Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Aralık 2009, 13:20
Haklı olabilirsin hava filitresi,balatalar v,s v,s bu parçaların orjinalini taktığımızı düşünürsek 3 katı fazla para vermek zorunda kalırız..İyimi yan sanayi parça takmak tabiki iyi değil,özellikle hava filtresini orj kullanmak lazım beldeyama bir ara açıklamıştı bu konuyu..
Reklamlar
-
05 Aralık 2009, 14:16
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
05 Aralık 2009, 19:35
serdarmert adlı üyeden alıntı
Cevabın için teşekkürler..
Balata değişimi kaç liraya mal oldu?
300 km de yağ değişimi ne kadar tuttu mesela..?
Merak ettim..
yağ değişimi benim ustada 30tl genelde de o fiyat sanırım 15-20tl koyduğu yağ + 10 tl işçilik (vidayı söküp yağı koymak için )balata değişimini ayrı olarak bilmiyorum hepsi içinde 100tl verdim sanırım 10-15 tl alırlar balata değişimine. ama debriyaj balatası normalde 15000-20000 civarında değişir benim ki normal değil yani biraz acemilik biraz da sürekli trafikte kullanmak zorunda kalmak diyelim
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
-
05 Aralık 2009, 22:43
jason55 adlı üyeden alıntı
yağ değişimi benim ustada 30tl genelde de o fiyat sanırım 15-20tl koyduğu yağ + 10 tl işçilik (vidayı söküp yağı koymak için
)balata değişimini ayrı olarak bilmiyorum hepsi içinde 100tl verdim sanırım 10-15 tl alırlar balata değişimine. ama debriyaj balatası normalde 15000-20000 civarında değişir benim ki normal değil yani biraz acemilik biraz da sürekli trafikte kullanmak zorunda kalmak diyelim
Sanırım fazla alıyorlar . yağ değişimi (yamalube)20 TL. yağ kapağını sökmeye de para almamaları lazım . zaten yağı satarak para kazanıyorlar. balata değişimi ise 25 TL .İşte servisin benden aldığı para bu. 5 tl de ustaya bahşiş attım hepsi 50 TL.
-
05 Aralık 2009, 22:58
18 TL ye yarı sentetik yağı aldım 5 Tl ye ön balatayı aldım bunları almak için 1 tl likte benzin yakmışımdır Toplamda 24 liraya bakımını yaptım. Motorum 2008 ve servis işlerini ben yaptığımdan ve hiç servise gitmediğimden garanti dışında şuan. hiçbir arıza cıkarmadı şimdiye kadar. Çıkaracağınıda hiç sanmıyorum.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
05 Aralık 2009, 23:10
newceri adlı üyeden alıntı
18 TL ye yarı sentetik yağı aldım 5 Tl ye ön balatayı aldım bunları almak için 1 tl likte benzin yakmışımdır Toplamda 24 liraya bakımını yaptım. Motorum 2008 ve servis işlerini ben yaptığımdan ve hiç servise gitmediğimden garanti dışında şuan. hiçbir arıza cıkarmadı şimdiye kadar. Çıkaracağınıda hiç sanmıyorum.
Tabiki bu türlü çok daha ucuza çıkar ama motor garantisi de ortadan kalkar.garantinin devamı daha önemli.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------
aynı zamanda değişen balata fren değil debriyaj balatası
-
05 Aralık 2009, 23:17
motoseyyah adlı üyeden alıntı
Tabiki bu türlü çok daha ucuza çıkar ama motor garantisi de ortadan kalkar.garantinin devamı daha önemli.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------
Ybr alıpta yan sanayi parça almak özellikle kritik malzemelerde bence doğru değil.. Ama far olur ampül olur.. Ama hayati malzemelerde yanlış.. O zaman ne farkı kalır.. Çinlilerden
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
05 Aralık 2009, 23:38
motoseyyah adlı üyeden alıntı
Bence servislerin kullandığı sentetik olmayan yamalube yağı motoruma koymadığım için kendimi daha garantide hissediyorum. şuan motorum 11.250 de sadece ön balatasını değiştirdim onun haricinde motor yağı ve benzinden başka hiç bir masraf cıkarmadı bana ( zinciride çıkan motor yağını süzüp yağlıyorum )
motorumu sevdiğimden başkasına elletmek istemiyorum. Pintilikten değil.
