ARkadaşlar tekrardan merhaba. Bebeğimle 450 kmyi devirmiş bulunmaktayım, yakın zamanda bakıma götüreceğim. Bugün sadece 100km'den fazla yol yaptım, yanlız aklıma takılan 1, 2 nokta var.
* Motoru park edip eve gelecekken bir türlü boş vitese alamıyordum, 1.viteste takılı kaldı. Yarım debriyaj yapıp boşa atayım diyorum yok geçmedi br türlü 5 - 6 sefer denedim gene olmadı, en sonunda bıraktım o haliyle, 10 dk sonra gidip denediğimde bu sefer rahat rahat 1'den boşa, 2'ye geçmeye başladı, ilk denemelerimde geçmemesinin sebebi ne olabilir?
* Motosikleti jikle ile çalıştırmaya kalktığımda çalışmıyor sadece jiklesiz çalışıyor. Forumdan anladığım kadarıylaysa genellikle motoru jikleyle çalıştırıyorsunuz. Motoru normal çalştırıp 30sn sonra jikleyi açmaya kalktığımdaysa, stpo ediyor. Bunun nedeni nedir?
Yardımcı olursanız sevinirim...
birincisi, vitese geçmeme sorunu hemen her motorda vardır. çünkü motosikletler sabit meçli (senkromeçsiz) vites kutusuna sahiptir. bunu çözümü ise çok basit. vites geçmedigi zaman ayaklarını kullanaran motosikleti 2 cm öne dogru yürüt. 2 cm yeterli olacaktır. vitesinin hemen geçtigini goreceksin. (yürütürken vitese geçirmen gerekmiyor. 2 cm öne git dur ve vites geçir)
ikincisi: cikle yaz sıcagı haricinde gerekiyor. ama motoru çalıştırmadan once jikle açacaksın. çalışırken çikle açınca stop etmesi normaldir. motor boguluyor. eger jikle açtırkan sonra çalıştıramassan çeyrek tur gaz vererek çalıştır. buınların hiçbiri sorun degildir. karbüratörlü motorlar boyledir.
güle güle bin motoruna, iyi bir seçim yapmışsın.
TEşekkür ederim avare "rulman". Dediğin gibi motoru biraz oynatınca kolayca geçti vites.
Ankara GEzimizden tek bir fotograf ben ramço ve taglis (nurhan)
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
arkadaşlar ybr ye yol vız geliyor... bir depo ile şuan 513 km yol yaptım.... hala devam ediyor.. .. yanıma yedek benzin aldım motor stop edene kadar devam...size burdan kaç km de stop edeceğini bildireceğim..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Arkadaşlar tekrar merhaba, ilk motorumla 450 km'yi devirmiş bulunmaktayım, yakında 500 bakımına götüreceğim, tavsiyelerinize ihtiyacım var.
* Yağ değiştirilirken hangi marka model yağ koydurmalıyım.
* İstanbul Küçükçekmece'de oturuyorumi bana en uygun, tavsiye edebileceğiniz Yamaha servisi hangisidir?
* Başka dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
arkadaşım motora haksızlık yapıyor ne demek??? o motor 127 yapar ama yokuş aşağı eğilerek yaparak haricini söyleyene asla inanmam kusura bakma bende 2006 model ybr var 30 küsür binde ve bunu kardeşimle ben yaptık sence motoru tanımak için yeterli değilmi???
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:38 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:34 AM ----------
sedat daha çok resim istiyoruz haberin olsun
By Hirkil
sıkıntı geldi şu son hız muhabbetinden artık. düzde 110 un üstüne çıkmıyor. bunun üstü ya rüzgarı arkadan almıştır ya da yol eğimlidir.
cbf mi ybr mi alayım diyenler bir, son hız muhabbeti yapanlar iki, her yana "honda hayat onda" yazanlar üç.
bu arada, şirinevler aydın motor fena servis değil ben de ekleyeyim. hoş ben münferit bir olay için ilişiğimi kestim ama yine bir çok servisten iyidir.
motorumda bugün yag degişimi yaptim ve sizler için denemiş oldugum klora marka %100 yerli üretim ( ben çin mali diyorum) 10-40 kışlık yagi yaz sartlarinsa test ettim cok zorlu aşamlaarda yüksek devirlerde düşük devirlerde her türlü kullandim tam 2200 km boyunca izlenimlerim ilk 1500 km sonunda viteslerde bazen oluyordu sürekli degil
boştan 1 veya 2 ye atarken daha sesli gecmesi oldu onun dişinda yaklaşik gidiş dönüşlü 1000 kmlik yolada gittim hiç yaglamadan dolayi sorun yaşamadim tam 1 litre doldurdugum yagdan geri resimde görüldügü kadarini alabildim motorum 28 bin kmde kız gibi maşşallah diyin
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:54 PM ----------
Yağin fiyatini merak eden arkadaslar için 10 tl 4 litrelik bidon şeklinde dahada hesapli olur .Şimdi sizler için yazlik bir yag test ediyorum elf 20-50 hem fiyat olarak daha iyi ve yaz sartlarina daha uygun ...
20-50 yi koyunca yavaşlama hissettin mi moto da
ben geçen gün 30 numara traktör yağı aldım.3 liraydı 4 lira olmuş (tenekesi 55 lira ama kaç litre bir teneke bilmiyorum ya 16 ya da 20 litre)
motorun vites geçişleri çok rahatladı ama gitmiyor işte.
bir de dikkatimi çekti. yağ kalın olmasına rağmen (benim silindirde kıl gibi bir çizik var) 1000 km de devirli sürüşte 300 ml yağ tüketmiş. 10 40 koyduğumda 100 ml tüketiyordu.
buradan şu sonucu çıkardım. yağ ince olsa bile sentetik olunca daha az yağ tüketimi olabiliyor sanırım
hacı eger tam 1 litre 20-50 koysaydim yag kalin oldugu için bi zorlama olacakti ama ben 700 ram koydugum için hiç bi sorun vs degişiklik hissetmedim resimden anlaşildigi kadariyla bi 100 ram kayip dimi
Şu an bu konu içerisinde 137 kullanıcı var. (0 üye ve 137 misafir)