benim motörda depo kilifi koruma demiri çanta yan ayak bulunmaktabide şu arka lastikten kurtulmam lazim
Arkadaşlar az önce yamaha bayisi ile görüştüm ve 2008 0 ybr; kafa grenajlı,yan sehpası,koruma demiri ve plaka ruhsat dahil anahtar teslim 3 585 Ytl nakit fiyat aldım ve yamaha sitesine girenler görmüştür; Ybr için 650 YTl nakit ve geri kalan 2 850 Ytl yi 6 takside böldürerek 0 faiz ile de alınabiliyor ama plaka ruhsat hariç; sizce benim aldığım nakit aksesuarlı 3 585ytl lik fiyat nasıl ve de renk seciminde siyah ile gri arasında kaldım; yardımlarınızı bekliyorum
Saygılar...
"canafar´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Önceki motorumu kullandıktan sonra böbrek taşım kalmamıştı; ben cbf kullanmadım ama çoğu kişi titreşimin fazla olduğunu söylüyor. YBR çalışırken üstüne bir bardak su koysan dökülmez, sıfır titreşim."
Dediğim gibi ben hiç cbf kullanmadım ama okuduklarıma göre konuştum belki de bir karalama yapılmıştır cbf için. Elbette kullananlar daha iyi bilir.
Mesela YBR'nin bence kötü tarafı ki her motorda olabilir; serin havada çok rahat çıktığım rampaları sıcak havalarda vites düşürerek çıkmam gerektiği. Bu acaba neden kaynaklanıyor olabilir ve çözümü ne olabilir sizce?
Plaka masrafları baya tutuyor herhalde eğer nakit paran varsa peşin al bence. Ama renkte gri daha hoş duruyor her yıkamadan sonra kurusa bile parlıyor.
Hava soğuduğunda oksijen daha yoğundur ve yanma daha kaliteli olur.
Karbüratörlü araçlarda benzin-hava karışımı standart ölçülerle gerçekleşir,
oysa oksijenin yoğunluğu soğuk-sıcak ve yükseklik farklılıklarına bağlı
olarak değişir ve yanma kalitesi dolayısıyla çekiş gücü değişir, enjeksiyonlu
araçlarda bu sorun ortadan kalkmıştır çünkü oksijenin miktarını ve ısısını ölçen
bir sensörün elektronik kontrol ünitesine sürekli olarak gönderdiği sinyaller
yardımı ile ideal karışım gerçekleşir.
Yükseklik farkının fazla olduğu bir başka bölgeye gidildiğinde karbüratörden
hava ayarı değiştirilebilir.
[COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]
[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]
arkadaslar ben bişey merk ediyorumm...ybr 125 alıp tecrube yapılıp honda cbr 600 rr a gecis yapılabilir mi ?? soru ciddi ama dalga gecercesine deill ciddi cevaplar istioremm..
Evet plaka ve ruhsat masrafını bayii üstlenince 200 ytl tutuyor; bana söylenen en son fiyat ise plaka ve ruhsat masrafını çıkarırsak 3585-200=3 385 Ytl ye denk geliyor ama bu fiyat aksesuarlı fiyatı ; bilemiyorum biraz daha pazarlık edilebilirmiydi diye düşünüyorum ama şu verilen fiyatta makul gibi geldi; bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah...
Bir de motorun yanında alınacak olan motor koruma demiri,yan sehpa ve kafa grenajı içerisinde kafa grenajını almamamın acaba bi sakıncası olur mu; işlevselliği çok mu (yan sehpa:20ytl, Kafa grenajı:45 ytl ve koruma demiri:30 ytl den saydılar); birde Yeniçeri abi eğer okursan sana bişey sormak istiyorum ; depo üstü çantayı tavsiye ediyor musun, bayii de bitane var depoyada bağlanabiliyor ,sırt çantası olarakta kullnılabiliyor ve fiyat olarak 65 Ytl ...
ya bu ybr nin kampanyasi her ilde yok galiba,ne şans varmıs bende ya,erincanı ilden saymıyorlarmi yoksa burda olmuyormu anlayamadimm..
ÖNCE VATAN MİLLET,SONRA ANA VE YAR,BU YOLDA SAVRULAN,BİRİLERİ VAR.EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN,BİRİLERİ VAR.
