Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
15 Mayıs 2008, 01:51
aşadaki yazıyla ilgili konu açmıştım ama buranın ybr'sayfası olduğunu düşünerekten bir de buraya yazmak istedim....
selam arkadaşlar.
sabah herzamanki gibi motorumu jikleye alıp çalıştırdım.1 dakika kadar çalıştı ve hareket ettim 500 metre gittim gitmedim motordan acayip sesler gelmeye başladı gaz yememeye başladı makina arka tekerlek kitleyip stop etti bir daha'çalışmadım servise ittirerek götürdüm usta baktı motora kitlemiş bu motor dedi.tabi ben hayretler içersindeyim,nasıl kitler felan sökecez dedi motoru sök usta dedim,söktükten sonra usta,sana sabotaj düzenlemişler dedi,ne sabotajı abi dedim yağ koyma yerinden bilya atmışlar dedi ve gösterdi bilyayı şok oldum,neyse arkadaşlar lafı fazla uzatmadan masraf 1000 ytl'den fazla tutuyor(ortalama fiyat verdiler tam bilmiyorum) işçilik felan hariç.sonuçta 2005 model ybr piyasası aşağı yokarı 2000'ytl yaptırsam bir türlü yaptırmasam bir!!!(değişecek parçalar;silindir,krank,piston,üst kapak..kafayı yemek üzereyim
Reklamlar
-
15 Mayıs 2008, 03:05
Yeniçeri adlı üyeden alıntı
Bu konuda açılmış topic var.Onu okumalısın.Marka ve model kıyaslamalarına bak.
Yeniyim daha idare etceksiniz bizim gibi acemileriBiraz anlayış
duslemek adlı üyeden alıntı
cbf veya ybr tercih meselesi ben motorda grenajı sevmiyorum mutlaka bir sure sonra ses yapıyor ayrıca devir gostergesi gerekli ben ybr yi tercih ettim.
Cbf te kotu bir motor degil ybrden daha kaslı gorunuyor ama ozellikle kırmızı olan rengi klasik cinliler gibi duruyor.
Aynı fikirdeyim seninle
canafar adlı üyeden alıntı
Önceki motorumu kullandıktan sonra böbrek taşım kalmamıştı; ben cbf kullanmadım ama çoğu kişi titreşimin fazla olduğunu söylüyor. YBR çalışırken üstüne bir bardak su koysan dökülmez, sıfır titreşim.
böbrek taşını döken KT 125 ise haklısın.Bende o yüzden elden çıkardım kısa vadede
Ybr için herkes olumlu konuşuyor zaten.Karar verdim Ybr alıcam.şehir içi kullancam zaten.Cbf çok iri
teşekkürler bilgi için...
-
15 Mayıs 2008, 17:56
beyler izmirde oturanlar özellikle izmir de tanıdığınız sağlam ve paragöz olmayan bir motorcu varmı öndüzendeki miller biraz eğrildi sanırım
-
15 Mayıs 2008, 18:14
Prosecutor adlı üyeden alıntı
bırakın ybr yi bundan alın
Ahh Ahhh!... hayallerimin 2. motoru harika bi motor para olsa bi dk bile durmam !....
ahmet_sercan adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 125 lik demeyin (( yamaha ybr 125 se tabi )) bırden kaldırmayın motoru ve bı de arkanızda oturan kısı sızın gıbı doksan kılo olmasın ve kalkarken arkaya dogru yatmasın :D:D:D:D:D
ılk kazamı ufak bı sıyrıkla atlattım hamd olsun .. aman dıkkat edın .. allah kımseye kaza bela vermesın ..
saygılar
aga sen gene kendin yapmışın kazanı benimkini arki çalıştırdı debrajı bi bıraktı motor yan yattı tabi kadran kırıldı yenisi takıldı da allahtan depoda koruma wardıda çizilmedi
[B][COLOR="Blue"]EN GüZeL GeZi EvE GeLiP MoToRu SöNdüRdüğüN GeZidiR...[/B] [/COLOR] :bestmt:[B][COLOR="Blue"] ÜNALCAN SOYSARAÇ [/COLOR][/B]:bounce:
-
15 Mayıs 2008, 18:32
ahmet_sercan adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 125 lik demeyin (( yamaha ybr 125 se tabi )) bırden kaldırmayın motoru ve bı de arkanızda oturan kısı sızın gıbı doksan kılo olmasın ve kalkarken arkaya dogru yatmasın :D:D:D:D:D
ılk kazamı ufak bı sıyrıkla atlattım hamd olsun .. aman dıkkat edın .. allah kımseye kaza bela vermesın ..
