Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
20 Mayıs 2008, 17:37
Gültekin abi ; iyi dileklerin için teşekkür ederim
; benimki sadece nabız yoklamaktı , illaki peşin fiyata 0 alan arkadaşlar aramızda olacaktır diye bu konuda bi nabız yoklamaktı amacım ama herkezin her konuda fikri olduğu forumumuzda bu konuda da fikri olabilecek arkadaşlar olduğunu düşünmüştüm ; demek ki yokmuş ; Allah nasip ederse aranıza katılacağım , kusurum var ise affola ; insan sevdiklerine sitem edermiş; gerginliğime verin
Saygılar...
Reklamlar
-
20 Mayıs 2008, 17:44
szr adlı üyeden alıntı
Evet plaka ve ruhsat masrafını bayii üstlenince 200 ytl tutuyor; bana söylenen en son fiyat ise plaka ve ruhsat masrafını çıkarırsak 3585-200=3 385 Ytl ye denk geliyor ama bu fiyat aksesuarlı fiyatı ; bilemiyorum biraz daha pazarlık edilebilirmiydi diye düşünüyorum ama şu verilen fiyatta makul gibi geldi; bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah...
Bir de motorun yanında alınacak olan motor koruma demiri,yan sehpa ve kafa grenajı içerisinde kafa grenajını almamamın acaba bi sakıncası olur mu; işlevselliği çok mu (yan sehpa:20ytl, Kafa grenajı:45 ytl ve koruma demiri:30 ytl den saydılar); birde Yeniçeri abi eğer okursan sana bişey sormak istiyorum ; depo üstü çantayı tavsiye ediyor musun, bayii de bitane var depoyada bağlanabiliyor ,sırt çantası olarakta kullnılabiliyor ve fiyat olarak 65 Ytl ...
yan sehpa ve kafa grenajı zaten orjinalinde yok mu?
-
20 Mayıs 2008, 18:04
adameus adlı üyeden alıntı
yan sehpa ve kafa grenajı zaten orjinalinde yok mu?
Bugün bikaç bayii aradım; koruma demiri,yan sehpa, motor koruma demiri motosikletin liste fiyatı dışında kalıyormuş..
-
20 Mayıs 2008, 18:08
KİRK DOUGLAS adlı üyeden alıntı
Taytisus kardeşim,
Öncelikle motorun hayırlı olsun, kazasız ve keyifli sürüşler dilerim. Rodaj süresinde kullanma klavuzunda belirtilmiş olan devirleri mümkün olduğu kadar geçmemeye çalış. Benim motor şu anda 1550 km'de. Rodajına çok dikkat ettim. Hafta sonunda düz yolda biraz sürat yapayım dedim, 8000 devirde motor çok rahat 105 km hızı gördü. Buda rodajının çok iyi yapıldığını gösterir. Artık yavaş yavaş limitleri zorlayacağım.
Yakıt olayında da hiç canını sıkma. Ankara'nın trafiğinde yaptığım ölçümlerde 100 km'de hiç bir zaman 3 lt benzinin altına inemedim. Buda hemen hemen senin dediğin fiyata yakın.(104-105).
Yaklaşık bir ay sonra Ankara'dan Eskişehir'e gidip gelmeyi planlıyorum. Performansını ve şehirler arası yoldaki yakışını sizlere aktaracağım.
Benim motorda başlangıçta 8000 devirde 100'ü az geçiyordu ama şimdi 9500 devirde anca 100'e geliyor. Galiba benim debriyaj balatası alarm vermeye başladı.
Hatta bu yüzden yakıt tüketimi de en az %10 artmıştır artık.
Debriyaj balatasının değişimi kaça patlar bileniniz var mı? Yedek parça, işçilik?
-
20 Mayıs 2008, 18:10
canafar adlı üyeden alıntı
Benim motorda başlangıçta 8000 devirde 100'ü az geçiyordu ama şimdi 9500 devirde anca 100'e geliyor. Galiba benim debriyaj balatası alarm vermeye başladı.
Hatta bu yüzden yakıt tüketimi de en az %10 artmıştır artık.
Debriyaj balatasının değişimi kaça patlar bileniniz var mı? Yedek parça, işçilik?
en son sorduğumda 25 ytl balata 25 de işçilik alıyoruz demişlerdi,4 5 ay oldu soralı
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
20 Mayıs 2008, 20:08
-
20 Mayıs 2008, 23:11
szr adlı üyeden alıntı
Evet plaka ve ruhsat masrafını bayii üstlenince 200 ytl tutuyor; bana söylenen en son fiyat ise plaka ve ruhsat masrafını çıkarırsak 3585-200=3 385 Ytl ye denk geliyor ama bu fiyat aksesuarlı fiyatı ; bilemiyorum biraz daha pazarlık edilebilirmiydi diye düşünüyorum ama şu verilen fiyatta makul gibi geldi; bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah...
Bir de motorun yanında alınacak olan motor koruma demiri,yan sehpa ve kafa grenajı içerisinde kafa grenajını almamamın acaba bi sakıncası olur mu; işlevselliği çok mu (yan sehpa:20ytl, Kafa grenajı:45 ytl ve koruma demiri:30 ytl den saydılar); birde Yeniçeri abi eğer okursan sana bişey sormak istiyorum ; depo üstü çantayı tavsiye ediyor musun, bayii de bitane var depoyada bağlanabiliyor ,sırt çantası olarakta kullnılabiliyor ve fiyat olarak 65 Ytl ...
