Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben ilk motorumu uzun araştırmalarım sonucunda yani 2005 model bir ybr125 almış bulunmaktayım. Motoru şu an tanıma aşamasındayım ve bu aşamada bana yardımcı olursanız mutlu olurum.
Öncelikle;
1- Kullanım el kitapçığını satan arkadaştan alamadım. İnternette arayayım dedim ancak 2000 yılı basımlı ybr125e motorunun kitapçığını bulabildim. Bu bizim motorumuzla birebir midir? değilse bu kitapçığı nasıl temin edebilirim? (pdf te olabilir)
2- Motorun aküsü bitik durumda. Almam gereken akünün amperi kaç olmalıdır ve hangi marka tavsiye edersiniz. Amperi yüksek akü almamın sakıncası olur mu?
3- Kullanılan far ampüllerinin modeli ne olmalıdır? h1,h3,h4?
Herkese sağlıklı, kazasız sürüşler diliyorum.
benim de şu sıralar almaya yakınım. 2004 model 19000 civarlarında buldum bitane. kaç ytl fiyat öneriyimki adama ?
digi_boy26 bir de şuna bakabilirsin.
http://www.sahibinden.com/14_600-_20...XQQdisplayitem
bu bizim beyfanın motoru topri ama benim dediğim büyükderede bi amca biniyo. dedim ver şunu bana diye o da olur aal demişti. 2004 model 19.000lerde
aguarius_69 mehaba,
Öncelikle motorun hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Benim motorunda uzun bir süre kullanılmadığı için aküsü bitik durumda. Biraz araştırdıktan sonra YUASA'nın (Yumicron) YB5L-B 12V 5AH aküsünü almaya karar verdim. Fiyatı 50 YTL civarında imiş.
Kullanım El Kitapçığını bulamazsan eğer benimkinden (2004 model) fotokopo çekip gönderebilirim.
Sağlıklı ve Keyifli sürüşler
digi boy 26 merhaba,
Senin adama önereceğin fiyat önemli değil. Önemli olan adamın kaç para istediği. Fiyatını yazda bizde sana önereceğin fiyatı söyleyelim.
Ben 1 hafta önce 2004 model 400 km'de motoru 2100 YTL'ye aldım. Noter ve ruhsat masrafı 250 YTL tutuyor. Bunlara birde 100 YTL civarında akü,motor yağı,buji fiyatlarınıda eklersek toplam maliyet 2450 YTL oluyor.
Sonradan öğrendim ki Ankara'da Kuruçayırlı Otomotivde 2007 model sıfır YBR 125 'ler Kredi Kartına 12 ay vade farksız 3300 YTL'ye anahtar teslim satılıyormuş.(ayda 275 YTL ödeme ile) Oysa benim cebimden 2450 YTL peşin çıktı ve iyi araştırma yapmadığımdan 850 YTL fark için 2007 Model yerine 2004 Modelini almış oldum. Ödeme imkanın varsa bu yazdıklarımı düşün derim. 19000 km'de rodajının nasıl yapıldığını bilmediğin motoru almakmı iyi? yoksa sıfır alıp rodajını kendin yapmakmı?
Sağlıcakla kal,
Temiz 2.el motosiklet almak bence her zaman sifir motor almaktan daha iyidir. Ama tabi ki, arada cok az fiyat farki oldugunda sifir almak mantikli.
Bunlar benim kisisel gorusum, katilmayanlariniz olabilir.
Dunku yagmurdan sonra havalar bugun duzelti ve ben motoruma binmek istiyorummm!
Yamaaaa cevren zayif mi? Servis vs. konusunda mi yoksa kullanici cevresi olarak mi? Bak eger 2. secenek ise gecenlerde +1 oldu dikkatini cekerim!
= = = Be Aprilia racer! = = =
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Ben kafa karenajin tipini pek begenmiyorum. Onun yerine ruzgari kesmesi icin hos gorunumlu bir cam taktirmak istiyorum. Fiber carbon fismekan cinsinden hani..
Birkac degisik model eminim vardir. Bilenler resim ve adres destekli yardimci olurlarsa cok sevinirim.
Bulent taabii yaa gidip Metehan'a mi danisicam ben? Hondaci tirtirci anlamaz bilmez.
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Metehan gor abicim bak dayanismayi gor de gozlerin yasarsin.
Bulent resimler icin tesekkur ederim. Ama o YBR'yi asar gibi gorunuyor. Buyuk gelir. Daha minik daha narin birsey bulmam lazim. Bugun Sirkeci'de sordum 40 YTL fiyat cektiler boyle fume renk ama motorla gitmedigim icin nasil durur kestiremedim. Cok acelem yok, bir sekilde ayarlamaya bakacagim. Yolda giderken gaza yuklendigimde ruzgarin gogsume carptigini fark ettim. Cger miger kalmaz valla bu gidisle. Hem hizimi da kesiyor. Icime sinen bi parca bulamazsam boyle idare ederim artik.
arkadaşım makinanız gader konuşun...Ben bindiğiniz ybr ye 2004 te ilk çıktığında pindim sattım...hatta Beldeyamaya davet edilip Japon mühendisler eşliğinde ankete katıldım...test sürüşü yaptım..
ama gerçek olan şudur...şunu anladımki YBR 125 cbf 150 den daha sağlam bir üründür...bunu itiraf ederim...
Coskun Abi senin olay guzelmis cidden. Bir de abi hani Edirne'de ikamet eden bir ogretmen abimiz var ya, onun gibi birsey nasil olur? Ben o abiyle de irtibata gecsem iyi olacak.
Coskun abi seninle gorustugumuzde yakindan bir bakayim.
Gesmise mazi yenmise kuzu derler abicim maziden bahsetme bana. Kendin itiraf ettin, Yamaha'ya uzagim, cevrem vs. az diye. Kazi cevirmeyelim.
korna filan onlar basit şeyler mete_han kardeşim allah daha büyük sorunlar vermesin,kaç paralık parçaki değiştirirsin
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
istanbulda bana ybr ile makul bi ücret karşılığında ders verecek arkadas var mı?
Şu an bu konu içerisinde 423 kullanıcı var. (0 üye ve 423 misafir)