Daha eklerim bilahare
Yada bu linkten takip ediniz
http://cid-6a467a463ae8947a.spaces.l...63AE8947A!208/
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
Çok bir makyaj olmamış bende photoshop gibi birşeyle motorla oynadın sandım. (: Çantalar falan tabiki biraz daha düzgünleştirmiş ama bence motorun en büyük kaybı jantları. Neden telli yapıyorlar hala anlayabilmiş değilim.. :S
neden telli oluyor bildiğim kadarıyla anlatayım
ybr ler ve bir çok motor çelik jant dediğimiz esneme payı olmayan metalden yapılıyor ve sert bir zemine çarptığınızda jant çatlıyor,tel jantın esneme payı olduğundan bu sorunu yaşamıyorsunuz.
tabi her ikisininde birbirine göre avantajları var
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Darbe emisyonu ve bildiğim kadarı ile daha hafif oluşu tel jant ın avantajı bence..
İlk lastik değişiminde akord ayarı yaptırıcam biraz hor kullanıldı
Enduro olmaya özenen bir titan bu
Sayfanızda bana yer verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar..
Emok fest. de lastik standında 90/90 harici kalın vede daha dişli touring tip lastik sordum aradım ben.Sizden de hiç örn.100/100 arazi tipi lastik yada 110/80 kalın lastik takmayı düşünen oldumu?
Bu arada me22 ler ön arka 110ytl idi çifti...
Alıp takmış bir titancı ile görüşrüm hoş duruyordu dişli bi lastik ama kalın olsun hevesindeyim..
Çelik jantlara tubiless lastik takılabiliyor.Ancak tel janta tubiless takılamıyor.Motorsikletlerde lastik patlaması hele hele hızlı giderken ön lastiğin patlaması çok tehlikelidir.İşte bu yüzden motorsikletlerin lastiklerinin tubiless olması bence çok gereklidir.Tubiless lastikler patladıklarında hemen sönmezler.Bu durumda lastik patlaması durumunda kaza riskini azaltır.İkinci olarak görüntü olarak daha hoş duruyorlar.
Festivale Eskişehirden katılan 125lik krosslar vardı geziyede geldiler bol virajlı asfalt ağırlıklı gezi..
Özellikle sordum fikir aldım prelli mt40 kullanıyormuş ve viraj sorunu olmadığını belirtti..
Arazi tip değilde touring düşüne bilirim hani misal atıyorum f650gs nin (18 değil ama 18 olan herhangi bir motosikletin) lastiğini alsam..
Hyosung karion un ön lastiği 130/80/18 gördüm çok hoşuma gitti arkaya taksam dedim nassı olur..
Sırf görüntü için değil ama bu..
2006 fuarında az daha karion alıyordum..
Ama onunla böyle gezemezdim ki
Bursa dan gittiğim özet yerler: Tekirdağ-Sakarya-Çanakkale-kocaeli(yuvacık)-Yalova-Bilecikvs.
Maddi durum ancak titan nasip etti sen titan isteyi ybr almışsın...
Allah herkese gönlündekini nasip etsin inş..
Motorla birlikte bir bisiklet kullanıcısı olarak (hatta bilenler için street-dj tarzında kullanıyorum ve başlangıçta bolca akord bozmuş biriyim :D) telli jantın dediğiniz gibi motorda da öyle bir avantajı olabilir,haklısınız. Ancak bu Cross tipi motorlarda kullanılıyor çünkü esnemeye ihtiyacı olan onlar. Yani kısacası enduro ve cross hariç motorlar asfalt yada düzgün arazi koşullarında -asfaltta- kullanılmak için üretilmiş standart motorlar olduklarından dolayı bence biraz gereksiz. Tek avantajı hafiflik olabilir ama onda bile çok fazla farkedeceğini düşünmüyorum. Onun dışında çelik yada alüminyum alaşımlı jantlar asfalt koşullarında her hangi bir rampa vs. gibi durumda normal şartlarda çatlama yapmaz zaten. Bunun için bana göre telli jantın demode görüntüsünü seçmekten çok daha iyi diğer jantlar. Tabi ki jevkler ve renkler tartışılmaz oda ayrı. Yalnış bir kelime kullandıysam şimdiden affola,iyi sürüşler dilerim herkese.. (:
Telli ve alaşım jant arasındaki farka maliyet açısından da bakılabilir.
Brezilya'da satılan üç tip ybr 125 var, bunların ikisi tel jantlı diğeri
alaşım jantlı ve daha pahalı. Aslında düşününce tel jant daha pahalı
olmalıymış gibi geliyor çünkü üretim ve montajda daha fazla emek
gerektiriyor ama bazı ülkelerde emek ham maddeye oranla daha
az değere sahip olabiliyor.
[COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]
[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]
Haklısınız kışın patates tarlası,yazında köstebek yuvasından farkı yok özellikle merkezi yolların. (: Ne yapalım buda metropol cilvesi olsa gerek,elbet düzelir. Ben daha çok genel üzerinden yola çıkmıştım. (:
Brezilya büyük ve farklı bir çok toprak şeklini içinde barındırdığından olsa gerek.. Mantık olarak telli jant daha çok işçilik istiyor gibi görünsede onu bilen birisinin yapmasıyla çokta zor birşey değil (gerekli tertibat ve nasır olmaması için eldiven olduktan sonra :D) ama diğer jant için kalıplar hazırlamak,şekil vermek vs. daha zor olsa gerek..
benim motorda zincir çok ses yapıyor, bunun çaresini bilen varmı?
gerdirdim yağladım yinede ses var.. acaba her ybr de bu böylemi, veya bana öyle geliyor, yani belki ses zincirden değilde motordan mı geliyor, buna benzer bir ses..
Bir yanlışa dikkat çekmek isterim.;
"Çelik jant" yoktur arkadaşlar. Çelik, jant yapımında kullanılmaz. Amaca uygun bir malzeme değildir.
Serttir, kırılgandır, ve ağırdır.
"Çelik jant" tabiri kullanılan tüm jantlar, alüminyum ağırlıklı alaşımlardan yapılırlar.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Brezilya büyük ve farklı bir çok toprak şeklini içinde barındırdığından olsa gerek.. Mantık olarak telli jant daha çok işçilik istiyor gibi görünsede onu bilen birisinin yapmasıyla çokta zor birşey değil (gerekli tertibat ve nasır olmaması için eldiven olduktan sonra :D) ama diğer jant için kalıplar hazırlamak,şekil vermek vs. daha zor olsa gerek..[/QUOTE]
Arkadaşlar Konuya işçilik olarak bakarsanız tel jant daha pahalıya gelir. Alaşımlı döküm jantların kalıplarını bir defa hazırlarsın ve otomatik olarak o kalıpla yüzlerce belki binlerce jant üretirsin. Ve bunu sadece iki işci ile yapabilirsin. Diger tarafdan tel jantın Cercevesini ayrı uret, göbegi ayrı üret, telleri ayrı üret ve bunları topla derken işcilik ve zaman kaybı had safada olur...
Otomotiv sektorunde işçilik ve zaman çok önemli iki kavramdır...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
arkadaşlar siz yanlış anladınız ben sadece ybr 125 hakkında yorum yapmıstım ayrıca saydıgım 10 motor arasından sadece tek motor rakip olabilir oda titan ama bana sayabilirmisin diyen arkadaş oraya ybr den az yakan motorları say demıstı ben onun ıcın soylemıstım yanı kusura bakmayın arkadaşlar
motosikleti honda titan :bounce:
Şu an bu konu içerisinde 224 kullanıcı var. (0 üye ve 224 misafir)