Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    YBR
    Haklı olabilirsin hava filitresi,balatalar v,s v,s bu parçaların orjinalini taktığımızı düşünürsek 3 katı fazla para vermek zorunda kalırız..İyimi yan sanayi parça takmak tabiki iyi değil,özellikle hava filtresini orj kullanmak lazım beldeyama bir ara açıklamıştı bu konuyu..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı ferotr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklı olabilirsin hava filitresi,balatalar v,s v,s bu parçaların orjinalini taktığımızı düşünürsek 3 katı fazla para vermek zorunda kalırız..İyimi yan sanayi parça takmak tabiki iyi değil,özellikle hava filtresini orj kullanmak lazım beldeyama bir ara açıklamıştı bu konuyu..
    evet sitesinde ayrıntılı açıklama vardı, ben de yan sanayi kullanımını kestim.tofaş ta da var yansanayi, yamaha'da da var, renault tada var, v.s. ama şu bir gerçektir ki yansanayi parça orjinaline göre çok düşük kalitede ve arızaya ya da kazaya sebebiyet veriyor. hiç birşey olmasa (ki böyle diyenler illa çıkar) motosikletin ömrünü kısaltıyor, performans düşüklüğü sağlıyor ve parça çok çabuk deforme oluyor.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    Yamaha YBR 125 city
    Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevabın için teşekkürler..
    Balata değişimi kaç liraya mal oldu?
    300 km de yağ değişimi ne kadar tuttu mesela..?
    Merak ettim..
    yağ değişimi benim ustada 30tl genelde de o fiyat sanırım 15-20tl koyduğu yağ + 10 tl işçilik (vidayı söküp yağı koymak için )balata değişimini ayrı olarak bilmiyorum hepsi içinde 100tl verdim sanırım 10-15 tl alırlar balata değişimine. ama debriyaj balatası normalde 15000-20000 civarında değişir benim ki normal değil yani biraz acemilik biraz da sürekli trafikte kullanmak zorunda kalmak diyelim
    Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Alıntı jason55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ değişimi benim ustada 30tl genelde de o fiyat sanırım 15-20tl koyduğu yağ + 10 tl işçilik (vidayı söküp yağı koymak için )balata değişimini ayrı olarak bilmiyorum hepsi içinde 100tl verdim sanırım 10-15 tl alırlar balata değişimine. ama debriyaj balatası normalde 15000-20000 civarında değişir benim ki normal değil yani biraz acemilik biraz da sürekli trafikte kullanmak zorunda kalmak diyelim
    Sanırım fazla alıyorlar . yağ değişimi (yamalube)20 TL. yağ kapağını sökmeye de para almamaları lazım . zaten yağı satarak para kazanıyorlar. balata değişimi ise 25 TL .İşte servisin benden aldığı para bu. 5 tl de ustaya bahşiş attım hepsi 50 TL.

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    18 TL ye yarı sentetik yağı aldım 5 Tl ye ön balatayı aldım bunları almak için 1 tl likte benzin yakmışımdır Toplamda 24 liraya bakımını yaptım. Motorum 2008 ve servis işlerini ben yaptığımdan ve hiç servise gitmediğimden garanti dışında şuan. hiçbir arıza cıkarmadı şimdiye kadar. Çıkaracağınıda hiç sanmıyorum.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Alıntı newceri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    18 TL ye yarı sentetik yağı aldım 5 Tl ye ön balatayı aldım bunları almak için 1 tl likte benzin yakmışımdır Toplamda 24 liraya bakımını yaptım. Motorum 2008 ve servis işlerini ben yaptığımdan ve hiç servise gitmediğimden garanti dışında şuan. hiçbir arıza cıkarmadı şimdiye kadar. Çıkaracağınıda hiç sanmıyorum.
    Tabiki bu türlü çok daha ucuza çıkar ama motor garantisi de ortadan kalkar.garantinin devamı daha önemli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------

aynı zamanda değişen balata fren değil debriyaj balatası

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Alıntı motoseyyah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabiki bu türlü çok daha ucuza çıkar ama motor garantisi de ortadan kalkar.garantinin devamı daha önemli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------

Ybr alıpta yan sanayi parça almak özellikle kritik malzemelerde bence doğru değil.. Ama far olur ampül olur.. Ama hayati malzemelerde yanlış.. O zaman ne farkı kalır.. Çinlilerden
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı motoseyyah adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bence servislerin kullandığı sentetik olmayan yamalube yağı motoruma koymadığım için kendimi daha garantide hissediyorum. şuan motorum 11.250 de sadece ön balatasını değiştirdim onun haricinde motor yağı ve benzinden başka hiç bir masraf cıkarmadı bana ( zinciride çıkan motor yağını süzüp yağlıyorum )
    motorumu sevdiğimden başkasına elletmek istemiyorum. Pintilikten değil.
    Saygılar sunarım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:20 ----------

Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybr alıpta yan sanayi parça almak özellikle kritik malzemelerde bence doğru değil.. Ama far olur ampül olur.. Ama hayati malzemelerde yanlış.. O zaman ne farkı kalır.. Çinlilerden
    Haklısınız. Fakat ybr orjinal ön balatası 34 TL ben yan sanaii kore malı balatayı 5 TL ye aldım. 5.000 Km dir kullanıyorum hiçbir proplem yaşamadım. Aradaki abes fark kapanana kadarda yan sanai almaya devam edicem.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    YBR
    Bence servislerin kullandığı sentetik olmayan yamalube yağı motoruma koymadığım için kendimi daha garantide hissediyorum. şuan motorum 11.250 de sadece ön balatasını değiştirdim onun haricinde motor yağı ve benzinden başka hiç bir masraf cıkarmadı bana ( zinciride çıkan motor yağını süzüp yağlıyorum )
    motorumu sevdiğimden başkasına elletmek istemiyorum. Pintilikten değil.
    Saygılar sunarım.
    Ekonomik çözüm seninkisi Ve bencede en doğru olanı...

Servise gitsen bir dünya sıra,Bende kendim yapmaya başladım bakımını,bakım dediğimiz nedir zaten,yağ değişimi,hava filitresi değişimi,buji değişim,v,s,,sağ sol kontrol tamam...
    Yağ 20 tl,buji iridyum 30 tl (10.000 km ömrü var) hava filtresi 10 tl yan sanayi hepsi bu..
    Ybr'em 2009 model garanti kapsamı içinde idi!! ama şu an ben bakımını yağtığım için garanti dışı Önemli değil ben yaprım bakımını temiz yaparım,anlamıyor değiliz çok şükür elimiz anahtar tutuyor ne gerek servise Burada bilgi alışverişinde bulunuyoruz birbirimizle o da yeter bize zaten

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    arkadaşlar nasılsınız ses soluk yok...5 ekimden beri yanlış hatırlamıyorsam motorumu çalıştırmıyordum...aküsünü eve almıştım şarj için...dün motoru yeniden çalıştırdım..... yamaha aslan gibi tek marşta çalıştı.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

buji iridyum 30 tl (10.000 km ömrü var)
    Yapmayın gözünüzü seveyim.Normal ngk ile bile 20-25 bin km garanti yapılıyor.iridyum zaten normal motorlara göre degil.performanslı kullanımile bile istedigi derecelerde(yüksek ısılarda kendini temizleme özelligi,karbon iyonlarını itiyor,) motor kullamazsınız , standart araçlada pek işe yaramıyor.Isı düşük olsugundan normal bujiden daha kısa sürede üzeri kararıyor ve performasns düşüyor.30 tl ye 3 buji alırım nerdeyse80.000-100.000 km kullanırım.Bu olay aynı 100 oktan benzin gibi.İşe yaramadıktan sonra depon 110 oktanla dolu olsa ne olur.

Motosikleti
    Ybr 125
    5 Gündür sedat_57 görünmüyor hayırdır inş.

Motosikleti
    Yamaha YBR 125 city
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar nasılsınız ses soluk yok...5 ekimden beri yanlış hatırlamıyorsam motorumu çalıştırmıyordum...aküsünü eve almıştım şarj için...dün motoru yeniden çalıştırdım..... yamaha aslan gibi tek marşta çalıştı.....
    hah ramço bende bundan bahsedecektim sen benden önce davranmışsın bu bayramda motorun üzerini örtüp yalnızlığa terkettim 1 hafta kadar.döndüğümde kesin beni uğraştıracak zor çalışacak naz yapacak diye düşündüm çünkü önceki bayramda da yine 1 hafta sonra çalıştırdığımda baya uğraştırmıştı beni akü boşaldığından.ama ybr bu jikleyi açtım 3.denemede hafif gaz vermeyle cayır cayır çalıştıbi kere daha budur olay dedim kendi kendime...
    Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    5 Gündür sedat_57 görünmüyor hayırdır inş.
    Burdayım abi... forumu biraz ihmal ettim bu aralar yeni çıkan filmler falan onlara daldım gittim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------

