Saygider arkadaşlar motoru yeni olanlar bi zahmet bakabilirler mi sıfır ybr lerin zincirleri normal mi oringlimi teşekkürler.
Saygider arkadaşlar motoru yeni olanlar bi zahmet bakabilirler mi sıfır ybr lerin zincirleri normal mi oringlimi teşekkürler.
Bendeki 2017 model, o-ring.
Selamlar, 2015 model ybr 125'im var. Motorum 11 bin km'de şu anda. Fakat çok yakma problemi var. Tam depoyla max 300 km gidebiliyorum. Aralık ayından beri böyle. Öncesinde 500 km'nin altına düşnüyordu bir depoyla. Sorunu yaşayanlar var mı, çözüm önerilerine ihtiyacım var. Rölantisi 1.500 devir civarı. Herhangi 1 değişim yapılmadı. Buji, karbüratör ya da başka bi sebepten dolayı olabilir mi?
Azıcık alındım valla kaza yaptım dedim de kimse geçmiş olsun demedi sağlık olsun ne yapalım
Geçmiş olsun kardeşim. Var mı bi sıkıntı. Nasıl oldu
Çok sağolun efendim hafta sonu hava güzeldi adana da binip söyle araba ile gidemediğim tarlalara doğru gittim buğday tarlalarina doğru tarla yolunda bir kuru ot yığını vardı üzerinden geceyim dedim amma otun altında gocaman bir taş varmış görmedim tenger menger yuvarladım ön siperlik kırılırdı koruma demiri yamuldu yerde bir baktım ayak oynuyor ellerim oynuyor biraz yattım yeşillikler arasında bir şey yoktu eve geldim akşam yattım sabah kalkamasam iyimi sonra bi ara acile gideyim dedim sonra acil bir geldi aklima son gittiğimde iki gun yatırmışlardı vazgeçtim muhtemelen ezik dedim ezik kremi sürdüm kas gevşetici derken bi parçayım buda küpe oldu motoru ota b..ka surmeyeckmisiz onu anladım kalin sağlıcakla
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------
Sağolasın kardeşim birde annem düştü beş kaburgasını kırmıştı üç ay önce doktor buna alçı filan olmaz böyle çekecek demişti ağrı kesici filan şimdi iyi o geldi aklıma vaz geçtim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------
Teşekkür ederim efendim aşağıda anlattım sağolasınız Allah sizleri kazadan korusun inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
Ayriyetten bugün egzozdan bir zırıltı geldi başka bir motorcu arkadaş susturucu bitmiş dökülmüş dedi servisi aradım 870 tl dediler gaz verip bırakınca oluyordu bir arkadaş egsozun bağlı olduğu demiri bir tuttu tesadüf ses kesildi hafta sonu bi baktiracam inşaallah.
ben de bugün farkettim motor devirliyken gazı hepten kapatıp kompresyona bindiğinde egzostan patırtılar geliyor. Zırıltı falan değil patırtı. belki daha önceleri ya yoktu ya da vardı ben anlamadım. bu normal mi değilse sebebi ne bir zararı olur mu ?
Geçmiş olsun gördüm mesajını da telefondan olmuyo zor oluyo diye yazamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
Bi zararı olmaz, zengin karışımdan olur diye biliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------
Şöyle bi sorunum var misal 4. vites 4 bin devirde birden gaz verirsem boğuluyor hafif tekliyor sonra 5 bin devirden sonra normale dönüyor.
Hava filtresi ve buji yeni.
Neden olabilir sizce?
kışın birkaç kez çalışmadı komşunun motoru ile hava ayarı yapmıştık. demek olması gerektiği gibi değil. hava ayar vidasını biliyorum. zengin karışımı normal yapmak için saat yönünde mi döndürmek gerek?
Merhaba arkadaslar geçen hafta 2. el 2013 model ybr esd alarak aranıza katıldım. Motorla alakalı bikaç sıkıntım var eğer yardımcı olabilirsiniz sevinirim öncelikli sıkıntım fren yaptğımda gidonun titremesi bu direk güvenli sürüşü etkilediği için beni de tedirgin ediyor.2. cisi ise hız göstergem çalışmıyor fakat devir saatinde bi sıkntı yok ikisi birbiri ile bağlantılı göstergeler değil mi sorun ne olabilir
Çok soruldu da 2012 den beri üstünde Pirelli lastik var 15 bin oldu hiç memnun değilim ıslak zeminde frende direk kayıyor ne tavsiye edersiniz yumuşak hamurlu bir lastik Michelin baya para ve gerçekten Michelin okadar farkeder mi kullanımda ...saygılar
Ikisi birbirinden bağımsız gördüğüm kadarıyla tabiki benden daha bilgili arkadaşlar vardır ama nacizane fikrim efendim bende olduğu için biliyorum ya km teli kopmuş ya da daha kötüsü km numarotorleri saatin içindeki lambanın etkisiyle numaralar eriyor gerçi hic calismiýor diyorsun muhtemelen km teli köpük 5 ila 10 tl bişey
Öncelikle hayırlı olsun.
Gidonun titremesi muhtemelen ön fren diskindeki eğrilikten olabilir. Bir ihtimal de gidon bilyalarında gevşemedir.
Devir saati ile hız göstergesi birbirinden bağımsız çalışmaktadır, hız göstergesinin kablosu ön tekere inen içi dönen basit çelik yapıdadır. Kopmuş veya üst bağlantısı gevşemiş olabilir. En son ihtimal ibrenin kendisinin arızası olabilir.
Ben de Anlas Capra aldım. Gayet memnunum tavsiye ediyorum virajlarda çılgınlar gibi yatabiliyorsunuz :D
Aslında ben kışlık olanını kullandım 2 gün CBF de harika kayma vs yok Pirelli de kuru zeminde iyi bana ıslak zemin performansı iyi bir lastik lazım bazıları ıslak da kötü demiş Michelin daha iyiyse onu alalım ikisini de kullanmadım hiç
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)