foto eklede gözümüz gönlümüz açılsın
foto eklede gözümüz gönlümüz açılsın
En İyi Motorcu Hala Yaşayandır...[U][/U]
bu motorun cikle sürekli 10000 devirde tutuyor sanırım
ciklenin 3binde tuttugunu ben biliyorum hocam.o kızarıklık yüksek devirde oluşuyor ya genelde dıştan başka bi etki olmadıkça o yüzden öyle dedim.
Benim motorda bir süredir devam eden bir sorunum var. Ne kadar ısıtırsam ısıtayım motor bir süre gittikten sonra ışıklarda vs durduğumda stop edebiliyor. Devir göstergesi gaz vermediğim zamanlarda yani rolanti ve jiklede hafif bir salınım yapıyor aşağı doğru. Benzin giriş yerinde tıkanıklık felan vardır dedi servis. Bir süre benzin katkısı kullanmamı söyledi. Son depo doldurmam da o ufak plastğin 1/3 ünü doldurdum. Biraz düzelme oldu. Onun dışında bujin simsiyah olmuştu ve 12 bin km ye gelindiğinden bujiyi yeni değiştirdim NGK uygun model ile. Fakat bujiyi değiştirince daha da kötü oldu. Şimdi nerdeyse mayıs ayında olmamıza rağmen kışa oranla daha uzun sürüyor motorun jikleyle ilk ısınması. Sorun sizce nerde olabilir?
aynı sorunu bende yaşadım çok sinir bozucu bir durum.
ben karbüratörü ve benzin filtresini tamamen söktüm,çıkarılabilecek ne kadar parça varsa çıkardım.içinden kiremit tozuna benzer kum ve metal tozu çıktı.
servisin söylediği katkı maddesini temizlik işleminden sonra sürekli kullanıyorum uzun zamandır sorun yok
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
slm arkadaşlar bu ybr nin 2009 larında kafa da farklılıklar var kimi yuvarlak kimisi kobra kafalı arada fark var mı sizceeeeee
arkadaşlar bu ybr de kafadaki farkı bilen bir arkdaştan cevap bekliyorum
selam ybr ciler
mobilyette + panter 105+ asya motor150 +yamaha YBR125 opel astra ford fokus inşallah cbr 250 yamahasülo
hacı bu hafta sonu 3 günlük bi tatiğlimiz var 1000 km yapmayi düşünüyorum bakalimdavet edersen eskişehire gelebilirm
[QUOTE=kartalizma07;1543807]bir sen varsın herhalde yan sanayi kullanan, sağol kardeşim.
ama yine kararsızım. yokmu başka kullanan[/QUOTamortisörlerden bi sorun yasacagini sanmam yan sanayi konusunda ben yan sanayi bi çok üürün kullandim tavsiyelim motorun içinden bi parca alacaksan mutlaka orjinal almaya gayret ama mesela amortisör alacaksin orjinal olmasada olur amortisör yüzüne yolda kalmazsin
Tarcan arkadasinin sorusunada cevap vereyim kendim şu an 100 lük bi arka lastik kullaniyorum ön dişli 15 olmasina ragmen pek güç kaybi olmadi illaki olmuştur ama bunu ben hissedemedim zatan 90 lik bi lastkle 100 lük lastik arasinda cok bi fark yok 100 lük lastigi güvenle kullana bilirsin 110 luk nasil olur o konuda bi bilgim yok 110 lugunda cok yoracagini düşünmüyorum
abi jikle sürekli açik kaldigi zaman kendi kendine yükselir 10 binlere çikmasa bile 5-6 bin devire çikabilir tai bu devirlere yükselmesi 20-25 dk ve üzeri zamanlarda olur sabahlari 3.3-5 4 e gelmesini beklemeden jikleyi kapatabilirsin
artık hava filtresinin temizlenme zamani gelmiş birde rölenti biraz düşük
başka sorusu olan
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Aynı sorunu kısa bi süre önce bende yaşadım ve senin gibi NGK buji ile değiştirdim ama bende sorun o değilmiş çözdüm sorun başlamadan önce PO dan benzin almıştım anladım ki o yaptı ama ondan sonra 3 -4 depo sorun devam etti artık o sorun yok ama seninkinin birazda rolanti düşük olabilir kontrol et derim. şimdi katkı maddesine gelelim karbüratör temizleyici katkı maddeler depoya döküldüğünde en kısa zamanda bitirilmesi gerekmiyor mu? Ben bir defasında ustanın tavsiyesi ile koymuştum ama uzun yola çıkarken koy dedi depoda kalırsa motora zarar verir demişti bende ankaradan dönerken depoya boşalmıştım ve son gaz geldim. Kısacası Sedat al sana soru katkı maddesinin motorda uzun süre kalması motora zarar verirmi???
çilemse çekerim kaderimse gülerim ne yapalım
ama hacı düşünüyorumda jantlar yamuksa ondanda yapar jantları kontrol edecem en kısa zamanda... hep en iyisini düşünmeye çalışıyorum ne kadar az masraf o kadar kar
By Hirkil
Şu an bu konu içerisinde 274 kullanıcı var. (0 üye ve 274 misafir)