Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
09 Ekim 2009, 10:18
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK
Reklamlar
-
09 Ekim 2009, 12:08
Halilaslan adlı üyeden alıntı
10W - 40 castrol kullanabilrsin bende rodaj yağ değişimini yamalube olmadığı için onunla yaptım. bi problem yok. ama kullanacağın yerin koşulları göz önünde bulundur. 10w-50 de işini görür. ama dediğim gibi motoru kullandığın yerin iklim şartları önemli, kullanma kılavuzundaki tabloya bak hangisi uygunsa sana onu kullan. ama arada çok ciddi fark ta yok. için rahat olsun...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:19 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:17 PM ----------
arkadaşlar gezi telaşındalar bu ara gözleri görmeyebilir kimseyi, ama dönerler emin ol...
sedat_57 adlı üyeden alıntı
elinden geliyorsa kendin yap elinde yagla servise gitmek bence ayıp.....ya Servisin koydugu yaga razı geleceksin yada kendi yagımı kendin degiştiriceksin bilen birinden yardimda alabilriisn....bahsettiğin yag
ybr 125 için uygundur
Çok teşekkür ederim arkadaşlar 10W - 40 castrol deniyeceğim herkeze iyi sürüşler.
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
-
09 Ekim 2009, 13:04
arkadaşlar arka lastiği değiştirdim metzeller m22 taktım arka fren süper tutuyor bilginize
mobilyette + panter 105+ asya motor150 +yamaha YBR125 opel astra ford fokus inşallah cbr 250
yamahasülo
-
09 Ekim 2009, 21:19
pirelliler geldi.
KAMPANYALI fiyatlar arkadaşlar almak istiyorsanız linke bir bakın.
120 TL çifti.
Pirelli Ybr Lastiği
fotoğraf mekinesini emanet vermiştim telefon ile aldım fotoyu.
Not: Dot tarihleri çok yeni. 2009 başı.
Sedat kardeşim bunları takar takmaz seninkileri yolluyorum haberin olsun. cep telefonunu mesaj olarak atarsan sevinirim.
-
09 Ekim 2009, 22:05
-
09 Ekim 2009, 22:47
alico96 adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim arkadaşlar 10W - 40 castrol deniyeceğim herkeze iyi sürüşler.
Alican hocam beni dinleyin sakın o yağı motorunuza bile değdirmeyin.
15 40 castroll öneririm
alisemerci adlı üyeden alıntı
pirelliler geldi.
KAMPANYALI fiyatlar arkadaşlar almak istiyorsanız linke bir bakın.
120 TL çifti.
Pirelli Ybr Lastiği
fotoğraf mekinesini emanet vermiştim telefon ile aldım fotoyu.
Not: Dot tarihleri çok
yeni. 2009 başı.
Sedat kardeşim bunları takar takmaz seninkileri yolluyorum haberin olsun. cep telefonunu mesaj olarak atarsan sevinirim.
Dostum hayırlı olsun ergür motor en uygun fiyatla satan piyasada hem kargo da onlara ait .. Ben gidip aldığımda aynı fiyata denk geliyor
-
10 Ekim 2009, 01:42
PIERzig adlı üyeden alıntı
Alican hocam beni dinleyin sakın o yağı motorunuza bile değdirmeyin.
15 40 castroll öneririm
Dostum hayırlı olsun ergür motor en uygun fiyatla satan piyasada hem kargo da onlara ait .. Ben gidip aldığımda aynı fiyata denk geliyor
evet kargo almadılar sahiden.
yine İzmir'den bir yerle görüştüm çiftine 200 gibi bir rakam söylemişlerdi.
-
10 Ekim 2009, 12:21
kısa öz ve soru pierzig yazmış 15 - 40 die castrol ama ben ne koyim :D
yağ ne koyayım bugün alayım dıyorum? ampulde alacam, sol ayak ped lastiğim koptu onuda alıcam. gaz yağım var zincirde temizleyim zincir yağıda alıcam repsol alıom 10 lira iyi oluo.
ama yağ ne koyim :D
-
10 Ekim 2009, 16:39
geçti artık 20 40 castrol bebek aldım 10 tl
ampül 12 v 35 35 ayak pedlerinide aldım 2şer liradan
15e de castrol zincir yağı aldım sprey bebetoo
ses değişti motorda hadi bakam hayırlısı
-
10 Ekim 2009, 19:30
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
geçti artık 20 40 castrol bebek aldım
10 tl
ampül 12 v 35 35 ayak pedlerinide aldım 2şer liradan
15e de castrol zincir yağı aldım sprey bebetoo
ses değişti motorda hadi bakam hayırlısı
Büyük ihtimal 4 tekerler için olan yağı almışsın. O yağ senin şanzımanının boğazını sıktığı için hiç ses cıkmıyordur motordan. Yani sıkıştırıyor motoru vites gecişlerinde sorun yaşayabilirsin o yağla. Alman gereken yağ CASTROL POWER 1 4T 10W-40 dır . O yağı 2000-3000 kullanıp CASTROL POWER 1 4T 10W-40 la değiştirmeni tavsiye ederim Litresi 17-20 arası satılıyor.
inşallah aldığın yağda magnetic felan yazmıyordur çünkü onlar dizel araçlar için.Çok aşırı performans kaybına neden oluyor.
