arkadaşım geçen yıl mondial,daha ikiaynı doldurmadan arkasından sesler gelmeye başladı mondialmı
arkadaşım geçen yıl mondial,daha ikiaynı doldurmadan arkasından sesler gelmeye başladı mondialmı
Yamaha YBR 125 : 3,499 YTL
Yamaha YBR 125 City : 3,525 YTL
Sorma aynı beniim durum kardeşimi servise yollattım baktır şunun debriyaj balatasına diye debriyaj cok sertmiş ondan yapıyormuş .Debriyaj kolunu yumaşacık yaptırtıp getirdi yeni yeni alışıyom
Arkadaşlar bugün itibariile km 90.000 i gördü.Degişen parçalar(Motor yağı,lastik,balatalar,zincir dişli,hava filtresi hariç)...1-Beşik burcu. 2-Km teli.Henüz degişmedi ama direksiyon bilyasında boşluk oluştu.Yağ degiştirme işini bazen erken bazen 300-500 km geç yaptığım oldu.Son yağını 88.500 km de degiştirdim.100 gr kadar eksiltmişti.Artık 3000 değil 2500 km bir degiştireceğim.Ne olur nooolmaz.Şeytan kulağına kurşun teker bilyaları bile degişmedi.Çin işi japon işi bunu yapan iki kişi.Artık bana kendini kanıtladı bu motor.diyorum çünki bazı modellerle kıyaslama yapılırken örnek olsun istedim.Farkettigim bir kaç şey var bu motorda dikkat edilmiş özenilmiş.1-teker bilyaları dış ortamla yalıtılmış.su bilyalara ulaşamıyor.2-oturdugumuz sele depoyu kazımıyor,zamanla yavşayıp depodaki boya yok olmuyor.3-Sübap ayarı bile istemiyor(35000 km de kendim pipirikligimden yaptım honda modellerinde ustası olduk malum)servise bakım için bir kere gittim ilk bakımı için bide beşik burcu için.4-Yan sanayi km teli taktım o bile 40000 km yi devirdi 5-Hız merakı olmayanlar,yol gitmek için motorkullananlar,benimki daha büyük egosuna sahip olmayanlar,kuryeler(Ki bende kuryeyim)Motordan memnun Kıyaslama yaparken lütfen biraz insaflı olalım.Bu lafım diger topiklerde ybr ile ugraşanlara.Herkese kolay gelsin.
motor 12900lere geldi. ama ilk aldığımdan buyana biraz değişiklik hissettim sanırım. çünkü eski sahibi uyuz kullanmış motoru ben dün hava filtresinin süngerini tekrar yıkadım, karton olanına da hava bastım epey bi değişim hissettim. bende alışkanlık oldu. 1.vitesten itibaren redline görmeden vites atamıyorum bugün tekrar denedim ama yok 5. viteste 8bin rpm'de kalıyor, hız da 82-85 civarı bi cbf150 kullanıcısı arkadaşım da motorumun ilerki km'lerinde açılacağını söledi daha ne zaman açılcak ki ? dylan'lar gibi 6000'den sonra olcaksa tahminim ybr'nin de 20.000 olur heralde
valla bulamadım. biraz geri gittim ama yazılarını bulamadım mikuni. şimdi bitane daha far soketi alcaz yedek olarak dimi ? onun üzerinde de tadilat yapıp H4 fişine uyarlıycaz galiba basit iş de zamanla pratik kazancaz işte
yok böle bişiy yaaa coşmuş bu deli ohaaaa filan dedim ilk gördüğümde bakalım siz ne diceniz ilk gördüğünüzde merak ediyom valla
ne dedin ilk ?
4 silindir sesi elde etmeye çalişiti belki arkadaş emege saygi gösterelim
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Egzos müsrifliği diye buna denir.
[COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]
[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]
Orjinal egzozlar 250 ytl miydi neydi ne masraf yapmış be
abi bizim depo kılıfları ve yan çantalar ne kadar ? aparatlarıyla ? ya da sadece arkaya bi kappa26 oturtsam yetermiki ?
ybr de son noktaaaaa
arkadaş farklı bi boyut kazandırmış olaya
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
motoru tek kelimeyle mahvetmiş.. ben utanıyorum şahsen o egzosları görünce . tabi zevk renk meselesi.
Şu an bu konu içerisinde 59 kullanıcı var. (0 üye ve 59 misafir)