Nasıl anlatayım?
Debriyaj manetinde kavrama noktası (motoru götürdüğü yer) daha ileride olacak.
Çok ileride de kavramasın.
Anlatabildim mi?
Nasıl anlatayım?
Debriyaj manetinde kavrama noktası (motoru götürdüğü yer) daha ileride olacak.
Çok ileride de kavramasın.
Anlatabildim mi?
Üzgünüm, sizin sorununuz bende hiç olmadığı için işkembeden sallamayayım.
Benzin filtresindeki tıkanıklık, gazı tam açma durumlarında yığılma veya tekleme şeklinde kendini gösterir.
Hava filtresinin çok kirlenmesi performans düşüklüğü olarak zaten kendini belli eder.
Karbüratör kirlenmesi veya tıkanıklığı da düzensiz çalışmaya neden olur. Rölantide düzensizlik ve yürürken yığılma gibi.
Hava ayarını nasıl yapıyorsun?
hava ayarini şu sekilde yapiyorum sicak motorda rolentiyi 1500 dd getiriyorum hava vidasini sağ dogru sikiyorum motsiklet calismasi duzensizlesiyor sonrada sola dogru turlari sayarak acmaya basliyorum motosikletin calismasi duzensizlesiyor nekadar actiysam actigim kadar turun ortasini buluyorum sag dogru kisiyorum yani 4 tur actiysam 2 tur kisiyorum motosikletin devride yukseliyor sonra rolentiyi ayarliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:39 ----------
bu sabah birsey daha dikkat ettim motosikleti boş vites rampa asagi giderken devir yukseliyor fren yapinca devir azaliyor
Hava ayarını doğru yapıyorsun.
Altta yazdığında enteresan bir şey. Yağının viskositesi olabilir. Fazla yağ koymazsın. 10-40 mı kullanıyorsun?
yag 300 km oldu degistireli 10 40 castrol koydum servise veya ustaya gotursem motosikletim birsuru yerini ellicek servisede goturmek istemiyorum ama kendim cozebilecekmiyim bu sikintiyi
Biraz bekle bakalım. Varsa, aynı problemi yaşayanlar yazarlar.
Motorun modeli ne ?
Bir de kafama bir şey takıldı. Daha önce subap ayarı yapılmış mı motora.
Genellikle subaplar gevşer ve ses yapar. Siz sıkı çıktı. Ayarladım diyorsunuz.
Boşta derken debriyaj çekili sanırım. Debriyaj tam ayırmıyordur o yüzden motoru salınca devir artıyordur. debriyajı biraz daha ayrı hale getirin. Yani biraz daha geç kavrasın.
1. viteste debriyaj çekili dururken motor hareket etmeye çalışıyor mu yani motoru tutmak için bir çaba harcıyor musunuz?
motorum 2015 model 11 bin km yamha ybr ikinci el olarak aldim almadan once servise gidip bakimlarinin yapilip yapilmadigina baktik motorun sahibinle 1000 4000 km bakim yapildigini soyledi servis subap ayarini veya baska bir durumunu soylemedi birde rami deki kardesler motor 7000bakimi yapilmadigi icin garantiden cikitigini soyledi ama baska bir servisi aradim 10 binde getirisin motorunu bakimini yapariz garantiye sokariz dedi ne yapayim servise bakima gideyimmi birbirlerinden haberleri yok bakim icin 230 tl dedi
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------
rampa asagi debraj cekili degil bos isigi yaniyor o sekilde giderken devir yukseliyor frene basinca devir dusuyor ama motosikletin debriyaj veya vites ile ilgili bir sikintisini gormedim olmasi gerektigi gibi
O zaman bilmiyorum
Arkadaşlar benim 5 sorum var cevaplarsanız gerçekten memnun olacam ustalarımdan bekliyorum..
1-Zincirim değişecek Sfr-Oringli Alacam fiyatlar 80-120 arası sarı olanı ve beyaz olanı var dişlileride değiştirmem gereklimi sizce ? ve Orjinal ybr 125 esd yedek parça satan siteler var mı ? Lütfen öneriniz.
