Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
28 Nisan 2008, 22:36
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Reklamlar
-
28 Nisan 2008, 22:36
babaçi adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim ybr son zamanlarda rölantideyken ve durup da debriyaja bastığımda stop ediyor ve iyice sıklaştı.
dün gelişim ibrahimde baktı abi karbüratörü temizletsen iyi olur dedi motor 15000 de normaldir dedi.
servisi aradım eğer parça değişmeyeceğini var sayarsak işçilik 20 25 ytl alıyoruz dedi.
şimdi ben bu karbüratörü söksem kendim temizleyebilirmiyim? özel bir alet gerekirmi yada hassas ayarlar yapılması lazımmı?
elimden bu tip işler gelir her türlü alet edavat da mevcut
yarın sökmeyi düşünüyorum ne dersiniz daha önce siz söküp taktınız mı?
Babaçi benzini bildiğin güvendiğin aynı yerden almaya dikkat et derim.Benimkisi 25.000'de böyle bir sorun hiç oluşmadı.Karbüratör temizliğini yıllar önce 251 MZ'de yapmıştım.Açıkçası şu hatırımda desem yalan olur.Ama öyle zor bir şey de değildi.Sen üstesinden gelirsin.
-
28 Nisan 2008, 22:43
Yeniçeri adlı üyeden alıntı
Babaçi benzini bildiğin güvendiğin aynı yerden almaya dikkat et derim.Benimkisi 25.000'de böyle bir sorun hiç oluşmadı.Karbüratör temizliğini yıllar önce 251 MZ'de yapmıştım.Açıkçası şu hatırımda desem yalan olur.Ama öyle zor bir şey de değildi.Sen üstesinden gelirsin.
abi ilk motoru aldığımdan beri aynı istasyondan ve aynı benzinden kullanırım total 95
ondan yana şüphem yok
ama stop etmesi sıklaştı ve iyice canımı sıkıyor
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
28 Nisan 2008, 22:45
bendede 2005 ybr125 var şu an 12000 km de her ne kadar motoru zorlasamda hiç sıkıntı vermedi.
karbüratör temizlemeye gelince sökülümesi bakımı takılması kolay
ama ben birde bujiyi kontrol et derim çünkü benim buji problemliyken debriyaja basınca bile stop ediyordu değiştirdim şimdi maşallah sorunsuz canavar gibi.
[B][COLOR="Red"]MOTOSİKLET BİR SEVDADIR KIZLARA HAVA ATMA MAKİNESİ DEĞİL[/COLOR][/B]
-
28 Nisan 2008, 22:51
akrepler adlı üyeden alıntı
bendede 2005 ybr125 var şu an 12000 km de her ne kadar motoru zorlasamda hiç sıkıntı vermedi.
karbüratör temizlemeye gelince sökülümesi bakımı takılması kolay
ama ben birde bujiyi kontrol et derim çünkü benim buji problemliyken debriyaja basınca bile stop ediyordu değiştirdim şimdi maşallah sorunsuz canavar gibi.
yedek bujim var olmazsa sabah değiştirip bir iki tur atar bakarım.
sorun şöyle tamamen ısınana kadar rölantide çok sık stop ediyor deviri 1000 e getirdim
yada motor sıcak dip gaz gidiyorum ve ışıklarda durmam icap ediyor vites düşürücem debriyaja basıyorum gaz keserkesmez hareket k-halindeyken stop ediyor ve trafikte zor durumda kalıyorum
-
28 Nisan 2008, 23:21
[QUOTE=babaçi;1064632]
sedat_57 adlı üyeden alıntı
hava filtresi 36 ytl
sen bi güzel temizlet önce faydası olur mutlaka
o kadar varmiydi abi yaw alti üstü bi hava filtresi temizlet abi ozaman degiştirme
-
28 Nisan 2008, 23:52
babaçi abi bende de sık sık olmaya başlamıştı karbüratör ayarı yaptırdım düzeldi.Arada bir ayar yaptırmak ya da yapmak lazım.
Arkadaşlar ybrfunclub ta görmüştüm herhalde; ybr'nin koltuğunun altında bi hava filtresi daha var diyordu
Havanın o taraftan geldiğini biliyorum da hava filtresi var mı orda?Yoksa siz biliyordunuz da benim mi cahilliğim
-
29 Nisan 2008, 00:00
Soruma cevap veren arkadaşa teşekkür ediyorum. bu durumda cbf ile ybr nin viteslerinin aynı olduğunu öğrenmiş oldum
Arkadan vuran suçludur...
Bedeli Öteki tarafta ödemek kaydıyla kabul edilmiştir.
