Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
11 Mart 2015, 17:41
2 kişi toplam 130kg ve 170kg olarak denedim.130 kg'de birnebze daha az vurdu fakat 180kg baya baya vurdu,çukur ve çıkıntılara mümkün mertebe kaçınıp yavaş girmek zorunda kalıyorum bakışım düşüyor sırf vurmasın diye.Basit ve ucuz motor sonuçta,amortisör kalitesinden de biraz kırpmışlar işte.
Reklamlar
-
11 Mart 2015, 17:55
Alisilin adlı üyeden alıntı
130 km mi? Harika bi motorun var maşallah. Ben düz yolda 100 rampa aşağı 110 km gördüm en fazla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------
Bence hiç oynatma.
Kardeşim bizim burda adana da egimli bir yol var birazda üstüne yatınca 10.500 devirde kesiciye girip 130 yapıyor.Yoksa düz yolda 100.110 yaptıgını herkes bilir
-
11 Mart 2015, 21:32
EnginC adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum daha önce honda cbf 150 kullandım sattım şimdi ekonomik olarak ybr125esd alacam sanırım size sormak istediğim motorun rampadaki çekiş gücü 2 kişi çekiyormu 125 cc olduğundan dolayı ayrıca maksimum kaç kiloğram çeker rampalı yollarda bu konuda deneyimli ybr kullanıcılarından fikir almak istiyorum teşekkürler
Şehir içi ufak rampada çeker sıkıntı olmaz ama yine çok güçlü değil tabii. Sağlam rampada 1. Vitese düşmek gerekebilir.
Sehirler arası yolda uzun bir yokuş görünce bayılır 2 kişi. Eğer atıyorum 300 metre tırmanış varsa 50-60 km hıza kadar düşebilir dip gazda. ( manisa izmir arası yokuşları gibi)
yani zaten 10 beygir aletten çok da bir şey beklememek gerekir...
-
11 Mart 2015, 22:00
Selam arkadaşlar:.
Motor ilk kullanımda bir defa çalıştı fakat sonradan çalışmadı.Marş motoru kısa bir süre döndükten sonra taramalı tüfek sesi(??? ) geldi ve çalışmadı motor.Ayak marşı ile denedim yine çalışmadı.Daha sonra vurdurma ile çalıştı motor.Sizce bunu neden yapmış olabilir ?
-
11 Mart 2015, 22:26
EnginC adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum daha önce honda cbf 150 kullandım sattım şimdi ekonomik olarak ybr125esd alacam sanırım size sormak istediğim motorun rampadaki çekiş gücü 2 kişi çekiyormu 125 cc olduğundan dolayı ayrıca maksimum kaç kiloğram çeker rampalı yollarda bu konuda deneyimli ybr kullanıcılarından fikir almak istiyorum teşekkürler
125cc bi motor sonuçta, 'yokuşta çok iyi çeker diyene de inanma, çekmez' diyene de inanma. Neden mi,
Yokuş dediğin nekadar dik, 2 kişi dediğin kaç kilosunuz,
bunlar çok değişken kavramlar,
sendeki cbf'den kötü olmaz bunu bil yeter.
Sıfır al, rodajını itinalı yap, orjinalini bozma,
en kral ybrye sen binersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
cagrii adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar:.
Motor ilk kullanımda bir defa çalıştı fakat sonradan çalışmadı.Marş motoru kısa bir süre döndükten sonra taramalı tüfek sesi(???
) geldi ve çalışmadı motor.Ayak marşı ile denedim yine çalışmadı.Daha sonra vurdurma ile çalıştı motor.Sizce bunu neden yapmış olabilir ?
Tüfek sesi gibi dediğin şey akünün zayıf olmasından kaynaklanıyor,soğuk havalarda yapar böyle, marş tam basmıyor.