2-Arkada İrc Anlaş Lastik 1000km anca binildi önde nylon lastik yamahanın kendi ürünü %35-40 ömrü var Sizce kışı çıkarayım önümüzdeki sezonmu değiştireyim ekonomik dara sokacak michelin falan alırsam.
3-Hava filtesi 10 bin kmdir değişmemiş sadece üflettim değiştirmeliyim ? Ne faydalarını görrüm
4-Karbüratör dıştan temiz gözüküyor içini temizletsem ne faydasını görrüm 10 bin km dir temizlenmemiş
5-Birde yağ olarak castol 10-40 var 2 bin kmdir 7 bin km çok az bir titreşim oluyor geçiyor motul 10-50 mi motul 20-50 mi koymalıyım yazın ortalama 38-43- derece sıcaklık birde şansıman yağı varmı değişiyormu ?
6- Phipilis far ampülü alacaktım xenon u söktüm servise sordum 12 lira dedi parçacı aynını 7 liraya sattı orjinal midir ?
Ustalarım tecrübelerini yazarsa sevinirim detaylı olarak lütfen en önemli yedek parça orjinal satan site tavsiyeniz
Zincir degisecekse disli de degisir. Disli zincirden once dagitir kendini ybr'de hatta.
Ben 17bin km'dir hava filtremi degistirmedim. 3 defa temizledim bu zamana kadar 20bin de bir daha bakacagim. Filtre degistir beni derse degistiririm.
Durduk yere karburator temizligi falan ugrasmayin. Sikinti cikarmadigi surece devam.
Yagda iyi markalarin 10-40'indan sasma, ve hep ayni markayla devam et. Yaz-kis 10-40; Antalya-Izmir-Adana gibi bir yerde degilsen. Oralardaysan orali arkadaslar daha iyi bilir.
1- Motorun kaç kmde olduğunu söyleseydin iyiydi, zincir öyle 15-20k kmlerde değişmez. Bakımsızsa o ayrı. Google amcadan bakabilirsin ama yerinde alman her zaman daha iyidir.
2-Lastikler takım olarak değiştirilir, fakat nedense tek değiştirenlerin bazısı tercihlerini arka lastikten yana kullanıyorlar yanlış yapıyorlar. Motor tehlike anında ön lastik bırakır ve düşersin. Bu yüzden değiştirmen gerekiyorsa takım olarak, bütçen yok ise tercih ön
3-Servis kitapçığında bununla ilgili bilgiler var aslında, ama çok tozlu topraklı yollarda kullanıyorsan sık değiştirmek gerekir.
4-Daha neredeyse sıfır motorun karbüratörünü orasını burasını söküp motora tecavüz etmenizi tavsiye etmem.
5-İzmir'de yaz aylarında 15-50 Motul kullanıyorum kışın 10-40 ideal.
6-Philips orjinal ampülü 7 lira zaten, diğeri kazık söylemiş.
Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)
Arkadaşlar merhaba,motorumun orjinal aynası kırıldı ayarlanan yerinden. Bi tane daha aldim o da ayni yerden yalama oldu sabit durmuyor. Zırt pırt bozulmayacak bir ayna önerebilirseniz sevinirim.
merhaba bir sorum daha olacak motosikletin orjinal did marka zincir var uzerinde 11 bin km oldu ama baklalar paslanip kitlenmis 5 6 baklasi paslaip kitlenmis gaz yag ile temizledim yinede acilmadi baklalari nasil acabilecem cok ses yapiyor surus esnasinda
zinciri sokmeyi dusundum ama sokemedim baklalara tektek baktim sokulecek bir yerini goremedim varmidir sokmek icin bir yeri
Yok. O-ringli zincir. Ek yok. Zinciri gaz doldurduğun bir plastik kutu, konserve kabının içine doldur.
Şu an bu konu içerisinde 289 kullanıcı var. (0 üye ve 289 misafir)