Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
07 Haziran 2016, 10:36
arkadaşlar herkese merhaba.2012 ybr aldım ikinci el.2 hafta olmadan sorun çıkardı şansımıza sorun şu.motor normal çalışıp giderken aniden boğulmaya başlayıp stop ediyor.sağa çekiyorum.depo kapağını açıp,açık şekilde çalıştırıyorum.sonra kapağı kapatıp çalıştırıp yoluma devam ediyorum.başıma 2-3 defa geldi.bunun nedeni nedir acaba?var mı daha önce böyle bir durumla karşılaşan kimse?benzine pislik karışma ihtimalini düşünüyorum ama :/
Reklamlar
-
07 Haziran 2016, 11:35
dalanper adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese merhaba.2012 ybr aldım ikinci el.2 hafta olmadan sorun çıkardı şansımıza
sorun şu.motor normal çalışıp giderken aniden boğulmaya başlayıp stop ediyor.sağa çekiyorum.depo kapağını açıp,açık şekilde çalıştırıyorum.sonra kapağı kapatıp çalıştırıp yoluma devam ediyorum.başıma 2-3 defa geldi.bunun nedeni nedir acaba?var mı daha önce böyle bir durumla karşılaşan kimse?benzine pislik karışma ihtimalini düşünüyorum ama :/
Yakıt filtresi tıkanmış olabilir bi temizle bakalım.
Bi de karbüratörün en altında bi vida var onu gevşet biraz benzin aksın tekrar sık. Su varsa atar oradan.
-
07 Haziran 2016, 14:29
TamGazDevam adlı üyeden alıntı
o 5 liralık motora canımızı emanet ediyoruz, aklında bulunsun ;)
ben sana bakımlarını yapma demiyorum ki garanti peşine koşma diyorum. Bildiğin bir usta var ise ona emanet et ;)
-
07 Haziran 2016, 18:12
iyi seyirler arkadaşlar...
-
07 Haziran 2016, 19:26
arkadaşlar geçen sefer cevap alamadım motorun 5000 bakımı için tanıdıgınız güvendiğiniz bir servis noktası varmı maltape tuna motordan memnun değilim ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
Yolcu0 adlı üyeden alıntı
çizgiye çok yakın viraj alıyorsun yol gözüksede gözükmesede şeridini aşan araçlar sıkıntı olur senin için
-
07 Haziran 2016, 21:07
omerbguclu adlı üyeden alıntı
arkadaşlar geçen sefer cevap alamadım motorun 5000 bakımı için tanıdıgınız güvendiğiniz bir servis noktası varmı maltape tuna motordan memnun değilim ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
çizgiye çok yakın viraj alıyorsun yol gözüksede gözükmesede şeridini aşan araçlar sıkıntı olur senin için
hocam sağa dönüşlerde virajı güzel dönüyorum. araçlar gelse bile viraj içinde içe kaçıyorum fakat sola dönüşlerde hep sıkıntı yakışıyorum... bildiğim kadarıyla sağa dönüşte en soldan, sola dönüşte en sağdan gidilir yanılıyorsam düzeltin... araba gelirse zaten virajın içine girerim biraz daha... güvenlik balonu oluştururum yani..
-
07 Haziran 2016, 21:45
hocam sağa dönüşlerde virajı güzel dönüyorum. araçlar gelse bile viraj içinde içe kaçıyorum fakat sola dönüşlerde hep sıkıntı yakışıyorum... bildiğim kadarıyla sağa dönüşte en soldan, sola dönüşte en sağdan gidilir yanılıyorsam düzeltin... araba gelirse zaten virajın içine girerim biraz daha... güvenlik balonu oluştururum yani..
