Aynen öyle koskoca kabartma şeklinde YAMAHA yazıyor. Diğer aynalara bakıyorum cibicibs marka bişiler yazıor tilt oluyorum. O çift mafsallılarıda sevmiyorum zaten.
Buralarda YBR için yan çanta aparatı yok ancak kendin yaptıracaksın. Birde sanırım burdan biri gri YBR'ye yapmıştı yan çanta olayını. Aparat şeklini kendin yaptıracaksın ama bizim motorda bağlantı yeri çok az ...
Korumanı giy ! Tarzanlığın alemi yok !!
babaçi ; tam çıkaramamıştım kim olduğunu yeniçeri ile sen arasında gidi geliyordum bende dedim yazim o kimse ztn ortaya çıkar :D
Bağlantı noktalarının fotoğraflarını bile göndermiştin bak şimdi hatırladım ...
Bu arada YBR'ye Kappa 52 litre çanta buldum sizce çok büyük olurmu YBR'de sıkıntı yaşarmıyım ?
52 litre koacaman bişey yaw...46 lik olana bile 2 kask rahat sıgıyoken 52 litre otobüs bagaji gibi benim kullandigim 30 litrelik bi çanta sorun yok 52 litrede ne olur bilinmez ama rüzgar tutar.. belki saga sola savrulabilir
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
giotino, bak ben K35 taktırmıştım.
yan çanta da olunca tam touring
digiboy_26 ; kardeşim digi 35 lik bana yetmiyor ben botumu kaskımı montumu pantolonumu sığdırabilmeliyim arka çantama ;)
Aslına bakarsanız ben ileriye dönük olarak'ta kullanmak istiyorum. Yarın öbürgün enduro filan aldığımda en ideali bu olur diye düşünüyorum.
Bir arkadaş TVS Apache'ye takmış 52'liği bakın nasıl duruyor ;
en iyisi ben feyizoğluna gidip 52lik çantayı şöle motorun arkasına bir koyup bakayım nasıl duruyor diye ;)
Benim asıl endişelendiğim nokta bizim arka çanta demiri o yükü kaldırır mı ?
İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili Dostlar;
Benim de henüz 750 km yol yapmış bir ybr-125'im var ve Çanakkale'de yaşıyorum. Motoru ilk aldığımda bir merhaba demiştim, belki hatırlayan çıkar.
Henüz rodajda olduğumdan 75'ten ötesini göremedim ama bu hızda bile yediğim rüzgarın haddi hesabı yok. Çanakkale'nin rüzgarı meşhurdur zaten, gelenler bilir. Bir ön cam taktırsam faydası olur mu diye burdaki Yamaha servise sordum. "Bunlara takılmaz" diye kestirip attı.
Yukarıda sayın Babaçi'nin motorunu görünce hoşuma gitti. Benim Yamaha'da kafa grenajı yok, City model falan da değil. Acaba öyle bir cam (ve grenaj) rüzgarı azaltır mı? Nereden ve kaça taktırabilirim?
Saygılar
en iyisi götür dükkanın önünde dene dengeni bozacak derecede abes büyük durursa taktırmazsın ama fazla şey doldurmamak gerek çantaya özellikle ağır eşyalar. motor kullanırken giydiğin herşeyi motor üzerinde bırakmak istiyorsan zor oclak senin için benim çantaya bikaçtane takım, ls2 kask (içine eldivenler maske ve balaklava) bir de dizlikleri sığdırabiliyorum mont ve botlar evde
azaltmaz belki ama senin vücüduna çarpmasını önler. hayati nickli abimiz'den yardım isteyebilirsin benim selamımı söle yardımcı olur
http://www.ozenplexi.com/ Bu adrese bir bak.En ucuza buradan temin edebilirsin gibime geliyor.Ya da İstanbul'daki Özen Motor'dan veya Feyizoğlundan.İnternetten her ikisinin de ürünlerine bakabilir, sipariş verebilirsin.