Ayak marşı ile çalıştırmayı dene çalışmazsa kontağı kapat 2-3saniye bekle aç tekrar, yine ayak marşı dene,
çalışması gerekir. Yine çalışmıyorsa servise götür subap ayarı bozuktur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
audioslave adlı üyeden alıntı
Arka amortisörden rahatsız olan var mı? 1. kademe kullanıyordum tüm tümsekleri hissdince 2. akdemeye aldım.Arada bir fark hissedemeyince 4.kademeye aldım fakat yine de aynı gibi bir fark yok sanki. MOtorum 10.000km 'de. Arka amortisörler özellikle artçılı sürüşte yoldaki çıkıntılarda sanki altı tak tuk vuruyormuş gibi oluyor,tabiki vuran bir yer yok fakat işlevsiz gibi geldi.Bajaj Discover'ın arka amortisörleri süperdi hatta birkere cbf 150 denemiştim o bile daha iyi geldi.Siz de de Ybr kullanırken arka amortisörlerden rahatsızlık hissettiğiniz oluyor mu?
Senin amortisörler patlaktır belki, bende olmuyor öyle rahatsızlıklar.
1den 5e kadar sertlik ayarı var, onu istediğin gibi ayarla, 2 kişide mutlaka 5e getir.2 kişi çok ağırsanız tümseklerden, bozuk yerlerden biraz daha yavaş geç,
çok ağır biri binerse hızlı geçersem tümsekden vurma sesi benim motorda da olabiliyor,
-
11 Mart 2015, 22:38
rebirth
ayak marşı ile de denedim yine olmadı.vurdurunca çalıştı.bir de motor 0 ilk 1 km yaptı bunu.
-
12 Mart 2015, 01:48
[IMG][/IMG]
Havayı güzel gördük hemen gezmeye atladık,Sepetçioğlu gösterge fotolarını atacaktı attı mı?
-
12 Mart 2015, 09:45
cagrii adlı üyeden alıntı
rebirth
ayak marşı ile de denedim yine olmadı.vurdurunca çalıştı.bir de motor 0 ilk 1 km yaptı bunu.
Geçen bnm motor uzun süre binmediğimden aynı sorunu yaptı hemen çalışmadı taramalı tüfek sesi bendede geldi akü zayıfladığı için baya bi uğraştım
jikleyi indir gaz verme ayak marşıyla uğraş hemen olmuyor ama belli süre sonra çalşıyor
Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...
-
12 Mart 2015, 10:56
manofsteel adlı üyeden alıntı
Ybr nin en sevdigim rengi masallah
Resinleri atti buarada arkadas bir onceki ssyfada
-
12 Mart 2015, 15:19
Dediğin gibiymiş aonal. Akü zayıfladığı için oluyormuş.Ayak marşı da bazen kifayetsiz kalabiliyor.2.vitese alıp vurdurmak da mantıklı.İlk çalışma esnasında soğuk motorda gaz verince stop ediyor.
-
12 Mart 2015, 17:52
Arkadaşlar 2 gün önce aküm bitti komple yeni akü aldım kuru abuş marka bi akü. Aknüz suluysa kontrol edin. Şuan sorun yok 15 dişli taktırdım 14 e göre daha iyi bence.
-
12 Mart 2015, 18:13
Kaangngr adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 2 gün önce aküm bitti komple yeni akü aldım kuru abuş marka bi akü. Aknüz suluysa kontrol edin. Şuan sorun yok 15 dişli taktırdım 14 e göre daha iyi bence.
Rampalarda 2 kisi problem olmuyormu?
-
12 Mart 2015, 23:26
manofsteel adlı üyeden alıntı
Attım, bir önceki sayfada gece flaşsız çektiğim için pek güzel görünmüyor olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
Kaangngr adlı üyeden alıntı
Benim aküde geçen seneden beri bitik, şarjla filan az buçuk idare ediyor, kullanmaya başlayınca biraz toparladı, şimdi rahat çalıştırıyor.
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
-
13 Mart 2015, 01:01
maxim4 adlı üyeden alıntı
Rampalarda 2 kisi problem olmuyormu?
