Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
10 Mayıs 2018, 19:18
BarışN adlı üyeden alıntı
Valla hocam dün akşam baya sıkıştırdım motoru bi 35km kadar yapmışım, şimdi arada arada az miktarda yağ görüyorum yerde.
Yeni yuva açılıp, yeni tapa yapılması gerekiyormuş sanırım da dikiş tutar mı, yeni yuva açtırmadan tapa ve contayı değiştirsem düzelir mi, ne yapsam bilemiyorum.
Aluminium tapa contasını yenileyip denemenizi tavsiye ederim. Vida gövdeden daha sert olduğu için bozulmuş olabileceğini tahmin etmiyorum, keşke bozulan o olsaydı. Şayet gövdedeki dişler bozulmuş ise durum sıkıntılı bir hal alıyor, onun da çaresi vardır elbet ama benim bilgim dışında. Kolay gelsin.
Reklamlar
-
10 Mayıs 2018, 23:09
Tekpiston adlı üyeden alıntı
Aluminium tapa contasını yenileyip denemenizi tavsiye ederim. Vida gövdeden daha sert olduğu için bozulmuş olabileceğini tahmin etmiyorum, keşke bozulan o olsaydı. Şayet gövdedeki dişler bozulmuş ise durum sıkıntılı bir hal alıyor, onun da çaresi vardır elbet ama benim bilgim dışında. Kolay gelsin.
Dediğiniz gibi hocam yuva bozuldu gibi duruyor, tapa son dişe doğru düzgün oturmuyor, tam sıkı şekilde kapanmıyor.
Yağı sık sık kontrol ediyorum çubuktan, şimdilik fark edilir bir eksilme yok, duruma göre biraz yağ ekleyip diğer yağ değişiminde yeni conta deniyeceğim.
Bu mevzudan dolayı motora rahat rahat binemiyorum yemin olsun sürekli yağ tapasına bakmaktan, bu akşamda vites değiştirirken garip bir ses duymaya başladım sonumuz hayır olsun artık.
-
10 Mayıs 2018, 23:38
Herhangi bir tornacı bozulan deliğe biraz daha büyük diş açıp, o dişe uyacak tapayıda yapabilir.
Tornacı bulun veya servise, tamirciye gidin. Atla, deve değil.
-
11 Mayıs 2018, 17:25
Merhabalar bişey sormak istiyorum. Birçok motosiklet tecrübem var ama çocukluğumdan gelen ybr hayalim var köşede bi yerlerde..
2015 Model 8 binde hasar kayıtsız tertemiz bi motor var 7 bin tl diyor en son çiziği eziği bişey yok motorda fiyat olarak sizlere danışmak istedim nasıl sizce ?
Motor Aşktır.
-
11 Mayıs 2018, 17:29
motorcu74 adlı üyeden alıntı
Merhabalar bişey sormak istiyorum. Birçok motosiklet tecrübem var ama çocukluğumdan gelen ybr hayalim var köşede bi yerlerde..
2015 Model 8 binde hasar kayıtsız tertemiz bi motor var 7 bin tl diyor en son çiziği eziği bişey yok motorda fiyat olarak sizlere danışmak istedim nasıl sizce ?
Malum siteden benzerleri ile karşılaştırınız. Sıfırı 10.500 ü bulur.
-
11 Mayıs 2018, 17:53
Motor Aşktır.
-
11 Mayıs 2018, 18:38
Dediğiniz gibi hocam yuva bozuldu gibi duruyor, tapa son dişe doğru düzgün oturmuyor, tam sıkı şekilde kapanmıyor.
Yağı sık sık kontrol ediyorum çubuktan, şimdilik fark edilir bir eksilme yok, duruma göre biraz yağ ekleyip diğer yağ değişiminde yeni conta deniyeceğim.
Bu mevzudan dolayı motora rahat rahat binemiyorum yemin olsun sürekli yağ tapasına bakmaktan, bu akşamda vites değiştirirken garip bir ses duymaya başladım sonumuz hayır olsun artık.
Umarız fazla masraf çıkmaz, bir an evvel yaptırın en iyisi.
Yağ değişiminde aşırı sıkılmaktan olur bu, ben de bugün yağımı değiştirdim (Motul 7100 15W50), ilk baktığım kitabındaki tabloda anlatılan değer, o vida 20 nm tork ile sıkılıyor. Ona göre ayarladım tork anahtarını ve sorunsuz halloldu.
Tekrar geçmiş olsun, yaptırdığınızda süreci bizlere de anlatırsanız bilgi sahibi oluruz.
-
11 Mayıs 2018, 22:20
Tekpiston adlı üyeden alıntı
Umarız fazla masraf çıkmaz, bir an evvel yaptırın en iyisi.
Yağ değişiminde aşırı sıkılmaktan olur bu, ben de bugün yağımı değiştirdim (Motul 7100 15W50), ilk baktığım kitabındaki tabloda anlatılan değer, o vida 20 nm tork ile sıkılıyor. Ona göre ayarladım tork anahtarını ve sorunsuz halloldu.
Tekrar geçmiş olsun, yaptırdığınızda süreci bizlere de anlatırsanız bilgi sahibi oluruz.
Teşekkürler hocam.
Bir an önce yaptırıcam, fethiyedeyim 10 gün sonra Antalyaya gidip gelicem, paylaşırım durumu.
-
12 Mayıs 2018, 00:12
Teşekkürler hocam.
