Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
01 Eylül 2015, 08:26
muzoooo adlı üyeden alıntı
benim tavsiyem o kadar yüksek devirde vites değiştirmene gerek yok, ustanın her dediğini yapmak zorunda değiliz boşver fazla zorlama hayvanı. .
boşu boşuna fazla benzin yakarsın. arada bir zorlarsın hayvanı yoklarsın.
Muzaffer abim yarama tuz bastın bir depo benzinle 250 km gittim ya sadece hayır yavaş gideyim dediğim yarım litre fark etti o zaman bende teti teti gideceğime biraz zorlar motoru açarım dedim
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Aynalar gevşemiş olabilir mi ? Ben 11.000 devire kadar çıkardığım anlarda bile aynaların görüş açısından son derece memnundum.
Bilmiyorum üstad garaja girerken sürekli kapatmam lazım yani anlayacağınız sabit durmuyor. Zaten aynalar omuz genişliğimden dolayı yarısını kollarım kapatıyor yarısı da yüksek devirde titriyor sinyale bağlı aynalardan almayı düşünüyorum doğrusu bu konuda fikirlerin nedir?
Reklamlar
-
01 Eylül 2015, 11:59
denyzmir adlı üyeden alıntı
Ömer, muhtemelen normal miktarda titriyordur. Bizim motorlar 6bin devirden sonra biraz titriyor ama aşırı bir titreme var gibi geliyorsa motosikleti hemen servise götür. Rodajda motorun daha ondan dikkat etmek lazım böyle şeylere. Motorlarımız aynı benimki de 620 km oldu ve yakıt tüketimi şaşırtıcı şekilde düşük bu arada senin yakıtın nasıl?
Ben motoru ilk aldigimda depoyu fulledim ama motor depo tahliyesinden benzin akitti ve saglikli bir olcum yapamadim o akmis depoyla 250 km gitti.Sonra 20 liralik benzin aldim 155 kmde az bi tekledi daha bi bes km giderdi ama gittim fulledim simdi 130 km oldu daha gostergedeki 4 cizgiden 3. İle 4. arasinda
-
01 Eylül 2015, 12:50
Dün 2015 YBR ESD 125 aldim. Bugün bindim. Daha plakasi bile yok. İlk motorum. Bakalim ne zaman ilk vukuatimiz olacak...
-
01 Eylül 2015, 13:33
omerbguclu adlı üyeden alıntı
Ben motoru ilk aldigimda depoyu fulledim ama motor depo tahliyesinden benzin akitti ve saglikli bir olcum yapamadim o akmis depoyla 250 km gitti.Sonra 20 liralik benzin aldim 155 kmde az bi tekledi daha bi bes km giderdi ama gittim fulledim simdi 130 km oldu daha gostergedeki 4 cizgiden 3. İle 4. arasinda
Valla hesabını tam anlamadım ama sana bir öneri, depoyu fullerken benzin deposu kapağından bakınca gözüken o deliklerden yukarıya gelmesin benzin. Genleşme vesaire için pay bırakmamız gerekiyormuş. Benim de ilk 300 kilometrede ortalama 2.25 l/100km yaktı motor. Pazar günü yine benzin aldım bu sefer 2.15 l/100 kilometre şeklinde yaktı. Kuruş hesabıyla 9-10 kuruşa geliyor(4.60 liradan almış olmam lazım benzini). Beklentilerimin çok altında yakıyor motor aman maşallah diyelim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------
FreeLance adlı üyeden alıntı
Dün 2015 YBR ESD 125 aldim. Bugün bindim. Daha plakasi bile yok. İlk motorum. Bakalim ne zaman ilk vukuatimiz olacak...
Motorun hayırlı olsun. Plaka işleri yarım gün civarı sürüyor halledersin bugün artık. Kask ve diğer koruyucu ekipmansız aman diyeyim binme motora. Lastiklerinin ve kendi kapasitenin üzerinde sürmeye çalışmadan dikkatli sürersen vukuatların oluşma ihtimalini minimuma indirirsin. Zaten ilk 150 kilometre 5000 deviri, 600 kilometreye kadar da 6000 deviri geçmemen lazım. O arada alışırsın motora
-
01 Eylül 2015, 17:23
Tesekkur ederim. Tamam bunlara dikkat ederim.