Sanmıyorum devir araları uzuyo çok zorlanır 1. Viteste çıkar çıkar yani sorun olmaz 10 bin devir çeviriyo şimdi önceden 9 bine gelmeden atardım vites çok daha iyi hız denemesi yapmadım daha. Tavsiye ederim yakıt olarakta azalma olur
-
13 Mart 2015, 11:08
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde sıfır YBR125 aldım, motor beklentilerimi karşılıyor, şehiriçi kullanacağım çoğunlukla. Yaklaşık 600 km yol yaptım şu ana dek ve elkitabında belirtildiği gibi rodaj sınırlarını aşmamaya gayret ediyorum. Yaklaşık 200 km'dir belirli bir gaz açıklığında motorun tekleme yaptığını deneyimliyorum. Aşırı derecede konforsuzluk ve bir miktar da güvenlik sıkıntısına sebep olan bu durumun kontrolü için motoru yetkili servise götürdüm ancak onlar bu sıkıntıya rastlamadıklarını belirttiler. Motoru servisten aldığımda sorunun gerçekten yok olduğunu farkettim ama bir haftalık aradan sonra motoru tekrar kullanınca aynı sorunu yine yaşadım. Aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? Sebep ne olabilir ve ben nasıl bir yol izlemeliyim? Bana bir yol gösterirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
-
13 Mart 2015, 13:27
kesinlikle yetkili servis dışında motordan anlayan adam akıllı bir ustaya gösterin motoru.
-
13 Mart 2015, 23:30
Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı
fardaki folyo çok güzel görünüyor, ben de yapmayı düşünüyorum. peki farın aydınlatmasına bir engeli oluyor mu?
-
13 Mart 2015, 23:39
actekin adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde sıfır YBR125 aldım, motor beklentilerimi karşılıyor, şehiriçi kullanacağım çoğunlukla. Yaklaşık 600 km yol yaptım şu ana dek ve elkitabında belirtildiği gibi rodaj sınırlarını aşmamaya gayret ediyorum. Yaklaşık 200 km'dir belirli bir gaz açıklığında motorun tekleme yaptığını deneyimliyorum. Aşırı derecede konforsuzluk ve bir miktar da güvenlik sıkıntısına sebep olan bu durumun kontrolü için motoru yetkili servise götürdüm ancak onlar bu sıkıntıya rastlamadıklarını belirttiler. Motoru servisten aldığımda sorunun gerçekten yok olduğunu farkettim ama bir haftalık aradan sonra motoru tekrar kullanınca aynı sorunu yine yaşadım. Aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? Sebep ne olabilir ve ben nasıl bir yol izlemeliyim? Bana bir yol gösterirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
hocam bende yeni aldım motoru dediklerin bende de oluyor lakin motor ısındıktan sonra ortadan kalkıyor teklemesi biraz ısıtıp öyle çıkıyorum yola özetle benim anladığım ısınmayla ilgili bir durum
-
14 Mart 2015, 00:08
F10 adlı üyeden alıntı
fardaki folyo çok güzel görünüyor, ben de yapmayı düşünüyorum. peki farın aydınlatmasına bir engeli oluyor mu?
Sağol, ben önce gece bir denedim ne kadar yaparsam etkiler diye, bu haliyle pek bir etkisi olmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------
28indensonra adlı üyeden alıntı
hocam bende yeni aldım motoru dediklerin bende de oluyor lakin motor ısındıktan sonra ortadan kalkıyor teklemesi biraz ısıtıp öyle çıkıyorum yola özetle benim anladığım ısınmayla ilgili bir durum
Hocam bir yanlış anlaşılma olmasın, soğukken motor gaz yemez boğulur, gaza hemen tepki vermez, arkadaşın dediği başka bir sorun gibi geldi bana.
Benim aklıma ilk benzinden olabileceği geldi, motor yeni imiş buji, kablosu vs. pek ihtimal vermedim.
Benim arkadaşa tavsiyen buji ve bağlantılarını bir kontrol etsin, sonrada kontak ve ayak müşürünü wd40 ile temizleyip yağlasın.
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
-
14 Mart 2015, 00:13
Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı
Sağol, ben önce gece bir denedim ne kadar yaparsam etkiler diye, bu haliyle pek bir etkisi olmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------
Hocam bir yanlış anlaşılma olmasın, soğukken motor gaz yemez boğulur, gaza hemen tepki vermez, arkadaşın dediği başka bir sorun gibi geldi bana.
Benim aklıma ilk benzinden olabileceği geldi, motor yeni imiş buji, kablosu vs. pek ihtimal vermedim.
Benim arkadaşa tavsiyen buji ve bağlantılarını bir kontrol etsin, sonrada kontak ve ayak müşürünü wd40 ile temizleyip yağlasın.
doğrudur hocam yanlış anlamış olabilirim 28 yaşından sonra bu keyife başlayınca
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 155 kullanıcı var. (0 üye ve 155 misafir)
Bu Konudaki Etiketler