Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
13 Temmuz 2015, 13:04
merhabalar herkese öncelikle kazasız sürüşler diliyorum 2011 model ybr esd var çok şükür ki bir sorunum yok taş gibi makine ama aklıma takılan ufakta olsa sorularım var ben depoyu sürkli fulluyorum 55 yada 57 lira alıyor bu yedek depo olayını anlayamadım ama vana ok yönü sürekli yukarıdamı oalcak aşağıdamı onu çözemedim ve yedek depoya nasıl geçicez acil durum olmadığı sürece yedek depoya geçmelimiyiz birde rampa aşağı motor freniyle inerken egzozdan mı geliyor daha çözemedim takır takur ses geliyor bazen sürekl değil
Reklamlar
-
13 Temmuz 2015, 13:14
Ben 50 tl lik benzinle 500km çok rahat gidiyom sizin motorda büyük bir sıkınyı var.
Çünki 50tl lik koyarım km yi sıfırlarım ona göre hesabımı yaparım.
-
14 Temmuz 2015, 02:42
tolgaafsar adlı üyeden alıntı
merhabalar herkese öncelikle kazasız sürüşler diliyorum 2011 model ybr esd var çok şükür ki bir sorunum yok taş gibi makine ama aklıma takılan ufakta olsa sorularım var ben depoyu sürkli fulluyorum 55 yada 57 lira alıyor bu yedek depo olayını anlayamadım ama vana ok yönü sürekli yukarıdamı oalcak aşağıdamı onu çözemedim ve yedek depoya nasıl geçicez acil durum olmadığı sürece yedek depoya geçmelimiyiz birde rampa aşağı motor freniyle inerken egzozdan mı geliyor daha çözemedim takır takur ses geliyor bazen sürekl değil
Merhaba depo musluğundaki ok aşağiyi gösteriyorsa asıl depo açık motorun farina doğru dönükse depo kapalı kapalıyken 200 metre kadar gidiyo sonra istop ediyo musluğun oku yukarı doğruysa yedek depoya geçmiş oluyo onda da 2.6 lt benzin var egzosla ilgili sorunuz hakkında fikrim yok
-
14 Temmuz 2015, 17:27
yamaha97 adlı üyeden alıntı
Merhaba depo musluğundaki ok aşağiyi gösteriyorsa asıl depo açık motorun farina doğru dönükse depo kapalı kapalıyken 200 metre kadar gidiyo sonra istop ediyo musluğun oku yukarı doğruysa yedek depoya geçmiş oluyo onda da 2.6 lt benzin var egzosla ilgili sorunuz hakkında fikrim yok
Ben bir sefer musluğu açmayı unutmuştum motosiklet çalışmadı. Yani pekte 200 km yapacağını zannetmiyorum
-
14 Temmuz 2015, 18:57
selam arkadaşlar 2010 model ybr esd ile bende kaltılmış bulunuyorum aranıza sorum şu motoru boyatmayı düşünüyorum yanlız yamahanın orginal stickerlerını bulamıyorum bulabileceğim biyer varmıdır tavsiye edebileceğiniz ?
-
15 Temmuz 2015, 11:06
Eski motorum için orjinal sticker bakmıştım. Tanesi 17-30 arası değişiyor yanlış hatırlamıyorsam. Orjinal ürün kataloğundan uygun stickerın kodunu bul servise bununla sor bence.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------
attci adlı üyeden alıntı
Şahsımda da Ybr 125 va.Geçen sene aldım.şu an 800 kkm civarındayım.500 kmde (motul 10/40) ile yağ değiştirdim iyi de oldu sanki geçişler eskisine göre rahatladı.
Bir Kaç Sorunum Var...
1- Bir çok kimse 400-450 km civarı menzilden bahsederken benim motorla 250-280 km anca gidiyorum full depo ile.
2- Blok soğuk iken zor gaz yiyor hemen stop'a çekiyor.Jikle ilede ısıtsam az ısıtma yetmiyor bayağı bir ısınması lazım.
forumda Karbüratör hava ayarı vidasından bahsettiler ve o vida ile uğraştım şimdide sanki rölanti değişti.anlayamadım.bu vidanın ayarını nasıl yapabilirim.bu yakıtımı etkiler mi.?
Verdiğin km çok az, mutlaka bi ustaya baktır. Dediğin hava ayar vidası değil rölanti ayar vidası olabilir. Hava ayarını ustaya götürmeyeceksen tecrübeli birine yaptırmanı tavsiye ederim.
-
15 Temmuz 2015, 17:32
Lastiğime çivi girmiş, havası komple inmişti. Hava bastım.
Yarına tekrar inmesi muhtemel görünüyor.
İç yama nereden yaptırabilirim.
Ücreti tahmini ne kadar olur.
