Bugün motorum 7.000 kmye geldi. 6 ay önceden aldım 0 olarak. ilk bakımını 1000 kmde
yamaha servisine götürdüm. Servis sadece yağ değiştirdi. Belki de zinciri yağladı. 110 lira aldı. Çıkar çıkmaz töbe dedim. Bir daha uğramadım bakım için.
Gittim kendim Karaköyden Lokma takımı aldım. Ve artık bakımlarını kendim yapmaya karar verdim. Servis kazığından sonra çok sinirlendim çünkü
.
3500 de motorun ilk yağını değiştirdim.(Castrol almıştım.Öyle denk geldi bir petrolde onun için) Baya erken değiştirdim. Sabırsızlık diyeyim
.Zincir temizlemesini 1000 kmde yapıyorum.
6000 de hava filtresini kontrol ettim. Temizdi. Yine de içini filan bezle sildim.
Bugün 7000 km ye geldi. Dedim şuna bi İpone marka bir yağ içireyim.[Normalde 3.500 kmde değiştirdiğimi hesap ederek en azından 8.500 de değiştirmeyi düşünüyodum ama çok merak ettim İPONE yi
] Nasıl olacak motor. Herkes tavsiye ediyordu çünkü. Yağı değiştirdim , zincirli temizleyip yağladım. Artık yarın bir deneyim bakalım
.
Bu arada eksik birşey yapmış isem bildirirseniz sevinirim.
Ha ortalama 3 lt yakıyor. Ani kalkarım, 7.5 devirlerde vites atarım her zaman.Ama bir de ani kalkış yapmadan ve 7 devirde atarak denicem bakalım kaç yakacak.