marşla çalıştırırken motor tarafından bazen tokmak vurur gibi küt diye bir ses geliyor. korkup marşı bırakıyorum tekrar deniyorum herşey normal. sebep ne olabilir. ne yapabiliriz
marşla çalıştırırken motor tarafından bazen tokmak vurur gibi küt diye bir ses geliyor. korkup marşı bırakıyorum tekrar deniyorum herşey normal. sebep ne olabilir. ne yapabiliriz
Şöyle bi sorunum var misal 4. vites 4 bin devirde birden gaz verirsem boğuluyor hafif tekliyor sonra 5 bin devirden sonra normale dönüyor.
Hava filtresi ve buji yeni.
Neden olabilir sizce?
Sanırım benimki de hava ayarından, bi deneyeyim ayarlamayı.
Eski yetkili servis olan tamirci arkadaşları aradım anlas nr-47 diye model önerdiler .anlas in capra diye bir modeli de var bu iki lastiği kullanıp yorum yapabilecek var mı ..bir de Michelin mi anlas mi dedim anlas diyor ısrarla benim için mevsimlik lastikte ıslak zemin performansı onemli bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim kullanan arkadaşlardan
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
Bir de anlas in yine MB 34 diye bir modeli varmış ıslak zeminde daha iyi olduğunu söylüyor satıcılar yine bilgisi olan arkadaş varsa sevinirim
Lastik konusunda bende yardım istiyorum
Metzeller ve Anlas dışında marka yok gibi birşey.
Michelin düşünmüyorum. Çok uçmuş fiyatı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------
Islak zeminde ve asfaltta Michelin şahane yol tutuyor,tavsiyem o yönde olur.
Diğerini malesef bilmiyorum.
Ybr arayan varsa buyursunlar,kendi motorumdur.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...43754553/detay
En güzel akşamlar efendim şimdi şöyle bir durum bundan önce servisten aldığım baski balatayı değiştirdikten sonra usta 20/40 castrol yag koydu nende ha bugun ha yarın drken 2500 km oldu yag tapasini bir actim yagi kendin değişeyim diye altinada bir kap koydum yay yere akmasin diye birde ne görüm bir damala yag akmadı bundan önce 10/40 koymuştum koyduğun gibi yagi geri almıştım acaba 20/40 olunca mi yagi yaktı bu anlamadım bilgisi olan varsa sevinirim.
2500 km de hepsini yakması çok zor, aslında sen fark etmeden yakması zor eski sinek ilacı arabaları gibi gezersin. Artı 20/40 daha kalın 10/40'a göre. Benim tahminim problem usta.
Yag tapasinin ucuna mıknatıs yapistirmistim talaslari toplasin diye sen tut tapanın ucundan boşan oda deligi tıkamış bende yağ kalmamış sandım mıknatıs i göremeyince içine bir tel soktum tele yapıştı mıknatıs çekince ne kadar yag varsa aktı sorun halloldu bende gittim castrol 10/40 tam sentetik yağ aldım koydum hadi hayırlısı bakalım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------
[IMG][/IMG]
Siz değerli dostlarimdan bu yag konusunda yorumalrinizi bekliyorum motul 5000 ile arasında çok gittim geldim .Bu arada buraya bir not düşeyim ilerde bakarız yağ fiyatı 30 tl yer adana
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:58 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:12 ----------
Ilk km ile son km 494 km daha yedege düşmedim aradaki resim yanlışlıkla oldu 6 km daha gideydim 500 km olurdu neyse belki birilerinin işine yarar iyi günler.
Merhaba koyduğunuz castrol 10w40 yağ tam sentetik değildir, yarı sentetiktir. Castrolde 10w50 tam sentetik yağ var onu tavsiye ederim
E-Tekin isimli arkadaşımızın dediğine katılıyorum. Castrolde 10w50 tam sentetiktir ve kesinlikle tavsiye olunur. 2009 modelde yaklaşık 15.000 km kullandım, memnun kaldım. Ustanızın dediği ne yazık ki doğru değil, debriyaj da kaçırma yapmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Halen kullanmakta olduğum YBR 125 2016 model ve 13.000 km de. Henüz garanti dahilinde olduğu için yetkili servise müdahale edemiyorum. Onlar Yamalube 10W40 veya 15W50 sentetik kullanmaktalar. Yamalube da (sentetik) fena değil, memnunum.
Yurt dışında yağ markasını seçenekli kullanabiliyorsunuz, bir kez Motul 7100 (15W50 tam sentetik) kullandım, onun performansı diğerlerinden daha farklı oldu. Bu nedenle garanti sonrası kullanacağım tek yağ budur.
Çok teşekkür ediyorum.
Lakin ben araziye,dağa tepeye çok çıktığım için michelinlerin her tarafı yarık oluyor.
Daha dişli lastik tercih ediyorum.
Pirelli dura tractionlar vardı bi ara,keşke yine üretilse.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------
Sorun olmaz abi,bloklarda eski kasa ve yeni kasa arasında fark yok benim bildiğim.
[CENTER][B] Sosyal Medya Hesaplarımız[/B]
[URL="www.facebook.com/motosiklet.net"][B][COLOR="#0000FF"]MT Facebook [/COLOR][/B][/URL]
[URL="https://www.instagram.com/motosikletnet/"][COLOR="#FF0000"][B]MT Instagram [/B][/COLOR][/URL][/CENTER]
klavuzunda bir standart yaziyordu ismini hatirlamiyorum. yag 2 veya daha yukari ise depriyaj kacirir yaziyordu. castrol 10 50 ts galiba bu siniftan usta bu yuzden demistir
34 bindeki ybr min bugün ilk defa karbüratörünü temizledim.
İlginçtir ki nerdeyse tertemizdi içi.
Benzin damlatma sorunu için sökmüştüm aslında.
İlk çalışma düzeldi. Şimdilik damlatma sorunu da yok.
Tek sıkıntısı 4. 5. viteste 4000 devirde giderken gazladığımda isteksiz devirleniyor, boğulur gibi, 5000 devire geldiğinde düzeliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------
Olmadı...
Gene damlatmaya başladı, iyice kızmaya başladım.
inat ettim kendim yapcam ya da bozulsun iyice.
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)