Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
14 Haziran 2008, 23:28
nerden biliyon orjinali 13 olduğunu saydınmı? ben kapağı söktüm arkası leş gibi, benzinle yıkadım.. dişliyi söktüm saydım.. 10 kere saydım 14 diş var.. ben 15 diş takıcam pazartesi, akşam buraya yazarım sonucu
Reklamlar
-
14 Haziran 2008, 23:39
Mikuni adlı üyeden alıntı
yaw sen denedinmi? şu an motorda 14 dişli var saydım dişlerini.. birde mavi ampul vardı orda 5 liraya aldım
o mavi ampülden bende almıştım....1 hafta gitmedi
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
15 Haziran 2008, 01:37
Arkadaşlar dişli standard'ını bilmem ama şahsen ben motorun kendi standard ölçüleriyle oynamayı sevmem.
Aranızda sis farı ve 4'lü sinyal taktıran var mı ? Yan çanta işine de farklı bir çözüm getiricem ama daha kesin kararımı vermedim.
100 km'dir IRC lastik kullanıyorum rodajı bitince ilk 1000 km ile ilgili yorumlarımı yazıcam. IRC almak zorunda kaldım zira ne dunlop ne metzeller ne de en çok istediğim Pirelli MT65 piyasada yok ...
-
15 Haziran 2008, 01:57
Arkadaşlar benim stop lambası yanmıyor.Allah'tan arkadaş farkedip söylediTamirciye gitmeden kendi yapabileceğim, kontrol etmemi tavsiye ettiğiniz bi yer vs varmı?
Not:Fren lambası çalışıyor.
-
15 Haziran 2008, 02:06
degişiklik olsun
-
15 Haziran 2008, 10:49
gokhan_307 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar benim stop lambası yanmıyor.Allah'tan arkadaş farkedip söyledi
Tamirciye gitmeden kendi yapabileceğim, kontrol etmemi tavsiye ettiğiniz bi yer vs varmı?
Stop lambasının arkasını söküp kablolarını kontrol etmeni ve arka fren pedalına bağlı fren müşürünü çalıştıran bir yay var onu kontrol etmeni öneririm. Bunlarda yerindeyse servis'e gitmelisin.
-
15 Haziran 2008, 11:04
giotine adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar dişli standard'ını bilmem ama şahsen ben motorun kendi standard ölçüleriyle oynamayı sevmem.
Aranızda sis farı ve 4'lü sinyal taktıran var mı ? Yan çanta işine de farklı bir çözüm getiricem ama daha kesin kararımı vermedim.
100 km'dir IRC lastik kullanıyorum rodajı bitince ilk 1000 km ile ilgili yorumlarımı yazıcam. IRC almak zorunda kaldım zira ne dunlop ne metzeller ne de en çok istediğim Pirelli MT65 piyasada yok ...
Ben de IRC lastik (tubeless) Taktırdım çok memnunum.Arka teker kayma sorunum kalmadı.Üstelik daha yuvarlak sırtlı olduğu için sanırım,virajlarda zorlanmadan daha güzel yatıyor.
-
15 Haziran 2008, 11:09
hayati adlı üyeden alıntı
Ben de IRC lastik (tubeless) Taktırdım çok memnunum.Arka teker kayma sorunum kalmadı.Üstelik daha yuvarlak sırtlı olduğu için sanırım,virajlarda zorlanmadan daha güzel yatıyor.
Valla hayati ben şimdiye kadar pek memnun kalmadım özellikle ön lastikten ama rodajı bittikten sonra tam yorum yapmalı bence. Bundan önceki ön lastiğim pirelli mt 35 arka ise dunlop tu bitik olmalarına rağmen IRC den daha güvenli hissettiriyorlardı.
Bekleyip görücez ...
-
15 Haziran 2008, 19:56
gokhan_307 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar benim stop lambası yanmıyor.Allah'tan arkadaş farkedip söyledi
Tamirciye gitmeden kendi yapabileceğim, kontrol etmemi tavsiye ettiğiniz bi yer vs varmı?
arka stop lambasının kenarında bulunan iki vidayı sökersen kendin halledersin ampül 1 ytl.fakat üst grenajı esnetmen lazım kırmadan yavaş yavaş çıkart
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
15 Haziran 2008, 20:09
gecenlerde motorla gezmeye cıktım gene herzamankı gıbı motoru ısıttım bunun ıcınde jıkleyı kaldırdım benzın deposu boş gibiydi ve devir göstergesi gözukmuyordu benzın aldım bu sefer yolda hala ılerlıyorum devır sinyaller ön farda kısılma göruyorum sonra sigortaya baktım çıkartıp taktım reset olayına gırdım baktım motor çalışıyor
sizce reset atmak önemlimi veya motor aksagıma zarar verır mı sizce başka sorun mu varki ybremde??Lutfen Teknık bilgisi iyi olanlar yardım etsın
-
15 Haziran 2008, 20:23
babaçi, giotine sağolunBakalım becerebilecekmiyim?