Birde motor yağı konusunda kendimden bir alıntı Ybr motor yağı konusu üzerine
Ben bu şekilde kullanıyor ve cok memnunum vites geciş proplemi gibi bir proplemim asla olmuyor. Birazcık diğer yağa göre fazla ses yapıyor ama hiç proplem değil ben memnunum çünkü motorumun performansı çok iyi 100 km yi 2.4 Litre benzinle dolaşmak Çok Hoş
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
10 Ekim 2009, 21:08
20-40 castrol yaği bende kullaniyorum..pier abim yolladı izmirdenBence yazlık bi yag izmirde 4 mevsim kullanilabilir...Viteslerdede bi anormallik görmedim daha 1300 km oldu ama...
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
10 Ekim 2009, 21:47
kısa öz ve soru pierzig yazmış 15 - 40 die castrol ama ben ne koyim :D
yağ ne koyayım bugün alayım dıyorum? ampulde alacam, sol ayak ped lastiğim koptu onuda alıcam. gaz yağım var zincirde temizleyim zincir yağıda alıcam repsol alıom 10 lira iyi oluo.
ama yağ ne koyim :D
10 liraya repsol zincir yagı nerede satılıyor? koliyle alırım.
-
10 Ekim 2009, 22:02
-
10 Ekim 2009, 23:19
Ben motor yağı ile yağlıyorum zincirleri.
Motor yağını değiştirirken 1 lt pet kolanın üstünü kesiyorum üstü huni şeklinde cıkıyor altıda güzel bir kab oluyor alt kabına motorun alttaki vidayı söküp kaba motor yağını boşaltıyorum. Huni şeklindeki pet şişenin ağzına evde artık kullanılmıyan bulaşık süngerini sıkıca tıkıyorum. sıkı dokumalı bir bezlede 2-3 kat yaparak huninin ağzını bağlıyorum. Yeni aldığım motor yağını motora boşaltıyorum kabınada motordan çıkan yağı hazırladığım süzme düzeneği ile bir güzel süzüyorum (3-4 saat sürüyor süzülme işlemi)
Nalburdan 7 liraya almış olduğum yağdanlığa süzülmüş yağı boşaltıyorum. her 100-200 km de, yıkama sonrası, yağmur sonrası canım sıkıldıkca yada gerektikce yağdanlıkla abartmadan zinciri yağlıyorum. sonra 3-5 adet peçete ile tertemiz zinciri siliyorum. Böylece fazla yağlar temizleniyor hemde zincirde yağsız hiçbiryer kalmıyor ve fazla yağlar sağa sola sıçramıyor hemde zircirdeki eski yağlar ve kirler temizleniyor.
Bu yöntemle zincir bakımı (bana göre) dört dörtlük oluyor, hemde çıkan eski yağ israf olmuyor. zincir yağlamaya 5 kuruş vermeden dört dörtlük bakım yapmış oluyorum.
Saygılar Sevgiler...
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
10 Ekim 2009, 23:44
newceri adlı üyeden alıntı
Ben motor yağı ile yağlıyorum zincirleri.
Motor yağını değiştirirken 1 lt pet kolanın üstünü kesiyorum üstü huni şeklinde cıkıyor altıda güzel bir kab oluyor alt kabına motorun alttaki vidayı söküp kaba motor yağını boşaltıyorum. Huni şeklindeki pet şişenin ağzına evde artık kullanılmıyan bulaşık süngerini sıkıca tıkıyorum. sıkı dokumalı bir bezlede 2-3 kat yaparak huninin ağzını bağlıyorum. Yeni aldığım motor yağını motora boşaltıyorum kabınada motordan çıkan yağı hazırladığım süzme düzeneği ile bir güzel süzüyorum (3-4 saat sürüyor süzülme işlemi)
Nalburdan 7 liraya almış olduğum yağdanlığa süzülmüş yağı boşaltıyorum. her 100-200 km de, yıkama sonrası, yağmur sonrası canım sıkıldıkca yada gerektikce yağdanlıkla abartmadan zinciri yağlıyorum. sonra 3-5 adet peçete ile tertemiz zinciri siliyorum. Böylece fazla yağlar temizleniyor hemde zincirde yağsız hiçbiryer kalmıyor ve fazla yağlar sağa sola sıçramıyor hemde zircirdeki eski yağlar ve kirler temizleniyor.
Bu yöntemle zincir bakımı (bana göre) dört dörtlük oluyor, hemde çıkan eski yağ israf olmuyor. zincir yağlamaya 5 kuruş vermeden dört dörtlük bakım yapmış oluyorum.
Saygılar Sevgiler...
olay budur abi............................
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
11 Ekim 2009, 10:13
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
olay budur abi............................
bende bunu çok yaptim ama temiz tutmayı başaramadım...Lastiğimin sol yanaği hep yağli olurdu virajda düşerim diye artık gresle yagliyorum içim rahat....