saygılar
geçmşş olsun allah kaza bela vermesin
[B][COLOR="Red"] [ BU ALANA REKLAM ALINIR ][/COLOR][/B] ::tutkuy::
-
15 Mayıs 2008, 23:15
ferotr adlı üyeden alıntı
aşadaki yazıyla ilgili konu açmıştım ama buranın ybr'sayfası olduğunu düşünerekten bir de buraya yazmak istedim....
selam arkadaşlar.
sabah herzamanki gibi motorumu jikleye alıp çalıştırdım.1 dakika kadar çalıştı ve hareket ettim 500 metre gittim gitmedim motordan acayip sesler gelmeye başladı gaz yememeye başladı makina arka tekerlek kitleyip stop etti bir daha'çalışmadım servise ittirerek götürdüm usta baktı motora kitlemiş bu motor dedi.tabi ben hayretler içersindeyim,nasıl kitler felan sökecez dedi motoru sök usta dedim,söktükten sonra usta,sana sabotaj düzenlemişler dedi,ne sabotajı abi dedim yağ koyma yerinden bilya atmışlar dedi ve gösterdi bilyayı şok oldum,neyse arkadaşlar lafı fazla uzatmadan masraf 1000 ytl'den fazla tutuyor(ortalama fiyat verdiler tam bilmiyorum) işçilik felan hariç.sonuçta 2005 model ybr piyasası aşağı yokarı 2000'ytl yaptırsam bir türlü yaptırmasam bir!!!(değişecek parçalar;silindir,krank,piston,üst kapak..kafayı yemek üzereyim
geçmiş olsun.Bana kalırsa yaptırmaktan başka çare yok..
-
15 Mayıs 2008, 23:28
selam arkadaşlar.
kardeşim bu duruma gercekten üzüldüm yani yaşamiş olduklarin kolay degil allah sabir versin demişsinya yaptirsam bi türlü yaptirmasam bi türlü diye bana kalirsa yaptir ybr o harcadigin paranin karsiligini sana zamanla ödeyecektir korkma
-
16 Mayıs 2008, 02:31
evet bende yaptıracam zaten..yanlız parçalar almanya'dan gelecek buradaki fiyatların çok çok altında buldum...
-
16 Mayıs 2008, 15:11
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
16 Mayıs 2008, 15:38
selam arkadaşlar.
Çok geçmiş olsun abi.Allah yapanları bildiği gibi yapsın.İnşallah uygun fiyata,güzel bir şekilde toplarsın motosikletini.Saygılar
-
16 Mayıs 2008, 22:32
Ömercik adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun abi.Allah yapanları bildiği gibi yapsın.İnşallah uygun fiyata,güzel bir şekilde toplarsın motosikletini.Saygılar
inşallah..öncesinde çok iyi bir usta bulmam gerekecek...
-
17 Mayıs 2008, 00:49
Arkadaşlar, haftaya 0 Ybr almayı düşünüyorum ama bu motoru hiç kullanmadım, daha doğrusu cevremde bu motoru kullanan kimse yok , motoru kullanma amacım ise hafta sonları (istanbullular için) Bakırköy-Kumburgaz arası gidiş geliş , arasıra motorla toprağa girmek, çakıllı toprak yollarda kullanmak ve yılda bir veya 2 kez de uzun yol planlıyorum ve ara sıra da haftasonları ist-bursa , ist-edirne,, ist-ç.kale gibi orta mesafe geziler planlıyorum ; daha önce BWs ile ist-ç.kale ve ist-bursa yapmıştım ve acıkçası pek yorulmamıştım ; kısacası beni tek endişelendiren daha önce bu motor üzerinde hiç deneyimim olmadığından 0 alınca hoşuma gitmemesi ve pişman olabilme olasılığım; bunu bertaraf edebilmek için ist cevresinde Ybr ile test sürüşü yapılabilen bi merkez olup olmadığını size sormak istiyorum ve de selesinin bi scooter selesine göre konforunu merak ediyorum; herkeze kazasız zevkli sürüşler ...