Sen yinede viraj calis gorusu kapali yollarda aniden cikan aractan kacmak panik aninda zor olabilir
-
07 Haziran 2016, 21:51
Sen yinede viraj calis gorusu kapali yollarda aniden cikan aractan kacmak panik aninda zor olabilir
iyide zaten arabanın geldiğini görünce otomatik olarak dış çizgiyi bozman gerek bu yüzden hep bakış demiyor muyuz ? kapalı viraj bulması çok zor böyle az olan trafikte çalışıyoruz...
-
07 Haziran 2016, 21:59
iyide zaten arabanın geldiğini görünce otomatik olarak dış çizgiyi bozman gerek bu yüzden hep bakış demiyor muyuz ? kapalı viraj bulması çok zor böyle az olan trafikte çalışıyoruz...
Kac bin km oldu motor benim motor 5000 de ve aldigim gunden beri sesi bir tuhaf sendede boyle bir sorun varmi hocam
-
07 Haziran 2016, 22:54
arkadaslar ybr de hava filtresine giden hortumun ucu posetle neden bilincli olarak tikanmis olabilir?sabah bahsettim motor belli sure gittikten sonra kendi kendine stop edip calismiyordu.hava filtresini temizlemek icin actigimda filtreye giden borunun ucuna naylon sikistirildigini fark ettim.bu durum neyle alakali olabilir acaba?
-
07 Haziran 2016, 23:37
Kac bin km oldu motor benim motor 5000 de ve aldigim gunden beri sesi bir tuhaf sendede boyle bir sorun varmi hocam
valla hocam bendede ses vardı açtık motoru parça filan değişti düzeldi ama tekrar başlıyor sanırım kronik bu esdler çok sesli açlışıyo eski kasasına göre bende anlamıyorum... 4 binde aldığımda böyle bir sorun yoktu acaba benden kaynaklı mı çok zorluyoruz ondan mı böyle yapıyor acaba diye düşünmüyor değilim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
arkadaslar ybr de hava filtresine giden hortumun ucu posetle neden bilincli olarak tikanmis olabilir?sabah bahsettim motor belli sure gittikten sonra kendi kendine stop edip calismiyordu.hava filtresini temizlemek icin actigimda filtreye giden borunun ucuna naylon sikistirildigini fark ettim.bu durum neyle alakali olabilir acaba?
hocam bence komplo kurmuşlar sana boruyu poşetle kapatacaksak neden filtre koyuyoruz ki.... yani dışarıdan girmiştir dicem ama filtre engellerdi... komploya maruz kalmış olabilirsin
-
08 Haziran 2016, 00:56
Kardesim o poseti cıkar normale döner o zamn motorun
-
08 Haziran 2016, 08:19
Arkadaşlar tekrsr merhaba.poşeti çıkardım daha da kötüleşti durum.önceden boğulma olayı 15-16 km de bir oluyordu şimdi 5 km de bir olmaya başladı.egzozu değiştirmişler önceden hava filtresinin tıkanmasıyla egzoz değişimi arasında bir ilişki yok ise eğer bana da işin içinde başka bir iş olma ihtimali gibi geliyor.allahım ybr sorunsuz diye aldık başımıza neler geldi bizdeki de eşeşk şansı:(
-
08 Haziran 2016, 11:08
n4me adlı üyeden alıntı
ben sana bakımlarını yapma demiyorum ki garanti peşine koşma diyorum. Bildiğin bir usta var ise ona emanet et ;)
belki bilmeden bi hata yaparım, 5 liralık motor yakıştırması tamamen yanlış.
-
08 Haziran 2016, 12:26
Arkadaşlar tekrsr merhaba.poşeti çıkardım daha da kötüleşti durum.önceden boğulma olayı 15-16 km de bir oluyordu şimdi 5 km de bir olmaya başladı.egzozu değiştirmişler önceden hava filtresinin tıkanmasıyla egzoz değişimi arasında bir ilişki yok ise eğer bana da işin içinde başka bir iş olma ihtimali gibi geliyor.allahım ybr sorunsuz diye aldık başımıza neler geldi bizdeki de eşeşk şansı:(
hocam en güzeli iyi bir ustaya gidin ama direk motoru emanet etmeyin bakın bi mekana ustayla sohbet edin içinize sinerse motoru götürün.