İç yama dışında çözüm var mıdır? Deneyimli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bu arada lastiğim Michel Pilot Sport
-
16 Temmuz 2015, 00:04
-
16 Temmuz 2015, 01:39
Hayirli olsun gule gule kullanin. Rodaj boyunca ufak tefek sorunlar normal
-
16 Temmuz 2015, 14:03
icono adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah bende sıfır esd aldım 5 ay önce boşa geçirmek bazen çok can sıkabiliyor boş ışığı yanıyor debriyajı bırakıyorsunuz motor birden öne sıçrıyor istop ediyor birde arkadaş ortamındaysanız problemin sizden kaynaklandığını düşünüyorlar çok kôtü bi durum sinir bozuyor benim tavsiyem duracağınız yere gelmeden debriyaja basın 2 ye alın ayağınızı ayak pegine koymadan havada vitese hafif tekme atın kesinlikle işe yarıyor aksesuarlara gelince ihtiyacınız varsa arka çanta takın ama yoksa çanta bence çok hoş durmuyor kişiden kişiye değişir tabi bu durum far koruma demiri takın lastiklerinizi kesin değiştirin çünkü kimse fabrika çıkışı lastiklerden memnun değil michelin pilot streetten herkes memnunmuş birde akşam sürerken aydınlatmadan memnun değilseniz xenon far takabilirsiniz tank ped güzel duruyor aklıma gelenler bunlar
-
16 Temmuz 2015, 15:07
arkadaşlar balatayla ilgili bir sorunum var. freni sıkınca balatadan ses gelmeye başladı ve frenlerim acayip zayıfladı. başına böyle bişey gelen var mı acaba?
-
16 Temmuz 2015, 18:21
Merhaba arkadaşlar. Benim ybr de elektrik marşına basınca tıııırt diye bi ses geliyor fakat ayak marşı ile düzgün çalışıyor. Motoru bir süre kullandıktan sonra ise elektrik marşı da düzgün çalışıyor. Ancak ne zaman motor bir kaç saat beklese hep aynı sorunla karşılaşıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------
Balataların bitip bitmediğini çentiklerden kontrol edebilirsin. Nasıl yapacağın kitapçıkta yazıyor. Ön frene önden bakarsan balataların çentiklerini görebilirsin göremezsen bitmiştir zaten Kampana üzerinde de egsoz tarafında bir gösterge var balata için.
-
16 Temmuz 2015, 18:32
Akün bitmiş
indirect adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Benim ybr de elektrik marşına basınca tıııırt diye bi ses geliyor fakat ayak marşı ile düzgün çalışıyor. Motoru bir süre kullandıktan sonra ise elektrik marşı da düzgün çalışıyor. Ancak ne zaman motor bir kaç saat beklese hep aynı sorunla karşılaşıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------
Balataların bitip bitmediğini çentiklerden kontrol edebilirsin. Nasıl yapacağın kitapçıkta yazıyor. Ön frene önden bakarsan balataların çentiklerini görebilirsin göremezsen bitmiştir zaten
Kampana üzerinde de egsoz tarafında bir gösterge var balata için.
-
16 Temmuz 2015, 21:46
indirect adlı üyeden alıntı
Balataların bitip bitmediğini çentiklerden kontrol edebilirsin. Nasıl yapacağın kitapçıkta yazıyor. Ön frene önden bakarsan balataların çentiklerini görebilirsin göremezsen bitmiştir zaten
Kampana üzerinde de egsoz tarafında bir gösterge var balata için.
balata 1000 km olmadı henüz. söküp taktıktan sonra ses yapmaya başlamıştı. şu an çok iyi tutuyo :D
-
17 Temmuz 2015, 18:04
merhaba arkadaşlar.Bende 1 ay önce kadar 0 km ybr sahibi oldum.Motorsikletim şu anda 830 km de.Geçen gün 1 viteste kumda giderden ön tekeri kaydırdım ve motoru yan yatırdım.Motorda koruma demiri olduğu için neredeyse hiç hasar almadı.Motoru kaldırıp çalıştırdığımda ilk boğulur gibi oldu ama ondan sonra düzeldi fakat garip bir ses geliyordu.Biraz ileriye gidip motoru yan ayakta stop ettim.Sonra tekrar çalıştırdım.Motordan garip sesler gelmeye başladı.Sanki motorun egzozunu açtırmışım gibi gür ve sarsıntılı geliyordu ses.Acaba agzoz mu hasar almıştır yoksa motorun içinden bir hasar oluşmuştur? şimdiden teşekkür ederim
-
17 Temmuz 2015, 19:40
aynı sorun bendede oldu daha 300km de ıken servıs debrıjaj ıyı ayımadı ıcın dedı 1 dk ayarladı tekerı duz bassın gulegule kullan
-
18 Temmuz 2015, 09:45
Merhaba arkdaşlar Lastik konusunda biraz araştırma yaptm forumuda inceledim 3 lastik üzerinde yoğunlaşmış arkadaşlar
PIRELLI DURA TRACTION 2.75-18 / 90-90-18 TUBLESS TAKIM LASTİK 255 TL
Michelin Pilot Street 249 TL
METZELER ME 22 DIŞ LASTİK SETİ 230 TL
Benim isteğim motorum araziyede gitsin yani birazda enduro olsun bunların dışında öneriniz yad abunların içinden şu olsun dediğiniz hangileridir ?
-
18 Temmuz 2015, 10:35
pirelli.....
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------
akü suyun %99 azalmış-bitmiş
-
18 Temmuz 2015, 15:21
Hayırlı olsun Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.
-
19 Temmuz 2015, 13:57
Beyler 2013 model ybr mde depoyu fulledikten sonra 150 km gitmeme rağmen gösterge çeyreğin altına e' ye çok yakın duruyor sizce normal mi yoksa bir sorun mu var motoru sallayınca şakır şakır ediyor benzin var ama şamandırası filan mı bozuk acaba?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 38 kullanıcı var. (0 üye ve 38 misafir)
Bu Konudaki Etiketler