slm arkadaşlar nasılsınız......
slm arkadaşlar nasılsınız......
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
herkese merhabalar arkadaşlar ybr city'de yan ayak standart olarakmı satılıyor ?? bilgisi olan varmı..
evet ferotr, standarttır. hatta yan ayak açıken motoru çalıştırmanı önleyen bir de müşür vardır.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu arada arkadaşlar, benim motor okulun otoparkında kaldı. basıyorum basıyorum çalışmıyor. akü zaten soguk havadan ve kısa mesafe yol gitmekten zayıflamıştı, marşa basa basa iyice tükendi. ayak marşıyla da çok ugraştım olmadı.
ben de yokuş aşşagı vurdurayım dedim. ama o durumda bile çalıştırmak namümkün. tahliyeyi açıp kontrol ettim, karbüratorre benzin geliyor. sigortalara baktım saglamlar.
en son bujiyi degistirdim yine önceleri çalışmadı. sonradan ne hikmetse ayak marşını alıp çalıştı, ben de boylece eve getirebildim okuldan. Şu an garajda fakat yine çalışmıyor. 2 saat ugraşınca hasbelkader çalışıyor sonra yine aynı. çalıştıktan sonra sorun yok sen stop edene kadar sorunsuz. ama stop edince çalıştırmak imkansız.
acaba sorun nedir?
bu arada buji ateşlemiyor mu diyip kontrol edeyim dedim ama işin dogrusu kontrolu beceremedim. ama dedigim gibi 100 marştan birini alıyor. anormal birşeyler oldugu muhakkak.
(benzin kalitesinden eminim. zira her zamanki yerden aldım ve o sefer aldıgım benzinin de 3/2 sini sorunsuz kullandım.)
s.a arkadaşlar uzum yolda nasıl ybr 125 bilgisi olan varsa yazabilirmi mesa j olarak atabilir mi
avare rulman acayip bir durum seninki herşey normal gözüküyor..bence servisine götür
http://www.motosiklet.net/forum/gezi...e-1500-km.html
adam 1500 km yapmış bi de 4300km lik gezi var gezi yazılarında
125 cc motosiklet gibidir.
ben senede 3-4 defa 600 km gidiş geliş uşak istanbul yapıyorum. hatta bu yaz uşak'tan dönerken izmir-çanakkale üzerinden tek seferde 1500 km yaparak istanbul'a döndüm.
sen sıkılmazsan o da sıkılmıyor, sorunsuz gidiyor. ama ybr uzun yol için dizayn edilmiş bir motosiklet degil unutma. çok hevesli degilsen insanı sıkar. yok benim gibi hevesin büyük bütçen minik ise, aslanlar gibi gidersin.
EDIT: hahaha o sapıtık adam benim işte.
aha geziyi yapan şahıs bu
sorun çıkartmaz yani
sorun çıkarmaz demi
peki arkadaşlar ybr 125 city nin ybr 125 den ne farkı var
teknik olarak bir fark yok,kafa siperliği 2004 model ile aynı,jantları 5 kollu ama serviste karşılaştırma yaptım yeni jantların bağlantıları eski 3 kollulara göre daha zayıf geldi bana.eskiler 3 kollu ama 2 şer adet bağlantısı var ve janta daha çok temas eden yüzeye sahip
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
ya şu viteside dijital yapsalardı tam olcekti
motoru 15 beygir olsaydı,
ona gore daha heybetli kasası olsaydı,
arka süspansiyonları mono-link olsaydı,
arka taşıma demiri daha yakışıklı olsaydı,
enjektorlu olsaydı,
farları h4 olsaydı,
bu dogrultuda ön far daha küçük ama daha etkin olsaydı
sinyalleri daha kibar olsaydı (city ler öyle gerçi),
depo biraz daha kambur olsaydı,
bir de uçabilip, yine 3.800 e benim olsaydı
en uygun fiyatlı japonlardan birisine biniyoruz. evet eksikleri var, ama parasının karşılığını (vergiye giden kısım hariç) veriyor işte. devlet mantıksız vergilerle halkın kanını emdikçe bu fiyata bu motor arkadaşlar.
herşeye ragmen benim ya, en güzel motor ybr
sanırım bende 2-3 ay sonra ybr mi alıyorum.
ben henüz görmedim kırmızıymış bu hafta içi muhtemelen bakıcaklar. sonrada ne yapabiliriz e bakıcaz. toplıycaz yani motoru
yani herşey emrah ve nejdet ustadan gelen güzel haberlere baglı
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
ek olarak motor hasbelkader zar zor çalıştırılıp da bir sure yol gidince akü şarj oluyor. yani şarjda problem yok. ama durdurunca şarjı olsa bile çalışmıyor. aküsüz de çalışabildiklerini biliyorum ybr lerin. sarjda sorun olmadıgını belirtmek istedim.
bujiyi degistirince sorun tam olarak çözülmedi bu arada. onun etkisi oldugunu sanmıyorum. cıkardıgım bujinin tırnak kısmı da oldukça temiz, kurumsuz ve yagsızdı.
tecrubeli arkadaşlar bir el atın da, eğer benim çözebilecegim birşeyse yagmurda camurda ittirerek ustaya goturmek zorunda kalmayayım motoru.
beyler şu city modelinin kafa grenajını eski tiple orjinalliği bozmadan değiştirmek mümkünmü ya anlamadığım iyi bir iş çıkartmışlar ybr nin eksik yönlerini fazlasıyla kapatmışlar ancak su eski kafa grenajı çileden çıkartacak kadar çirkin geldi gözüme...değiştiren veya düşünen varmı?
Şu an bu konu içerisinde 158 kullanıcı var. (0 üye ve 158 misafir)