Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
03 Haziran 2015, 08:17
efeadem adlı üyeden alıntı
Pirelli mislen bunlar iyi lastikler ya lastik onemli tabi
hayirdir nasil bisey var ki yazmissin gerci yukarda ama anlayamadim bi turlu
Şimdi durum şu. Motoru dümdüz koyduk. Direksiyon dümdüz bakıyor . Sağa sola çevirdiğim zaman sanki ortada bi yer böle sabitleyici gibi. Yani sağa sola çevirdim an motorun direksiyon bi yerden cıkıyorda öle dönüyor gibi. 1 tane ybr bulsam bakacam. Bana mı öyle geliyor. dönerkenn filan bi acaip oluyor.
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
Reklamlar
-
03 Haziran 2015, 19:48
cx571 adlı üyeden alıntı
Şimdi durum şu. Motoru dümdüz koyduk. Direksiyon dümdüz bakıyor . Sağa sola çevirdiğim zaman sanki ortada bi yer böle sabitleyici gibi. Yani sağa sola çevirdim an motorun direksiyon bi yerden cıkıyorda öle dönüyor gibi. 1 tane ybr bulsam bakacam. Bana mı öyle geliyor. dönerkenn filan bi acaip oluyor.
Hm o konuda bisi diyemicem usta ama sikintili durummus yani acil cozmek gerek bence.ins sikinti cikartmas sana
-
03 Haziran 2015, 20:02
Ceset marka lastikleri çıkarıp mislen pilot streete geçtim farç çok var gerçekten. Artık dönüşlerde gedirgin olmuyorum.
-
04 Haziran 2015, 00:02
650kmde ybr kullanicisiyim en yuksek hızı 105 civarı gördüm rodaj donemindeyim bu hız ileride artar mi motosikletin ileride daha yüksek hızlara çıkması için uzun yolda gaza basmalı mıyım? 2- motosikletle kısa sürede en çabuk nasıl hızlanırım örneğin yarış anında deviri cok hizli artirip sürekli vites mi değiştirmeliyim yoksa devrin son gücünü vermesini mi beklemeliyim
-
04 Haziran 2015, 10:49
yamaha97 adlı üyeden alıntı
650kmde ybr kullanicisiyim en yuksek hızı 105 civarı gördüm rodaj donemindeyim bu hız ileride artar mi motosikletin ileride daha yüksek hızlara çıkması için uzun yolda gaza basmalı mıyım? 2- motosikletle kısa sürede en çabuk nasıl hızlanırım örneğin yarış anında deviri cok hizli artirip sürekli vites mi değiştirmeliyim yoksa devrin son gücünü vermesini mi beklemeliyim
Ben max 120 gordum oda zaten egim asagi.deviri cok hizli arttirip max devrinde atarsan guzel hizlanirsin. Devrin son gucu vermesini bekle yani
-
04 Haziran 2015, 13:47
Motoru bin bakımına götürdüm 75 lira aldılar. Baktım zinciri bile yağlamamışlar artı motoruda göstermiyorlar. Sanırsınki pert olmuş motoru tamir edecekler ulan yapacağınız 20 dakikalık iş yağını degiş zinciri kontrol et tamam. dedim lanet olsun böyle işe kıl oldum. bende bidaha bakıma götürmedim motor 7000 binde garantiyide bilerek yedim. Alıyorum castrol 10-40 her 3000 de değiştiriyorum.
-
05 Haziran 2015, 00:40
arkadaşlar arka freni sıktığımda gelen gıcırtı tarzındaki ses beni deli ediyor bu sorunu nasıl halledebilirim?
-
05 Haziran 2015, 09:52
ahmet0021 adlı üyeden alıntı
Motoru bin bakımına götürdüm 75 lira aldılar. Baktım zinciri bile yağlamamışlar artı motoruda göstermiyorlar. Sanırsınki pert olmuş motoru tamir edecekler ulan yapacağınız 20 dakikalık iş yağını degiş zinciri kontrol et tamam. dedim lanet olsun böyle işe kıl oldum. bende bidaha bakıma götürmedim motor 7000 binde garantiyide bilerek yedim. Alıyorum castrol 10-40 her 3000 de değiştiriyorum.
Merhaba. 1 litre yağ alıyorsunuz.(İpone 10/40 Motor Oil) Yağ boşaltma vidasını söküyorsunuz. motorun ssola yatırıp yağı boşaltıyorsunuz. 5-10 dakka boşalsın bekleyin. Sonra motorun sağ tarafında bulunan yağ doldurma kısmını açıyor aldığımız yağı motora dolduruyorsunuz.(Aman yağ boşaltma vidasını kapatmayı unutmayın.Aynen benım taktiği uyguluyorsunuz Kendınız alıyosunuz... Yalnız Castrol güzel yağ ama 2000 kmde deforme oluyor... Vites cok sertleşiyor. İpone kullanmanızda yarar var. Castrol 20 tl . İpone 30 tl. 4000 kmde değiştiriyorum bende... Bırakın servisi gitmeyi adamlar kökleyecek yer arıyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
28indensonra adlı üyeden alıntı
arkadaşlar arka freni sıktığımda gelen gıcırtı tarzındaki ses beni deli ediyor bu sorunu nasıl halledebilirim?
