Peki ödeme bilgilerini girince direkt çekiyor mu(telefona şifre geliyor mu), Mail order sistemine mi alıyor?
https://www.rialli.com/products/0/11.../specification orjinal yazıyor üzerinde güvenemedim. Bunu mı almıştın?
Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)
6 lira olanı var. Markası rialli olanı aldım ben hocam. Ve bunun orijinal olacağını sanmıyorum. Orijinali 60 liraydı. Mesaj geldi telefonuma evet.
Aldığım balata bu : https://www.rialli.com/products/teke...09-2014-model/
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------
hayır hocam henüz çözülmedi. Motordan anlayan yakın arkadaşım var, o söküp takacak haftasonu kısmetse. Manet daha da yumuşadı diyebilirim. Panik fren denedim düşük hızda, hemen durmuyor maalesef. Bir yandan da takip mesafemi korumuş oluyorum aslında :D
arkadaşlar 5 - 40 racing yağı aldım.
Acaba bunu ybr 125 e koysam sıkıntı olur mu?
Ybr mi dün satmış bulunmaktayım çok memnun olduğum bi makinaydı fakat yetmiyordu kullanan arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim 3 günde satıldı maşallah marka olunca böyle oluyor
5 bin km dir ybr benimle bu km boyunca kısa far patlaması hariç hiç bir sıkıntı yaşamadım. onuda xenon yaptım. iyi ki ybr almışım iyi ki yamaha. hiç bir yerini ellemiyorum gevşeyen vida,sarkan,sökülen bir yer yok. hatta daha zincirini bile gerdirmedim. yakıt da muhteşem ortalama kullanımda genelde 2.3 litre. çok kıvrak şehir içinde aralardan geçerken slalomlarda dengesi bir harika. uzun kmlerde biraz popo ağrısı yapsada günlük 450 km neredeyse hiç stop etmeden yaptım. ne şişme ne tekleme sıfır sıkıntı. yamaha firmasına buradan teşekkürler
1- Motoru Mecidiyeköy Motoser'e bırakmıştım (www.motoser.com) , beklediğimden uygun bir fiyata halloldu (Bu sorun ek olarak motor birinci viteste gitmeye çalışıyordu vs vs gibi sorunlar hepsi dahil 290 tl tuttu) , memnun kaldım bu servis aynı zamanda Bajaj servisi , zaten ilerde Bajaj Pulsar'a geçersem birazda bu servis nedeni ile tercih edeceğim.Motor'da aslında ses varmış ama ben anlamamışım , şimdi motor tıkır tıkır çalışınca farkediyorum.
2- 42000 km gibi erken bir km'de bu sorunu yaşama sebebim ise motoru yağsız bırakmak , yağı kontrol etme gibi bir alışkanlığım yoktu.Rulmanlarda yanık karası gibi yerler vardı , motoru yağsız bıraktığım zamanlar olduğunu düşündüren.Yağ değişim aralıklarım çok uzundu minimum 6000 maksimum 10000 ,usta eski yağ bile olsa koruyacağını ama yağı kontrol etmek gerektiğini söyledi.Artık daha sık yağ değişimi yapacağım kendimde yapmayı öğrendiğim için.
3- Motoru özlemişim , hele İstanbul'da toplu taşıma kullanmak tam bir cinnet sebebi mesela Başakşehir-Mecidiyeköy sabah 7:10 otobüsü gelmiyor arıyorum beyaz masayı , diyorlar sefer iptal , çözüm , çözüm yok.Hollanda'da otobüs durağında direğe otobüs saatleri kalemle yazılmıştı ve tam dakikasında otobüs gelmişti.Daha epey yolumuz var.
ybr çok iyi dayanmış. o kmler yağ değişimi için çok fazla özellikle 110-120 gibi hızlarda seyehat ettiğiniz söylemişsiniz dakikada 9-10 bin arası bir devir yapar. yağ çok önemli maksimum 2500 km de değişmeli o da kaliteli yağ kullanırsanız. 1. viteste gitmeye çalışması debriyaj balatalarının bittiğine işarettir. sorununuzun hallolmasına sevindim ama bindiğiniz makinaya bakım yapmayı ihmal etmeyin. bakım konusunda ben elimden geldiğince yardımcı olurum buradan
Ybr 125im 900 km civarında. Ve Full depo ile 300 km. Gidebiliyorum. Yağ değişimini 10/40 motul ile 500 kmde iken yaptırdım.motorun yakıtının fazla olduğunu düşünüyorum.buradaki menzilleri gördükçe.
Tamirci daha rodajda dedi. Yani azalır biraz daha dedi. Bu rodaj ve uyum meselesi kaç km gibi tam oturur...
Birde maksimum hızım 105 km. Don hız kaçtır.normal bir yolda...yani kaç km hıza rahatça çıkabilmeli.
Birde ilk çalıştırmada ısınana kadar boğuluyor gaz yemiyor.rolantiyi yüksekte tutdamda boğuluyor...
Birde karbüratör hava ayarı nasıl yapmalıyız. Sağolun
Merhaba herkese çılgın bir sorum var,
YBR 125'e CBR 125 kafası uydurulabilir mi?
yapan eden gördünüz mü acaba YBR almayı düşünüyorum ama önü pek hoş bulmuyorum ya
Şu an bu konu içerisinde 289 kullanıcı var. (0 üye ve 289 misafir)