaşırttı..
Birde ayak freni sizde hemen basınca duruyor mu? Biraz boşluk var gibi bende ne bilim 5 cm aşağıya indirince tutması normal mı??
çok da sıkı olmasın ama o kadar da gevşek olmasın, arka tekeri kilitlemek istemeyiz çünkü.
-
24 Ocak 2010, 18:40
alisemerci adlı üyeden alıntı
çok da sıkı olmasın ama o kadar da gevşek olmasın, arka tekeri kilitlemek istemeyiz çünkü.
Onunda ayarı mı var... Cahillik işte...
Nasıl yapılıyor ayarı..
Benim ki bayağı aşağıda ozaman.. Yatmış motor 6 aydır..Bakım bakım şart..banada eğitim şart..
-
24 Ocak 2010, 19:47
Onunda ayarı mı var... Cahillik işte...
Nasıl yapılıyor ayarı..
Benim ki bayağı aşağıda ozaman.. Yatmış motor 6 aydır..Bakım bakım şart..banada eğitim şart..
http://www.4shared.com/file/11702641...YBR125_ED.html
Linkteki Ybr Kullanıcı el kitabında "Periyodik bakım ve küçük tamirler" kısmında istediğin ayarların tümü basit olarak anlatılmış.
Yeni ybr ci olarak Kullanıcı kitabcığının Tamamını okuduktan sonra motosikletin bakımının tamamını yapmanı öneririm. Takıldığın veya halledemediğin sorunlar için burdan yardım alabilirsin. Buji olarak ngk cr6hsa motor yağı olarakta castrol power 1 4T 10-40 la değiştirmeni öneririm. ve diğer bakımlar...(Kitabcıkta mevcut)
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
24 Ocak 2010, 22:28
normal boşluk 2-3 cm. dir. pedal boşluğunu alınca stop lambasının devreye girme boşluğunu kontrol edip gerekliyse ayarlamanızı öneririm. balataların bitme durumu da tambur'daki gösterge ile kontrol edilebilir.
-
24 Ocak 2010, 22:42
slm arkadaşlar ben de bu hafta perşembe günü 2. el bir YBR125 aldım.2008 model 17000km'de iyi mi ne diyonuz bu konuda arka çamurluk değişecek.onun haricinde bir sıkıntı yok.ilk aldığımda çalışmadı el marşı ile vurdurarak çalıştırdık.ama bir iki defa rolantide çalıştırdık hava filtresine göz attık buji temizledik akünün paslarını temizledik ve şu anda bire bir marş alıyor ve gayet güzel gözüküyor.kar nedeniyle fazla kullanma fırsatım olmadı.
bu arada bende scooter motor vardı ve bu benim ilk vitesli motorum.
herkese hayırlı sürüşler.kuryeci arkadaşlara da bu kara kışta allah kolaylık versin.allah kazadan beladan korusun.
saygılar...
-
24 Ocak 2010, 22:59
newceri adlı üyeden alıntı
http://www.4shared.com/file/11702641...YBR125_ED.html
Linkteki Ybr Kullanıcı el kitabında "Periyodik bakım ve küçük tamirler" kısmında istediğin ayarların tümü basit olarak anlatılmış.
Yeni ybr ci olarak Kullanıcı kitabcığının Tamamını okuduktan sonra motosikletin bakımının tamamını yapmanı öneririm. Takıldığın veya halledemediğin sorunlar için burdan yardım alabilirsin. Buji olarak ngk cr6hsa motor yağı olarakta castrol power 1 4T 10-40 la değiştirmeni öneririm. ve diğer bakımlar...(Kitabcıkta mevcut)
Kitapcık için teşekkürler gerçekten bana faydalı olacaktır..
-
24 Ocak 2010, 23:48
lastik sorunu...
mrb arkadaşlar,
benim ybr125'in lastikleri hepten kabak oldu da bunları nerede ve kaça değiştirebilirim bir bilgisi olan vatantaş varsa beni ve motor sahibi arkadaşları aydınlatabilir mi?
teşekkürler...
-
25 Ocak 2010, 00:09
lieber_mann adlı üyeden alıntı
mrb arkadaşlar,
benim ybr125'in lastikleri hepten kabak oldu da bunları nerede ve kaça değiştirebilirim bir bilgisi olan vatantaş varsa beni ve motor sahibi arkadaşları aydınlatabilir mi?
teşekkürler...