-
08 Haziran 2016, 15:07
depo kapağının kenarındaki lastiklerden dolayı hava almadığını motorun ve o lastiklerin hava alabilmesi için genişletilmesi gerektiği tavsiyesi geldi.bu da işe yaramazsa tamirci yolları taştan :(
-
10 Haziran 2016, 12:33
Ben de Dün bayiden 0 ybr 125 alarak motor dünyasına hafiften bir giriş yaptım. Aslında isteğim cruiser-choppper tipi bir motor olmasına rağmen ehliyetim de yeni olduğundan tecrübeli arkadaşları dinleyerek başlangıç için bunu seçtim. ceket, ask, eldiven de tamam. bir süre daha tecrübeli arkadaşlarımdan sürüş eğitimi alıp öyle çıkmayı düşünüyorum
Hadi hayırlısı
-
10 Haziran 2016, 13:33
torcu adlı üyeden alıntı
Ben de Dün bayiden 0 ybr 125 alarak motor dünyasına hafiften bir giriş yaptım. Aslında isteğim cruiser-choppper tipi bir motor olmasına rağmen ehliyetim de yeni olduğundan tecrübeli arkadaşları dinleyerek başlangıç için bunu seçtim. ceket, ask, eldiven de tamam. bir süre daha tecrübeli arkadaşlarımdan sürüş eğitimi alıp öyle çıkmayı düşünüyorum
Hadi hayırlısı
Zaten en önemli si aşk. Aşk olmadan olmaz o tamam ise gerisi gelir. Tarkan nin dediği gibi ne yaparsan yap aşk ile yap.
-
11 Haziran 2016, 04:39
arkadaşlar ybr esd ye en uygun topkase hangisidir. kullanan varsa öneride bulunabilir mi._? çift kask koyulacak şekilde ama ben tek kask koyacağm uzun yol gideceğim için içine bazı eşyalarımı koymak istiyorum bu yüzden biraz büyük olmasını istiyorum. kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen öneride bulunsunlar. birde bu topkaseyi internetten uygun fiyata alsak kendim takabilirmiyim _?
-
11 Haziran 2016, 17:29
sürgün70 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ybr esd ye en uygun topkase hangisidir. kullanan varsa öneride bulunabilir mi._? çift kask koyulacak şekilde ama ben tek kask koyacağm uzun yol gideceğim için içine bazı eşyalarımı koymak istiyorum bu yüzden biraz büyük olmasını istiyorum. kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen öneride bulunsunlar. birde bu topkaseyi internetten uygun fiyata alsak kendim takabilirmiyim _?
Maxem SL-45 arka çantayı ben kullanmaktayım. Yanımda sürekli artçı kaskı taşıdığım için 2 kask alabilen bu çantayı tavsiye edebilirim. Daha önce kullandığım Kappa K30 (tek kask alabilen) arka çantanın aksine kilit mekanizması için anahtar gerekmemekte. Tabiki anahtar ile kitleyebiliyorsun ve anahtarsız sökülemiyor. İstediğin zaman arka tutucudan ayırabilmende güzel bir özellik. Montajı gayet basit. YBR nin arkasındaki demire çantayı takacağın altlığı monte ediyorsun. 10 numara anahtar ve yalnız hatırlamıyorsan 5 alyan anahtarına ve somunların olduğu yeri kapatan bir diğer parça için küçük bir yıldız tornavidaya ihtiyacın var. Motorumdan bir resim koyuyorum motor üzerinde nasıl göründüğünü daha iyi anlarsın diye. Fiyat olarakta Eskişehir Özmert motordan sırt dayama parçası ile birlikte 175 lira vermiştim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 197 kullanıcı var. (0 üye ve 197 misafir)
Bu Konudaki Etiketler