-
11 Ekim 2009, 10:23
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
11 Ekim 2009, 11:00
Büyük ihtimal 4 tekerler için olan yağı almışsın. O yağ senin şanzımanının boğazını sıktığı için hiç ses cıkmıyordur motordan. Yani sıkıştırıyor motoru vites gecişlerinde sorun yaşayabilirsin o yağla. Alman gereken yağ
CASTROL POWER 1 4T 10W-40 dır . O yağı 2000-3000 kullanıp CASTROL POWER 1 4T 10W-40 la değiştirmeni tavsiye ederim Litresi 17-20 arası satılıyor.
inşallah aldığın yağda magnetic felan yazmıyordur çünkü onlar dizel araçlar için.Çok aşırı performans kaybına neden oluyor.
Birde motor yağı konusunda kendimden bir alıntı
Ybr motor yağı konusu üzerine
Ben bu şekilde kullanıyor ve cok memnunum vites geciş proplemi gibi bir proplemim asla olmuyor. Birazcık diğer yağa göre fazla ses yapıyor ama hiç proplem değil ben memnunum çünkü motorumun performansı çok iyi 100 km yi 2.4 Litre benzinle dolaşmak Çok Hoş
20 40 actevo araba yağı olur mu yahu ...
Ben memleketim için önerdim arkadaşlara..Şu aralar İzmirde havalar iyi gidiyor... Ayrıca 3 senedir bu yağdan kullanıyorum
15 40 ise 4 mevsimlik olarak öneriliyor.Hatta abartıp çok para vermek isterseniz agip alın 15 40 ,tabi bulursanız .
VAsco geçmiş olsun bu arada kaza yapmışın heralde ?
-
11 Ekim 2009, 11:10
Büyük ihtimal 4 tekerler için olan yağı almışsın. O yağ senin şanzımanının boğazını sıktığı için hiç ses cıkmıyordur motordan. Yani sıkıştırıyor motoru vites gecişlerinde sorun yaşayabilirsin o yağla. Alman gereken yağ
CASTROL POWER 1 4T 10W-40 dır . O yağı 2000-3000 kullanıp CASTROL POWER 1 4T 10W-40 la değiştirmeni tavsiye ederim Litresi 17-20 arası satılıyor.
Birde motor yağı konusunda kendimden bir alıntı
Ybr motor yağı konusu üzerine
ne arabası ya o kadar kara cahilmiyiz kardeşim ?
üstünde activa bile yazıyor tamamen motosiklet parçası satıcısından arkadaşımdan aldım ki oda sureklı kendısı bunu kullanıyor ve mondialdede bunu kullanıyordum.
suan hiç bi sorun yok ve vites geçişleri çok rahat motorun sesi çok hoş tıkır tıkır çalışıyor.
zincirler tertemiz oldu ses kayboldu.. iyi oldu ya
20-40 castrol yaği bende kullaniyorum..pier abim yolladı izmirden
Bence yazlık bi yag izmirde 4 mevsim kullanilabilir...Viteslerdede bi anormallik görmedim daha 1300 km oldu ama...
hiç bi anormallik yok sedatovski devam
avare rulman adlı üyeden alıntı
10 liraya repsol zincir yagı nerede satılıyor? koliyle alırım.
valla alıyordum http://www.sahibinden.com/repsol_zin...XQQdisplayitem
aha sahibindende 12.5 a satıyor adam pahalı ben 10na alıyordum :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:10 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:09 AM ----------
Ben memleketim için önerdim arkadaşlara..Şu aralar İzmirde havalar iyi gidiyor... Ayrıca 3 senedir bu yağdan kullanıyorum
15 40 ise 4 mevsimlik olarak öneriliyor.Hatta abartıp çok para vermek isterseniz agip alın 15 40 ,tabi bulursanız .
kaza mı ? dipcik gibiyim abi bişi yok olan, yalan haber
-
11 Ekim 2009, 12:24
ne arabası ya o kadar kara cahilmiyiz kardeşim ?
üstünde activa bile yazıyor tamamen motosiklet parçası satıcısından arkadaşımdan aldım ki oda sureklı kendısı bunu kullanıyor ve mondialdede bunu kullanıyordum.
suan hiç bi sorun yok ve vites geçişleri çok rahat motorun sesi çok hoş tıkır tıkır çalışıyor.
zincirler tertemiz oldu ses kayboldu.. iyi oldu ya
Eğer Sen ybr icin o activa yı almışssan linkten incelersen CASTROL ACTEVO 2T nun 2 zamanlı motorlar icin olduğunu görürsün. Hiç kusura bakma ama kardeş kara cahilmiyim diye sormuştunya eğer linkteki yağı kullanıyorsan kapkara cahilsin bence hemen o yağı değiştir. Çünkü o 2 zamanlı motorlar icin silindiri tamamen yersin kullanmaya devam edersen araclar icin olandan daha kötü bir seçim yapmışsın.
Sağlıcakla kal.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:24 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:05 AM ----------
Pierzig bunu senden beklemezdim Sende güneşte çok kalmışsın(kapkara malesef)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)
Bu Konudaki Etiketler