tamam lokman hekim karıştırdım heralde neyse....
arkadaşlar yıbır'ıma sis farı taktım fakat sis farkarlını yaktıktan bi süre sonra korna çalmaz hale geliyor ve gösterge ışıklarım da sönükleşiyor. bugün sırf bu durum için 40liraya TET marka jelli tip akü aldım ama sonuç değişmedi. siz ne düşünüyosunuz? kornanın (-) şasesi kendi orjinali. sis farlarınınkileri de koruma demirinden aldım...
Digi bizde tamir konusunda senden medet umuyoruz biliyorsun. (: Bu arada Salı günü ehliyetimde elimde olacak inşallah sabahtan baş vurup akşama alabilirsem eğer olmazsa çarşamba olur heralde. Bu arada motorun içindeki aletlerin durduğu bölümde iki ucu demirli aletleri tutan bişi vardı ortası kalın lasik gibi birşey onu biraz hızlı çekinde altındaki tırnağı kırmış bulundum yapıştırıcıyla yapıştırmayı denedim tutmadı. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. (:
Ben daha önce 35W gücünde sis farı takmıştım ilave parklarla falan sorunsuz kullandım. sonra gaza gelip 55W lık farda taktım o da iyiydi... Konjektör-akü-altarnatör üçlüsünü pek zorlama, sisler büyük güçlüyse ya 35W ampul altak yada 35Wlık far ara ve onu al yada...
selamlar digi
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
selam arkadaşlar,
forumu birkaç aydır izliyorum, bu esnada motosiklet kullanma, ehliyet alma gibi işleri hallettim ve ybr125 city'mi de bir hafta kadar önce nihayet edindim.
benim sormak istediğim şu, makine orta sehpadayken ön tekeri çevirdiğimde sürtünmeye benzer kısık bir ses geliyor. aldığımda öyle miydi bilmiyorum. kısık ve metalik bir sürtünme sesi, yaklaşınca ancak duyuluyor. aklıma tek gelen, disk sürtmesi olabilir mi?
bu olağan bir durum mudur, yoksa bir terslik olduğunu mu gösterir? motosiklet konusunda deneyimli arkadaşlar fikir belirtebilirse çok makbule geçecek, şimdiden teşekkürler...
Hoş geldin, hayırlı olsun...
Hiç üzülme balataların disk e bir miktar sürtmesi, bazen geri manevrada az bi sürtme sesi gelmesi gayet doğal...
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
hayırlı olsun, bişey sorcam bu motoru aldıktan sonra iyiki city modelini almışım yada keşke ed modelini alsaydım gibi bir düşünce geçtimi aklından. ben bu motoru canlı görmedim sadece beldeyamanın sitesinde gördüm sen motoru kullanan biri olarak gerçekten değişiklik olmuşmu motorda yoksa olmamışmı
Bizim Karaböcük, 5000. km.'yi dün gördü (2,5 yılda)
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
tbk, teşekkürler içimi rahatlattın. motosiklete çok yeniyim, sürerken disk aniden sıkışır da takla atar mıyım, diyordum
motoru aldıktan sonra tek dediğim şu oldu: iyi ki ybr almışım. bugüne kadar topu topu iki farklı motosiklet kullandım, biri ybr 125, diğeri de benim karadul (city) teknik değerlendirme yapacak düzeyde tecrübem yok, ama ikisi arasında kullanım olarak bir fark hissetmedim.
yuvarlak farlı 125 alacağım diye gitmiştim, o ara bu modeli çıkmış. 125'e ayrıca eklemek istediklerim city'de standart olunca (tubeless lastik, çift sehpa, rüzgarlık) fazladan masraf etmekten kurtulmuş oldum. ha, bu arada 125'in de fiyatı düştü, o ayrı konu.
yuvarlak farın yeri ayrı olsa da, profilden bakınca city de fena görünmüyor (bkz. resim) :D diyeceğim o ki, bütün ybr'ler kardeştir.
rüzgarınız bol olsun!
a.selam özgür abi 35lik arıycam bakalım. bugün de kornanın önüne röle koydum ama o da fayda etmedi. bi 15dk sonra çalmıyor.
uğraşıyorum soruyorum etrafa halletmeye çalışıyoruz
lokmaaaan nerdesin ya ?
tabi uzun yolda kullancaz bunları. şehir içinde hava atmak için yakanlardan değilim
nice km'lere gültekin abi. depo dolu baksana tabi görür
rüzgar çok olunca 90a çıkamıyom
125 lerin fiyatı düşmüş dedin beldeyamanın sitesinde bişey gözükmüyor sen motoru kaça aldın
arkadaşlar sizce ybr den sonra 250 cc ye geçmek için en mantıklı ikinci el model hangisidir ? 500 cc olsa daha iyi olur kanısındayım ama tamamen duygusal nedenlerden dolayı ikinci el 250 cc düşünüyorum şimdilik. azar azar cıkıcam yani üst cc lere aklımdaki modeller cbx twister,cbf250, bunlardan hangi model veya başka bakabilicem bi model varmı ? ybr gibi rahat ve az yakması sorun cıkarmıcak bişi olsun istıyorum.
KArdeş Rodajı dedin Gibi düşük devirlerde yapıldıysa o alet 100 ü geçemez rodajı sağlam yapılmış uzun yıllar boyunca kullanabilirsin daha ii benimde ybr var rodajını iyi yapyım yokuş aşa inerken 120 görüyo düz yolda basarsan 110 u görüyo ama bastım tabi rodajda yoksa açılmazdı böle
de bi depo benzinle 370 km gidiorm :S Kava filtresi açık bide egsoz açık :S
ilk aldımda bi depoyla 430 gittimi biliom walla :D
Yaw siz Ybrciler Siz derken bende yokmuş gibi dedim
Pardon biz Ybrciler bi ara toplanıp bi tura geziye falan çıkalım ya 50 tane Ybr 100 tane ybr yapalım ya Çok güzel Fotograflar çıkar ortaya...
[CENTER][U]% 100 Koruma % 100 Yaşam [/U] [COLOR="Indigo"]| Kaskını Tak..! |[/COLOR]
[B][COLOR="Black"]EndurO TourinG [/COLOR][/B]:bounce:[/CENTER]
selam arkadaşlar bende bugün ybr city mi teslim alacağım allahın izniyle,herkese sevgi ve saygılarımı sunarım,2,5 yıldır sizlerden çok şey öğrendim ve öğreneceğimde,hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum,inşaallah resimleride ihmal etmeyeceğim,kendinize iyi bakın,Allaha emanet olun,kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.kalın sağlıcakla.bir kaçgün sonra görüşürüz..byee
ÖNCE VATAN MİLLET,SONRA ANA VE YAR,BU YOLDA SAVRULAN,BİRİLERİ VAR.EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN,BİRİLERİ VAR.
BAYRAKLA DERTLEŞEN,TOPRAKLA BİRLEŞEN,CAN VERİP DEVLEŞEN,BİRİLERİ VAR..ŞEHİTLER ÖLMEZ..
Yaw iyide ben Antalyadayım :Ç wala burdaki arkadaslar toplanalım farketmes süper olr bana uyar hertürlü
Buda Benim Siyah Mazlumum :D :D motorumu çok seviyormmmm
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)