-
02 Eylül 2015, 08:33
Arkadaşlar motorum 2014 model 3250 km de.Birkaçgündür işyerime vardığımda( yaklaşık 10 km) motorun rölantide
devrinin 1300-1800 arsında aşağı yukarı dalgalandığını farkettim.Daha önce böyle bir sorun yoktu.Motor ısınınca Rölanti 1500
de sabit duruyordu.Sorun neden kaynaklanabilir acaba.Selamlar...
-
02 Eylül 2015, 09:25
Hayirli ugurlu olsun kardes
-
02 Eylül 2015, 10:31
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Sürekli kapatıyorsan belli bir noktadan sonra gevşemeler olabilir,vidaları kontrol etmek lazım
Ayna uzatma aparatı yahut farklı marka model bir ayna da çözüm olabilir. Ama bence en güzeli kör nokta aynası,kökten sıkıntıyı çözer.
Kör nokta aynası bence motosikletin görüntüsünü biraz bozuyor. Kendi şahsi düşüncem her ne kadar gerekli bir malzeme olsa dahi. Fakat daha şekli şemali yerinde güzel ve hoş yeni bir ayna almayı düşünüyorum. Mesela kawasaki z1000 aynası gibi yada tvs apache aynası gibi
-
02 Eylül 2015, 13:52
Tesekkur ederim. Kullandikca daha cok hosuma gidiyor.
-
02 Eylül 2015, 20:11
Arkadaşlar bu arada sele için kılıf yaptıran yada kullanan var mı ? Aldığı yerin sitesini yada yaptırdığı yeri yazar mısınız ?
-
03 Eylül 2015, 19:29
Bugun 40km/h a ciktim. Jiklenin yerini ogrendim. İlk defa 5. Vitese ciktim (5 vardi galiba). Disk kilidi takmayi ogrendim. Fren provalari yaptim. Sinyal provalari yaptim. Plakayi taktirdim. Sabah 6 da kalkip bos bir yolda denemeler yapiyorum. Cok verimli bir gundu.
-
04 Eylül 2015, 01:15
Bugun 40km/h a ciktim. Jiklenin yerini ogrendim. İlk defa 5. Vitese ciktim (5 vardi galiba). Disk kilidi takmayi ogrendim. Fren provalari yaptim. Sinyal provalari yaptim. Plakayi taktirdim. Sabah 6 da kalkip bos bir yolda denemeler yapiyorum. Cok verimli bir gundu.
Ekipmanlarini takmayi unutma
-
04 Eylül 2015, 11:24
1 yıl 18 gün önce aldığım sıfır ybr 125 şu anda 5200 km de..bu motor bir harika.. daha önce gv250, mct250 kullanmıştım...daha bir problemi çıkmadı...ybr almayı düşünenler hiç düşünmeden alsınlar..
-
04 Eylül 2015, 12:29
Arkadaslar motosikletimi satiyorum 2015 model daha yeni aldim alarm ve tank pad taktirdim hem uste hem yanlara sadece 700 km kullandim. Satis sebebim 250cc racing tarz motosiklet alacak olmamdir. Bayide zam yapmis 5700 yapmis plaka ruhsat ve mtv dahil degil bu fiyata. Benim hicbi eksigim yok 5500 istiyorum cok mu ? 100 tl likte aksesuar var uzerinde
-
05 Eylül 2015, 18:14
Arkadaslar motor yagini kendin degistirmen garantiyi etkiliyormu
-
05 Eylül 2015, 22:58
omerbguclu adlı üyeden alıntı
Arkadaslar motor yagini kendin degistirmen garantiyi etkiliyormu
Garantiyi kaybetmemek için rodaj bakımını ve sonrasındaki periyodik bakımları servise yaptırman gerekiyor. Bu bakımlar arasında ayrıca yağ değiştirsen doğru yağ kullandığın taktirde faydası olur zararı olmaz.
-
06 Eylül 2015, 04:11
Merhabalar;
Motora yeni başlıyorum Allah nasip ederse.Başlangıç motoru olarak YBR 125 almaya karar verdim.CBF in çok yağ yaktığını söylediler ondan dolayı vazgeçtim.Bir tanıdığım vasıtası ile vadeli olarak CBF alabiliyordum ama YBR almaya karar verince onu iptal ettim.Siz değerli abilerime benim birkaç sorum olacak;
1)Ankara'da oturuyorum.Vadeli olarak YBR alabileceğim bir bayi var mı?Baydar vermediğini söyledi.Diğer bayiler hakkında pek bir bilgim yok hala araştırıyorum.