Pirellinin MT 65 yeni bir lastiği var onu çok beğeniyorlar..
-
25 Ocak 2010, 00:15
Pirellinin MT 65 yeni bir lastiği var onu çok beğeniyorlar..
bir çok arkadaş pirelli kullanıyor ben de dahil. gayet memnunum.
frene güvenle basıyor viraja güvenle yatıyorsun. ıslak zeminden korkmuyorsun.
bu arada ayak frenli motorlara yeni alışanlara tavsiyem fren çalışmaları yapsınlar bol bol.
zira benim başıma bir iki kere geldi panik fren durumunda yanlış yapma ihtimali çok
-
25 Ocak 2010, 00:17
alisemerci adlı üyeden alıntı
bir çok arkadaş pirelli kullanıyor ben de dahil. gayet memnunum.
frene güvenle basıyor viraja güvenle yatıyorsun. ıslak zeminden korkmuyorsun.
bu arada ayak frenli motorlara yeni alışanlara tavsiyem fren çalışmaları yapsınlar bol bol.
zira benim başıma bir iki kere geldi panik fren durumunda yanlış yapma ihtimali çok
Haklısın.. Bende zaten alışa alışa trafiğe çıkacam..
Gerçekten scooter ayarımı kaçırmış..
Pirelli lastiği kaç lira ?
-
25 Ocak 2010, 00:24
Arkadaşlar ybr de ön freni güvenle kullanabilirsiniz. Skoterler gibi kayma yapmaz. Fakat uslubunca kullanmak gerekir, elinizi alıştırıp %70 ön fren %30 arka fren şeklinde kendinizi ayarlayın. sürekli arka fren kullanan arkadaşlar arka tekerin çabuk aşınmasına neden oluyor. Ani frenler haricinde arka freni kullanmıyorum. Ön fren korkusu olan arkadaşlar yavaş yavaş alıştırma yaparak bu frenleme sistemine alışırsalar çok rahat ederler. Ön frene alışmış bir sürücü Ani durumlarda Ön ve arka frenle daha güvenli duruşlar yapabiliyor.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
25 Ocak 2010, 00:32
Yokuşta kalkma tekniğinden biraz bahsedebilirmisin..?
-
25 Ocak 2010, 01:00
-
25 Ocak 2010, 01:07
Yokuşta kalkma tekniğinden biraz bahsedebilirmisin..?
Bilen yok mu?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:01 ----------
ozgurakman adlı üyeden alıntı
pirelli'nin namını çok duydum ama michelin alıcam
adamlar yapıyor yav. michelin diyorum... yoksa gerek yok mu? gerçekten pirelli mükemmel mi
not: tutarsız davranışlar içinde olduğumu düşünmeyin, lastik konusunda kafam çok karışık...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:56 ----------
önce arka sonra öne basılırsa çok daha etkili bir frenleme oluyor çünkü ağırlık merkezi bir anda öne kayıp ön çatal kilitlenmiyor...
tabi yeterli zaman varsa
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:58 ----------
arka frene basılı tut, yavaşça gaz ver ve debriyajdan elini yavaş yavaş çek. ama dikkat et ybr nin kavraması bir anda şak diye oturur
o yüzden motor hareketlenmeye başladı mı yavaşça ayak frenden çekilecek
ne güzel alet şu ybr yav... bir zamanlar cbf diye çok diretmiştim ama şimdi memnunum... gerçi hala cbf'e ait bir ukte var ama fazer S2 ile halledeceğim onuda
O kadar kolay mı..?
Şunu çok bilimsel anlatın yani yokuşta kalkışı
Özgür çok paran varsa Mişlen al.. Gitsin paran fransızlara..
-
25 Ocak 2010, 02:00
-
25 Ocak 2010, 02:35
Mert abi YBRen hayırlı olsun buradaki YBR ci arkadaşlara da kolay gelsin çünkü artık Mert abi bi YBR ci
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
25 Ocak 2010, 09:32
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Mert abi YBRen hayırlı olsun buradaki YBR ci arkadaşlara da kolay gelsin çünkü artık Mert abi bi YBR ci
Saolasın Ahmet kardeşim..
Valla doğru söylersin.. !
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 66 kullanıcı var. (0 üye ve 66 misafir)
Bu Konudaki Etiketler