Eğer benim gibi uzun yollar yapmayı planlıyorsan bagaj sorunun olacaktır.Bu nedenle depo üstü çanta şart.Benim arka çantam 46 lt. olmasına rağmen uzun seyahatlerde bana kesinlikle yetmiyor.Hatta yan çantaları da düşünüyorum.Ancak hemen belirteyim depo üstüçanta alacaksan depo kılıfı da takman gerekir.Zira çantan deponun boyasını çizip bozabilir.Sana verilen fiyat ucuzmuş.Bu çanta mıknatıslımı?Hacmi ve markası ne?Belirtirsen sana fikir verebilirim.
-
20 Mayıs 2008, 23:20
-
21 Mayıs 2008, 01:45
Arkadaşlar askerden döndüm, 6 aylık aradan sonra YBR'yi tekrar aktive etmenin vakti geldi, şu an toz toprak içinde aküsü bitik yatıyor ama yarından itibaren biraz üzerinde çaklışıp binilir hale getirmeyi planlıyorum....
-
21 Mayıs 2008, 03:44
Hoşgeldin....Sıkıntın yoktur inş.. Yada motoru çıkarınca atarsın sıkıntıyı...
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
-
21 Mayıs 2008, 04:51
Yamaha satış noktalarında ybr ikinci eli satılırmı? -temiz olması açısından-
-
21 Mayıs 2008, 10:49
insane adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar askerden döndüm, 6 aylık aradan sonra YBR'yi tekrar aktive etmenin vakti geldi, şu an toz toprak içinde aküsü bitik yatıyor ama yarından itibaren biraz üzerinde çaklışıp binilir hale getirmeyi planlıyorum....
İnsanecan hoşgeldin hayırlı olsun gözüm
sıra bize mi geldi ne
-
21 Mayıs 2008, 11:18
haydi geçmiş olsun
hayata kaldığımız yerden devam
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
21 Mayıs 2008, 11:31
Yeniçeri adlı üyeden alıntı
Eğer benim gibi uzun yollar yapmayı planlıyorsan bagaj sorunun olacaktır.Bu nedenle depo üstü çanta şart.Benim arka çantam 46 lt. olmasına rağmen uzun seyahatlerde bana kesinlikle yetmiyor.Hatta yan çantaları da düşünüyorum.Ancak hemen belirteyim depo üstüçanta alacaksan depo kılıfı da takman gerekir.Zira çantan deponun boyasını çizip bozabilir.Sana verilen fiyat ucuzmuş.Bu çanta mıknatıslımı?Hacmi ve markası ne?Belirtirsen sana fikir verebilirim.
Abi, marka ve hacmi konusunda tam kapsamlı konuşamadım ama çok büyük birşeye benzemiyordu , üstelik mıknatıslıda değildi; satıcının dediği kadarı ile depoya bağlanabiliyormuş ve sırt çantası olarakta kullanılabiliyormuş; fiyat olarakta 65 Ytl. Top case içinde sanırım 26 lt. orj. Yamaha , 130 Ytl bi fiyat aldım ama topcase arkada ufak bi cızırtı yapsa bile bu bnm canımı sıkar zaten bozuk yollarada girmeyi düşünüyorum ama çantasızda olmaz; olmazsa alınca motoru rodajı cabuk bitirmek için bi Edirne yaparım, orada bişeyler yapabiliriz
-
21 Mayıs 2008, 11:47
kardeş hoşgeldin... geçmiş olsun.. ybr'yle atarsın inşallah şu askerlik sıkıntısını...
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
-
21 Mayıs 2008, 12:12
Arkadaşlar,
Bisan Pasific 150 scooter'ın topcase'ne dikkat ettinizmi hiç? Çok zarif ve artçı yaslanma yeride var. Biraz küçük gibi, ama bizim motorlara acayip yakışacağını tahmin ediyorum. Aksesuarcılarda bulamazsam eğer Bisan'ın fabrikasından sipariş vermeyi düşünüyorum. Sizlerin bu konuda düşünceleriniz nedir?
-
21 Mayıs 2008, 13:34
kirk cevabın için saol,babaçi sanada saol. ben ybr mi bursa yamaha bayisinden aldım. 3540 mal oldu sadece koruma demiri var içinde. adamlar yan ayaklığa bile para istiyorlar,25milyon. bu arada kirk dostum bazen katoloğa uyamıyorum dediğim gibi okula geç kalacam die 7000 devre kadar çıkıyorum. sorun olmaz umarım uzun süreli yüksek devir yapmıyorum. bu arada gölge de dursun die bir ağacın altına koydum oda kusmuş boyada ufak ufak reçine gibi şeyler oluşmuş. pasta cilayla çıkar heralde. güneş altında durması motor için pek iyi olmaz sanırım.
bu arada ben uludağ tıp 5 sınıftayım, bursada bulunan ybr ci ark larla tanışmak isterim.herkese kazasız belasız sürüşler arkadaşlar.
-
21 Mayıs 2008, 14:54
Taytisus; ağaçtan damlayanlar seninde dediğin gibi reçine veya benzeri. Bu aylarda genelde çok oluyor. Geçenlerde arabamda aynı olayı yaşadım. Pasta cila yaptırmana hiç gerek yok. Sıcak su ve süngerle çok rahat temizleniyor.
Sana okulunda başarılar dilerim. Tıp zordur hele 5'inci sınıf stajları..Benden sana abi tavsiyesi, motora fazla kendini kaptırma. Mezun olduktan sonra çok daha kalitelilerine binersin.
-
21 Mayıs 2008, 19:24
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
21 Mayıs 2008, 21:31
Herkese teşekkürler, askerliğimi oldukça raha yaptığımdan şükür bir sıkıntım yok ama motoru özlemişiz işte, bir iki tur atsam, bir gezi festival görsem yeter ilk etapta :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 122 kullanıcı var. (0 üye ve 122 misafir)
Bu Konudaki Etiketler