2)Motorla alakalı en ufak bir bilgim yoktu kaç gündür araştırıyorum ama çeşitli yerlerde,çok çeşitli bilgiler var.Yedek parça ve rutin servis bakımını en uygun nerede çözebilirim Ankara içinde?Bir yerde görmüştüm,adam "Hiçbir sorun yoksa sadece rutin bakıma 170 TL istiyorlar" yazmıştı.Hiçbir sorun yok ise bu para çok değil midir?Yağ değişimini vs ben elimle yapamaz mıyım yani bu adamlar 170 TL lik ne işlem yapmış olabilirler hiçbir sorun yoksa?
3)Çeşitli görüşler var ama yine de bir sorayım,motor ile gelen lastikler internette yazılan çizilen kadar kötü müdür?Yani illa çok acil değiştirmek mi lazım yoksa dikkatli sürersem sorun yaşamaz mıyım?Zaten daha yeni öğreniyorum,çok riskli hareketler yapmam.
Sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim iyi pazarlar dilerim herkese.
-
07 Eylül 2015, 10:06
hasipbal adlı üyeden alıntı
Merhabalar;
Motora yeni başlıyorum Allah nasip ederse.Başlangıç motoru olarak YBR 125 almaya karar verdim.CBF in çok yağ yaktığını söylediler ondan dolayı vazgeçtim.Bir tanıdığım vasıtası ile vadeli olarak CBF alabiliyordum ama YBR almaya karar verince onu iptal ettim.Siz değerli abilerime benim birkaç sorum olacak;
1)Ankara'da oturuyorum.Vadeli olarak YBR alabileceğim bir bayi var mı?Baydar vermediğini söyledi.Diğer bayiler hakkında pek bir bilgim yok hala araştırıyorum.
2)Motorla alakalı en ufak bir bilgim yoktu kaç gündür araştırıyorum ama çeşitli yerlerde,çok çeşitli bilgiler var.Yedek parça ve rutin servis bakımını en uygun nerede çözebilirim Ankara içinde?Bir yerde görmüştüm,adam "Hiçbir sorun yoksa sadece rutin bakıma 170 TL istiyorlar" yazmıştı.Hiçbir sorun yok ise bu para çok değil midir?Yağ değişimini vs ben elimle yapamaz mıyım yani bu adamlar 170 TL lik ne işlem yapmış olabilirler hiçbir sorun yoksa?
3)Çeşitli görüşler var ama yine de bir sorayım,motor ile gelen lastikler internette yazılan çizilen kadar kötü müdür?Yani illa çok acil değiştirmek mi lazım yoksa dikkatli sürersem sorun yaşamaz mıyım?Zaten daha yeni öğreniyorum,çok riskli hareketler yapmam.
Sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim iyi pazarlar dilerim herkese.
Dostum alırsan hayırlı uğurlu olsun. Gaziantep'de oturduğum için Ankara ile ilgili sorularını cevaplayamayacağım maalesef. Ama 3'cü sorun, gerçekten sorun Lastikler evet berbat ve durumunda varsa değiştirmeye bak. Benim şuan durumumda maalesef olmadığı için değiştiremiyorum fakat dikkatli sürüyorum he sorun yaşamadım mı çok yaşadım ama Allah'a şükür daha bir kayıp düşmem olmadı. Ama mesela ani fren tutamıyorum altımdan yağ gibi kayıp gidiyor, virajlara giremiyorum bu gibi zorluklarla her zaman karşılaşıyorum. Kısmetse sezon bittiği için şimdi almıycam seneye yeni sezonda
-
07 Eylül 2015, 10:48
Arkadaşlar Herkeze Selam, 2014 Ybr 125 Esd Motorumu ,yeni motorumun ihtiyaçları için satıyorum.İlgilenen varsa bana sahibinden üzerinden ulaşabilir.Herkeze iyi günler.
Sahibinden Linki
-
07 Eylül 2015, 12:39
kudret87 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Herkeze Selam, 2014
Ybr 125 Esd Motorumu ,
yeni motorumun ihtiyaçları için satıyorum.İlgilenen varsa bana sahibinden üzerinden ulaşabilir.Herkeze iyi günler.
Sahibinden Linki
Bir arkadasa alcagiz bende gordukten sonra oda almak istedi link yolladim arkadasa bi baksin tamam derse arariz seni
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 255 kullanıcı var. (0 üye ve 255 misafir)
Bu Konudaki Etiketler