Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
21 Mayıs 2009, 01:45
Reklamlar
-
21 Mayıs 2009, 01:49
yaa ewet bu rulman sesleri geçekten rahatsız edici. biriyle tanıştım motor kısmındaki rulmanları 7000 serisi rulmanlarla değiştirmiş motoru inceledim derçekten o rahatsız edici hırıltı kesilmiş mükemmek ama motor kısmının açılmasına ve krank milindeki rulmanların sökülmesine neden oluyormuş.
Farınızda Yolunuzda Açık Olsun:cat:
-
21 Mayıs 2009, 02:02
rulman deyince, benim motoru ilk çalıştırdıgımda debriyaj tasından devamlı olarak voğu voğu voğu ses geliyor. çalıştırdıktan 10 saniye sonra debriyajı sıkıp bıraktıgımda ise ses azalıyor. herhalde balataların arasına yağın nüfuz etmesini saglıyorum bu debriyaj sıkıp bırakmayla.
ama ses tamamen kesilmiyor. yine boşta ve debriaj sıkılı degilken bir "voğu voğu voğu" var.
motor 13 binde ve bir yaşında henüz.
-
21 Mayıs 2009, 02:46
avare rulman adlı üyeden alıntı
rulman deyince, benim motoru ilk çalıştırdıgımda debriyaj tasından devamlı olarak voğu voğu voğu ses geliyor. çalıştırdıktan 10 saniye sonra debriyajı sıkıp bıraktıgımda ise ses azalıyor. Herhalde balataların arasına yağın nüfuz etmesini saglıyorum bu debriyaj sıkıp bırakmayla.
Ama ses tamamen kesilmiyor. Yine boşta ve debriaj sıkılı degilken bir "voğu voğu voğu" var.
Motor 13 binde ve bir yaşında henüz.
bence senin kullandığın yağdan kaynaklanıyor olabilir ben bu castrolun magnetech modelini ve koruyucu madde şu an ismini hatırlamıyorum sanırım italyan malı olucak kullanıyorum sanırım 150cc 4 defada kullanıyorsun çok güzel birşey özellikle motor yağımı tavsiye ederim.
-
21 Mayıs 2009, 02:52
bulut4535 adlı üyeden alıntı
bence senin kullandığın yağdan kaynaklanıyor olabilir ben bu castrolun magnetech modelini ve koruyucu madde şu an ismini hatırlamıyorum sanırım italyan malı olucak kullanıyorum sanırım 150cc 4 defada kullanıyorsun çok güzel birşey özellikle motor yağımı tavsiye ederim.
binlerce kez söylendi araba yağları motosiklette kullanılmaz diye. magnatec kavramanızın işleyişini bozar. zira magnatec benzeri yaglar kavrama sistemleri de yağ banyosuna dahil araçlar için, yani motosikletler için dizayn edilmemişlerdir. kaldı ki otomobiller düşük devirli motorlara sahiptir. motosikletler ise 14 bin devire kadar çıkabilirler.
kullandığım yag castrol power racing 4t 10w-40 ki kalitesi tartışılmayacak bir yağdır. asıl ben kendi yagımı size tavsiye edeyim
-
21 Mayıs 2009, 03:30
doğrudur olabilir. 1 hafta sonra yağ değişimim olucak kesinlikle bu yağı denemek istiyorum bakalım bir fark göstericekmi tavsiyen için saol
birde bu yamalube denilen yağdan hiç kullanan oldumuki acaba..?
-
21 Mayıs 2009, 11:09
foruma ses gelsin dedim....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
21 Mayıs 2009, 12:30
Arkadaşlar , ybr'ciler olarak EMOK'a katılacakmıyız ?
-
21 Mayıs 2009, 12:36
-
21 Mayıs 2009, 12:56
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
Dört gözle bekliyorum dostlar. Hatta yengeyi de getir , benim hanım da gitmek istiyor. Özlemiş motor gezilerini.
Cumartesi akşamı Bursa Turu. Pazar sabah yolculuk , akşamı da dönüş. Nasıl olur?
-
21 Mayıs 2009, 13:13
taglis adlı üyeden alıntı
Dört gözle bekliyorum dostlar. Hatta yengeyi de getir , benim hanım da gitmek istiyor. Özlemiş motor gezilerini.
Cumartesi akşamı Bursa Turu. Pazar sabah yolculuk , akşamı da dönüş. Nasıl olur?
valla ne diyeyim mükemmel olur... bir aksilik çıokmazsa gelmeyi çok istiyorum........ nasip kısmet diyelim......
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
21 Mayıs 2009, 13:28
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
valla ne diyeyim mükemmel olur... bir aksilik çıokmazsa gelmeyi çok istiyorum........ nasip kısmet diyelim......
Ben şimdiden hazırlıklara başladım. Haydi bakalım hayırlısı.
-
21 Mayıs 2009, 13:31
-
21 Mayıs 2009, 13:35
Interceptor adlı üyeden alıntı
aman usta dikkat et deli kullanıyorum demişsinde okudum korktum birden, bende bugün öğlene kadar deli kullanıyordum, ama artık akıllı kullanacağım ,bugün ufak bi kaza yaptım suç karşı tarafta idi doğru şeritte deli gidiyordum,adam hatalı çıkış yapınca aniden...bindirdik ,sanırım ön çatalın sağ (fren)tarafındaki somunu merkez alarak girdik, motoru baya bi inceledim somut bişey göremedim ,sağ ayağımın 2 parmağından birinde kırık yada incinme var sanırım,lafım herkese durup dururken gaza gelip maddi manevi hasar çıkarmaya hiç gerek yok....saygılar...
geçmiş olsun kardeşim yaa
-
21 Mayıs 2009, 13:35
-
21 Mayıs 2009, 13:50
kuryelik zamanlarımda 3 kişi bahçelievlerden pendik e gelmiştyik ybr ile.... hiç hoş olmamıştı kimse örnek almasın...
-
21 Mayıs 2009, 13:53
-
21 Mayıs 2009, 13:56
-
21 Mayıs 2009, 14:21
-
21 Mayıs 2009, 17:55
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun kardeşim yaa
PIERzig adlı üyeden alıntı
Interceptor geçmiş olsun
teşekkür ederim,sağolun,hem kendime hem de herkese dikkatli ve kazasız belasız sürüşler
If you want peace, prepare for war
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)
Bu Konudaki Etiketler