bende devirli sürüyorum. tofaşlarla kapışmak hoşuma gidiyor redline bu kadar başka motorda duyamam ben
aleykümselam hayırlı olsun bighead dostum
1.5 aydır kullanılmadıysa o aküden fazla bişey bekleme bence. 5 ay boyunca 1 kere bile marşa basmadıysan yolda kalabilirsin. tavsiyem yeni aküdür.
2. yaz kış ben jigleyle çalıştırdım. zararı yok kolay çalışmayı sağlıyor. çantadan korumalarımı giyene kadar olan 3-4dk kadar da kendini toparlıyor. sonra da bi 100mt filan sonra jigleyi kapat. motoru o 100mt'de de 3 vitesle 50-60la giderek ısıtabilirsin durduğu yerde ısınmasından ayrı sana yakıt tasarrufu sağlar bi kaç km'cik.
3.ilk çalışmada stop etmesi normal. 2.maddede anlattıklarımdan sonra gerekirse motorun en sıcak halinde rölantiye bi ince ayar yapabilirsin. 5-1 km sonra motor tam ısınmış olur motor sğukken kesinlikle rölanti ayarı yapılmaz. motor ısındıktan sonra rölanti devir saatine baktığında fazla oldugunu görürsün ideal rölanti 1000'dir. kışın mesela ben biraz çalışmayı kolaylaştırmak için 1100-1200 filan yapıyorum göz kararı
Özgür dostum koruma demirinin değişik açılardan bir kaç fotoğrafını gösteriyim YBR'm full aksesuardur boru çapı 30mm krom kaplamalı deliksiz. yani içine su almadığından içi paslanmaz ve küf yapmaz ;) 45 lira.
Cevaplar için sağol digi_boy koruma demiride yakışmış motoruna en kısa zamanda bende taktırmayı düşünüyorum.Motora yavaş yavaş zamanla alışıyorum,motor kendini daha toplayamadı gibi motoru açmalı biraz devirli kullanıcam bundan sonra. bugün kırmızı ışıklarda rölantideyken 2 kere stop etsede bunu 5aydır yatmaya bırakıyorum genel bakımınıda yaptırdıktan sonra inş. kendine gelir.
hakkatten bu yamahanın üstündeki orjinal lastikler nekadar kötü yaaa.ben yağmurlu havada bir kere kaydım,şimdi onun etkisiyle galiba yolda en ufak bir ıslaklık olsa elim ayağım kilitleniyor ha şimdi ha şimdi kayacak diye.30km hız ile dönmeye korkuyorum ama kuru havada öyle değil.idare eder yani.acaba pırelli mt65 mi alsam yoksa metzeler mi?acaba sadece arkayı mı değiştirsem yoksa ikisinidemi? motorum daha 6000 km de.
yada diyorum ki alayım bir çift lastik,kışın onları kullanayım yazında orjinal lastikleri kullanırım.mantıklımı acaba ?
peki ön lastiği değiştirmesek sadece arkayı değiştirsek nasıl bir verim alırız?verimişken 110 tl verip ikisinidemi değiştirmeli yoksa 55 ytl ye sadece arkayı değiştirsek lastik sorunuunu halletmiş olurmuyuz.En azından kayma problemini ya arka frene basasım bile gelmiyo kafayı yiyeceğim ha şimdi ha şimdi kayacak diye
koruma demiri iyidir. uzun yolda ayaklarını da koyarsın gerekirse üstelik allah korosun bişey olduğunda en ufak yatma bile demir yamulur ama senin motorun hasar görmez.
arka orjinal lastik sakuralar evet kalitesiz ve çabuk sertleşiyor. olay senin frenleme tekniğinde dostum ben mesela bugün bi pejo SPX'e dalıyodum zart diye çıktı yola. sakura olsaydı kesin kayardı ama aldığım lastiğin hamuru yumuşak oldugundan ve bende biraz progressive frenleme yaptığımdan ve panik yapmadığımdan arka çamurluğunun dibinden sıyırarak geçtim ve kurtardım tamamen senin frenlemene kalmış bişey gerekirse çift fren kullan. ağırlık motorun tam ortasındaysa korma asıl frenlere. asıl ön frene arka kayarsa kaysın motoru durduran ön frendir
Bütün arkadaşlarımın Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevdikleriyle mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini dilerim.Sevgilerimle.
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
ben ilk defa motor kullanacağım hangi marka veya modeli tavsiye edersiniz kuba kh 125 12 d nasıl motor sizce tavsiye eders misiniz
Tüm islam alemi ve ybr kullanıcılarının kurban bayramını şimdiden kutlar hayırlara vesile olmasını yüce allah'tan niyaz ederim.hayırlı bayramlar.kazasız belasız keyifli sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:13 ----------
ybr den şaşma derim.
ÖNCE VATAN MİLLET,SONRA ANA VE YAR,BU YOLDA SAVRULAN,BİRİLERİ VAR.EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN,BİRİLERİ VAR.
BAYRAKLA DERTLEŞEN,TOPRAKLA BİRLEŞEN,CAN VERİP DEVLEŞEN,BİRİLERİ VAR..ŞEHİTLER ÖLMEZ..
kardeşlerim kurban bayramınızı tebrik ederim, nicelerine güzellikler ve iyiliklerle ulaşmak dileği ile...
███████ 4
Arkadaşlar sizde ybr kullanım kılavuzu(kitapçığı).pdf var mı?Motorun eski sahibinden istedim ama sanırım kaybetmiş ve yok dedi.Sizde varsa özel mesajdan veya burdan linkini verebilir msiniz.Teşekkürler.
Bu arada sizlerin ve İslam aleminin şimdiden kurban bayramını kutlarım.Nice bayramlara inş..
www.ybrclub.org da var.
Şu an bu konu içerisinde 214 kullanıcı var. (0 üye ve 214 misafir)