Mevkiler insanlara değil, insanlar mevkilere şeref verirle[COLOR="Red"][/COLOR]r.Defterdar Sarı Mehmet Paşa.Ferhat DEMİR. 0 535 621 54 08- 0 505 691 71 86
taşıma demiri taşıyorda tam ortadan şaseye bağlanan yerdeki civata kırılmıştı bende şaseyi koltuğu komple söküp kaynattırmak zorunda kalmıştım.
motora o takılmaz bu takılmaz diye birşey yok sen yakıştırıyorsan mesele yoktur.
orjinal markaların tur camları çok pahalı olduğundan ben türk işi kendim yaptım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Cevaplar için çok teşekkürler.
Sevgili Digi-boy, Hayatii nickli arkadaşı mesajlarından arayıp buldum ama kendisine özel mesaj atamıyorum, galiba bu özellik kapalı. En azından ilk ybr-125'ine kendisinin yaptığı bir camı taktığını öğrendim ve resmini de gördüm. Benim işime yarayacak kadar yüksek yapmış.
Sevgili Yeniçeri; Verdiğiniz adreslerin üçüne de baktım. İlk ikisinde ybr 125 için özel bir model bulamadım. Son adreste universal dediği modeller var ama fiyatlar da maaşallah, gözüm korktu. Yine de teşekkürler.
Sevgili Babaçi; Türk işi dediğiniz ön cam (ve muhtemelen grenaj) gayet güzel olmuş. Bu işlerden de hiç anlamam ki ben de kendi kendime yapayım deyim.
Bu arada Hayati nickli arkadaşla meslekdaşmışız, onu da öğrendim.
Saygılar
Ben bundan önceki motorum YBR'ye Sirkeci Özen Motordan almıştım.Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 180 YTL. idi.Şurada fotoğrafı da var.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...tml#post772909
Mevkiler insanlara değil, insanlar mevkilere şeref verirle[COLOR="Red"][/COLOR]r.Defterdar Sarı Mehmet Paşa.Ferhat DEMİR. 0 535 621 54 08- 0 505 691 71 86
@ giotine: Arka çanta demiri o kadar yükü taşır mı diye sormuşsun?
Benim ybr'nin arka çanta demirine bir mekanizma ile sepet bağladım ve bu sepetle bahçe sulamakta kullanıyorum. Tam 2oo litre. Üstelik yokuş yukarı 1km gidiyorum bu yükle. Artık hesabinı sen yap taşır mı taşımaz mı?
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
Değerli arkadaşlar uzun bir ara verdim sanırım,yazmayalı epey oldu.
Bu ara yeni birsürü arkadaş katılmış,hepsine hoşgeldin der kazasız sürüşler dilerim.
Özellikle hem ybr sevdalısı hem de meslektaş bir arkadaş katılmış aramıza.Benim ön rüzgarlığı merak etmiş.İlk ben yaptım ama babaçi daha geliştirdi ve hoş oldu .
@ motkun senin motorda kafa grenajının olmadığını söylüyorsun,daha yeni sordum orjinali,takma aparatlarıyla birlikte 50 lira civarında.Gerisi yeteneğine kalmış.babaçi de ben de kendi el emeği göz nurumuzla yaptık.Son süratte yaklaşık 5 km. fazlalık kazandırıyor.+ olarak ta rüzgar göğsüne çarpmıyor kaskın çene hizasına geliyor.
Sevgili Hayati;
İyi olacak hastanın ayağına doktor kendisi gelirmiş Tam da sizi anarken geldiniz, hoşgeldiniz. Grenajı hazır bulmaya çalışayım ama şu el emeği kısmını en azından biraz anlatabilir misiniz? Hangi malzemeyle ve nasıl?
Bu da sana belki biraz yardımcı olabilir
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...ruzgarlik.html
Şu an bu konu içerisinde 100 kullanıcı var. (0 üye ve 100 misafir)