Arkadaşlar herkese yeniden selamlar.
Dün itibarı ile sıfır motoru İzmir
yamaha bayinden teslim aldım 15 km yaptım eve geldim.
Bugün 80 km daha yol yaptım.Gerçekten çok eğlenceli bir yolculuk oldu.
Tabi emin olmak için belki de 100 lerce kez cevaplamış olduğunuz birkaç soru sormak istiyorum.Şimdiden özürlerimi kabul edin.
Resim atmaya çalıştım umarım görüntülenebilir.
http://imageshack.com/a/img910/1961/Ll7Vld.jpg
1.Lastikleri henüz değiştirmedim. Michelin pilot street kesin alacağım fakat üzerindeki lastikler CST marka değil farklı bir şey yazıyor anlamadım.
2.Vites Boşa geçerken gerçekten zorlandım.Motor durağan konumda zaten çok zor motoru ileri geri aldım debriyaj manetini çekip bıraktım ama yemedi bir türlü.Önerisi olan varsa açıklarsa çok memnun olurum.
3.Birinci vitesten ikinciye geçerken taş gibi ayağımı incitecek kadar sertti.Diğer geçişler sorunsuzdu.Gerçi 50 km den sonra rahat geçmeye başladı herhalde 2. ve 3. sorumun cevapları motorun hareketleri parçalarının birbirine alışması için belli bir süre vermem gerekli olmasıdır.
4.Vites düşürürken yüksek devirde arka yalpaladı birkaç kez motor yüksek devirde kaldığı için yaptı sanıyorum.Vites küçültürken yeterli gazlama yapmadım sanırım.
5.Motor lastikler ısındıktan sonra ince ince yatmaya çalıştım.İzmir'in asfaltı nispeten iyidir.Açıkçası memnun kaldım. Michelin ile daha başarılı olacaktır eminim.
6.Belki de gerçekten yardımınızı gerektiren mevzu bu olacak 50-60 km de nispeten kasisli çıkurlu yolda 5000 devir/dk da motor amartisör güven vermedi.Çok yalpaladı yere tutunması baya düştü.Amortisör ayarı yapmalı mıyım? Yoksa Michelin ile bu sorun çözülecek mi?
Biraz uzun oldu ama okuma zahmetine giren herkese çok teşekkür ederim.Cevaplarınızı esirgerseniz de canlarınız sağolsun.
Kendinizi motorunuzdan daha çok sevmeyi unutmayın.