Saygıdeğer arkadaşlar ben de yalama olan tapa yuvasını tornacıda helicoil yöntemiyle yaptırdım.Şuan herhangi bir sorun yok.
Bu arada daha önceden işlem yapılmış benim ybrnin kartere ama yine yaptık bir sorun olmadı.
Motoru çalıştırmaya gittiğimde çalıştırmadan az bişey ileri geri yaptığımda benzin depo kapağından tıss diye bi süre hava sesi geliyor bu normal mi ?
Arkadaşlar motorum arızalandı, usta beynin yandığını söyledi. İnternetteki yan sanayi cdi beyinlerden alıp taktırsam sorun olur mu sizce? Orjinali 1170tl ediyormuş. Açtığım konudan alıntı yapıyorum:
"2014 model bir Ybr 125 ESD kullanıcısıyım, motor 14 bin km'de. Kışın motor çalışırken sorun çıkarmaya başlamıştı ve bir ay kadar hiç kullanmadıktan sonra hiç çalışmamaya başladı. 15dk kadar vurduymayı, marş basmayı ve ayak pedalıyla çalıştırmayı denedim bir kez çalıştı fakat stop ettirdikten sonra tekrar çalışmadı. Araştırmalarım sonucu uzun süre kullanılmayınca karbüratörün temizlenmesi gerekebileceğini gördüm ve karbüratörü sökerek temizledim. Yerine geri takıp tekrar denedim, motor arıza ışığı yanmaya başladı ve aynı şekilde 15dk kadar uğraştıktan sonra anca çalıştırdım. Baya yüksek devirde çalışınca kapattım ve tamire vermeye karar verdim. Tamirciyle bugün görüştüm, karbüratörü takarken yanlış bağladığımı ve motorun beynini yaktığımı söyledi. Parçanın orjinali 1170tl ediyormuş. İnternette 150 lira civarına var onlar sorun olur mu dedim çalışmama ihtimali var dedi. Parçacılardan birini arayıp çalışmazsa iade alıyormusunuz diye sordum almıyoruz dedi. Orjinal satış yaptığı iddia eden 200tlye satan birkaç yer var yarın oraları da arayıp soracağım.
Size sorum, interntte satılan yan sanayi cdi beyinlerden alıp takarsam çalışmama ihtimali çok mu yüksek? Şimdiden teşekkürler"
Saygıdeğer arkadaşlarım tex 881 çanta aldım ama çanta sinyallerin üstüne bindi iki kişi uzun yol düşünüyoruz çantayı öne çeksem yer daralıyor arkaya alsam sinyale biniyor ne yapacam şaşırdım çanta kullananlar bi yol gösterirse sevinirim sinyalleri aşşağı dogru uzatsammni bilemedim ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------
[IMG][![image](https://i.hizliresim.com/nlPb4M.jpg)](https://hizliresim.com/nlPb4M)[/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------
Canlar yaz geldi forum cıvıl cıvıl olacağı yerde bu durgunluk niye döviz çıktı ondan mı acaba kimse boş vaktinde bi girip ne var ne yok diye bakmiyomu hayırlı ramazanlar olsun.
Yan çanta olayında en mantıklısı 120tl lik çanta bağlama demirinden alıp,Soft çanta bağlamak diye düşünüyorum
Arkadaşlar motorum Ybr esd 2014 model... Arka lastik olarak Anlas nf 28 90/90/18 aldım. Taktırdım. Anlas lastikten memnun kaldım. Yanlız ön lastik Ybr'yi aldığım günden beri üstündeki orijinal lastik duruyor. Bu ön lastiğide Anlas olarak değiştirmek istiyorum. Arkaya taktığım Anlas nf 28 lastiğin ön için hangi lastiği takmam gerekecek. Takım olsun istiyorum. Nette bana link atarmısın. Satın alacağım. Arka ayrı ön ayrı olsun istemiyorum. Tubeless olacak.
Arkadaşlar elinde kullanmadığı eski ybr karbüratörü olan var mı?
Tek bi parça için yenisini almak istemiyorum.
Herkese iyi bayramlar arkadaşlar, bayramın ilk gecesinde talihsiz ve bir o kadar can sıkıcı bir kaza geçirdim.
Sürekli geçtiğim yolda rampa yukarı çıkıyorken 3.vites 60 km civarı bir hızla viraja girdim, bir miktar yatarak dönerken yolun ortasındaki kumu farketmedim, kuma girer girmez motor yattı zaten yere.
Allaha şükür ufak tefek sıyrıklarla atlattım.
Motorda da ilk etapta pek fazla bir şey yok gibi görünüyor, fren maneti kırıldı, gösterge yamuldu, çalışmayan devir saatinin camı kırıldı, birazda çizikler var sağa yattı motor.
İlk etapta fren maneti alıp değiştirmem lazım, orijinali ne kadardır mümkünse link gönderebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar iyi bayramlar. Motosikletimin devir saati bozuldu, değiştirmek istiyorum, komple saat mi değişiyor yoksa devir saatinin teli mi değişiyor, bilgisi olan veya daha önce başına gelen var mı?
sa arkadaşlar motorun aküsü bitti 1 yıldır marşla kullanıyorum artık değiştireyim dedim de karar veremedim güncel değiştiren varmı bir de ne önerirsiniz
yer adana shell 12,230 lt alınan litresi: 6,32 toplam fiyat :77,29 tl
aldıgım km:5371
bittigi km:5865
gittigi km:494
yedege düştüm !!!!
494/12=41,1 km
1 liter ile :41,1 km gittim.
yedek kç litre bilmiyorum arkaya 1 litre benzinle geziyom bakalım
2007 yamaha ybr 125
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------
http://www.orjinalmotoryedekparca.com/628/Kategoriler/Yamaha-Motorsiklet-Yedek-Parcalari/YAMAHA-YBR-125
burda var
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------
http://www.orjinalmotoryedekparca.com/628/Kategoriler/Yamaha-Motorsiklet-Yedek-Parcalari/YAMAHA-YBR-125
burda var
tek olarak degişebilirsin
Şu an bu konu içerisinde 33 kullanıcı var. (0 üye ve 33 misafir)