Arkadaşlar merhaba sizler sayesinde motorum hakkında bazı pratik bilgiler edindim, teşekkür ederim. Motorumun CC'sini büyütmek istiyorum, satılığa çıkardım yol dostumu, umarım bizlerden birine gider. İlan No 239867398
tekrar sökersem fotoğraflarım ama şimdilik tekrar sökmeyi düşünmüyorum xenonun beyini kabloları felan hepsini kafa grenajının içine sıkıştırdım zor oluyor toplaması. ama değiştirmesi çok basit kilometre ve devir saatinde t10 tipi dipsiz ampul kullanılmış birer adet yakıt göstergesinde ise t5 dipsiz ampul kullanılmış. boş ışığıda t10 tipiydi bildiğimiz park ampulu yani
Herkese merhaba, abilerim kardeşlerim ben işe gidip gelebilmek için bir ybr aldım geçen ay ve şuan motorum 1500 km de. Servise hiç götüremedim. çalışma saatlerinden dolayı, 800 kilometrede ben kendim motul marka yağla yağını yeniledim. Ybr nin ilk bakımında bundan başka bir uygulama oluyormu ? Son olarak benim motorumun arka frene basınca öyle bir ses geliyor ki bazen frene basmayıp önümdeki bayan şoförlere çarpasım geliyor bu sesin nedenini nedir ve tekeri söküp balataları sökmeden sesi gidermemin bir yolu varmı. Teşekkürler
Teşekkür ederim,beğendiğinize sevindim.Ufak ön cami sökmeden üzerine taktim.Nc700 caminin altina 2 delik actim.2 tane de yanlara baglanti icin Bauhaus tan 20cm lik demir ve birkac civata somun aldim.
Erdi,arka balataya balata spreyi sıkmak gerekiyor.Sesi biraz alıyor.Tabiki imkan varsa arka lastigi söküp guzelce balata tozlarini temizlemek daha kesin çözüm.
Neyse depomla koltuğumda yapılsında bende bi ybrmi atiyim buraya 😍
Herkese selam , güzel motorlar görüyoruz
Geçenlerde zinciri yağlatmak için bir ustaya götürdüm motoru.Usta motorla biraz oynadı , biyerlerini sıktı falan , rölantisini 1000 devire düşürdü ... Sonra motorun gaz tepkisi biraz değişti.Gazı açtıktan birkaç milisaniye sonra gaz yemeye başladı ve gazı birden yemeye başladı.Bu durum açıkçası hiç hoşuma gitmedi çünkü binlerce kilometre sürdüm motoru ve eski gaz tepkisi çok çok daha iyiydi.
Sizce neyden kaynaklı olabilir bu durum ? YBR'nin gaz tepksi yeme ayarını vs. nereden ayarlayabiliriz ? 2012 YBR ESD kullanıyorum.
Selam arkadaslar 2016 ybr nin bayilere dusus zamani ne zaman olur
ben almak istiyorum da bi ulaşabilirseniz
Arkadaşlar 2010 model YBR125 Esd 5000 km de şuan motor 4. vitesde 90km yapabiliryor ama 5.vitesde 100e çıkmakta zorlanıyor sorun ne olabilir?
Birde topcase almayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı Kappa k28 çok mu ufak olur mesela?
Merhaba ybr125 esd motorum için ucuz ön cam nerden bulabilirim fiyatlar çok uçuk
Herkese merhabalar
Buradaki ybr kullanıcı bilgi paylaşım başlığını yaklaşık 2 ay önceden beridir takip ediyorum. Ybr yi tercih etmemde ve motorla alakalı çoğu şeyi buradaki mesajlardan öğrendim bu konuda sorulan sorulara cevap veren ve bildiklerini bizimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Ekim ortasında bir ybr 125 aldım ve hala rodaj dönemindeyim. Malum Eskişehir soğuk ve okul sebebiyle fazla fazla binemiyorum. 700 km de şu an motorum ve 1000 bakımından sonra rahat rahat kullanabilecek olmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Sizlere sormak istediğim bir konu var yine forumda araştırdım ama tam cevabını öğrenemediğim bir kaç sorum var.
Öncelikle motoruma Kappa 30 lt top case, ön far koruma ve yan koruma demirleri taktırdım. Bununla ilgili servise sormadım ancak bunların ruhsata işletilmesi gerekmekte mi? Top case i sadece kaskımı koymak için kullanmaktayım.
Ve ikinci bir sorum olarak soğuk havalarda elciklerin üzerine gelen rüzgar eldivenimden 30 dakikalık sürüşlerde geçiyor ve parmak uçlarımı rahatsız ediyor. Bunun için ybr 125 te sadece elcik koruma adı altında motokuryelerin kullandığı komple elcikleri kapsayan kılıf gibi bir ürün olduğunu gördüm. Ancak bu hiç hoşuma giden bir görüntü vermedi ve ben sadece elime direk gelen rüzgarı kesmek istediğim için resimdeki tarzda bir şey istiyorum. Ybr için üretilmiş bir elcik koruma yok bunun gibi bir parça alsam Ybr 125 e monte edebilir veya ettirebilir miyim servise? Uyum problemi oluşur mu?
Elcik resmi:
Top case resmi:
Bu da motorumun resmi:
Yardım edebilecek herkese şimdiden teşekkürler. İyi günler iyi forumlar.
öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
motoru sıfır aldın anladığım kadarıyla ve ilk bakımını kendin yaparak garantiyi devre dışı bıraktın. geçmiş olsun.
arka frenden gelen ses ise arka fren balatan bitmiştir büyük ihtimalle
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------
bence zincir dişli takımını bi kontrol etsen fena olmaz
Uğur Ak;eğer camın 2 parça olarak kırıldıysa,camı yanyana koyarak birleştirip,camın önüne arkasına birer parça dikdörtgen şeklinde aluminyum destek parça koyup gerekli delikleri açıp vidalayıp camları birbirine tutturabilirsin.Eski motorumun ön camı da 2 parça olarak temiz bir şekilde kırılmıştı,aynı şekil halletmiştim.Az bişey görselden çalar fakat iş görür.
beraat12;bence takabiliyosan daha büyük bir arka çanta tak arkaya.Pazara bakkala çakkala gittimi fazla bagaj hacmi çok işe yarıyor herzaman için.En basiti kask eldiven buff bellik ekstralar koydumu biraz daha yer kalır geriye.Shad sh40 iyi bir seçim olur.Kisaca en az 36-40 lt olsun derim.
O kalkışlar olan titreşim hiçbir şekilde düzelmiyor ne yaparsanız yapın olmaz kafa ya takılacak ni sorun değil bütün ybr lerde olur büyün ihtimalle
Ben 20000 k kullandım bi defa yolda kalmadı 3 çuval odun yükledim gitmem demedi katır gibi
Arada benzin koyun devam edin fazla bızıklamayın yani
Şu an bu konu içerisinde 219 kullanıcı var. (0 üye ve 219 misafir)