-
15 Haziran 2008, 20:50
giotine adlı üyeden alıntı
bravo sana, gerçek motorcusun sen.. pirelli mt65 üstüne lastik tanımam.. metzeler 5 para etmez.. irc idare eder..
zaten böyle kaliteli lastikleri hiçbir yerde bulamazsın, genelde böyledir, çünkü gerçek motorcu yok piyasada.. çin malı lastik revadır bunlara..
-
15 Haziran 2008, 20:52
-
15 Haziran 2008, 20:56
ben pirelli mt65 taktırdım, 25000 km gitti, yinede bitmedi ama kaymaya başlayınca değiştim.. şirketin bir motoru var, üzerinde metzeler arka lastik, motoru tutamıyorum, felaket kayıyor.. asla işim olmaz>>> metzeler..
eğer lastiğin kralını merak ediyorsan kauçuk lastik takıcan.. ok?
bak adamın biri geçenlerde ne yazmış iyi oku bunları, dediklerim çıkıyor...
Metzeler Lastik Sorunu - 07-06-2007, 14:55 PM
Ben bundan 3 ay önce ybr 125 e metzeler m22 ön arka tubeles lastik aldım fakat hiç memnun değilim nedeni lastikler çok fazla kayıyor size şöyle söyleyim eski orjinal lastiklerinden 2 kat daha fazla kayıyor üzerindeki yıl yani lastiğin üretim tarihi 2007 aldığım yere söyledim fakat pek fazla aydınlatıcı bilgi alamadım bana 30 hava basmamı bir süre daha binmemi hala devam ederse tekrar gelmemi söylediler ayrıca test için istanbula göndereceklerini fakat bir sonuç alamayız diye altını çizerek belirttiler ben napıcam elimde faturası yada fişide yok aynı şikayetleri olan ybr kullanan arkadaşlar varmı şimdiden teşekkürler not: aldığımdan lastiklerle yaklaşık 1000 km yaptım izmirden selamlar
MESAJIMA İNANILMAZ YORUM VE CEVAP ALDIM TEŞEKKÜRLER
-
15 Haziran 2008, 22:05
morveotesi adlı üyeden alıntı
gecenlerde motorla gezmeye cıktım gene herzamankı gıbı motoru ısıttım bunun ıcınde jıkleyı kaldırdım benzın deposu boş gibiydi ve devir göstergesi gözukmuyordu benzın aldım bu sefer yolda hala ılerlıyorum devır sinyaller ön farda kısılma göruyorum sonra sigortaya baktım çıkartıp taktım reset olayına gırdım baktım motor çalışıyor
sizce reset atmak önemlimi veya motor aksagıma zarar verır mı sizce başka sorun mu varki ybremde??Lutfen Teknık bilgisi iyi olanlar yardım etsın
reset olayını ilk kez duyuyorum
-
15 Haziran 2008, 22:10
babaçi adlı üyeden alıntı
reset olayını ilk kez duyuyorum
sigortanın ıcınde kucuk bır parca var cıkartılıp takılıyor 2 metal ucu var hatta
-
15 Haziran 2008, 22:28
bu ybr nin sigortası tam olarak nerede ?
-
15 Haziran 2008, 22:29
Mikuni adlı üyeden alıntı
bu ybr nin sigortası tam olarak nerede ?
takım cantasının sagında dıger hortumlara göre daha buyuk kırmızı hortum var onu cekınce sıgorta gelıyor zaten
-
15 Haziran 2008, 23:59
Yaklaşık 4-5 km'dir arkada IRC tubiless kullanıyorum.Hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bahsi geçen mavi ampulden sakın almayın.Son derece kalitesiz olup hemen kavruluyor.Ön dişlinin bir diş büyüğünün takılmasına gelince:Motorun hızlanmasını düşürüyor.Rampalarda 5. vitesten 4'e daha çabuk düşüyor.Bu eksi yönü.Ancak devir düşüyor.Mesela dişlisi orjinal bir YBR 8000 devirde seyrederken dişlisi büyük YBR aynı sürati 7000 devirde yapabiliyor.Bu durumda makina daha az zorlanıyor.Daha az vibrasyon meydana geliyor.Yol ve hava şartlarının uygun olması durumunda hız az da olsa artıyor.Bence dişlinin büyük olması uzun yolculuklarda artı, şehir içinde hele ki İstanbul'da eksi bir durum yaratıyor.
-
16 Haziran 2008, 00:03
18000 kmye geldim orjinal lastiklerle ve en sonunda bu lastikler bana kaza yaptırdı.Yeni lastik arıyorum soruyorum metzeller yada pirelli diyolar onlarda piyasada yokmuş.
Michelen lastik taktırdım takımı 165 ytl ve gayet memnunum,lastik alacak arkadaşların belki işine yarar......
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 203 kullanıcı var. (0 üye ve 203 misafir)
Bu Konudaki Etiketler