Saygılar sunarım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:20 ----------
serdarmert adlı üyeden alıntı
Ybr alıpta yan sanayi parça almak özellikle kritik malzemelerde bence doğru değil.. Ama far olur ampül olur.. Ama hayati malzemelerde yanlış.. O zaman ne farkı kalır.. Çinlilerden
Haklısınız. Fakat ybr orjinal ön balatası 34 TL ben yan sanaii kore malı balatayı 5 TL ye aldım. 5.000 Km dir kullanıyorum hiçbir proplem yaşamadım. Aradaki abes fark kapanana kadarda yan sanai almaya devam edicem.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
05 Aralık 2009, 23:40
Bence servislerin kullandığı sentetik olmayan yamalube yağı motoruma koymadığım için kendimi daha garantide hissediyorum.
şuan motorum 11.250 de sadece ön balatasını değiştirdim onun haricinde motor yağı ve benzinden başka hiç bir masraf cıkarmadı bana ( zinciride çıkan motor yağını süzüp yağlıyorum
)
motorumu sevdiğimden başkasına elletmek istemiyorum. Pintilikten değil.
Saygılar sunarım.
Ekonomik çözüm seninkisi Ve bencede en doğru olanı...
Servise gitsen bir dünya sıra,Bende kendim yapmaya başladım bakımını,bakım dediğimiz nedir zaten,yağ değişimi,hava filitresi değişimi,buji değişim,v,s,,sağ sol kontrol tamam...
Yağ 20 tl,buji iridyum 30 tl (10.000 km ömrü var) hava filtresi 10 tl yan sanayi hepsi bu..
Ybr'em 2009 model garanti kapsamı içinde idi!! ama şu an ben bakımını yağtığım için garanti dışı Önemli değil ben yaprım bakımını temiz yaparım,anlamıyor değiliz çok şükür elimiz anahtar tutuyor ne gerek servise Burada bilgi alışverişinde bulunuyoruz birbirimizle o da yeter bize zaten
-
06 Aralık 2009, 22:51
arkadaşlar nasılsınız ses soluk yok...5 ekimden beri yanlış hatırlamıyorsam motorumu çalıştırmıyordum...aküsünü eve almıştım şarj için...dün motoru yeniden çalıştırdım..... yamaha aslan gibi tek marşta çalıştı.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
06 Aralık 2009, 23:24
buji iridyum 30 tl (10.000 km ömrü var)
Yapmayın gözünüzü seveyim.Normal ngk ile bile 20-25 bin km garanti yapılıyor.iridyum zaten normal motorlara göre degil.performanslı kullanımile bile istedigi derecelerde(yüksek ısılarda kendini temizleme özelligi,karbon iyonlarını itiyor,) motor kullamazsınız , standart araçlada pek işe yaramıyor.Isı düşük olsugundan normal bujiden daha kısa sürede üzeri kararıyor ve performasns düşüyor.30 tl ye 3 buji alırım nerdeyse80.000-100.000 km kullanırım.Bu olay aynı 100 oktan benzin gibi.İşe yaramadıktan sonra depon 110 oktanla dolu olsa ne olur.
-
07 Aralık 2009, 12:10
5 Gündür sedat_57 görünmüyor hayırdır inş.
-
07 Aralık 2009, 17:24
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
arkadaşlar nasılsınız ses soluk yok...5 ekimden beri yanlış hatırlamıyorsam motorumu çalıştırmıyordum...aküsünü eve almıştım şarj için...dün motoru yeniden çalıştırdım..... yamaha aslan gibi tek marşta çalıştı.....
hah ramço bende bundan bahsedecektim sen benden önce davranmışsın bu bayramda motorun üzerini örtüp yalnızlığa terkettim 1 hafta kadar.döndüğümde kesin beni uğraştıracak zor çalışacak naz yapacak diye düşündüm çünkü önceki bayramda da yine 1 hafta sonra çalıştırdığımda baya uğraştırmıştı beni akü boşaldığından.ama ybr bu jikleyi açtım 3.denemede hafif gaz vermeyle cayır cayır çalıştıbi kere daha budur olay dedim kendi kendime...