Merhaba Beyfendi,
Önce motorun arka tekerı söküyorsunuz. Daha sonra Balatayı cıkartıyorsunuz Kampanadan. Güzelce Kampanaynın ıcını temızlıyorsunuz. Pırıl pırıl olcak. Daha sonra balatamızı Zımparalayıyoruz. Tekrar Söktüğünüz gibi takıyorsunuz tekeri ve balatayı. Sonra O ciyaklamalar Viyaklamalar gidiyor.
-
05 Haziran 2015, 11:32
İphone alıcam bundan sonra
-
05 Haziran 2015, 16:19
Ybr alacağım ama Cbf de kullananların yorumları kafamı karıştırdı.
Kimisi ybr'deki hertürlü malzeme daha kaliteli cbf'nin boyası bile ince, kimisi ybr takoz gibi çukurlarda göstergeler sallanıyor, 8binde titreşim var, vitesler kısa bağırıyor diyor kafam karıştı valla. Çevremde de motorcu yok ki 5 dk kullanıp test etsek.
-
06 Haziran 2015, 11:01
vedkum adlı üyeden alıntı
Ybr alacağım ama Cbf de kullananların yorumları kafamı karıştırdı.
Kimisi ybr'deki hertürlü malzeme daha kaliteli cbf'nin boyası bile ince, kimisi ybr takoz gibi çukurlarda göstergeler sallanıyor, 8binde titreşim var, vitesler kısa bağırıyor diyor kafam karıştı valla. Çevremde de motorcu yok ki 5 dk kullanıp test etsek.
YBR Hız motoru değil önce bunu aklımıza koymamız gerekiyor.Bir motor max gücü max torku kaç bin devirde verıyor bunnlarıda bilmek lazım. Ybr den bi ara çok soğudum ama CBR 250 R kullandığım için birazda. Yakıt iyi. İvmelenme iyi. Lastikleri değiştirirsen yatışlarıda iyi bi motor. 6500-7500 devir arası motor bağırmıyor. Yağ gibi kayıyor. 80-85 kmh hızında fıtı fıtı fıtı gidiyor.Pirelli Lastik taktım viraja allah ne verdi ise giriyorum.
Yağ yakma derdi yok ( Cbfde var) Koyacaksın 1 litre İpone yağ 4000 km bakma yağına filan... Zincirinide güzelce bak. Böyle bi alet işte bu
-
06 Haziran 2015, 13:30
Zaten cbf'de neredeyse 10 yıldır hiç değişim olmadı. Sadece belli sorunları giderdiler.Egzos'a,grenaja falan bakıyorum gram estetik yok.Halen yağ kutusuyla gezenler var vs.vs. Keyfi kullanıcı olduğum için bu konular önemli hale geliyor. İlk motor birde titiz oluyor insan
Yamaha bayileri test sürüşü imkanı sunuyor mu?
-
06 Haziran 2015, 20:05
İstanbul dan herkese merhaba forumu uzun süredir takip ediyorum yeni üye oldum 26 yaşındayım aşırı bisiklet ve kamp tutkum var doğa ile iç içe olmayı çok seviyor ve huzur buluyorum sayısız yere bisikletimle gidip kamp attım. yoğun iş temposu, kısıtlı vakit derken bisiklet ile kamplı tura çıkamaz oldum ve motor almaya karar verdim ehliyete yazıldım haziran 27 de sınava gireceğim bir terslik olmaz ise motor ehliyetini alıyorum.
Her şey tamam tamamda hangi motor ? malum vitesli başlangıç motor sendromunu bende yaşadım honda cbf 150 mi ybr 125 mi sonunda ybr 125 e karar verdim yalnız size bir sorum olacak istediğim modelin fotosunu yükleyeceğim (not: fotoğraflar alıntıdır) sitelerde google v.sde araştırdım ama resimler ve modeller bir birine girmiş 2015 de de aynı resimler var 2014 de de işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim motoru 0km alacağım yormadan işe gidip gelmek için birde cumartesi iş çıkışı bolu, erikli, tekirdağ v.s bu mesafedeki yerlerde kamp atacağım umarım işimi görür ybr 125 resimleri ekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu iki rengi de hoşuma gidiyor
[IMG]http://imageshack.com/a/img911/5660/0uFjic.png[/IMG]
[IMG]http://imageshack.com/a/img673/8320/ONQAkq.jpg[/IMG]
-
07 Haziran 2015, 12:31
Recep M adlı üyeden alıntı
İstanbul dan herkese merhaba forumu uzun süredir takip ediyorum yeni üye oldum 26 yaşındayım aşırı bisiklet ve kamp tutkum var doğa ile iç içe olmayı çok seviyor ve huzur buluyorum sayısız yere bisikletimle gidip kamp attım. yoğun iş temposu, kısıtlı vakit derken bisiklet ile kamplı tura çıkamaz oldum ve motor almaya karar verdim ehliyete yazıldım haziran 27 de sınava gireceğim bir terslik olmaz ise motor ehliyetini alıyorum.