Alıntı jason55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hah ramço bende bundan bahsedecektim sen benden önce davranmışsın bu bayramda motorun üzerini örtüp yalnızlığa terkettim 1 hafta kadar.döndüğümde kesin beni uğraştıracak zor çalışacak naz yapacak diye düşündüm çünkü önceki bayramda da yine 1 hafta sonra çalıştırdığımda baya uğraştırmıştı beni akü boşaldığından.ama ybr bu jikleyi açtım 3.denemede hafif gaz vermeyle cayır cayır çalıştıbi kere daha budur olay dedim kendi kendime...
    aküyü oda sıcaklıgında muhafaza ettikten sonra bence 6 ayda yatsa gene kolay çalişir.. sorun olmaz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:06 ----------

Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapmayın gözünüzü seveyim.Normal ngk ile bile 20-25 bin km garanti yapılıyor.iridyum zaten normal motorlara göre degil.performanslı kullanımile bile istedigi derecelerde(yüksek ısılarda kendini temizleme özelligi,karbon iyonlarını itiyor,) motor kullamazsınız , standart araçlada pek işe yaramıyor.Isı düşük olsugundan normal bujiden daha kısa sürede üzeri kararıyor ve performasns düşüyor.30 tl ye 3 buji alırım nerdeyse80.000-100.000 km kullanırım.Bu olay aynı 100 oktan benzin gibi.İşe yaramadıktan sonra depon 110 oktanla dolu olsa ne olur.
    cok dogru söylemişsin usta sagolasın... yalnız bi buji için 20-25 bin cok degilmi yaw ben 6-7 binde en fazla yenilerimde

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:07 ----------

ahhh ahhh oda bişeymi aldıgımda 6 aylıktı motorum full garantili...10 binde almiştim bi on bin birde 13 binde servise gittim bakım için.... 13 binde uyandım zaten sonra hep yapabildigimi kendim yapamadıgımı arkadaşlarımla yaptim sagolsunlar....(LOKMANHEKİM-TEKTEKER RAMÇO) 38.600 km deyim maaşallah... daş daş he bu arada alisemerciyle osmaniyeli abimide unutmayayayim
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burdayım abi... forumu biraz ihmal ettim bu aralar yeni çıkan filmler falan onlara daldım gittim[COLOR="Silver"]
    eskilerden bir film daha tavsiye edeyim sana bak one week google da ara bulursun. dün izledim motosiklet üzerine güzel bir film.
    bir de bu başlık var motocuların seveceği motor üzerine filmler.
    4

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı alisemerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskilerden bir film daha tavsiye edeyim sana bak one week google da ara bulursun. dün izledim motosiklet üzerine güzel bir film.
    bir de bu başlık var motocuların seveceği motor üzerine filmler.
    izledigim filmleri yazayım reklam olmaz inşallah
    Tetikçi 2 +18 bi, film ama süper gercekten..tevsiye ederim
    özgürlük savaşçisi... buda harikaydı zaten jason statham in oynadigi tüm filmler güzel
    jackie chanin kanli hesaplaşma filmini izledim oda güzel tavsiye ederim bol ekşınlı
    dünde 12 tuzak filmine baktık ailecek
    sırada süper cross korkusuz ajan suikastçi ve sınırı geçmek bu filmler kaldı

Motosikleti
    Ybr 125
    Bol gazlı filmler izliyorsun galyane gelip trafikte hız yapma sakın. :D

Motosikleti
    2000 ford
    Bol gazlı filmler izliyorsun galyane gelip trafikte hız yapma sakın. :D
    yok abi motora mbinemedigimden filmlere merak saldım haftada ya bi kere yada iki kere ancak binebiliyorum.. işim olmuyor hava kötü oluyor derken eve tıkılip kaliyoruz..

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    ben ngk cr6hsa yı 4000 de bir değiştiriyorum. cayır cayır gidiyor motor. buji performansta çok önemli. yeni olmazsa 120 çevirmiyor alet. bu arada egsoz sübabının boşluğunu kaç yapmalıyım, önerileriniz??
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ngk cr6hsa yı 4000 de bir değiştiriyorum. cayır cayır gidiyor motor. buji performansta çok önemli. yeni olmazsa 120 çevirmiyor alet. bu arada egsoz sübabının boşluğunu kaç yapmalıyım, önerileriniz??

Altaki konu subap ayarı hakkında sana yardımcı olacaktır.
    Subab ayarı (Resimli) (Ybr 125)

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 406 kullanıcı var. (0 üye ve 406 misafir)

Bu Konudaki Etiketler