Arkadaşlar merhaba
Bildiğiniz üzere ehliyeti aldıktan sonra aktif bir sürücü haline geldim ve hemen hemen her gece BeyazKurt'la geziyoruz
Fakat dün bir şok mu desem şaşkınlık mı desem ilginç bir durumla karşılaştım. Motoru 1.000 Bakımına götürdüğüm motosikletçi ustam bana motosikletin açılması için devri biraz zorlamamı istedi bende doğrusu hayvan gibi abanıyorum 3. vitese kadar 10.000 devri görmeden vites atmama huyu geldi. Bildiğiniz apaçi gibi bir şey olduk yani.
Her neyse pazar günü shell'den benzini fulledim tam 200 km'deydi 26 liralık aldım 5.46 litre geldi. bide dün 200 km yaptım dün fulledim 25 liralık geldi 5.60 litre gibi bir tutardı.
Şimdi hesaplamaya geçersek;
5 Günde toplamda 200 km yol yapmışım ortalama 25 TL benzin ücreti ödüyorum,
1 Ayda 6 defa benzin almak demek; buda aylık 150 TL demektir,
150 TL'lik yakıtla 1.200 km yapmak helede
YBR ile biraz fazla gibi,
Kilometreye 0,
125 kuruş yakıyor 1 liraya 8 Km yani,
Aylık geliri 900 TL olan biri için; ayda yakıta 150 TL ödemek biraz değil, gayet fazla.
Anlamış olduğunuz üzere hesabını bilen biriyimdir. Şimdi elimde alışmış abanmaya duramıyorum atikliği harika motosikletimin zaten hız tutkumda yoktur fazla. Bundan sonra hedefim belli. Haftada sadece pazar günü yakıt alıp aylık yakıt giderini 100 TL'ye düşürmek. Bundan sonra devir 6.000 gördüğü an vites yükselticem yoksa olmuyor
Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar iyi günler. Bir daha ki hesaplama da görüşmek üzere