-
29 Nisan 2008, 00:02
Ticaretisyen adlı üyeden alıntı
Soruma cevap veren arkadaşa teşekkür ediyorum. bu durumda cbf ile ybr nin viteslerinin aynı olduğunu öğrenmiş oldum
ayni ayni apache ninde ayni
-
29 Nisan 2008, 14:03
arka sayfada güme gitmesin
senin tarzına uygun ve trafikte kullanan arkadaşlar daha iyi cevaplar yazabilir ama yinede fazla gibi
babaci arkadasım ben gecen hafta actım karburotoru kendim temizledim ole zor bi şey deil alttaki 4 civatayı actım içine bi baktım 1 cm kalınlıgında balcık olmus hemen evegidip icini bi guzel sıcak suyla temizledim sonra bide hava tuttum tertemiz oldu haliyle motorda canavar oldu
-
29 Nisan 2008, 14:06
erdal3323 adlı üyeden alıntı
babaci arkadasım ben gecen hafta actım karburotoru kendim temizledim ole zor bi şey deil alttaki 4 civatayı actım içine bi baktım 1 cm kalınlıgında balcık olmus
hemen evegidip icini bi guzel sıcak suyla temizledim sonra bide hava tuttum tertemiz oldu haliyle motorda canavar oldu
Bende temizleyim bari bi ara iyi hatırlattınız.23 bin dir motoru tek bakıma sokmadık
-
29 Nisan 2008, 14:33
söktüm az önce monte ettim gerçekten zor değilmiş
içinden kiremit tozuna benzer balçık çıktı güzelce gaz yağı ile temizledim.ne kadar meme varsa hepsini söküp deliklerini kontrol edip tekrar taktım.
tek ilginç şey benzin filtresinin içinten toz metal parçaları çıkması oldu .
sonucu birazdan göreceğim bi dolaşıp geliyim
-
29 Nisan 2008, 17:50
abi istanbul turunamı çıktın
-
29 Nisan 2008, 18:17
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
-
29 Nisan 2008, 18:21
ybr almayı düsünüyom 0 ları kaç para bilen varmı
-
29 Nisan 2008, 18:24
rsavkli adlı üyeden alıntı
abi istanbul turunamı çıktın
az evvel geldim,stop etme olayı bitmiş gözüküyor şuan için problem yok.
yalnız rolantide çalışırken birden gazı dipleyince stop ediyor,normalmi daha önceki motorumdada aynıydı
-
29 Nisan 2008, 18:47
az evvel geldim,stop etme olayı bitmiş gözüküyor şuan için problem yok.
yalnız rolantide çalışırken birden gazı dipleyince stop ediyor,normalmi daha önceki motorumdada aynıydı
EVET NORMAL ARKADASIM HER MOTORDA OLUR KAFANA TAKMA HİÇ Bİ MOTOR Bİ ANDA GAZ YEMEZ ROLANTİ DUSUK OLDUGU İÇİN KARBUROTOR NORMAL BENZİN CEKİMİ YAPIOR SEN GAZI ACTIGINDA BENZİN YETERİNCE GİTMEDİDİĞİ İÇİN STOP EDİYOR HAFİF GAZ VERİP YAPARSAN OLE SORUN YASAMAZSIN AMA MOTORUNU İLK AÇTIGINDADA DİREK GAZ VERME MOTORA ZARAR VERİRSİN CUNKU MOTOR YETERİNCE DAHA YAGLAMA YAPMADIGI İÇİN VE ISINMADIGI İÇİN AŞINMA % 50 ARTAR
ikoc adlı üyeden alıntı
0 LARIN FİYATI 3450 YTL
İKİNCİ ELLERİ 2000 2600 ARASI DEİŞEBİLİOR
ikoc adlı üyeden alıntı
BU ARADA SEN BU SORUYU SORMAK İÇİNMİ UYE OLDUN
-
29 Nisan 2008, 21:26
Sizin makineler kaç km'de?O balçıklar çok km yapınca mı olur sadece, yoksa 4300 km deki 1,5 senelik motorumda da olma ihtimali var mı?
-
29 Nisan 2008, 23:28
slm arkadaşlar motorumu alalı 1 hafta olmadı bile şuan için hiçbir sorun yok aldıgında 5750 km filandı aldıgım gün bakımı yapıldı.yag .havafilt buji degişti.şuan 6335 kmdeyim bugün km ne kadaryaktıgını belirlemek için 10 ytl benzin aldım ve bu 10 ytl ye 145 km yaptım sanırım 3 5 km daha yapar gibi ortalama max 70 ykr yakıyo hesaplarımda yanlışlık yoksa.max hız düz yolda 95 100 egimli yolda 110 115 bugün ilk defa 120 kmhz gördüm.motorumu seviyorum
-
29 Nisan 2008, 23:42
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)
Bu Konudaki Etiketler