ya benim motor ateşlemeyi kesti buji kablosuna elektirik vermiyor ne yapmm lazm başına geln oldumu hiç
Benim ybrde gidonu saga sola cevirirken tam orta noktada cok hafif belli belirsiz bir zorlama takilma oluyor arkadaslar sizinkiler nasil normal mi acaba
Bendede oluyor o. Gidonu gevşetince geçiyor ama bu sefer motor sağa sola çekmeye başlıyor geri sıkınca da tam orta değil biraz sağda takılıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:38 ----------
Yanlış yazmışım gevşetince gidonda boşluk oluyor motor düz gidiyor. Sıkınca da motor hafif sağa çekiyor ve gidonda o takılma oluyor. Ama bu sağa çekme elimi bıraktığım zaman olduğu için çözüme pek uğraşmadım.
Hepsinde bi sorun var sanırım bende o olmuyor ama düz giderken sanki direksiyo tam düz degil gibi :D
14-45 Orjınal disli
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
https://youtu.be/BYCntKb4LxA
Gidon ile ilgili dediğiniz sorunların hiç biri bende yok, iyi bir servise baktırın.
Anlattiginiz gidon problemleri motorun gecmisinde saglam bir kazasi oldugunu isaret ediyor olabilir.
Bir ustaya götürmüştüm. Sorunları söyledim gidonu tutarken hissetmiyorsan böyle bin dedi. Sorun her türlü şeyden olabilir dedi. Ön düzeni sökeceğiz tornacıya götüreceğiz bir sürü uğraşacağız boş ver böyle bin dedi bende biniyorum.
Arkadaşlar 300 km yola gittim Ybr 125 esd 2015 kullanıcısı olarak koltuk iyi ama ne bileyim bacaklarımı kalçamı çok yoruyor 50-60 km sonra ağrıtıyor bunu değiştirme daha konforlu bişey yapabilme şansımız var mı birde devir 10-11 bin de çok titreşim var bu önemli diğilde son bir sorumda mesela 2-3 km hıza giderken yavaş şekilde yani aniden ön freni sıkınca bir ses ötüyor bunların çözümlerini söylermisiniz birde buji olarak hangi marka tavsiye ? teşekkürler
Gidondaki takilma icin yetkili servise gittim bilya duzeninde ezilme var o takilma yapiyor 200 tl sıkışmış dedi. Sanayiye gittim bi cekic bi anahtarla sagolsun usta halletti
Merhaba,
birinci olarak oto koltukçu da 50-70tl arasına bi koltuk yaptırabilirsin, konforlu olmasını istersen süngerini de değiştirip kaliteli bi sünger koyacaktır.
ikinci olarakta ybr esd 11. deviri görmez, 10-11 diye kast ettiğin şey 10.4 devir muhtemelen, 10 devirden sonra titremesi normaldir, 10 devir bandında gezmemen motorunun sağlığı açısından daha iyi olacaktır.
üçüncü olarakta ön frene basınca gelen ses tahminimce balatandan geliyordur, servise gidip ön balatanı zımparatlatmak istediğini söyle, ön balatayı zımparalatmışken arka fren balatasını da zımparalat, frenlerinin sesi kesilip tutuşu da düzelecektir
ve son olarakta ngknin iridyum bujisini tavsiye ediyorum, normal buji 10 tl ama iridyum buji 30-40tl ve daha kaliteli.
linki ise şu: http://www.hepsiburada.com/ngk-yamah...SABEgIf-vD_BwE
iyi forumlar
Kısmetse bu hafta sonu ybr 125 ile uzun bir gezi planlıyoruz arka sandıgın üzerine ızgara yaptırdım üzerine 1 çadır 2 mat 2 battaniye yana heybe aldım çay takımı ve anlık malzememlri oraya koyacagım birde ön amortisöre bir çıkıntı aparat yapıp iki kamp sandalyesinide oraya koymayı düşünüyorum iki kişi planımız böyle en azından 8 gün evden kaçmak Araba da var ama motor başka bir zevkli imiş inşallah bol bol resim atma fırsatım olur yağ degiştim buji değiştim zinciri yagladım hava filtresini degiştim bakaklım hayırlısı.
Motorun bir kısmına küçük bir bölüm gibi bir şey yapanlar var mı? Disk kilidi falan koymak için. İyice inceledim motoru hiç koyacak bir yer yok. Bunu uydurabilen biri var mı? Ya da herhangi bir fikri olan?
merhaba 2015 model ybr var 11 bin km de su an elim tamire yatkindir hava filtresi buji yag degistirdim hava aayarini yaptim subap ayarini yaptim orjinal subap ayari cok siki idi ilk defa actim subap ayari yaptim sente cakisi subap bosluguna cok zor giriyordu biraz gevsettim sente cakisi bosluklarda daha rahat hareket etmesini sagladim yani ayarlar bakimlari tamam oldu motorumun yanliz motosikletle rampa yukari cikarken aniden yavaslayip durunca stop ediyor biraz bekleyince mars yapip calistiriyorum bakimdan oncede böyledi bakimdan sonrada degisiklik olmadi arkadaşlar sorun neden kaynaklaniyor olabilir
Debriyaj elciğinden ayarına bir bak istersen.
Motor ısındıktan sonra debriyajın ayırması zorlaşıyor gibi. Biraz daha boşluk vermek lazım.
benimde uzerindeki orjinal zincir ayni sorun bende var gaz yag ile bolca sildim acilmadi baklalar kitlenmis 4 5 yerinde var zincirin naska neler yapilabilir zinciri
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------
debriyaj da bakarim tabiki birazdan bakicam ama kavramasini ileriyemi almaliyim geriye dogrumu
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)