Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
22 Şubat 2018, 18:55
Orijinal balatayı mı tavsiye edersiniz? Yoksa Brenta veya Galfer mi?
Reklamlar
-
23 Şubat 2018, 13:52
Bleus adlı üyeden alıntı
Orijinal balatayı mı tavsiye edersiniz? Yoksa Brenta veya Galfer mi?
Orijinalden şaşmayın
-
26 Şubat 2018, 23:27
Arkadaşlar merhaba, motor soğukken ilk çalıştırmada rölantide çok hafif bir uğultu var ama ısınınca hemen kesiliyor, 9500km de, sıkıştırmam motoru, bakımlar yeni, buji, hava filtresi, yağ yeni serviste değişti, gerçi bakımdan öncede vardı, rahatsız edici bir ses değil ama merak ettim, başına gelen var mı?
-
02 Mart 2018, 09:29
E-TEKİN adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba, motor soğukken ilk çalıştırmada rölantide çok hafif bir uğultu var ama ısınınca hemen kesiliyor, 9500km de, sıkıştırmam motoru, bakımlar yeni, buji, hava filtresi, yağ yeni serviste değişti, gerçi bakımdan öncede vardı, rahatsız edici bir ses değil ama merak ettim, başına gelen var mı?
benim 13000 km esd de var uğğğğ uğğğğ uğğğ yapiyor debraja basinca kesiyor ama sogukken sicakken normal çalışmasi var debraka basinca kesiliyormu sizin ses bir deneyin ama benimki bayadi boyle sotun yok
-
04 Mart 2018, 21:28
Hepinize en güzel akşamlar olsun arkadaşlar nacizane bir sorum olacak karbüratör altındaki tahliye borusundan sabah kalktığımda benzin akarmış avuç içi kadar ıslaklık oluyor sabahları acaba nedendir bilgisi olan varsa sevinirim efendim.
-
04 Mart 2018, 22:11
ercan9145 adlı üyeden alıntı
Hepinize en güzel akşamlar olsun arkadaşlar nacizane bir sorum olacak karbüratör altındaki tahliye borusundan sabah kalktığımda benzin akarmış avuç içi kadar ıslaklık oluyor sabahları acaba nedendir bilgisi olan varsa sevinirim efendim.
iyi akşamlar abi. tahliye vidası çok hafif gevşek olabilir oradan damladan daha küçük şekilde sızıyor olabilir. tahliye vidasını kontrol ettiniz mi?
-
05 Mart 2018, 13:47
O vida sonuna kadar sikilimi olacak acaba.
-
05 Mart 2018, 20:52
O vida sonuna kadar sikilimi olacak acaba.
evet sonuna kadar sıkılı olması gerekiyor. yanlışlıkla hava ayarını sıkmayın dikkat edin
-
09 Mart 2018, 09:01
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
iyi akşamlar abi. tahliye vidası çok hafif gevşek olabilir oradan damladan daha küçük şekilde sızıyor olabilir. tahliye vidasını kontrol ettiniz mi?
Herşey gönlünce Olsun Uzay gemisi kardeşim damlama kesildi azbi gevşekmiş Hayırlı cumalar herkese.
-
10 Mart 2018, 19:14
Bu gün bakım için ustaya gittim subap ayarı yaptırdım karbüratör temizliği yaptırdım usta kafamı karıştırdı benim zincirim orikli usta bu zincir çok ses yapar dedi sana normal zincir takalım dedi oysa eskiyen zincirimi sessiz olsun diye oringli takmıştık bende önce bir size sormak istedim orikli zincir mi çok ses yapar normal zincir mi çok ses yapar aydınlatırsanız çok sevinirim efendim herkese hayırlı akşamlar efendim.
-
10 Mart 2018, 19:40
Bu gün bakım için ustaya gittim subap ayarı yaptırdım karbüratör temizliği yaptırdım usta kafamı karıştırdı benim zincirim orikli usta bu zincir çok ses yapar dedi sana normal zincir takalım dedi oysa eskiyen zincirimi sessiz olsun diye oringli takmıştık bende önce bir size sormak istedim orikli zincir mi çok ses yapar normal zincir mi çok ses yapar aydınlatırsanız çok sevinirim efendim herkese hayırlı akşamlar efendim.