Bir an önce yaptırıcam, fethiyedeyim 10 gün sonra Antalyaya gidip gelicem, paylaşırım durumu.
Saygıdeğer arkadaşları'm bendede birkacgunden beri yag damlası vardı tapayı söktüm yağı bir kaba aldım iyice inceledim kartaldaki vida yeri yalama olmuş teflon sardım durdugibi ama hiç içime sinmedi ustaya sordum torna için motor inecekmiş of ya ise bak acaba tornacı diş acamazmi üstünde bir dış büyük somun atsak yada başka bir çözümü varmıdır acaba somunda degil sorun karterde cok sıkılmış sadece alt taraf değişimi acaba cevaplarınız için cok teşekürler.
-
12 Mayıs 2018, 00:32
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yağ tapası yalama,deforme olduysa yeni bir diş açıp,ona göre somunla iş gayet kolay çözülüyor.
3 sene evvel bende aynı şekilde fazla sıkmıştım,usta 10 dakikada çözdü işi.
-
12 Mayıs 2018, 08:34
ercan9145 adlı üyeden alıntı
Saygıdeğer arkadaşları'm bendede birkacgunden beri yag damlası vardı tapayı söktüm yağı bir kaba aldım iyice inceledim kartaldaki vida yeri yalama olmuş teflon sardım durdugibi ama hiç içime sinmedi ustaya sordum torna için motor inecekmiş of ya ise bak acaba tornacı diş acamazmi üstünde bir dış büyük somun atsak yada başka bir çözümü varmıdır acaba somunda degil sorun karterde cok sıkılmış sadece alt taraf değişimi acaba cevaplarınız için cok teşekürler.
El paftası ile klavuz diş açılabilir. Motor inmesine gerek olacağını sanmıyorum.
-
14 Mayıs 2018, 19:19
Evet arkadaşlar bugün adana gizerler yamaha servisine gittim durumu anlattım yağ tapasinin yalama olduğunu söyledim yetkili sanayide kapakci var fedi o yapıyor dedi bende sanayideki kapakcinin yanina gittim kilavuz mu paftami neyse onunla diş açtı ve içine yay koydu yine 12 dis anahtarla eski somunu oldu sağlamda oldu 25 tl aldı bilginize toplam 15 dk sürdü
-
18 Mayıs 2018, 05:39
Geçmiş olsun.
Ucuza hallolmuş.
Ben de aynı işlemi arabama yaptırmıştım. Bujisini söküp takmaya çalışırken olmuştu. Bi süre teflon bantla sıkıp gezmiştim. Sonra ilk fırsatta sanayide yaptırdım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:20 ----------
Bu da benim motor.
Yan ve arka çantalar bağlantı demirleri dahil givi.
Belki ilginizi çekebilir.
Bağlantı demirlerini zor buldum ama güzel oldu.
Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:37 ----------
-
18 Mayıs 2018, 06:08
ercan9145 adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşlar bugün adana gizerler yamaha servisine gittim durumu anlattım yağ tapasinin yalama olduğunu söyledim yetkili sanayide kapakci var fedi o yapıyor dedi bende sanayideki kapakcinin yanina gittim kilavuz mu paftami neyse onunla diş açtı ve içine yay koydu yine 12 dis anahtarla eski somunu oldu sağlamda oldu 25 tl aldı bilginize toplam 15 dk sürdü
Belki bir arkadaşa daha lazım olur, sizin yay dediğinizin ismine sanayide Helikoil (ing. helicoil) derler.
Geçmiş olsun.
-
19 Mayıs 2018, 14:26
Arkadaşlar benzin depo kapağınız kapalıyken bastırdığınızda aşağı doğru daha gidiyor mu ?
Kapağı kapattım çıt diye ses gelmesine rağmen sanki tam kapanmamış gibi bastırdığımda daha aşağıya gidiyor biraz açık gibi sanki sizde de böyle mi ?
-
19 Mayıs 2018, 15:20
Evet öyle. Aşağı doğru yaylanıyor. Normal bu, sorun yok.
-
19 Mayıs 2018, 15:35
turkishgecko adlı üyeden alıntı
Evet öyle. Aşağı doğru yaylanıyor. Normal bu, sorun yok.
Sağolun. Bir de Akünün olduğu yerin kapağını açmaya çalıştım yağı tapasının anahtarını almak için ama açamadım çok zorlanıyor kırılmasın diye de fazla zorlamadım nasıl açabilirim bunu
-
19 Mayıs 2018, 15:57
Haynes manual’de böyle gösteriyor. Ben de ilk açtığımda zorlanmıştım. Sonra alıştım. Kapağın motora takıldığı kısımlara dikkat et. Bir de biraz titreterek dene. Zamanla kirden fazla tutunmuş olabilir. Kolay kolay kırılmaz, korkma. Elini biraz altına sokmanın faydası olabilir.
-
19 Mayıs 2018, 16:56
Şahsen ben kırdım o sivri kısmı,yapıştırdım sonra japonla. Çekerken dik bi şekilde çekince daha kolay geliyor. Bi de elini altına sokarsan daha iyi olur, iki taraftan destekli çekersin.
-
19 Mayıs 2018, 16:58
Selenin ordan mı elimi sokayım yoksa o sivri yerin ordan mı ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 85 kullanıcı var. (0 üye ve 85 misafir)
Bu Konudaki Etiketler