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
-
07 Aralık 2009, 20:11
5 Gündür sedat_57 görünmüyor hayırdır inş.
Burdayım abi... forumu biraz ihmal ettim bu aralar yeni çıkan filmler falan onlara daldım gittim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------
jason55 adlı üyeden alıntı
hah ramço bende bundan bahsedecektim sen benden önce davranmışsın
bu bayramda motorun üzerini örtüp yalnızlığa terkettim 1 hafta kadar.döndüğümde kesin beni uğraştıracak zor çalışacak naz yapacak diye düşündüm çünkü önceki bayramda da yine 1 hafta sonra çalıştırdığımda baya uğraştırmıştı beni akü boşaldığından.ama
ybr bu jikleyi açtım 3.denemede hafif gaz vermeyle cayır cayır çalıştı
bi kere daha budur olay dedim kendi kendime...
aküyü oda sıcaklıgında muhafaza ettikten sonra bence 6 ayda yatsa gene kolay çalişir.. sorun olmaz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:06 ----------
piranha dört adlı üyeden alıntı
Yapmayın gözünüzü seveyim.Normal ngk ile bile 20-25 bin km garanti yapılıyor.iridyum zaten normal motorlara göre degil.performanslı kullanımile bile istedigi derecelerde(yüksek ısılarda kendini temizleme özelligi,karbon iyonlarını itiyor,) motor kullamazsınız , standart araçlada pek işe yaramıyor.Isı düşük olsugundan normal bujiden daha kısa sürede üzeri kararıyor ve performasns düşüyor.30 tl ye 3 buji alırım nerdeyse80.000-100.000 km kullanırım.Bu olay aynı 100 oktan benzin gibi.İşe yaramadıktan sonra depon 110 oktanla dolu olsa ne olur.
cok dogru söylemişsin usta sagolasın... yalnız bi buji için 20-25 bin cok degilmi yaw ben 6-7 binde en fazla yenilerimde
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:07 ----------
ahhh ahhh oda bişeymi aldıgımda 6 aylıktı motorum full garantili...10 binde almiştim bi on bin birde 13 binde servise gittim bakım için.... 13 binde uyandım zaten sonra hep yapabildigimi kendim yapamadıgımı arkadaşlarımla yaptim sagolsunlar....(LOKMANHEKİM-TEKTEKER RAMÇO) 38.600 km deyim maaşallah... daş daş he bu arada alisemerciyle osmaniyeli abimide unutmayayayim
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
07 Aralık 2009, 20:19
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Burdayım abi... forumu biraz ihmal ettim bu aralar
yeni çıkan filmler falan onlara daldım gittim
[COLOR="Silver"]
eskilerden bir film daha tavsiye edeyim sana bak one week google da ara bulursun. dün izledim motosiklet üzerine güzel bir film.
bir de bu başlık var motocuların seveceği motor üzerine filmler.
-
07 Aralık 2009, 20:27
-
07 Aralık 2009, 21:19
Bol gazlı filmler izliyorsun galyane gelip trafikte hız yapma sakın. :D
-
07 Aralık 2009, 21:37
-
07 Aralık 2009, 22:21
ben ngk cr6hsa yı 4000 de bir değiştiriyorum. cayır cayır gidiyor motor. buji performansta çok önemli. yeni olmazsa 120 çevirmiyor alet. bu arada egsoz sübabının boşluğunu kaç yapmalıyım, önerileriniz??
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
07 Aralık 2009, 22:50
ozgurakman adlı üyeden alıntı
ben ngk cr6hsa yı 4000 de bir değiştiriyorum. cayır cayır gidiyor motor. buji performansta çok önemli. yeni olmazsa 120 çevirmiyor alet. bu arada egsoz sübabının boşluğunu kaç yapmalıyım, önerileriniz??
Altaki konu subap ayarı hakkında sana yardımcı olacaktır.
Subab ayarı (Resimli) (Ybr 125)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 406 kullanıcı var. (0 üye ve 406 misafir)
Bu Konudaki Etiketler