Öncelikle söyleyeyim zincirden hiç anlamam hatta zincirimin o-ringsiz olduğunu bugün şans eseri öğrendim ama şunu söyleyebilirim o-ringsiz zincir takılı motorumda şu ana kadar zincirden kaynaklanan bir ses hiç duymadım
-
10 Mart 2018, 19:47
iki zincirde ses yapmaz abicim. bence usta sana zincir satmaya çalışmış. oringli zincir, zincir aralarında lastik olduğu için daha uzun ömürlüdür. bu lastikler yağı zincirde tutar. zincirin yeniyse hiç masraf etme. saygılar
-
10 Mart 2018, 22:03
iki zincirde ses yapmaz abicim. bence usta sana zincir satmaya çalışmış. oringli zincir, zincir aralarında lastik olduğu için daha uzun ömürlüdür. bu lastikler yağı zincirde tutar. zincirin yeniyse hiç masraf etme. saygılar
Uzay gemisi arkadaşım cevabin için cok teşekürler ozaman orikli zincire devam hakkını helal et çok hakkın geçiyor takrar tekrar teşekürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
Pangaea adlı üyeden alıntı
Öncelikle söyleyeyim zincirden hiç anlamam hatta zincirimin o-ringsiz olduğunu bugün şans eseri öğrendim ama şunu söyleyebilirim o-ringsiz zincir takılı motorumda şu ana kadar zincirden kaynaklanan bir ses hiç duymadım
Pangea arkadaşım sanada çok teşekkür ederim sizler olmazsanız bu vicdansız ustaların kucağından inmeyecez teşekkür ederim.
-
10 Mart 2018, 23:25
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Abi o-ringli zincir daha iyidir.
Ses falan yapmaz.
Eğer zincirinin değişmesi gerekiyorsa ön-arka dişliyi alacak şekilde bir fotoğraf atarsan yorumda bulunabiliriz.
Son olarak;ustanı değiştirmeni tavsiye ediyorum.
-
11 Mart 2018, 23:43
evet sonuna kadar sıkılı olması gerekiyor. yanlışlıkla hava ayarını sıkmayın dikkat edin
O damlama olayından muzdaripim ben de.
Civatadan değil benimkisi şamandradan, karbiratörün altını söktüm şamandranın ayaklarını az eğdim taktım hiç damlatmadı.
Demin bi kontrol edeiym dedim gene damlatmış iyice sinir etti beni.
-
11 Mart 2018, 23:56
[IMG][/IMG]
Küçük bir kaza atlattım on siperligin ve arka çanta kırıldı dağ yolunda giderken otların arasında taş varmış tepe taklak gittik cik şükür ki göğsün ağrıyor herhalde ezik sogunca daha çok agriyor ama motosiklet e biniyosan demekki böyle tecrübe kazaları olacak demekki yinede motor sürmeyi seviyorum kalin sağlıcakla.
-
13 Mart 2018, 18:29
subap ayari tamamda karburator temizligini ne icin gerek gordunuz acaba temizlikten sonra ne degisti ve temizlenirken gordunuzmu bizler kendimiz yapabilirmiyiz bu karbüratör temizligini.
-
13 Mart 2018, 19:12
Herkese Merhabalar
Benim motorum YBR 125 2012 model ve aküsü bitti değiştirmem gerekiyor. Hangi aküyü tavsiye edersiniz ve nerede bulabilirim.Ayrıca kış sebebiyle 1 ay falan motoru çalıştırmadım çalıştırınca devir saatinin çalışmadığını gördüm rölantideyken gaz vermeyince deviri gösteriyor fakat gaza dokununca sıfıra düşüyor. Bu konuda yardımcı olursanız svinirim.
-
13 Mart 2018, 21:24
necmi657 adlı üyeden alıntı
subap ayari tamamda karburator temizligini ne icin gerek gordunuz acaba temizlikten sonra ne degisti ve temizlenirken gordunuzmu bizler kendimiz yapabilirmiyiz bu karbüratör temizligini.
Karbüratör temizliği tamamen piskolojik oldu gözle görülür bir pislik girmedim içinden birkaç memeyi hava tabancası ile ufurttu açıkçası pek de bi fark olmadı subap ve karbüratör temizliği için 50 gayme bayıldım buz gibi oldum açıkçası kendim bile yaparmışım deneme yaptım 100 km göremedim. Yine düzde son gaz 95 diyor ön 14 dişli arka 43 dişli
-
16 Mart 2018, 15:46
10w40 yerine 15w50 koyulmuş bu sıkıntı yaratır mi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 112 kullanıcı var. (0 üye ve 112 misafir)
Bu Konudaki Etiketler