BAYRAKLA DERTLEŞEN,TOPRAKLA BİRLEŞEN,CAN VERİP DEVLEŞEN,BİRİLERİ VAR..ŞEHİTLER ÖLMEZ..
bencede acele etme bende ybr kullaniyorum 50 bin km olunca satacam inşallah ama satinca yerine ne alacam 600 lük mü hayir sebep büyük makine büyük dert apache almayi yada tekrar bi ybr almayi düşünüyorum yüksek cc yi duyunca kalbim sıkışmaya başliyoda 150 cc den sonra yavas yavas kasiliyorum
Sevgili abilerim ve arkadaslarim,
Gecen Cumartesi gunu motorumun ic lastikli Sawa marka lastiklerini Yuvacik gezisi oncesi yolda problem yasamamak adina sokturup (Ilk sehirdisi tecrubemdi) DURO marka on arka dubleks lastik taktirdim. Bu marka lastik kullanan arkadaslar var mi acaba? Ben eski lastiklere nazaran yenilerin motorun yol tutusunu kuvvetlendirdigini gozlemledim. Takan usta lastiklerin 4 mevsim oldugunu soyledi.Umarim iyi bir secim yapmisimdir. Siz de bu konudaki tecrubelerinizi aktarirsaniz cok sevinirim.
Konu Yuvacik gezisinden acilmis iken, YBR 125 sahibi oldugum icin bir kez daha kendim ile gurur duydum. Zevkli bir yolculuktu, ayrica ekonomikti. Gerci Yeniceri hocamin Turkiye turundan sonra bu model hakkinda pek soylenecek soz kalmiyor bize ama.
Sevgiler & saygilar!
= = = Be Aprilia racer! = = =
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. ybr mi alalı 1 ay oldu. şu an 480 km de. yalnız şu yakıt olayı canımı sıkıyor. km ye 110 yakıyo sizlerin nasıl. rodaj süresi diye fazla devir yapmamam söylensi kılavuz da da 5000 devir öneriliyor. ama bazen okula geç lalıcam diye 7000 de yaptığım oluyo sorun olur mu?
Taytisus kardeşim,
Öncelikle motorun hayırlı olsun, kazasız ve keyifli sürüşler dilerim. Rodaj süresinde kullanma klavuzunda belirtilmiş olan devirleri mümkün olduğu kadar geçmemeye çalış. Benim motor şu anda 1550 km'de. Rodajına çok dikkat ettim. Hafta sonunda düz yolda biraz sürat yapayım dedim, 8000 devirde motor çok rahat 105 km hızı gördü. Buda rodajının çok iyi yapıldığını gösterir. Artık yavaş yavaş limitleri zorlayacağım.
Yakıt olayında da hiç canını sıkma. Ankara'nın trafiğinde yaptığım ölçümlerde 100 km'de hiç bir zaman 3 lt benzinin altına inemedim. Buda hemen hemen senin dediğin fiyata yakın.(104-105).
Yaklaşık bir ay sonra Ankara'dan Eskişehir'e gidip gelmeyi planlıyorum. Performansını ve şehirler arası yoldaki yakışını sizlere aktaracağım.
szr dostum;
hem kişiye özel mevzuda soru sormuş, hem de cevap alamayınca sitem etmişsin. bence olmamış.
neden?
1) bu motorun fiyatı belli. beldeyama tarafından kampanya yapılarak, daha cazip hale getirilmeye çalışılmış, bu da belli,
sen bir firmadan farklı bir paket fiyatı almışsın, bu da farklı bir seçenek.
bu fiyatlara, burada yorum istiyorsun.
x üyenin geliri aylık 10 bin ytl ise, "al işte ne bakıyorsun üçüne beşine" diyecektir. (büyük ihtimalle de bu motorla ilgilenmeyecektir )
y üye, asgari ücretle çalışıyor, ekmeği zor buluyor, "ula bi motora bu kadar para trink diye verilir mi? yazık..." diye düşünecektir.
z üye, farklı bir tepki verecektir, vs. vs.
bu alternatif ödeme şekillerinden hangisi sana uyuyorsa, en mantıklı olanı ona yönelmektir.
ben desem ki, "ver peşinatı, git taksitle al dostum"
taksitleri sana ağır gelecekse, ne kıymeti var söylediğimin?
ya da diyorum ki "ver peşin parayı, al motoru" hemen koşarak gidip alacak mısın?
2) renk tercihi de kişiye özeldir.
kırmızı motor siyahtan, gri olanı maviden daha hızlı gitmez, daha az sorun çıkarmaz.
çok absürt bir renk olmadığı sürece, ikinci elde satarken hepsinin alıcısı bulunur. canın hangisini çekiyorsa onu al.
kısacası, bu göreceli ve direk senin mali durumunla ilgili mevzular için sitem etmen yanlış.
bu sitede, bu forumda ybr'ciler pek çok bilgiyi paylaşmış, birbirine destek olmuş,
gerçek hayatta tanışıp sıkı dostluklar kurmuş güzel insanlardır.
ALLAH (CC) gönlüne göre versin dostum.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Şu an bu konu içerisinde 94 kullanıcı var. (0 üye ve 94 misafir)