Her şey tamam tamamda hangi motor ?
malum vitesli başlangıç motor sendromunu bende yaşadım honda cbf 150 mi ybr 125 mi sonunda ybr 125 e karar verdim yalnız size bir sorum olacak istediğim modelin fotosunu yükleyeceğim (not: fotoğraflar alıntıdır) sitelerde google v.sde araştırdım ama resimler ve modeller bir birine girmiş 2015 de de aynı resimler var 2014 de de işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim motoru 0km alacağım yormadan işe gidip gelmek için birde cumartesi iş çıkışı bolu, erikli, tekirdağ v.s bu mesafedeki yerlerde kamp atacağım umarım işimi görür ybr 125 resimleri ekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu iki rengi de hoşuma gidiyor
http://<a href="http://imageshack.co...0uFjic.png</a>
http://<a href="http://imageshack.co...ONQAkq.jpg</a>
Merhaba bende 2 ay önce 2014 model beyaz 0 ybr aldim ilk motorum su ana kadar cok memnunum tavsiye ederim sizin attiginiz fotograflardaki motosikletlerin stickerlarindan 2013 model olduğu anlaşılıyor mavi rengi şu an sıfır km bulamazsınız çunku 2013 ten beri mavi renk üretilmiyor ama şu an kirmizi rengini 0 km bulabilirsiniz
-
08 Haziran 2015, 22:17
merhaba arkadaşlar.
geçen mayıs sonu ben de bir ybr sahibi oldum. bayinin elinde kalan 2014 model 0 km ybr aldım. 4880 tl.
rodajın bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Aldıktan sonra iki gün binme şansım oldu. İki günde istanbul içinde 200 km yol yaptım.
Ama ilk motorum olduğundan mıdır yoksa benim ybr titriyor ondan mıdır bilemedim ellerimde hala uyuşukluk var.
5-6 bin devir bandında gidonda motorun titreşimini hissediyorum. Siz tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Bu titreşim normal midir?
Yoksa ybr de titreşim olmaz lafı diğer motorlara göre az olur manasına mı gelmektedir? :D
-
09 Haziran 2015, 11:10
Direksiyonun titrememesi lazım
Bunu anlamanızın yolu yolda giderken ybr süren birisine rıca edin sizin motoru sürsün sizde arkasına binin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
Ybr de bence 100km hız sıkıntı olabilir 70-80i geçmeyin
-
09 Haziran 2015, 16:19
Arkadaşlar merhaba,
Geçen ay başında ilk motorum olarak 2012 Ybr alarak aranıza katıldım bende
Acaba İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı iyi bir usta var mıdır?
Teşekkürler
-
09 Haziran 2015, 16:45
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
dr20 adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar.
geçen mayıs sonu ben de bir ybr sahibi oldum. bayinin elinde kalan 2014 model 0 km ybr aldım. 4880 tl.
rodajın bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Aldıktan sonra iki gün binme şansım oldu. İki günde istanbul içinde 200 km yol yaptım.
Ama ilk motorum olduğundan mıdır yoksa benim ybr titriyor ondan mıdır bilemedim ellerimde hala uyuşukluk var.
5-6 bin devir bandında gidonda motorun titreşimini hissediyorum. Siz tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Bu titreşim normal midir?
Yoksa ybr de titreşim olmaz lafı diğer motorlara göre az olur manasına mı gelmektedir? :D
Max torku verdiği 6500 devir bandında,üst devirlerde (8500'den sonra) hafifçe elciklerde ve ayak peglerinde titreşim vardır ybrde.
Ha ciddi manada rahatsız edici,aynayı karıncalandıracak kadar titreşim varsa o normal değildir.
-
09 Haziran 2015, 21:00
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Max torku verdiği 6500 devir bandında,üst devirlerde (8500'den sonra) hafifçe elciklerde ve ayak peglerinde titreşim vardır ybrde.
Ha ciddi manada rahatsız edici,aynayı karıncalandıracak kadar titreşim varsa o normal değildir.
Aydınattığınız için teşekkür ederim. Aynalarda titreşme yok. Durum aynen sizin anlattığınız gibi. Sanırım ben beklentiyi biraz yüksek tutmuşum.
-
11 Haziran 2015, 15:21
Rodaj döneminde ki (290 km) Beyaz Kurtla geçenlerde hız denemesinde 100 km'yi gördüm (düz yol full orjinal parça) . Bu ilerde sorun olur mu yada alt motoru gençken daha düşük bir hız mı ?
Eleştirenler olmadan ben açıklamamı yapayım;
Evden işe, işten eve 40 km ayda 1 2 şehirler arası (max 150 km) yol yapmak için kullanacağım fazla yüksek hız beklemiyorum ama bir kamyon sollarken ne beni ne kendini yırtmasın yeter başka bir beklentim yoktur ve zaten 100 - 120 km hızlar arası seyahat etmeyi severim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)
Bu Konudaki Etiketler