-
17 Mayıs 2008, 09:05
szr adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar, haftaya 0 Ybr almayı düşünüyorum ama bu motoru hiç kullanmadım, daha doğrusu cevremde bu motoru kullanan kimse yok , motoru kullanma amacım ise hafta sonları (istanbullular için) Bakırköy-Kumburgaz arası gidiş geliş , arasıra motorla toprağa girmek, çakıllı toprak yollarda kullanmak ve yılda bir veya 2 kez de uzun yol planlıyorum ve ara sıra da haftasonları ist-bursa , ist-edirne,, ist-ç.kale gibi orta mesafe geziler planlıyorum ; daha önce BWs ile ist-ç.kale ve ist-bursa yapmıştım ve acıkçası pek yorulmamıştım ; kısacası beni tek endişelendiren daha önce bu motor üzerinde hiç deneyimim olmadığından 0 alınca hoşuma gitmemesi ve pişman olabilme olasılığım; bunu bertaraf edebilmek için ist cevresinde Ybr ile test sürüşü yapılabilen bi merkez olup olmadığını size sormak istiyorum ve de selesinin bi scooter selesine göre konforunu merak ediyorum; herkeze kazasız zevkli sürüşler ...
YBR en lüks scooterin yanında dahi mercedes gibidir.Scooterlerin lastikleri küçük olduğundan yollardaki bozuklukları çok fazla hissettirirler.Bu sıkıntı YBR ve bu tarz motorlarda olmaz.Ayrıca tek silindirli olmasına rağmen YBR'de vibrasyon neredeyse hiç yok denecek kadar azdır.Deneme sürüşü konusunda ise İstanbul'lu arkadaşlar umarım bilgi verirler.
-
17 Mayıs 2008, 13:03
szr adlı üyeden alıntı
bende ilk ybr kullandım ve hiç zorlanmadım selesi gayet konforlu....alırsan pişman olmazsın ...tabii vitesli bi motor istiyosan en iyisi
-
17 Mayıs 2008, 15:29
merhaba arkadaşlar,
2 küsür yıl scooter (yaklaşık 10000 km) deneyiminden sonra gerçek bir motosiklete geçmek istedim ve tercihimi YBR 125'ten yana kullandım. Aslında birçoğu gibi ben de bi süre CBF 150 mi YBR 125 mi diye sordum kendime ama burada okuduklarım sayesinde YBR'yi seçtim. Umarım doğru seçimi yapmışımdır.
Tercihimi gri renkten yana kullandım. ancak firmanın elinde gri/siyah kalmadığı için (kırmızı ve mavi ellerinde vardı ama ben istemedim, galiba en çok siyah/gri ikisi tercih ediliyor) 1 hafta daha bekleyeceğim gibi.
Acaba gelecek olanlarda model değişikliği olabilir mi? Bilgisi olan var mı? --Yoksa zaten "eski" motor mu gelecek?
-
17 Mayıs 2008, 16:14
ErK adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar,
2 küsür yıl scooter (yaklaşık 10000 km) deneyiminden sonra gerçek bir motosiklete geçmek istedim ve tercihimi YBR 125'ten yana kullandım. Aslında birçoğu gibi ben de bi süre CBF 150 mi YBR 125 mi diye sordum kendime ama burada okuduklarım sayesinde YBR'yi seçtim. Umarım doğru seçimi yapmışımdır.
Tercihimi gri renkten yana kullandım. ancak firmanın elinde gri/siyah kalmadığı için (kırmızı ve mavi ellerinde vardı ama ben istemedim, galiba en çok siyah/gri ikisi tercih ediliyor) 1 hafta daha bekleyeceğim gibi.
Acaba gelecek olanlarda model değişikliği olabilir mi? Bilgisi olan var mı? --Yoksa zaten "eski" motor mu gelecek?
mekanik olarak ve teknik olarak hiç değişiklik yok,sadece depoda bir stiker var o kadar.
ybr seni utandırmaz hayırlı olsun güle güle kullan
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
17 Mayıs 2008, 16:58
ErK adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar,
En Dogru seçimi Yapmişsin arkadaşim sıkılmazsan uzun süre binersin bu motora hayirli olsun motor gelince resimleri isteriz he
-
17 Mayıs 2008, 17:10
ybr baya ucuzlamış hakkaten güzel motor hemde
[COLOR="DarkRed"][B]Yaşadığın Her An Kendi Hayatındır...[/B][/COLOR]
-
17 Mayıs 2008, 17:28
-
17 Mayıs 2008, 17:33
cell-im
şu motora bi koruma demiri tak artık
maşallah kendiminki diye demiyom çok asaletli bi renk acayip yakışıyor ybr ye
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 84 kullanıcı var. (0 üye ve 84 misafir)
Bu Konudaki Etiketler